Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
BENU apoteka Kopaonik
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
Hotel Angella Kopaonik
Filip Travel Vila Jezero
 
Intervju 2013/14: Generalni direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić
08.01.2014 | 12:40 -> 16.01.2014 | 01:43
          Nastavljajući dobru trogodišnju praksu i ove godine čitaoci internet portala infoKOP imaće priliku da pročitaju intervju sa generalnim direktorom JP "Skijališta Srbije" Dejanom Ljevnaićem. Kao i prošle sezone vi ste pitali, a mi smo postavljali pitanja umesto vas JP "Skijalištima Srbije". Odgovore na vaša i naša pitanja možete pogledati klikom na opširnije.

Dejan Ljevnaić, na prvom mestu, za sebe ističe da je skijaš, iako iza sebe ima bogatu biografiju. Završio je Policijsku akademiju u Beogradu, a nakon toga i specijalističke studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 1997. godine do 2008. godine radio je MUP-u Republike Srbije, a od 2008. godine zaposlen je u JP „Skijališta Srbije“, najpre kao savetnik za bezbednost, a nakon toga ka izvršni direktor i trenutno kao generalni direktor. Oženjen je i otac je dvoje dece.

U razgovoru sa nama Ljevnaić je istakao da je glavni prioritet Skijališta Srbije kvalitet staza, bezbednost instalacija i skijaša, osluškivanje potreba korisnika skijališta i unapređenje skijanja kao sporta uopšte. Kao i prošlih sezona Ljevnaić je apelovao na internet portal infoKOP ali i na sve posetioce da se aktivno uključe u unapređenje skijališta Kopaonik svojim konstruktivnim predlozima.
 
Pre samog intervjua uredništvo internet portala infoKOP želi da se zahvali Skijalištima i Dejanu Ljevaniću u svoje i u ime posetilaca portala zbog osluškivanja potreba skijaša koji su ujedno i posetioci ovog portala.
 
Da podsetimo na inicijativu infoKOP sajta postavljen je alat za podešavanje ski opreme na polaznim stanicama žičara, bežični internet u Dolini Sportova, uklonjene su stare i očekuje se postavljanje novih info tabli, usvojena je i inicijativa da se umesto Malog karamana gradi novi šestosed na Gvozdcu, a razmatra se i inicijativa da se proseku nove staze koje su predviđene master planom, a za koje nije potrebna izgradnja novih instalacija. Takođe Skijališta Srbije, iako to nije u njihovoj nadležnosti, podržavaju ideju da se uvede skijaška autobuska linija Vikend naselje - Srebrnac.

1. Koje su novine u ski centru Kopaonik za sezonu 2013/2014.?

Ove godine nismo imali većih investicija u skijašku infrastrukturu. S obzirom da je urađen rebalans budžeta i državni troškovi svedeni na minimum, neke planirane investicije su samo odložene. Šestosedi na lokacijama Krčmar i Gvozdac kreću u realizaciju u maju 2014. godine. Što se tiče novina, od letos Kopaonik je bogatiji za nove zimsko-letnje adrenalinske sadržaje. Bob na šinama, zip lajn i tjubing rade i tokom zime i zaista je veliko interesovanje. Ovim sadržajima obogatili smo turističku ponudu Kopaonika, tako da će planina živeti tokom cele godine.

Zahvaljujući dobrim investicijama i odličnoj organizaciji, trenutno smo jedini centar u regionu koji radi. Sistemi za veštačko osnežavanje su definitivno najisplativija investicija, jer je upravo zbog ovih sistema skijaška sezona na Kopaniku počela 27. novembra, najranije od kada Skijališta Srbije postoje. Sve više domaćih i stranih turista dolazi u ovaj ski centar, što govori da su prepoznali kvalitet, a tome ide u prilog i 30 posto veći promet Skijališta Srbije u odnosu na isti period prethodne sezone.

