Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Nacionalna Klasa
English
ZONED
SKI BUS
MK Mountain Resort Kopaonik
Trauma centar
Urgenti centar Beograd
Telefon: +381668302532
E-mail: [email protected]
Radno vreme trauma centra: od 9 do 16 časova
Cenovnik: Bespalatno uz overenu zdravstvenu knjižicu
 

Trauma centar, od sezone 2021/2022., više nije lociran na donjem nivou Konaka prema stazi Malo jezero, već je preseljen u ambulantu Doma zdravlja Raška. Radno vreme od 9h do 16h svakog dana.

U ski centru Kopaonik je 2013. godine,  puštena u rad ambulanta Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije koja će brinuti o zdravstvenoj zaštiti skijaša. Ambulantu su svečano otvorili predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović, direktor Uregntnog centra KCS acc. dr Zlatibor Lončar i v.d. generalnog direktora  JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

Predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović ovom prilikom izjavio je da ozbiljna država mora uvek da napreduje i da je potrebno usavršavanje svake vrste. Kopaonik privlači veliki broj turista i on je nešto po čemu je Srbija poznata. Svima koji hoće da uživaju u svom odmoru i hoće da ostave novac u Srbiji moramo da obezbedimo nužnu stvar bezbednost odnosno da se na Kopaoniku osećaju sigurno i bezbedno, dodao je Stefanović. Trauma centar treba da pokaže da je moguće u jednom kratkom vremenskom periodu pružiti svu pomoć onima kojima je potrebna. Posle 10 godina svi kojima je potrbna hitna medicinska pomoć sada mogu da se prevezu i helikopterom sa Kopaonika.  Ovo sve poboljštava kvalitet i uslugu Kopaonika i on kao takav reprezentuje Srbiju. Za formiranje Trauma centra nije potrošen ni jedan dinar iz budžeta Republike Srbije već je sve finansirano iz donacija, a lekari neće imati dodatna primanja u odnosu na druge ustanove u Srbiji. Dakle vodilo se računa i o ekonomiji.

Direktor Uregntnog centra KCS acc. dr Zlatibor Lončar dodao je da će svako sa overenom knjižicom dobiti zdravstvenu zaštitu u ovoj ambulanti. Ako ste osiguranik bićete zbrinuti na potpuno isti način kao u svakom drugom kliničkom centru u Srbiji.

Generalni direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić je na pitanje novinara infoKOP.net sajta - kako će ambulanta uticati na rad skijališta, dodao: Obzirom da će ovde biti najbolji profesionalci iz svojih oblasti i da je usluga besplatna to će podstaći skijaše da dođu na odmor znatno relaksirani. Skijališta Srbije će u narednom periodu znatno ulagati u prevenciju da bi se maksimalno smanjila mogućnost povreda. Insistiraće se da deca nose kacige do 12 godina, a odraslima će biti preporučeno nošenje iste. GSS, Žandarmerija i Skijališta Srbije će se truditi da na stazama ukazuju gde može doći do povreda. Dakle sve ovo je sada jedan zaokružen sistem gde svako radi  odgovorno svoj posao. Skijališta Srbije se zahvaljuju KBCu Srbije jer je Kopaonik bez ikakve naknade dobio jednu savremnu ambulantu. To pokazuje kako se država odgovorno pokaša u situaciji kada nema dovoljno novca.

Skijališta Srbije potpisala su Ugovor sa Urgentnim centrom KCS o pružanju usluga zdravstvene zaštite u ski centru Kopaonik. Ambulanta je opremljena je najmodernijom medicinskom opremom, a na usluzi skijašima i borderima biće na raspolaganju 6 lekara specijalista, dve medicinske sestre i medicinski tehničar. Lekarima će ove sezone, pored sanitetskog vozila, na raspolaganju biti i helikopter MUP-a za hitne slučajeve.

