Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Nacionalna Klasa
English
ZONED
SKI BUS
Bancour
Sve o letnjoj sezoni na Kopaoniku, izrađena nova letnja mapa (FOTO & VIDEO)
24.07.2020 | 00:00 -> 09.08.2021 | 02:51
Markov Kamen
Markov kamen
Letnja sezona na Kopaoniku startovala je 17. juna 2021. godine, kada su Skijališta Srbije počela sa letnjim režimom rada. Radno vreme sadržaja na Kopaoniku je od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a od petka do nedelje od 10 do 17 časova. Posetioce ove godine na našim planinama čekaju izuzetno zanimljivi sadržaji, prijatne temperature i potpuno obezbeđena i sigurna destinacija sa poštovanjem mera predostrožnosti koju preporučuju lekari i nadležne instiucije.

Ovog leta na Kopaoniku je posetiocima na raspolaganju niz atraktivnih letnjih sadržaja - letnje skijanje, bob na šinama, avantura park, teretana na otvorenom, tjubing, zip-lajn, mountain cart, planinski biciklizam, alpinizam, paraglajding, streličarstvo, jahanje konja, panoramsko razgledanje žičarom i gondolom, pešačke ture, rafting Ibrom, manastirske ture… 

Na Kopaoniku je od pretprošle letnje sezone moguće i letnje skijanje na lokaciji Krst koje će raditi svakog vikenda (petak, subota i nedelja) u terminu od 10 do 17 časova. Veštačka staza dužine 900 metara pruža skijašima mogućnost skijanja tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Pored letnje staze za skijanje JP "Skijališta Srbije" raspolaže i sa 40 planinskih bicikala sa električnim motorom (e-bike).

Od novina za ovu letnju sezonu izdvaja se panormaska vožnja šestosedom Karaman greben i gondolom Brzeće - Mali karaman. Na taj način su Brzeće i centar Kopaonika međusobno povezani. Radno vreme gondole je od petka do nedelje od 10 do 16 časova, dok Karaman greben radi sat vremena duže. Cena vožnje sa obe žičare je 1300 RSD. Pored ove dve žičare, svaki dan radi i četvorosed Pančićev vrh.

Logo openinga
Od ove letnje sezone važe nove izmenjene cene za letnje sadržaje. Cena karte za pojedinačnu vožnju gondolom za odrasle je 1.000 dinara, za decu 600 dinara, a za seniore 800 dinara. Cena pojedinačne karte za vožnju žičarom je 500 dinara, sat vremena skijanja na letnjoj stazi je 1.000 dinara, a sat vremena vožnje kartom 500 dinara, odnosno 900 dinara za isti period korišćenja e-bicikle. Pojedinačna vožnja bobom na šinama i zip-lajnom je 500 dinara, a korišćenje tjubinga je 100 dinara. Za najmlađe posetioce i ove sezone biće aktivan avantura park po ceni od 500 dinara za sat vremena korišćenja.

Tokom cele letnje sezone parkiranje u garaži na Kopaoniku je prošle letnje seozne bilo za 50% jeftinije, te se najverovatnije očekuje sličan popust i ove letnje sezone. Na raspolaganju je oko 350 parking mesta. Garaža poseduje mesta za invalide, perionicu za pranje vozila i punjače za električna vozila. Cena prošle letnje sezone za 1 čas parkiranja je bila 75 dinara, a za 24h parkiranja 950 dinara.
 

Nova letnja mapa centra
Kao i prethodnih godina, posetioci će i ovog leta moći da iskoriste 3 termina, u okviru kojih će se odobravati 15% popusta na određene sadržaje. Još jedna novina ovog leta će biti piknik ture, gde će turisti moći da uživaju u vožnji e.bike-om, panoramskom vožnjom žičarom, obilaskom veoma atraktivnih i zanimljivih lokacija i ručkom u prirodi. Ove piknik ture će biti organizovane svake subote.

Promotivni paketi i akcije za letnju sezonu 2021. su u sledećim terminima:

  • Prvi promo vikend (16. - 18. jul) - Popust od 20 posto na sve sadržaje.
  • Drugi promo  vikend (6. - 8. avgust) - Popust od 20 posto na sve sadržaje.
  • Treći promo  vikend (20. - 22. avgust) - Popust od 20 posto na sve sadržaje.

Prilaz Kopaoniku preko Jošaničke banje je zatvoren do 1.11.2021. godine, te se mole turisti da koriste alternativne pravce preko Runice i Brzeća.

 
Centar Kopaonika
Duboka
Električni bicikli
Letnja staza
Manastir Gradac
Vodopad Jelovarnik
Metođe
Gejzir na Metođu
Mijatovića jaz
Kukavica
Spomenik u Dolini jorgovana
Izletište Đorov most
Izletište Kadijevac
Izletište Kadijevac
Izletište Kadijevac
Pešačka staza Duboka
Semeteško jezero
Semeteško jezero
Jankove bare
Jankove bare
Alpinizam na Belim stenama
Bob na šinama
Dečije igralište
Jahanje konja
Mountain cart
Paraglajding
Rafting Ibrom
Teretana na otvorenom
Tjubing
Zip-line
Nebeske stolice
Pančićev vrh
Suvo rudište
Obelisk
Dolina Jorgovana
Karaman greben

 

Pogledajte još:Komentari (17)
freerider (iOS)
24.08.2021 | 20:15


Pisao sam pre par godina Skijalištima Srbije da imaju na mapama pogrešne infromacije ali ne vredi.

