Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
Vila Pančić
Novi apartmani
MK Mountain Resort Kopaonik
Intervju 2013/14: Generalni direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić
08.01.2014 | 12:40 -> 16.01.2014 | 01:43
          Nastavljajući dobru trogodišnju praksu i ove godine čitaoci internet portala infoKOP imaće priliku da pročitaju intervju sa generalnim direktorom JP "Skijališta Srbije" Dejanom Ljevnaićem. Kao i prošle sezone vi ste pitali, a mi smo postavljali pitanja umesto vas JP "Skijalištima Srbije". Odgovore na vaša i naša pitanja možete pogledati klikom na opširnije.

Dejan Ljevnaić, na prvom mestu, za sebe ističe da je skijaš, iako iza sebe ima bogatu biografiju. Završio je Policijsku akademiju u Beogradu, a nakon toga i specijalističke studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 1997. godine do 2008. godine radio je MUP-u Republike Srbije, a od 2008. godine zaposlen je u JP „Skijališta Srbije“, najpre kao savetnik za bezbednost, a nakon toga ka izvršni direktor i trenutno kao generalni direktor. Oženjen je i otac je dvoje dece.

U razgovoru sa nama Ljevnaić je istakao da je glavni prioritet Skijališta Srbije kvalitet staza, bezbednost instalacija i skijaša, osluškivanje potreba korisnika skijališta i unapređenje skijanja kao sporta uopšte. Kao i prošlih sezona Ljevnaić je apelovao na internet portal infoKOP ali i na sve posetioce da se aktivno uključe u unapređenje skijališta Kopaonik svojim konstruktivnim predlozima.
 
Pre samog intervjua uredništvo internet portala infoKOP želi da se zahvali Skijalištima i Dejanu Ljevaniću u svoje i u ime posetilaca portala zbog osluškivanja potreba skijaša koji su ujedno i posetioci ovog portala.
 
Da podsetimo na inicijativu infoKOP sajta postavljen je alat za podešavanje ski opreme na polaznim stanicama žičara, bežični internet u Dolini Sportova, uklonjene su stare i očekuje se postavljanje novih info tabli, usvojena je i inicijativa da se umesto Malog karamana gradi novi šestosed na Gvozdcu, a razmatra se i inicijativa da se proseku nove staze koje su predviđene master planom, a za koje nije potrebna izgradnja novih instalacija. Takođe Skijališta Srbije, iako to nije u njihovoj nadležnosti, podržavaju ideju da se uvede skijaška autobuska linija Vikend naselje - Srebrnac.

1. Koje su novine u ski centru Kopaonik za sezonu 2013/2014.?

Ove godine nismo imali većih investicija u skijašku infrastrukturu. S obzirom da je urađen rebalans budžeta i državni troškovi svedeni na minimum, neke planirane investicije su samo odložene. Šestosedi na lokacijama Krčmar i Gvozdac kreću u realizaciju u maju 2014. godine. Što se tiče novina, od letos Kopaonik je bogatiji za nove zimsko-letnje adrenalinske sadržaje. Bob na šinama, zip lajn i tjubing rade i tokom zime i zaista je veliko interesovanje. Ovim sadržajima obogatili smo turističku ponudu Kopaonika, tako da će planina živeti tokom cele godine.

Zahvaljujući dobrim investicijama i odličnoj organizaciji, trenutno smo jedini centar u regionu koji radi. Sistemi za veštačko osnežavanje su definitivno najisplativija investicija, jer je upravo zbog ovih sistema skijaška sezona na Kopaniku počela 27. novembra, najranije od kada Skijališta Srbije postoje. Sve više domaćih i stranih turista dolazi u ovaj ski centar, što govori da su prepoznali kvalitet, a tome ide u prilog i 30 posto veći promet Skijališta Srbije u odnosu na isti period prethodne sezone.

InfoKOP članak od veštačkom osnežavanju >>>

2. Šta JP “Skijališta Srbije” rade na popularizaciji ski sporta u Srbiji?