Pogledajte satelitski snimak i lokaciju


Komentari (30)
Jelena Dimitrijevic
16.03.2020 | 18:02


Zelim da se se zahvalim GSS-u i svom osoblju na celu sa doktorom Tosicem u Trauma centru koji su bili dezurni u nedelju 8.3.2020. Bili su veoma profesionalni, ljubazni i puni razumevanja ne samo za mene nego i za sve koji su se tamo zatekli dok sam bila prisutna. Iako sam imala ozbiljnu povredu, lom kostiju i popucale ligamente kod skocnog zgloba doktor Tosic je uspeo da sve namesti i ne moram na operaciju (sto je na pocetku bila opcija). Svaka cast i veliko hvala jos jednom.
Ivica Boskovic (iOS)
09.03.2020 | 23:37


Na zalost, prica se ponovila kao i kod mog deteta prosle godine. U medjuvremenu sam se odselio u inostranstvo da bih probao da lecim dete, a nikakvu nadoknadu od skijalista nismo dobili. Instruktor i moj bivši prijatelj se više nikad nije javio, valjda sam ja trebao njemu.
Roditelj
05.03.2020 | 14:39


Početkom 2020. godine moje dete se povredilo (prelom ključne kosti i potkolenice) na času skijanja. Obuku skijanja je sprovodio instruktor skijanja koji pripada školi skijanja koja je na sajtu Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" evidentirana kao licencirana škola za obuku skijanja. Dete je skijalo prethodne tri (3) godine i nije imalo ni jednu povredu.

Na stazi je posle povrede detetu ukazana prva pomoć od strane tri (3) spasioca Gorske službe spasavanja Srbije (GSS), i dete je transportovano žičarom pa motornim sankama do Trauma centra (Ambulanta Kopaonik, Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije). Sve je to detaljno opisano u Izveštaju o akciji spasavanja GSS.

U Trauma centru dete je snimljeno i konstatovana su dva preloma (napisano je u Izveštaju lekara specijaliste; dobio sam i CD koji sadrži rendgenske snimke - RTG). Na povređenu nogu je stavljen gips, a oko grudi zavoj za ključnu kost. Doktor iz Trauma centra je rekao da mogu da obezbede prevoz sanitetskim vozilom do Novog Pazara, a da ne mogu do Beograda. Ni iz JP "Skijališta Srbije" mi nisu pomogli u vezi prevoza povređenog deteta na relaciji Kopaonik-Beograd, uz obrazloženje da polisom osiguranja od posledica nesrećnog slučaja nisu pokriveni troškovi prevoza, osim ukoliko povređeni nije u životnoj opasnosti.

Na dan nesrećnog slučaja bio sam u JP "Skijališta Srbije" na Kopaoniku da se raspitam za prevoz povređenog deteta (napisano u prethodnom paragrafu) i da podnesem zahtev za refundaciju troškova neiskorišćene ski karte, a narednog dana da preuzmem Izveštaj o akciji spasavanja GSS (napomena: dali su mi kopiju, a ne original). U Odluci JP "Skijališta Srbije" za refundaciju troškova za dane neiskorišćene ski karte video sam način obračuna, a za mene je posebno bilo neočekivano sledeće: 1. pravo na povraćaj 70% novčanih sredstava za neiskorišćen broj dana ski karte i 2. članovi porodice povređene osobe nemaju pravo na refundaciju troškova ski karte, izuzev ako se nije dogodio smrtni slučaj. Detaljno sam pročitao Proceduru o uslovima za postupanje u slučaju nemogućnosti korišćenja ski karte br. 9 od 03.01.2018. godine koje je donelo JP "Skijališta Srbije". Da li je pisac i donosilac ove procedure smatrao da će članovi porodice povređenog deteta da nastave sa skijanjem i korišćenjem ski karte dok im je dete teško povređeno? Posle više od mesec dana od podnošenja zahteva za refundaciju troškova, JP "Skijališta Srbije" mi je uplatilo novac na tekući račun.