Uporno na svim mapama na primer za vrh Suvo Rudište piše 1918m što je netačno, i dalje isto stavljaju i na letnje i na zimske mape.

Razumem da pogreše jednom ali da nastavljaju i dalje pored upozorenja je žalosno.

Ako ne znate gde vam žičara izlazi, onda dignite ruke i ne stavljajte visinu smilies/wink.gif
Ana
22.08.2021 | 23:36


Apsolutna sramota za jedan NACIONALNI PARK!!! Ovoliko gradilišta istovremeno, prašine, djubreta, kamiona, izduvnih gasova, na planini na koju dodjete da uživate i udišete čist vazduh! Sramotno i jezivo!!
Da li je moguće da se i dalje dozvoljava ovolika gradnja?
Da li je moguće da se i dalje uništava priroda u nacionalnom parku!?
Da li je moguće da su uništena sva fudbalska i košarkaška igrališta?
Da li je moguće da se dozvoljava vožnja raznih vozila po planini da nas truju izduvnim gasovima?
Da li je moguće da ne mogu da se poprave i obnove stepenice koje vode ka Konacima, iz kojih viri armatura, a mogu da se grade hotelčine i uništavaju zelene površine?
Dodjete na odmor a ne možete da se odmorite od stalne buke na gradilištima, pa čak i noću, jer jelte Grand mora da se radi danonoćno! A da ne pričamo i o narodnjacima koji trešte sa raznih strana?
Uništili su sve što su mogli i divnu planinu pretvaraju u betonski grad i smetlište!
Petar
20.08.2021 | 11:45


Imate tako VELIKI i BITAN događaj na Kopaoniku od 20.08. - 22.08. kao što je Tour De Kop a jedva da ste ga igde objavili ( a možda i niste u opšte ) ????
Čini se kao da vam nije u interesu promocija Kopaonika kao letnje turističke destinacije ?!?!?!
Okačili ste onaj video , a kad odes na destinacije iz videa , trava dva metra , sve nepokošeno samo što te zmije ne pojedu ?!?!?!
Baš bez veze !!!
Marin (Android)
14.08.2021 | 18:10


Tuzno!!
Bolje je bilo kada nist niste radili na letnjoj sezoni. Dodjes i uzivas u prirodi.
Sada gradilista kojima kraja nema, prasina , sut....otpad.
Neka glupa motorna vozila koja zagadjuju prirodu i gaze travu.
Jadno
Unistena lepota
Sava
11.07.2021 | 04:11


Ulice razbijene kamionima. Svuda shut ,gradjevinski materijal i prasina i prljavstina. Turista ima posebno vikendom.
Grace
09.07.2021 | 14:38


A tu “emotivno - istorijsko - priželjkivanu” sliku iz nekih vremena, na vrhu objave početka letnje sezone, molim infoKop da ukloni.
Nije to ni približno ono što bi neko očekivao dolaskom na Kopaonik.
Bilo nekada, više - nema.
Objasnio sam zašto.
I svi to doooooooooobro znaju.
Ako se zalažu za dobrobit Kopaonika, lažne slike trenutne situacije su više nego tragične.
Ne lažite turiste.
Grace
09.07.2021 | 14:33


@Tunja:
Zlatibor je već odneo, odavno, letnji primat.
Međutim, postoji jedna velika razlika: Zlatibor NIJE “nacionalni” park!
A da se “zlatiborizacija” odnosno betonizacija nacionalnog parka Kopaonik nastavlja, svim mogućim sredstvima i silom pomenutih oligarha, sasvim je i vidno, i čujno, i osetljivo, odnosno mirisno.
Postoji nekakvo jezero u Srbiji, ne znam tačno koje, gde su zabranili korišćenje čamaca sa SUS motorima, već samo onima sa električnim motorima - a jezero nije nacionalni park?!
Odakle tim lokalnim vlastima svest o poštovanju prirode, mira i tišine, a ovde, u tzv. “Nacionalnom parku” niko, ama baš niko - Skijališta, Ministarstvo ekologije, JP Nacionalni park, Vlada RS, Ministarstvo lokalne samouprave, itd. NIKO, AMA BAŠ NIKO, NE VODI RAČUNA?
Da li ste skoro prošli ili bili na Kopaoniku?
Ekološka katastrofa.
Goran Tunja (iOS)
09.07.2021 | 08:37


@Grace Zao mi je sto cujem tvoje reci, ali ja Vam odozdolje ne mogu pomoci. Jedino sto zelim da Vam kazem da nije sve tako crno kako je uistinu. Mora da se krene sa agresivnim marketingom, ja na pr Kop ne vidjam u medijima, nema ga nigde sad. To je jedino resenje, inace Zlatibor ce odneti letnji primat.
Grace
08.07.2021 | 14:48