Skijališta Srbije aktivno rade na afirmaciji skijanja i zimskih sportova u Srbiji. Sve veći broj mališana se odlučuje da se profesionalno bavi ovim sportom i u tome uvek nalaze podršku Skijališta. Upravo zbog toga smo pružili priliku školarcima, osnovcima i srednjoškolcima, iz lokalnih samouprava na kojima se ski centri nalaze, da skijaju i voze bord besplatno i da tako osete čari ovog sporta i planine. Za svu ostalu decu, cena dečijeg sezonskog ski pasa je za 30 posto jeftinija u odnosu na prethodne sezone.

Profesionalnim sportistima, koji ostvaruju rezultate i predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu u svetu, dajemo bezrezervnu podršku. Tako je ozvaničena saradnja sa našom najboljom skijašicom, osvajačem zlatne medalje na Univerzijadi, Nevenom Ignjatović. Nevena je promoter srpskih ski centara, a Skijališta Srbije su joj pružila neophodnu podršku za njene pripreme.

Nije Nevena jedini sportista kojoj su vrata srpskih ski centara širom otvorena. Podršku Skijališta Srbije dobile su i borderke Senka Bajić i Jelena Ignjatov, koje imaju izvanredne rezultate i čije je sportsko umeće nadaleko poznato. Podršku ima i reprezentativac u bordu, Filip Filipović.

Nastavljamo sa radom i ciljem da Srbija postane skijaška nacija, da naši takmičari osvoje zavidne rezultate u svetu. Ova godina je olimpijska godina i našim zimskim sportistima želimo da se ponosni na svoje rezultate i svoju zemlju, popnu na postolje.

3. Šta su po Vama gorući problemi Kopaonika za čije rešavanje treba da se uključi opština odnosno država?

Problem preprodavaca ski karata koji se godinama ne rešavaju je nedopustiv za jedan skijaški centar sa reputacijom najboljeg u regionu. To je problem na koji, čini mi se, svi ostaju slepi, a čini mnogo problema. Osim toga što ugrožava državnu kasu i budžet Srbije, ugrožava prava vlasnika ski karte i naružava sliku planine. Drugi gorući problemi su komunalne službe, pa parkinzi i lopatari, za koje je, na sreću, nađeno rešenje.

InfoKOP članak o ueđenju parking prostora na Kopaoniku >>>

4. Koji su razlozi uklanjanja objekata i klizališta u Dolini sportova?

Skijališta Srbije su samoinicijativno uklonila objekte u Dolini sportova kako bi dali primer i ostalim privrednim i turističkim subjektima na planini. Iako su objekti bili u postupku legalizacije, uklonili smo objekte samo da bi se i ostali ugledali i sledili dobar primer. Veliki je problem nelegalne gradnje na Kopoaniku i tome mora da se stane na put.

5. Da li je u planu privatizacija JP “Skijališta Srbije?

Nemamo takve informacije.

6. Kakav je dugoročni plan širenja ski centra Kopaonik?

U planu je izgradnja dve nove šestosedne žičare i izgradnja novih staza. Još je rano da se priča o dugoročnim planovima, s obzirom na situaciju u zemlji. Skijališta Srbije ima ambiciozne planove, ali će to sve zavisti od novčanih sredstava i prioriteta državnih ulaganja.

7. Sredinom jula 2013. godine prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je kupio hotel Jugobanku. Takođe najavljeno je ulaganje i Novaka Đokovića u Kopaonik. Po Vašim saznanjima da li je fokus turizma ovih investitora na letnju ili zimsku sezonu?

To su prve privatne investicije u srpski planinski turizam. Dakle, prvi put da neki investitor direktno ulaže, a da nije Republika Srbija. Svaki investitor u Srbiji je više nego dobrodošao. Savko ulaganje znači pokretanje privrede, otvaranje novih radnih mesta…a sama najava da ovakva dva velika svetska imena ulažu upravo na Kopaoniku znači dosta.  To je samo početak daljeg investiranja u ovu planinu.

8. Poznato je da je tehnički nemoguće istovremeno veštačko osnežavanje celog skijališta i da se etapno osnežava deo po deo skijališta. Kojim redosledom se veštaki osnežavaju staze odnosno puštaju u funkciju?

Staze se osnežavaju i puštaju po prioritetu. Kada se osneže najfrekventnije staze u Dolini sportova, nastavlja se sa daljom pripremom i puštanjem u rad ostatka skijališta.