Na dan nesrećnog događaja imao sam sastanak sa vlasnikom škole skijanja koji je organizovao kombi prevoz mog deteta od Kopaonik do Beograda. Na tom sastanku mi je rekao da nemam pravo na naknadu štete od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) po osnovu osiguranja za povređeno dete od škole skijanja. U Zakonu o javnim skijalištima ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 46/2006), u članu 62. stav 1. tačka 3. je propisano: "Usluge podučavanja skijanju na skijalištu može da pruža pravno lice ili preduzetnik (u daljem tekstu: škola skijanja), uz saglasnost skijaškog centra, koja ispunjava sledeće uslove:
3) da ima zaključen ugovor o osiguranju korisnika usluga podučavanja od posledica nezgoda;".

Lečenje deteta se obavlja u zdravstvenim ustanovama u Beogradu (dete je nosilo gips na nozi 6 nedelja, a posle skidanja gipsa predviđeno vreme za fizikalnu terapiju je još 6 nedelja, i za sve to vreme dete nije išlo i dalje ne ide u školu). U izveštajima lekara specijaliste piše da je potrebna puna nega jednog od roditelja. U opisanom slučaju potrebna je nega roditelja od 12 nedelja (6 nedelja gips plus 6 nedelja terapija). Dete je staro oko 10 godina. I sada dolazimo do najvećeg paradoksa. U Zakonu o zdravstvenom osiguranju ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 25/2019), u članu 78. stav 2. je propisano: "Izuzetno od stava 1. ovog člana, kada postoje opravdani razlozi koji se odnose na zdravstveno stanje člana uže porodice, prvostepena lekarska komisija može produžiti trajanje privremene sprečenosti za rad zbog nege člana uže porodice, najduže do 30 dana za negu deteta mlađeg od sedam godina života ili člana uže porodice starijeg od sedam godina života koji je teško telesno ili duševno ometen u razvoju, odnosno do 14 dana za negu člana uže porodice koji je stariji od sedam godina života, a nije teško telesno ili duševno ometen u razvoju.". U skladu sa tim, lekarska komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) odobrila je privremenu sprečenost za rad roditelju zbog nege deteta od 14 dana ili 2 nedelje, a procenjeno lečenje mog deteta je 12 nedelja i za to vreme je potrebna puna nega jednog od roditelja.

Lečenje se nastavlja.
Bole
09.01.2019 | 17:37


Moje dete je povredjeno 31.12 na instalaciji Mašinca, ne pri skijanju, već pri silasku. Tanjir nije uspela da otkači, zaradila je prelom vratnog pršljena i vilice. GSS je ukazao prvu pomoć, bez imobilizacije vrata. Snimljena je u stajaćem položaju, bez imobilizacije, tek kad smo rekli da se dete žali na bol, imobilisali. Poslata u Novi Pazar, posle sat i po. Molio sam da je šalju za Beograd, ali ne, zbog procedure je morala u Novi Pazar, da se uradi skener i ostalo. To se naravno nije ni desilo. Sve vreme kuknjava zbog spa centra, nemogucnosti kupanja na bazenu, omeli smo ih... Sugerisano je da nadjem vezu za nekog na K, ili neko slicno prezime jer ce onda obezbediti prevoz za Beograd... Stigli u Bgd u 23 a sve se desilo u 13:30. Tek u 3:00 uradjen skener i ostala dijagnostika. Pri tome se radi o detetu od 7 godina. Instalacija nije stala, coveka da je zaustavi nije bilo, dete je pukim slucajem ostalo zivo. Sigurnost i bezbednost 0. Posledice za ceo zivot. Ganjacu ih do poslednjeg atoma snage
Jovanca
06.01.2018 | 02:32


Kako sam cuo u smeni u Trauma centru svake nedelje je 12 medicinskih radniuka iz KBCa Beograd.