Da li čujete čari letnje sezone? Vi koji ste gore? Razbijanje kamena, prašinu, divan zvuk dragih nam kamioničina, smrad dizela, gomile đubreta, gvožđa, svakojakog drugog đubreta, kako veštačkog tako i prirodnog, seče svetih nam šuma kojima se ponosimo?!
Da li se iko pita - zašto na Kopu trenutno nema ni mrvice turista?
Ide se dotle da čak ni oligarsi iz JKP Raška ni parking više ne naplaćuju.
Čuvena gondola iz Brzeća - ne radi. Samo vikendom, kako rekoše seljaci.
Ma ni Maxi više ne pravi gotova jela?!
Dokle BRE?!
Goran Tunja (iOS)
07.07.2021 | 00:25


Jel se nesto desava na Kopu, Brzecu? Nista se ne prijavljuje. U Buljaricama je sve in vivo, trazi se mesto vise u delu gde se ne placaju lezaljke. Sha ces, tko i treba.
Stevs (iOS)
16.06.2021 | 23:01


Korišćenje sadržaja prvog dana sezone biće besplatno.
no name
06.06.2021 | 18:57


Sve je ovo lepo, ali mislim da bi mogli da obogatite ponudu sa jos nekim sadrzajima, koji su Vam godinama u nazad na dohvat ruke.Recimo panoramsko razgledanje Kopaonika sa jednog od mnogobrojniiih kranova ili voznja na kamionu punog gradjevinskog materijala ili gomile suta.Nama koji smo dosli da uzivamo u prirodi Kopaonika ovo bi puno znacilo.MISLITE O TOME DA NE BUDE KASNO!!!!!!!!!!!!!!!!
Goran Tunja (iOS)
04.06.2021 | 22:59


@Max Buljarice su Kopaonik u povoju, dakle ko voli sum i cistinu mora, zavetrinu i krajnje prijatne noci, Buljarica je njegov letnji izbor.
Max (iOS)
04.06.2021 | 15:14


Evo u Buljaricama samo pitaju gde je smarac Tunja
Bolero (Android)
28.05.2021 | 16:16


Umesto da ste lepo spustili gondolu u centar i jednim udarcem ubijte nekoliko muva...
Harli (iOS)
27.05.2021 | 22:34


U danasnje ludo vreme, posebno za ljude koji zive u vecim gradovima, Kopaonik je za mene neproceniv samo zbog jedne stvari, VAZDUH!
Goran Tunja (iOS)
27.05.2021 | 22:33


Ladno je jos u junu, al ajde. Nego ocel gondola raditi? Upravo prodjoh pored Tornika do Buljarica dolje, gondola im punom parom radi.
Napišite komentar (17)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (519):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
28.01.2022. 06:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro -6°C -9°C 2  m/s (W) 93% 99cm
Vedro sub.osećaj
-9°C
temp. Pančić
-11°C
3,5 m/s
(W)
pritisak 826.8 hPa staze
10-60 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Snow park
Traka Jaram
Traka Mašinac
Traka Ski vrtić
Dečji park
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
0/25 46/48 27/30
 (0%)  (95.8%)  (90%)
Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@maximis Samo se javljam ja i tamo neki novinar koji izmilja? Ako ti tako kazes evo u pravu si. Struje ima, samo je jedan dan pao napon i napravilo h...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
Maximus ja sam komentarisao novinarski clanak gde je navedeno da je nestanak struje svakodnevnica na Kopu... pokusavam svo vreme da objasnim da je to ...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
Joja da ti odgovorim direktno i mene bas briga sto ti nisi imao u pojedinacnom apartmanu struju... zali se onome ko ti je izdao apartman... Konaci su ...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@Igor Na Kopaoniku sam 2x skijao do sada i to po 10 dana. Ostale godine oko 7 godina sam išao u Bugarsku i Sloveniju, pošto me skijanje tamo izađe...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@skijas Ja nikakve dezinformacije ne sirim. Struje nije bilo u Konacima, ne samo u mom apartmanu, celi Konaci dakle! Sta mene briga koji je razlog, m...

SKI škola
Where can I find group courses for adults?

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
Joja mesas babe i zabe... ko zna iz kog razloga nije bilo struje u tvom apartmanu sat vremena... ne mozes da izvlacis pravilo iz tvog slucaja... struj...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@Skijaš Ne znam u kom si postu pročitao da sam rekao svakodnevno. Nemoj da glupo ptižiješ. Inače koristim smao jedan nick Maximus. I stvarno mi...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
"Pančić", zna li se, kada će opet biti u funkciji ? Koji je danas dan da ne radi, bez prekida, osmi ili deveti ? Plus onaj nerad nedelju pre toga. ...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@skijas Meni je nestank struje i apartmanu i na zici. Ne moze samo da se racuna zica, a da apartman ignorisem!!! Dakle svako mesto dok negde provodi...

Žičara Pančićev i dalje van funkcije, aktivira...
@Maxumus, šta kazes, nema od prošle godine ni novih staza ni novih žica? Zamisli! Koliko si očekivao, pet ili šest, pošto vidim da se dobro razu...