InfoKOP članak od veštačkom osnežavanju >>>

2. Šta JP “Skijališta Srbije” rade na popularizaciji ski sporta u Srbiji?

Skijališta Srbije aktivno rade na afirmaciji skijanja i zimskih sportova u Srbiji. Sve veći broj mališana se odlučuje da se profesionalno bavi ovim sportom i u tome uvek nalaze podršku Skijališta. Upravo zbog toga smo pružili priliku školarcima, osnovcima i srednjoškolcima, iz lokalnih samouprava na kojima se ski centri nalaze, da skijaju i voze bord besplatno i da tako osete čari ovog sporta i planine. Za svu ostalu decu, cena dečijeg sezonskog ski pasa je za 30 posto jeftinija u odnosu na prethodne sezone.

Profesionalnim sportistima, koji ostvaruju rezultate i predstavljaju Srbiju u najboljem svetlu u svetu, dajemo bezrezervnu podršku. Tako je ozvaničena saradnja sa našom najboljom skijašicom, osvajačem zlatne medalje na Univerzijadi, Nevenom Ignjatović. Nevena je promoter srpskih ski centara, a Skijališta Srbije su joj pružila neophodnu podršku za njene pripreme.

Nije Nevena jedini sportista kojoj su vrata srpskih ski centara širom otvorena. Podršku Skijališta Srbije dobile su i borderke Senka Bajić i Jelena Ignjatov, koje imaju izvanredne rezultate i čije je sportsko umeće nadaleko poznato. Podršku ima i reprezentativac u bordu, Filip Filipović.

Nastavljamo sa radom i ciljem da Srbija postane skijaška nacija, da naši takmičari osvoje zavidne rezultate u svetu. Ova godina je olimpijska godina i našim zimskim sportistima želimo da se ponosni na svoje rezultate i svoju zemlju, popnu na postolje.

3. Šta su po Vama gorući problemi Kopaonika za čije rešavanje treba da se uključi opština odnosno država?

Problem preprodavaca ski karata koji se godinama ne rešavaju je nedopustiv za jedan skijaški centar sa reputacijom najboljeg u regionu. To je problem na koji, čini mi se, svi ostaju slepi, a čini mnogo problema. Osim toga što ugrožava državnu kasu i budžet Srbije, ugrožava prava vlasnika ski karte i naružava sliku planine. Drugi gorući problemi su komunalne službe, pa parkinzi i lopatari, za koje je, na sreću, nađeno rešenje.

InfoKOP članak o ueđenju parking prostora na Kopaoniku >>>

4. Koji su razlozi uklanjanja objekata i klizališta u Dolini sportova?

Skijališta Srbije su samoinicijativno uklonila objekte u Dolini sportova kako bi dali primer i ostalim privrednim i turističkim subjektima na planini. Iako su objekti bili u postupku legalizacije, uklonili smo objekte samo da bi se i ostali ugledali i sledili dobar primer. Veliki je problem nelegalne gradnje na Kopoaniku i tome mora da se stane na put.

5. Da li je u planu privatizacija JP “Skijališta Srbije?

Nemamo takve informacije.

6. Kakav je dugoročni plan širenja ski centra Kopaonik?

U planu je izgradnja dve nove šestosedne žičare i izgradnja novih staza. Još je rano da se priča o dugoročnim planovima, s obzirom na situaciju u zemlji. Skijališta Srbije ima ambiciozne planove, ali će to sve zavisti od novčanih sredstava i prioriteta državnih ulaganja.

7. Sredinom jula 2013. godine prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je kupio hotel Jugobanku. Takođe najavljeno je ulaganje i Novaka Đokovića u Kopaonik. Po Vašim saznanjima da li je fokus turizma ovih investitora na letnju ili zimsku sezonu?

To su prve privatne investicije u srpski planinski turizam. Dakle, prvi put da neki investitor direktno ulaže, a da nije Republika Srbija. Svaki investitor u Srbiji je više nego dobrodošao. Savko ulaganje znači pokretanje privrede, otvaranje novih radnih mesta…a sama najava da ovakva dva velika svetska imena ulažu upravo na Kopaoniku znači dosta.  To je samo početak daljeg investiranja u ovu planinu.