Povredio sam ruku na skijalistu ispred NG i čekao sat i vise vremena da doktor dođe sa skijanja koji bi me pregledao?! Od tolikih radnika pitao sam se gde su svi?! Imaju 8 propusnica za SPA centar u Grandu i to od 12 sati prepodne i 6 sezonski ski karti. Kada se sve sracuna dodje se do toga da im fali jos 3 coveka u smeni da bi bar jedan covek radio.

Dok sam proveo vreme u centru imao sam utisak da je glavni problem ko ce da ode na skijanje ili ko ce da ode u SPA centar. Za pacijente nikog nije briga, vracaju sve sto nije u njihovoj struci. Kasnije sam cuo da je vracen covek koji je imao srcanih problema i upucen da ide 35km u Rasku.

Postavljam pitanje zasto radnici u Trauma centra imaju 6 sezonski ski karti i zasto im je od prepodne (uopste) omoguceno koriscenje SPA centra i bazena? Da li su oni dosli na skijanje i plivanje ili da pomazu unesrecenima? GSS je taj koji dovodi uneserecene a medicinsko osoblje nema nikakvog osnova da ide na skijanje za dzabe.

Dok sam cekao doktora shvatio sam da je dozvoljeno pusenje u zdravstvenim ustanovama. Zreli su da ih neko prijavi inspekciji.
freerider
28.11.2017 | 11:55


Na ovoj temi postoje stari komentari koji se odnose jos na stari trauma centar koji je bio u Vojsci (gde su radili doktori sa VMA). "Novi" trauma centar se nalazi u Konacima i tu se smenjuje ekipa iz Beograda (Urgentni centar BG).

Ekipa iz urgentnog centra je odlicna, samo reci hvale. Ono sto nedostaje novom trauma centru a sto je evidentno je da pored ekipe iz BG dodje i jedno vozilo hitne pomoci sa svom opremom, pa ako se desi teska povreda kojih ima sve vise zbog velikog broja turista, da mogu da prevezu povredjenu osobu do nekog drugog centra. U samom Kopaonockom trauma centru ne postoji odgovarajuca oprema i kadar za teske povrede, sto je i razumljivo, ali zato mora postojati vozilo stalno na raspolaganju (sa svom opremom) kako bi se tesko povredjenima obezbedio bezbedan transport do Novog Pazara, Kraljeva ili Beograda u zavisnosti od ozbiljnosti povreda.
nesa
07.08.2017 | 17:20


Meni su prošlog leta rekli da ne postoji lekar na Kopaoniku i da mogu da idem, ukoliko imam auto, do Raške. Sramota je, čoveku nema ko da pomogne. Hitna pomoć ne želi ni savet da da, već se svađa preko telefona kako oni nisu tu za davanje saveta, a za to vreme je mogla gospođa da pomogne. Na kraju sam se setio Gorske službe i oni su mi pomogli savetom, hvala im mnogo.
Uzas! (iOS)
30.07.2017 | 16:15


Trauma centar sa najnovijom opremom? Rengen ne radi, starije lice sa najverovatnije slomljenim kukom nisu zeleli da prevezu sanitetom do Novog Pazara jer nije zivotno ugrozen, covek je gubio svest, jedva smo ga povratili, sa polomljenim kukom postoji visoki rizik od udara, ali eto oni su resili da nije kriticno! Van sezone, letnja sezona kad nemaju guzvu u ambulanti bas nikakvu! Sramota!
Vesna Pavlović (Android)
27.02.2016 | 15:09


Naviknuta na kragujevačke ambulante i prepune čekaonice sa uglavnom neljubaznim osobljem, mom iznenadjenju nije bilo kraja prilikom 2 odlaska u Trauma centar na Kopaoniku.
Na prvom mestu ljubaznost lekara, zatim operativnost i brzina delovanja su me fascinirali!
Ne postoje reči reči hvale kojima bih opisala njihovu ozbiljnost u pristupu,a sa druge strane ležernost pri rešavanju problema.
S toga velika 5 za ceo tim!
miras
14.03.2014 | 12:51


kako su zaposleni ljudi koji tu rade i kako su prosle inspekcije i kada su dale dozvolu za rad,mislim na sanitarnu,zdravstvenu,ekolosku,gde se odlaze medicinski otpad i ko ga odnosi itd itd
killer
13.01.2012 | 00:02


sve pohvale za ekipu koja je bila 2-3 dana pre nove godide. SVAKA CAST!
jelenabg
16.02.2011 | 20:13