9. Sa kolikim vodenim akumulacijama raspolaže ski centar Kopaonik, da li su one trenutno dovoljne i da li je planu izgradnja novih i, ako jeste, gde? Da li Kopaonik u sezonama sa malim snežnim padavinama uopšte ima dovoljno vodenih tokova za pokrivanje celog skijališta veštačkim osnežavanjem?

Ski centar ima tri vodoakumulacije: Mali Karaman, Krčmar i Crvene bare, ukupnog kapaciteta 30.000 kubninh metara. Preko 350 uređaja za proizvodnju veštačkog snega (fiksni i mobilni topovi i lanseri) pokrivaju skjalište. To je dovoljno da se pokriju staze, ali treba napomenuti da se vodni kapaciteti maksimalno racionalno koriste, jer su sve tri akumulacije međusobno povezane i voda se, u slučaju potrebe, prepumpava iz jedne u drugu. Proširenjem i izgradnjom novih staza, širiće se i veštački sneg, kao i potrebe za novim vodoakumulacijama.

InfoKOP članak od veštačkom osnežavanju >>>

10. Da li mislite da sa novim žičarama instaliranim proteklih godina trenutne staze mogu da podnesu povećan protok skijaša. Da li se planira fizičko proširenje staza i za koje delove staza mislite da su "uska grla" po vama?

Zamenom instalacija rasterećen je protok skijaša na žičarama. Više nema čekanja na prevoz do vrha staze, što nas izdvaja od brojnih ski centara u okruženjenu. Do sada smo imali oboren rekord po broju skijaša u jednom danu na stazama, oko 7 hiljada i u nekim delovima ski centra se osetio povećan broj. Ono što je izdvojeno kao “usko grlo” je svakako spoj crne i crvene Duboke i za to se rešenje pronalazi. Prema Master planu postoji mogućnost proširenja, ali i produženja staza i nadamo se da ćemo i to uspeti da u narednim godinama ostvarimo.

11. InfoKOP sajt je pokenuo inicijativu za za prosecanje 12 novih ski staza po postojećem master planu, ukupne dužime 8 km, koje ne zahtevaju pravljenje novih instalacija (6b, 6c, 7b, 7c, 19g, 19c, 20c, 21b, 21c, 21d, 21e, 21f). Za prosecanje svih navedenih staza potrebna je saglasnost Zavoda za zaštitu prirode, kao i Šumarskog republičkog inspektora, Nacionalnog parka Kopaonik, a Skijališta su dužna da nadoknade desetostruku vrednost prosečene drvne mase. Da li JP “Skijališta Srbije” podržavaju ovu inicijativu?

Skijališta Srbije podržavaju ovu inicijativu i smatramo da se takva mogućnost svakako treba iskoristiti, s obzirom da je proširenje staza neophodno. Nadamo se da će u budućnosti biti prostora za ovakvo investiranje.

InfoKOP inicijativa za nove staze na Kopaoniku >>>

12. Obećane investicije za ovu ski sezonu šestosedi sa haubama na Krčmaru i Gvozdcu su otkazane. Da li su ugovori sa dobavljačima i izvođačima raskinuti ili se samo odlaže gradnja za sledeću ski sezonu?

Izgradnja ovih žičara kreće u maju 2014. godine.

InfoKOP članci o izgradnji novih žičara >>>

13. Obzirom da je stara žičara Krčmar već uklonjena da li se planira uređnje vezne staze Suvo rudište – Krčmar kako bi se i ove sezone skijalo na jednoj od najlepših kopaoničkih staza Krčmar?

Vezni put je uređen i skijaši će nesmetano moći da koriste jednu od omiljenijih staza Krčmar i ove sezone.

14. Dugi niz godina govori se i o širenju ski centra Kopaonik na “kosovsku” stranu planine. Obzirom na sve bolju političku situaciju da li se u perspektivi razmišlja i u tom pravcu?

Za sada nema takvih planova.

15. Tokom sezone 2012/2013. potpisan je memorandum o izgradnji gondole iz Brzeća, veštačkog osnežavanja i prosecanja novih staza na ovom delu skijališta između Vlade Srbije i Leitner-a po principu privatno-javnog partnerstva. Definisani rok za izgradnju je sezona 2014/2015. Da li će se ovaj rok ispoštovati?