8. Poznato je da je tehnički nemoguće istovremeno veštačko osnežavanje celog skijališta i da se etapno osnežava deo po deo skijališta. Kojim redosledom se veštaki osnežavaju staze odnosno puštaju u funkciju?

Staze se osnežavaju i puštaju po prioritetu. Kada se osneže najfrekventnije staze u Dolini sportova, nastavlja se sa daljom pripremom i puštanjem u rad ostatka skijališta.

9. Sa kolikim vodenim akumulacijama raspolaže ski centar Kopaonik, da li su one trenutno dovoljne i da li je planu izgradnja novih i, ako jeste, gde? Da li Kopaonik u sezonama sa malim snežnim padavinama uopšte ima dovoljno vodenih tokova za pokrivanje celog skijališta veštačkim osnežavanjem?

Ski centar ima tri vodoakumulacije: Mali Karaman, Krčmar i Crvene bare, ukupnog kapaciteta 30.000 kubninh metara. Preko 350 uređaja za proizvodnju veštačkog snega (fiksni i mobilni topovi i lanseri) pokrivaju skjalište. To je dovoljno da se pokriju staze, ali treba napomenuti da se vodni kapaciteti maksimalno racionalno koriste, jer su sve tri akumulacije međusobno povezane i voda se, u slučaju potrebe, prepumpava iz jedne u drugu. Proširenjem i izgradnjom novih staza, širiće se i veštački sneg, kao i potrebe za novim vodoakumulacijama.

InfoKOP članak od veštačkom osnežavanju >>>

10. Da li mislite da sa novim žičarama instaliranim proteklih godina trenutne staze mogu da podnesu povećan protok skijaša. Da li se planira fizičko proširenje staza i za koje delove staza mislite da su "uska grla" po vama?

Zamenom instalacija rasterećen je protok skijaša na žičarama. Više nema čekanja na prevoz do vrha staze, što nas izdvaja od brojnih ski centara u okruženjenu. Do sada smo imali oboren rekord po broju skijaša u jednom danu na stazama, oko 7 hiljada i u nekim delovima ski centra se osetio povećan broj. Ono što je izdvojeno kao “usko grlo” je svakako spoj crne i crvene Duboke i za to se rešenje pronalazi. Prema Master planu postoji mogućnost proširenja, ali i produženja staza i nadamo se da ćemo i to uspeti da u narednim godinama ostvarimo.

11. InfoKOP sajt je pokenuo inicijativu za za prosecanje 12 novih ski staza po postojećem master planu, ukupne dužime 8 km, koje ne zahtevaju pravljenje novih instalacija (6b, 6c, 7b, 7c, 19g, 19c, 20c, 21b, 21c, 21d, 21e, 21f). Za prosecanje svih navedenih staza potrebna je saglasnost Zavoda za zaštitu prirode, kao i Šumarskog republičkog inspektora, Nacionalnog parka Kopaonik, a Skijališta su dužna da nadoknade desetostruku vrednost prosečene drvne mase. Da li JP “Skijališta Srbije” podržavaju ovu inicijativu?

Skijališta Srbije podržavaju ovu inicijativu i smatramo da se takva mogućnost svakako treba iskoristiti, s obzirom da je proširenje staza neophodno. Nadamo se da će u budućnosti biti prostora za ovakvo investiranje.

InfoKOP inicijativa za nove staze na Kopaoniku >>>

12. Obećane investicije za ovu ski sezonu šestosedi sa haubama na Krčmaru i Gvozdcu su otkazane. Da li su ugovori sa dobavljačima i izvođačima raskinuti ili se samo odlaže gradnja za sledeću ski sezonu?

Izgradnja ovih žičara kreće u maju 2014. godine.