Svaka cast,bas na internetu trazim neki centar jer sam dozivela tesku traumu,do pre tri meseca nisam znala za sebe i nisam mogla da stanem na noge..bravo
ivana.ski
16.03.2010 | 22:00


Sta svaka cast! Svaka cast moze da kaze onaj ko, na svu srecu nije morao da ode do tog "Trauma centra". Oni koji su imali to iskustvo to sigurno nece reci. Na Kopaoniku provodim skoro cetiri meseca i nazalost bila sam u prilici da prisustvujem zbrinjavanju pacijenta koji je imao prelom butne kosti na samom spajanju sa zglobom kuka, koji je inace moj prijatelj. Svaka cast momcima iz GSS-a koji su stvarno profesionalno odradili svoj deo posla u najkracem mogucem roku. Medjutim, kada je covek stigao u Trauma centar, snimili su prelom i dali coveku infuziju i injekciju protiv bolova, i dobio uput za Kraljevo na hitnu operaciju. Medjutim, sam je zahtevao da operacija bude izvrsena na VMA u Beogradu. On je naredna 4 sata proveo lezeci na podu ordinacije, u iscekivanju ambulantnih kola koja su trebala da stignu iz Brusa. Oko 19h stigla je Lada karavan, u koju su jedva uspeli da spakuju pacijenta koji je imao preko 2 m visine i 100 kg tezine. Infuziju tokom transporta nije mogao da prima jer je krov dosta nizak i infuzija ne moze da tece. Sa njim do Beograda nije posao niko od lekara, vec samo vozac i jedan prijatelj koji je morao tokom celog puta pacijenta da osvezava navlazenim maramicama jer je injekcija protiv bolova odavno prestala da deluje. Samo se pitam sta bi se desilo da su uz put nastale neke komplikacije? Ko bi coveku pomogao? Mozda vozac ambulantnih kola? Smesno!!!
Sva sreca covek je iste noci operisan i sobro se oporavlja.
Eto toliko o strucnosti i profesionalnosti tog "Trauma centra".
Knez
15.03.2010 | 21:01


Kome svaka cas,onim slepcima koi ne umeju ni da procitaju na RTG snimku sta su snimili,da nisam posao do Kraljeva ko zna sta bi bilo od mog ramena za nekoliko dana.Svaka cas ortopedima u SZ Studenica u Kraljevu,a ovim strucnjacima sa VMA koi su kako kazu u Trauma centru na Kopu.mogu da porucim -daleko im lepa kuca.
Nema sansi oni nekom da pomognu,samo su tu da uzmu pare...
серђо
29.01.2010 | 16:59


Мој кум је пре две године доживео инфаркт у скијашници хотела Гранд. Да није било једне лекарке из Ниша која му је спасила живот, јер је имала нитроглицерин код себе, а каква је тек драма настала кад смо га пребацили у амбуланту- која је све осим тога. Дефибрилатор није био ни исправан, ни Аспирин нису имали,а лекар који је дежурао није знао шта да ради (јер је човек очигледно обучен за преломеsmilies/wink.gif, опет да није било исте оне лекарке из Ниша која је колико толико успевала да својим знањем смири све нас, ко зна шта би се десило.
Епилог:
Чекали смо возило из Рашке да дође по болесника око 40 минута- логично јер није тако близу
У санитетском возилу није радила боца са кисеоником
Возач је возио фантастично, па смо били у Новом Пазару у болници за неких 40 минута
Горска Служба није била у могућности да га пребаци до амбуланте из Гранда, јер људи смо парадирају
Човек је преживео тежак инфаркт и опоравио се.
Све ово написах у намери да вас упозорим да су услови у нашем "највећем" туристичком месту тако лоши да треба још пуно тога да се промени. Надам се да ће тако и бити
b
29.01.2010 | 13:38