Preduslov za početak realizacije ovog projekta je izrada planske dokumentacije, odnosno izmena prostornog plana područija posebne namene Nacionalnog parka Kopaonik, kao i uvrštavanje planiranih investicija u taj plan. Potrebno je i da regulativa koja uređuje zaštitu prirode i njene režime omogući realizaciju novih investicija. Skijališta Srbije su se aktivno uključila u aktuelne izmene zakona kako bismo stvorili preduslove za realizaciju planiranih projekata. Činimo sve da se očekivani rokovi ne probiju, ali nismo jedini subjekt koji utiče na brzinu realizacije.

InfoKOP članak o izgradnji gondole iz Brzeća >>>

16. Master planom ski centra Kopaonik predviđena je gradnja žičare Marine vode čiji bi početak bio u Crvenim barama, a staza bi prelazila preko magistralnog puta. U planu su ili pasarela ili kompletno izmeštanje magistralnog puta zimi u Crvene bare. Obzirom na prolongiranje rokova izgradnje da li je u planu izgradnja barem pasarele na Jarmu preko magistralnog puta Kopaonik – Brus kao privremeno rešenje?

Žičara Marine vode i pasarele na Jarmu jesu u našim razvojnim planovima. Naravno, kao i sve ostalo, zavise od finansijskih mogućnosti. Kako bi se i drugi subjekti uključili u ovaj infrastrukturni projekat, uputili smo apel da putna preduzeća koja upravljaju ovim regionalnim putem, ako je moguće, uvrste pasarele u svoje programe i planove.

17. Po master planu Kopaonika predviđena je izgradnja žičare iz Vikend naselja. Da li su planovi izgradnje ove žičare kratkoročni, srednjoročni ili dugoročni? Da li se i na ovom delu skijališta planira investicija po principu privatno-javnog partnerstva radi ubrzanja investicije.

Svakako da to postoji u dogoročnim planovima. Trenutno nam je prioritet završetak započetih projekata, a u koliko se stvore uslovi za dalje investiranje i ukoliko se pronađe adekvatan partner za javno-privatno partnerstvno Skijališta Srbije su spremna da razmotre takve opcije.

InfoKOP ćlanak o žičarama iz Brzeća, Jošaničke banje i Vikend naselja >>>

18. Na predlog JP “Skijališta Srbije” cene ski karti svake godine odobrava Vlada Republike Srbije. Iz iskustva se pokazalo da je procedura duga i jako spora i da neomogućava brzu promenu cene ski karti zavisno od opterećenosti skijališta. Kakav je Vaš stav po ovom pitanju?

Skijališta Srbije su cenovnik usvojila blagovremeno, ali je procedura dobijanja saglasnosti Vlade trajala nesto duže ove godine. Sigurni smo da ćemo za sledeću sezonu cenovnik imati mnogo ranije.

19. Da li ovakvom politikom cena JP “Skijališta Srbije” žele da popularizuju sedmodnevno skijanje? Kakve bi bile posledice po hotelijere i ugostitelje i uopšte po turizam ako bi se Kopaonik sveo na vikend destinaciju?

Skijališta Srbije žele da afirmišu skijanje kao sport, da deca što više vremena provedu na planini i svežem vazduhu, baveći se sportom, nego kod kuće uz kompjutere i video igrice. Svakako, iz godine u godinu Kopanik je sve manje vikend destinacija, s obzirom da se boravak na ovoj planini, zbog odličnog skijanja i brojnih sadržaja, produžava.

20. Roditelji male dece najčešće ne mogu da skijaju istovremeno. Da li ski kartu kupljenu na ime jednog roditelja može da koristi i drugi roditelj bez bojazni da će mu biti oduzeta?

Pokušaćemo da nađemo model kako bi jedan ski pas mogli naizmenično da koriste roditelji, jer trenutno takva opcija ne postoji. Prilikom usvajanja cenovnika za sledeću godinu, trudićemo se da ovakva opcija bude predviđena. 

21. InfoKOP sajt već tri godine pokušava da inicira otvaranje gradske autobuske linije Vikend naselje – Srebrnac. Znamo da to nije u vašoj nadležnosti i da Vi lično snažno podržavet ovu ideju. Koji su pravi razlozi zašto nema interesa za ovakav vid prevoza?