InfoKOP članci o izgradnji novih žičara >>>

13. Obzirom da je stara žičara Krčmar već uklonjena da li se planira uređnje vezne staze Suvo rudište – Krčmar kako bi se i ove sezone skijalo na jednoj od najlepših kopaoničkih staza Krčmar?

Vezni put je uređen i skijaši će nesmetano moći da koriste jednu od omiljenijih staza Krčmar i ove sezone.

14. Dugi niz godina govori se i o širenju ski centra Kopaonik na “kosovsku” stranu planine. Obzirom na sve bolju političku situaciju da li se u perspektivi razmišlja i u tom pravcu?

Za sada nema takvih planova.

15. Tokom sezone 2012/2013. potpisan je memorandum o izgradnji gondole iz Brzeća, veštačkog osnežavanja i prosecanja novih staza na ovom delu skijališta između Vlade Srbije i Leitner-a po principu privatno-javnog partnerstva. Definisani rok za izgradnju je sezona 2014/2015. Da li će se ovaj rok ispoštovati?

Preduslov za početak realizacije ovog projekta je izrada planske dokumentacije, odnosno izmena prostornog plana područija posebne namene Nacionalnog parka Kopaonik, kao i uvrštavanje planiranih investicija u taj plan. Potrebno je i da regulativa koja uređuje zaštitu prirode i njene režime omogući realizaciju novih investicija. Skijališta Srbije su se aktivno uključila u aktuelne izmene zakona kako bismo stvorili preduslove za realizaciju planiranih projekata. Činimo sve da se očekivani rokovi ne probiju, ali nismo jedini subjekt koji utiče na brzinu realizacije.

InfoKOP članak o izgradnji gondole iz Brzeća >>>

16. Master planom ski centra Kopaonik predviđena je gradnja žičare Marine vode čiji bi početak bio u Crvenim barama, a staza bi prelazila preko magistralnog puta. U planu su ili pasarela ili kompletno izmeštanje magistralnog puta zimi u Crvene bare. Obzirom na prolongiranje rokova izgradnje da li je u planu izgradnja barem pasarele na Jarmu preko magistralnog puta Kopaonik – Brus kao privremeno rešenje?

Žičara Marine vode i pasarele na Jarmu jesu u našim razvojnim planovima. Naravno, kao i sve ostalo, zavise od finansijskih mogućnosti. Kako bi se i drugi subjekti uključili u ovaj infrastrukturni projekat, uputili smo apel da putna preduzeća koja upravljaju ovim regionalnim putem, ako je moguće, uvrste pasarele u svoje programe i planove.

17. Po master planu Kopaonika predviđena je izgradnja žičare iz Vikend naselja. Da li su planovi izgradnje ove žičare kratkoročni, srednjoročni ili dugoročni? Da li se i na ovom delu skijališta planira investicija po principu privatno-javnog partnerstva radi ubrzanja investicije.

Svakako da to postoji u dogoročnim planovima. Trenutno nam je prioritet završetak započetih projekata, a u koliko se stvore uslovi za dalje investiranje i ukoliko se pronađe adekvatan partner za javno-privatno partnerstvno Skijališta Srbije su spremna da razmotre takve opcije.

InfoKOP ćlanak o žičarama iz Brzeća, Jošaničke banje i Vikend naselja >>>

18. Na predlog JP “Skijališta Srbije” cene ski karti svake godine odobrava Vlada Republike Srbije. Iz iskustva se pokazalo da je procedura duga i jako spora i da neomogućava brzu promenu cene ski karti zavisno od opterećenosti skijališta. Kakav je Vaš stav po ovom pitanju?

Skijališta Srbije su cenovnik usvojila blagovremeno, ali je procedura dobijanja saglasnosti Vlade trajala nesto duže ove godine. Sigurni smo da ćemo za sledeću sezonu cenovnik imati mnogo ranije.