Kad Kop bude imao zvanicnu drzavnu ambulantu na dnu svake ski staze ili zbirnog dela vise ski staza, i kada svaki lift bude imao izgradjen toalet pri dnu i vrhu istog, onda mozemo da govorimo o tome da pocinjemo da licimo na svetska skijalista!
Skora
29.01.2010 | 01:25


Otvaranjem Trauma centra ne prestaje sa radom zdravstvena ustanova Doma zdravlja na Kopaoniku. I ona će pružati zdravstvene usluge shodno svojim mogućnostima.
Budući da u prethodne dve godine u okviru nje nije mogao da se stavi u funkciju rentgen kabinet, pošto ne raspolažu odgovarajućom prostorijom za bezbedan rad aparata i zaštitom od zračenja, kao i osposobljenim rentgen tehničarem zajedno sa Domom zdravlja je odlučeno je da se isti ustupi na korišćenje vojnom sistemu zdravstva, ali i da bude dostupan svim pacijentima na Kopaoniku. Labaratorija ostaje u Domu zdravlja. Trauma centar je danonoćno u sistemu dežurstva i u stalnoj vezi sa matičnom VMA, u slučaju potrebe za bilo kojom dodatnom asistencijom ili dijagfnostikom. Smešten je u vojnom objektu-kasarni prekoputa vile Ivana.
Pored pomenutog rentgen kabineta raspolažu i odgovarajućom opremom za reanimaciju, savremenom biohemijskom labaratorijom, kao i stacionarnim sadržajima i šestočlanom ekipom lekara specijalista i medicinskih tehničara. Kao takav oslonjen je na vojni sistem telefonskog saobraćaja pa otuda i atipični pozivni broj 018
Mislim da su zluradi i neprimereni komentari, kao i bilo kakvo poređenje sa nekadasnjim privatnim projektima zdravstvenog zbrinjavanja u ski centru. Ovaj Trauma centar funkcioniše u okviru zvaničnog državnog sistema i deo je najrenomiranije zdravstvene ustanove u Srbiji Vojno medicinske akademije. Najvažnije je da se vrhunska zdravstvena usluga odsada može pružiti pravovremeno na samom Kopaoniku, a ne da se teški pacijenti transportuju, ne retko noću ili po lošem vremenu, do Raške, Novog Pazara ili Kraljeva.
Zlu netrebalo.
MilosPetrovic
24.01.2010 | 10:57


Neko je trebao da uzme neki dinar za to. Kako sam cuo u trauma centru se sve naplacuje svaki pregled,osim za one koji imaje ski pass. Ovo me podseca na ono vreme kada je gore postojala klinika Anlave, ovo je slicno neko uzima debele pare za ovo, a zvanicna ambulanta neka propadne, nije iskljuceno da i sama uprava skijalista ima neke koristi od toga. I kako je moguce da pozivni broj za kliniku na Kopaoniku bude 018 kada je gore pozivni 036.
Stalker
23.01.2010 | 21:33


Kako je to pozivi za ovaj trauma centar na kopu 018?
toma 51
23.01.2010 | 14:44


A za one neupućene neko je nogao i da kaže gde se nalazi
toma 51
23.01.2010 | 14:39


verovatno je neko ili neka institucija dobro procenila da je i ovo potrebno ski centru
Swift021
19.01.2010 | 11:55


Bravo Miljane !
Uvek se iza svega krije neka kombinacija...
Miljan Srbija
17.01.2010 | 13:52