Ovo pitanje je za nadležne institucije. Mi kao neko ko se bavi razvojem srpskog turizma znamo koliko je neophodno da potencijalnim turistima date kompletnu uslugu. Turista ne želi da razmišlja da li će imati čime da se vrati do hotela ili da li će naći parking…želi da dođe na planinu i da ne razmišlja, već da uživa u odmoru… Mi radimo na tome da uvežemo sve turističke subjekte i institucije i da rešimo sva goruća pitanja koja se tiču Kopanika, nadamo se da će i ostali prepoznati važnost kompletne ponude.

InfoKOP inicijativa za gradsku autobusku liniju na Kopaoniku >>>

22. Da li je i ove zimske sezone zabranjeno skijanje van uređenih staza i ako jeste koje mere će se primenjivati u slučaju kršenja ove zabrane? Da li je u planu otvaranje još freeride staza?

Preporuka Skijališta Srbije je da se ne skija van obeleženih staza. Imate bezbroj primera koliko je to opasno, a poslednji primer je Šumaher. Skijanje van staze se radi na sopstvenu odgvornost i skijaš nije osiguran u slučaju povrede. Ovim putem apelujemo na skijaše i bordere da obavezno, radi svoje bezbednosti, nose kacige i poštuju pravila ponašanja na skijalištu. Što se tiče novih freeride staza, za sada imamo jednu na Gobelji.

23. Novi adrenalinski sadržaji bob na šinama, zip-lajn i tjubing su pravo osveženje za Kopaonik. Kako turisti reaguju na ove nove sadržaje i šta se još planira od investicija koje će omogućiti da se turizam na Kopaoniku prošiti na celu godinu.

Novi adrenalinski sadržaji privlače veliku pažnju turista i zaista su prava atrakcija. Zahvaljujući njima, planini živi 365 dana u godini, jer se oni mogu koristiti i tokom leta i tokom zime. Radimo na tome da turistima omogućimo što više sadržaja i što bolji provod…odmor koji će pamtiti.

Skijališta Srbije ovim putem pozivaju sve ljubitelje zimskih sportova, sve skijaše i bordere, da aktivno učestvuju u našem radu i da daju svoje predloge novih projekata, kao i predloge za unapređenje usluge.

InfoKOP članak o adrenalinskim sadržajima na Kopaoniku >>>

Uredništvo infoKOP sajta želi da sa se zahvali izvršnom direktoru JP "Skijališta Srbije" Dejanu Ljevnaiću na iscrpnim odgovorima, utrošenom vremenu i da mu poželi sreću kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Zahvaljujemo se i svim posetiocima sajta infoKOP koji su izdvojili vreme i postavili konstruktivna pitanja.

Pogledajte i intervjue iz predhodnih sezona:Komentari (40)
 1 2 > 
jazz III (mobile)
14.01.2014 | 22:44


koliko se secam, pre intervjua je bilo dosta pitanja vezanih za skijanje van staza, voleo bih da gospodin direktor procita svoj odgovor na 22. pitanje i da mi kaze da li je uopste cuo sta ga pitaju. a ako mi neko od radnika SS pridje sa pricom o oduzimanju ski pasa ( mada se to do sada nije dogadjalo), uputicu ih na direktora, pa neka se dogovore koje su kazne za off piste skijanje. molim lepo.
nesa
09.01.2014 | 22:52


Ski centar u Aust. Samo da opisem.pr.parking gde autobusi parkiraju,tu je parking a gondola je kod Jata ta razdaljina i manje. Auto parkiras obujes pancerice spreman za skijanje, dolazi ULT-bager sa prikolicom sa strane otvoren i staje na parking, odtle ulaze ljudi sa parkinga, vozi nas do gondole i vraca se opet, inace parking je ogroman. Ima dva ulta i 2 prikolice i po ceo dan tako kruze. I to sve za DZ. ali kod nas se i parking naplacuje a jos malo i ulaz u nacionalni park
nesa
09.01.2014 | 22:45