19. Da li ovakvom politikom cena JP “Skijališta Srbije” žele da popularizuju sedmodnevno skijanje? Kakve bi bile posledice po hotelijere i ugostitelje i uopšte po turizam ako bi se Kopaonik sveo na vikend destinaciju?

Skijališta Srbije žele da afirmišu skijanje kao sport, da deca što više vremena provedu na planini i svežem vazduhu, baveći se sportom, nego kod kuće uz kompjutere i video igrice. Svakako, iz godine u godinu Kopanik je sve manje vikend destinacija, s obzirom da se boravak na ovoj planini, zbog odličnog skijanja i brojnih sadržaja, produžava.

20. Roditelji male dece najčešće ne mogu da skijaju istovremeno. Da li ski kartu kupljenu na ime jednog roditelja može da koristi i drugi roditelj bez bojazni da će mu biti oduzeta?

Pokušaćemo da nađemo model kako bi jedan ski pas mogli naizmenično da koriste roditelji, jer trenutno takva opcija ne postoji. Prilikom usvajanja cenovnika za sledeću godinu, trudićemo se da ovakva opcija bude predviđena. 

21. InfoKOP sajt već tri godine pokušava da inicira otvaranje gradske autobuske linije Vikend naselje – Srebrnac. Znamo da to nije u vašoj nadležnosti i da Vi lično snažno podržavet ovu ideju. Koji su pravi razlozi zašto nema interesa za ovakav vid prevoza?

Ovo pitanje je za nadležne institucije. Mi kao neko ko se bavi razvojem srpskog turizma znamo koliko je neophodno da potencijalnim turistima date kompletnu uslugu. Turista ne želi da razmišlja da li će imati čime da se vrati do hotela ili da li će naći parking…želi da dođe na planinu i da ne razmišlja, već da uživa u odmoru… Mi radimo na tome da uvežemo sve turističke subjekte i institucije i da rešimo sva goruća pitanja koja se tiču Kopanika, nadamo se da će i ostali prepoznati važnost kompletne ponude.

InfoKOP inicijativa za gradsku autobusku liniju na Kopaoniku >>>

22. Da li je i ove zimske sezone zabranjeno skijanje van uređenih staza i ako jeste koje mere će se primenjivati u slučaju kršenja ove zabrane? Da li je u planu otvaranje još freeride staza?

Preporuka Skijališta Srbije je da se ne skija van obeleženih staza. Imate bezbroj primera koliko je to opasno, a poslednji primer je Šumaher. Skijanje van staze se radi na sopstvenu odgvornost i skijaš nije osiguran u slučaju povrede. Ovim putem apelujemo na skijaše i bordere da obavezno, radi svoje bezbednosti, nose kacige i poštuju pravila ponašanja na skijalištu. Što se tiče novih freeride staza, za sada imamo jednu na Gobelji.

23. Novi adrenalinski sadržaji bob na šinama, zip-lajn i tjubing su pravo osveženje za Kopaonik. Kako turisti reaguju na ove nove sadržaje i šta se još planira od investicija koje će omogućiti da se turizam na Kopaoniku prošiti na celu godinu.

Novi adrenalinski sadržaji privlače veliku pažnju turista i zaista su prava atrakcija. Zahvaljujući njima, planini živi 365 dana u godini, jer se oni mogu koristiti i tokom leta i tokom zime. Radimo na tome da turistima omogućimo što više sadržaja i što bolji provod…odmor koji će pamtiti.

Skijališta Srbije ovim putem pozivaju sve ljubitelje zimskih sportova, sve skijaše i bordere, da aktivno učestvuju u našem radu i da daju svoje predloge novih projekata, kao i predloge za unapređenje usluge.

InfoKOP članak o adrenalinskim sadržajima na Kopaoniku >>>

Uredništvo infoKOP sajta želi da sa se zahvali izvršnom direktoru JP "Skijališta Srbije" Dejanu Ljevnaiću na iscrpnim odgovorima, utrošenom vremenu i da mu poželi sreću kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Zahvaljujemo se i svim posetiocima sajta infoKOP koji su izdvojili vreme i postavili konstruktivna pitanja.