Sve je to lepo, ali zasto ste opremu uzeli iz doma zdravlja kopaonik - mislim na rengen i hemijsku labaratoriju. Mislite da dr. Ivan zna manje od tih doktora koje ste doveli. I zasto pruzanje zdravstvenih usluga ima veze sa ski pasom. Stevs pojasni ljudima kakva je kombinacija u pitanju- sta su dobili a sta izbubili. Od ukupnog broja turista na kopu, ski pas kupi trecina, a sta je sa druge dve, ko ce njih da leci kad je ambulanta osiromasena za rengen i labaratoriju- imali su ih od prosle godine i koristili su ih, izmedju ostalog meni su pomogli, a i ostalima kojima je to trebalo
djolec
17.01.2010 | 02:17


Bilo je krajnje vreme!!!
I nije svaka cast, nego dobro ste se setili!
djolec
17.01.2010 | 02:16


Jel to kad odes da kupis ski pass pa dozivis traumu ili...?
Akole.
15.01.2010 | 17:31


Svaka čast za sve tri insitucije.

I da bog da na nikom ne zatrebalo ali je lepo znnati da ima na Kopu i tako nešto.

Pozdrav
Brane
15.01.2010 | 17:10


To je odavno trebalo ovakom ski-centru kao sto je Kopaonik..
DAX
15.01.2010 | 14:40


SVAKA CAST!!!!
ski
15.01.2010 | 14:32


svaka cast, vec pocinjemo da licimo na savremena skijalista
bboris
15.01.2010 | 14:29


...bilo je krajnje vreme...
Napišite komentar (30)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (546):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
11.12.2023. 18:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro -1°C -1°C 2  m/s (SW) 64% 9cm
Vedro sub.osećaj
-2°C
temp. Pančić
-3°C
4,4 m/s
(SW)
pritisak 824.0 hPa staze
10-30 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Intesa
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
8/24 7/49 4/30 7.1/58.5
 (33.3%)  (14.3%)  (13.3%)  (12.2%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Sve o Ski openingu Kopaonik 2023/2024. na jednom m...
Mozda nije mesto za ovakvo pitanje, ali da li je skijao neko na Kolašinu prošle ili ove godine i kakva su iskustva?

SKI kamere
Uh kako lepo sredjuju rartaci MALI KARAMAN ... milina gledati smiley KAd smo kod MK i Kamere na Skituljku : da li neko ko programira tu kameru moze da ...

SKI kamere
Treba svi da apelujemo na administratora du ukine pluseve i minuse. Ima li neko logično objašnjenje šta će nam to na forumu. Samo izaziva ljude da...

SKI kamere
@mali perice ili vec ko si ako necemo jele ili smrce jer ne mogu da disu postoje barijere koje se mogu postaviti da vestacki imitiraju prirodan zaklo...

U funkciji Pančićev vrh i staze 3a i 4b, očekuj...
Ocekujemo da sve staze rade u januaru ako bude snega a ne kao prosle sezone kadaje sneg pao 2 m u januaru a nisu radile stsze.Tek u februaru su radile...

SKI kamere
ADMIRAL- Informacija o visini snega na mernoj stanici RHMZ-a n Kopaoniku (1713mnv) koja se automatski generiše na Infokopu dolazi od osmatraca sa ...

SKI kamere
@Cvrle (iOS) Jedino ko u Srbiji radi kvalitetno boot fitting je Bojan Antunović, brend mu se zove BootPro.

SKI kamere
hopkop (Android) Ti zamisljas prirodu kao Mali Perica. Ljudi ti lepo objasnili gde je granica sume a ti bi da zabodes smrcu od 30 metara na vrh Kopaon...

SKI Info
Koliko otprilike treba da padne?

SKI kamere
@Cvrle SaltoM može to da ti proširi pancerice ako si u Bgd; ako si kupio kod njih (kao ja) onda je dž, tako da moraš da proveriš cenu.

SKI kamere
zabodes smrcu ili jelu od 7-8 metara ,vec formirano drvo i zastitis ga vestackim barijerama poput onih koje su postavljene vec na pancicu,samo vece ....