Odgovori kao prosle godine tralalalaaaa. Kao sto se moglo cuti par poruka ispod mene. Nista konkretno, i nije tu kriv onaj sto postavlja pitanja nego jednostavno nemaju odgovore, ne pita se tu jedan covek tako da odgovori mogu samo da budu ovakvi, bice u planu, u buducnosti razmisljamo... Kako je njima najbolje tako ce biti.Tako mi je ponekad drago sto jos nema snega pa neka puknu ovu godinu malo. Bio sam preko na skijanju, tamo se nigde ne placa parking a ovi na kopu jos i nema gde da se parkira a oni sta ce da izmisle pa aj najbolje je da naplacujemo parking i to 300dindzi. Da li si dosao na sat dva i ceo dan to ti je sto ti je. Lopovi samo gledaju kako da otmu pare a nesto da poboljsaju za turiste ali naravno da se to ne naplati ne moze nikako.
Biljana 1979
09.01.2014 | 19:57


Da li smatrate da je cena ski passa u redu obzirom na uslove skijanja?
azimut (mobile)
09.01.2014 | 14:22


Suvise su opste price......Stevs trebas jasno i decidno da postavljas pitanja......npr.....da li cete sledece godine trasirati nove staze gde koje kada krecu radovi.......jedino za sledecu godinu je precizno receno za gvozdac i krcmar .. ostali odgovori su svi u stilu Mrkonjica i izgradnje puteva......smesno......planira se...imamo u vidu.....naravno da je u dugorocnom planu itd......mislim da su pitanja trebala da se postave na dosta
Konkretniji nacin i da se traze takvi odgovori......pa kakvi budu da budu....makar ce biti istiniti....i onda cemo znati na cemu smo......a ne ovako lazna nada .....i sve demagoski....
Nitro
09.01.2014 | 13:51


Sve sam rekao,nista rekao nisam...jedno isto pricaju svake godine!
Stevs
26.12.2013 | 11:51


Pitanja su prosleđena JP "Skijalištima Srbije". Zahvlajujemo svima na uloženom trudu i postavljanu pitanja.
Johnny
23.12.2013 | 12:44


Pokusaj takvog petaza bi ti prikazao politiku na delu, bez demagogije i petriotizma. smilies/smiley.gif
Ako se Albanci ne oduce na takvo nesto, nemoj se previse nadati. Ili eventualno, neke budze sa severa KiM, ali to opet ne bi bilo u nadleznosti Skijalista Srbije (sto meni licno ne bi predstavljalo problem, ako bih mogao da skijam i tamo sa istim ski pass-om)
Tomke
23.12.2013 | 12:05


Hoće li konačno da se ozbiljno razmotri izgradnja staze suprotno od Krčmara (sa druge strane brda). Ova padina nudi ono što Kopaoniku jedino nedostaje- DUGU CRNU PROSTRANU STAZU! Takodje, slična staza bi mogla da se odradi na Nebeskim Stolicama.Svake godine preko ovog sajta postavljam pitanje SS-u, medjutim , izgleda da niko ne razmišlja o ovome. Ovim stazama bi se pokrio deo Kopaonika koji pripada (administrativno) severu KiM-a, što bi predstavljalo patriotizam na delu, bez demagogije, a Kopaonik bi dobio extremno dobru stazu.
BORDERI
20.12.2013 | 19:45


Dozvoliti off-pist!!!!!!!!!
maximus
20.12.2013 | 13:15


A kada ce biti odgovori na postavljena pitanja
sasaa
19.12.2013 | 18:39


Zasto ne organiyujetet neke koncerte na otvorenom, kao na Zlatiboru za docek ali i uopste. Svako ce naci svoje mesto.Poz
VladaA
18.12.2013 | 21:19


Siguran sam da ima puno roditelja kojima je jedina opcija da naizmenicno skijaju i zabavljaju decu na sankama - da li se razmislja i planira uvodjenje ski pasa koji omogucava ovo?
Da li se planira trasiranje sigurne staze do Krcmara obzirom na trenutnu situaciju?
Gangula
18.12.2013 | 13:17


Ja ne razumem zasto gondola iz Brzeca? Zar nije bolje isklopiv x-sed sa medjustanicom? Brze ces biti gore u odnosu na gondolu i skijasi ne moraju da skidaju skije, dodatni plus je medjustanica pa ko zeli ne mora da vozi skroz do Brzeca svaki put, jedino sto je jeftinije 3 puta od gondole tu je mozda gondola u prednosti smilies/smiley.gif
Luka
18.12.2013 | 05:20


