Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
Vila Jezero
MK Mountain Resort Kopaonik
Ski staze uz gondolu Brzeće - Mali Karaman
Tip žičare: Isklopiva kabinska žičara Leitner
Vrsta staze: 15, 15a
Dužina: 3745m
Visinska razlika: 844m
Vreme vožnje: 12,5 min

Gondola se sastoji od polazne stanice Brzeće sa pratećim objektima (1075 mnv), međustanice 1 (Struga - 1355 mnv), međustanice 2 (Izlaz nekadašnje Bele reke 2 - 1863 mnv) sa objektom garaže za smeštaj kabina, kao i okretne stanice Mali karaman sa pripadajućim objektom budućeg ski restorana (1918 mnv).

Važno je napomenuti da svaka važeća ski karta u ski centru Kopaonik, važi i za vožnju novom gondolom (osim ski karte za pojedinačnu vožnju koje imaju posebnu cenu za gondolu). Na početnoj stanici gondole nalazi se i prodajno mesto za ski karte kao i pickup box za preuzimanje već kupljenih ski karti preko web shopa.

Cene ski karti za pojedinačnu panoramsku vožnju za odrasle su 1000 RSD, za decu 600 RSD, a za seniore 800 RSD.
 
Gondola poseduje 28 stubova i 74 kabine (111 maksimalni kapacitet). Trasirana je duž nekadašnjih linija žičara Bela reka 1 i Bela reka 2, sa produženjem do platoa Mali Кaraman.

Ski staza 15 (Bela reka 1), ukupne dužine 1.887 metara i prosečne širine 20 metara, spada u lake staze. Zbog svoje male nadmorske visine, bez veštačkog osnežavanja, osuđena je na mali broj skijaških dana.

Ski staza 15a (Bela reka 2), ukupne dužine 1.540 metara i prosečne širine 41.7 metara, spada u veoma teške staze i preporučuje se isključivo dobrim skijašima. Zbog svog položaja i zbog neočišćenosti same trase staze, osuđena je takođe na mali broj skijaških dana. Staza je u gornjem delu veoma široka i fantastična za skijanje, međutim problem dolazi u delu zvanom levak, koji je izuzetno strm i južno orjentisan, sve do mesta Kamarište, gde se i nalazi međustanica 2.

Povrh svega toga, skijanje ovom stazom predstavlja nezaboravan užitak, kako zbog same staze, tako i zbog predivnog pogleda na južnu Srbiju. Na stazu 15a se nastavlja staza 15 kojom se stiže do samog Brzeća. Ukupna dužina obe staze je oko 3.5km, a visinska razlika skoro 900m.

Sa vrha staze 15a se spuštaju tri prečice, jedna prema polaznoj stanici Gvozdca, druga prema polaznoj stanici Kneževskih bara, a treća koja nikada nije bila u funkciji, prema stazi Struga.

Do staze se stiže sa vrha Mali karaman, grebenom preko vrha Ledenice gde ima sitnih padova i uzbrdica tako da je potrebno u proseku 15tak minuta hoda na skijama. Izgradnjom gondole, sada se taj deo može preskočiti, vožnjom od Malog karamana do međustanice 2.

Za ski sezonu 2022/2023. najavljeno je čišćenje i uređenje staza 15 i 15a, kao i izgradnja nove lakse staze 15b, koja će biti trasirana u "ogledalu" staze 15a. Takođe, sve tri staze će biti veštački osnežene.
Pogledajte satelitski snimak i lokaciju


Napišite komentar (0)
busy
 
Hotel Putnik
23.05.2022. 17:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Oblačno 13°C 13.6°C 1  m/s (WSW) 82% 0cm
Oblačno sub.osećaj
13°C
temp. Pančić
9°C
1,6 m/s
(WSW)
pritisak 826.5 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Održana velika akcija čišćenja Kopaonika
Jel Brus kao opstina postoji ili se to ugasilo......cisto da znamo

Održana velika akcija čišćenja Kopaonika
Svaka cast!!! Bilo je i vreme!!! Stvarno je izgledao centar kao jedno veliko smetliste….

Održana velika akcija čišćenja Kopaonika
Naravno, bravo za akciju ali dok se ne uvedu kazne za bacanje smeća, trebaće akcije jednom nedeljno. Tek kad počnu da plaćaju 100e za bačenu kesu...

SKI kamere
@hopkop: NP naplaćuje ulaz za vozila i naplaćuje takse i svim komercijalnim objektima na planini (uključujući i SS). Zato oni i organizuju čiš®..

SKI kamere
ne razumem ovu nazovi akciju ciscenja kopaonika svake godine? po meni bi trebalo da svi hotelijeri,skijalista srbije , nacionalni park od ulaznica za ...

Sve o letnjoj sezoni na Kopaoniku (FOTO & VIDEO)
Da ali isključivo zimi...skijanje. Leti kad vidim one kamione...pesak...buldožere ...kranove ...prevrne mi se želudac. Toga zimi nemaaa...samo sn...

SKI kamere
Još nije objavljeno kada počinje zvanično letnja sezona na planinama, tek tada će raditi i letnji sadržaji. 500 dinara je pojedinačna vožnja ž...

SKI kamere
Mislim da ti ne radi ni jedna zica,jer letnja sezona krece tek u junu i to tipa sredinom,ako ne i kasnije.Cena je bila 300,00 din jedna voznja.

SKI kamere
Želio bi da se raspitam da li su žičare otvorene za panoramsku vožnju od 21. do 28. maja? Naročito žičara do Pančićevog vrha ili Gondola Brz...

SKI kamere
angryangryangry Sto ne napravite jos letnjih staza

SKI kamere
Evo zavrsi se sezona, Grand odmah krece da radi, menjaju se plocice, sredjuje se bazen itd. Skijalista spavaju, obecavaju nove zice i smanjenje guzve...