Zasto vec jednom ne ubrzaju zicu na Gobelji, zar ne shvataju da ljudi izbegavaju Gobelju zato sto se spuste za dva-tri minuta a onda se penju po 15 i pritom svi znamo koliko moze biti vetrovito na Kopaoniku i koliko je uopste i naporno doci do Gobelje, ako vec nisu u stanju da ubrzaju mogu se nabavati zatvorene korpe i postaviti tu, a takodje i na Pancicu.
Milan (mobile)
17.12.2013 | 21:57


1.Sramota na expo zimu...cekanje u redu po 3 sata umesto samo dobiti vaucer i brzo zavrsiti 2.Granica za decu do 15 god. kao u vecini ski centara 3. Previsoka cena dnevnog ski pasa
sasaa
17.12.2013 | 21:47


kada ce biti gondole iz brzeca??
Ili opet planirate razvijanje raske strane!!!!!!
aleksandar
17.12.2013 | 21:23


Zasto ne uvedete da u trenutku kupovine ski pasa kupac prijavi jos jednu osobu koja ce koristiti ski pas i koja ce imati sva prava kao i osoba koja je kupila ski pas,-da pojednostavim muz i zena kupe ski pas i skijaju naizmenicne(jer iz nekog razloga nisu u mogucnosti da skijaju u isto vreme)ili dva prijatelja,i sl.?
ela (mobile)
17.12.2013 | 15:19


Gondola uz Brzeca?????? Kada?
Petar
17.12.2013 | 13:53


Koliko sezonskih dečijih ski karti je prodato prošle sezone, a koliki je plan za ovu sezonu obzirom da je cena 30% niža.
dif
17.12.2013 | 13:52


Zeleo sam da iznenadim druga za rodjendan i kupim mu ski pas u trajanju od par dana. Problem je u tome sto ski pas mora biti naznacen za odredjeni datum a ja naravno nisam znao kada ce on tacno ici na skijanje. Mozda biste ovo mogli da ispravite na neki nacin u vidu izdavanja nekih vaucera ili slicnog.Pozdrav
kotlar
17.12.2013 | 13:17


Pozdravljam vašu odluku da uvedete povraćaj ski pasa u iznosu od 300 dinara, ali nije mi jasno da šalter za naplatu radi do 14:30 dok ski staze rade bar još sat vremena. Da li planirate neko rešenje ili ste predvideli da skijanje završimo bar sat i po ranije da bismo izvršili povraćaj?
perica
17.12.2013 | 12:58


1. Kojim metodama ce se pogubidi donosilac odluke o zabrani voznje van staze ?
2. Mogu li ja da budem egzekutor, platio bih cenu, recimo, 7dnevnog ski pasa ako mi dozvolite da ga ubijem ?
3. Ako skupim preko 10 000 ljudi koji zele da ubiju gorepomenutog donosioca najgluplje odluke u isoriji zimskih sportova, dobijam li popust na cenu koju bi svako od nas platio, spomenutu u tacki 2.
nikdza
17.12.2013 | 11:24


Kada ce jednom u ZIVOTU da se sete da daju POPUST OD 50% stanovnicima Opstina Raske i Brus ???? Mislim da bih ovo bilo pravo resenje, sem onih ski pasova za studente i djake, jednom nedeljno.Mislim da je ovo Iskreno i posteno
jatzans
17.12.2013 | 10:26


Kod kupovine ski pas za grupe i ostvarivanja prava na popust, da li cela grupa mora da kupi kartu za isti period? nekoliko njih bi kupilo petnaestodnevni, jer produžavaju boravak, a ostali sedmodnevni. Ili popust može da ostvari grupa koja uzima ski pas samo za isti broj dana?
I podignite granicu na 14 godina. ovo je veoma drsko što radite.
Johnny
17.12.2013 | 09:02


1. Kada je planiran pocetak, a kada zavrsetak projekta gondole iz brzeca i sta ce definitivno biti obuhvaceno tim planom, kada su staze i zicare u pitanju?
2. Kada se planira zicara i staza do vikend naselja Treska?
3. Parking i lopatari?
4. Zasto je starosna granica za decu 12 godina?
5. Zasto ne uvedete vise promo perioda i promo akcija u periodima kad je skijaliste tradicionalno prazno, kao sto je decembar (izmedju openinga i Nove Godine)?
6. Sta se planira nakon zicara Gvozdac i Krcmar? Da li se na tim lokacijama planiraju jos neke zicare i staze?

Hvala i pozdrav,
Nikola
Srdjan
16.12.2013 | 23:19


1. Kada se ocekuje realizacija projekta sa Leitner-om (izgradnja gondole iz Brzeca)?

2. Kada se ocekuje izgradnja sestoseda na Gvozdcu i Krcmaru i dok se to ne uradi da li je u planu trasiranje pristojne staze koja bi povezala Pancic i i pocetak staze na Krcmaru?

3. Parking?
mishko
16.12.2013 | 23:03


DOZVOLITE VOZNJU VAN STAZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO JE DEO SPORTA NA SNEGU ! ! !! ! ! ! !
KOLIKO PROCENATA MOZGA IMA OSOBA KOJA JE DONELA ODLUKU DA SE ZABRANI FREERIDE I DA LI JE IKADA SKIJALA/BORDALA?
TAKODJE,
DOZVOLITE VOZNJU VAN STAZE !!!!!
Ostali centri
16.12.2013 | 22:54


Da li razmišljate o uključivanju još nekih ski centara osim Kopaonika, Stare planine i Tornika u sistem Skijališta Srbije.
manitu
16.12.2013 | 22:38


Sa kojom pamecu u ski pass cenovniku deca postaju odrasli sa 12 godina a kaciga je obavezna za DECU do 14 godina?
Dokle cete da dozvoljavate da nas lopatari brukaju i odbijaju i to malo stranaca i normalnih ljudi koji ne bi da se tuku sa tim medvedima i da razmisljaju da li im je skot ogrebao auto, posto mu nije dato 1000 din za dan parkinga koji je pri tom javno dobro?
Kada ce biti napravljena instalacija ili makar organizovani transport iz vikend naselja?
Kada ce biti napravljena ljudska garaza ili parking u centru?
Cene ski passa su korektne, samo ukoliko rade sve zice. Kako bi bilo da malo razmislite o nekoj procentualnoj analizi tipa radi 30% zica, cena ski passa da je isto toliko od cene kada rade sve zice?
Unapred zahvalan
 1 2 > 
Napišite komentar (40)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (531):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
21.05.2024. 22:00 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 10,8°C 10,3°C 4,5  m/s (S) 97% 0cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
11°C
temp. Pančić
10°C
8,9 m/s
(S)
pritisak 827,3 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Vila Pančić
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman A
Mali karaman
Marine vode
Marine vode A
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
U drugoj rečenici teksta ne odgovor na tvoje pitanje smiley “Rozeta će svoja vrata otvoriti 2026”

Prekid u snabdevanju vodom Kopaonika, normalizacij...
Ponovo burek? Sa mesom ili sirom?

SKI kamere
Hvala ti Dex na odgovoru

SKI kamere
No name U sustini sve je slicno skijanje jer je glecersko. Gledaj gde ima trenutno vise snega na tim visinama i kada je padao svezi sneg. Zadnjih ned...

SKI kamere
Kopaonik je van zimske sezone "Grad duhova"😑 Sablasno

SKI kamere
Da li ima neko ko je leti išao na skijanje na Alpe da podeli utiske vredili otići. Kakvo je tada stanje staza i slično. Konkretno me interesuje Zer...

SKI kamere
Prosto je neverovatno da Kopaonik nema otvoreni fudbalski teren. Košarkaški teren. Barem neku veštačku stenu. Video sam ove nedelje dosta škola ...

SKI kamere
Ako urade kako treba, biće skijanje do prvog, možda i do 7. maja redovno

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
@Ledenjak: ne razumem šta komentarišeš ako ne znaš ni koje akumulacije postoje, ni odakle će da se puni nova ni šta će da se gradi. Prvo pro...

Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
Ove godine gotovo ?

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
Pa ako imamo akumulacije na samom Kopu cemu onda ova bara od 10 miliona na vrhu planine u srcu NP?