Pogledajte i intervjue iz predhodnih sezona:



Komentari (40)
 1 2 > 
dif
17.12.2013 | 13:52


Zeleo sam da iznenadim druga za rodjendan i kupim mu ski pas u trajanju od par dana. Problem je u tome sto ski pas mora biti naznacen za odredjeni datum a ja naravno nisam znao kada ce on tacno ici na skijanje. Mozda biste ovo mogli da ispravite na neki nacin u vidu izdavanja nekih vaucera ili slicnog.Pozdrav
kotlar
17.12.2013 | 13:17


Pozdravljam vašu odluku da uvedete povraćaj ski pasa u iznosu od 300 dinara, ali nije mi jasno da šalter za naplatu radi do 14:30 dok ski staze rade bar još sat vremena. Da li planirate neko rešenje ili ste predvideli da skijanje završimo bar sat i po ranije da bismo izvršili povraćaj?
perica
17.12.2013 | 12:58


1. Kojim metodama ce se pogubidi donosilac odluke o zabrani voznje van staze ?
2. Mogu li ja da budem egzekutor, platio bih cenu, recimo, 7dnevnog ski pasa ako mi dozvolite da ga ubijem ?
3. Ako skupim preko 10 000 ljudi koji zele da ubiju gorepomenutog donosioca najgluplje odluke u isoriji zimskih sportova, dobijam li popust na cenu koju bi svako od nas platio, spomenutu u tacki 2.
nikdza
17.12.2013 | 11:24


Kada ce jednom u ZIVOTU da se sete da daju POPUST OD 50% stanovnicima Opstina Raske i Brus ???? Mislim da bih ovo bilo pravo resenje, sem onih ski pasova za studente i djake, jednom nedeljno.Mislim da je ovo Iskreno i posteno
jatzans
17.12.2013 | 10:26


Kod kupovine ski pas za grupe i ostvarivanja prava na popust, da li cela grupa mora da kupi kartu za isti period? nekoliko njih bi kupilo petnaestodnevni, jer produžavaju boravak, a ostali sedmodnevni. Ili popust može da ostvari grupa koja uzima ski pas samo za isti broj dana?
I podignite granicu na 14 godina. ovo je veoma drsko što radite.
Johnny
17.12.2013 | 09:02


1. Kada je planiran pocetak, a kada zavrsetak projekta gondole iz brzeca i sta ce definitivno biti obuhvaceno tim planom, kada su staze i zicare u pitanju?
2. Kada se planira zicara i staza do vikend naselja Treska?
3. Parking i lopatari?
4. Zasto je starosna granica za decu 12 godina?
5. Zasto ne uvedete vise promo perioda i promo akcija u periodima kad je skijaliste tradicionalno prazno, kao sto je decembar (izmedju openinga i Nove Godine)?
6. Sta se planira nakon zicara Gvozdac i Krcmar? Da li se na tim lokacijama planiraju jos neke zicare i staze?

Hvala i pozdrav,
Nikola
Srdjan
16.12.2013 | 23:19


1. Kada se ocekuje realizacija projekta sa Leitner-om (izgradnja gondole iz Brzeca)?

2. Kada se ocekuje izgradnja sestoseda na Gvozdcu i Krcmaru i dok se to ne uradi da li je u planu trasiranje pristojne staze koja bi povezala Pancic i i pocetak staze na Krcmaru?

3. Parking?
mishko
16.12.2013 | 23:03


DOZVOLITE VOZNJU VAN STAZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO JE DEO SPORTA NA SNEGU ! ! !! ! ! ! !
KOLIKO PROCENATA MOZGA IMA OSOBA KOJA JE DONELA ODLUKU DA SE ZABRANI FREERIDE I DA LI JE IKADA SKIJALA/BORDALA?
TAKODJE,
DOZVOLITE VOZNJU VAN STAZE !!!!!
Ostali centri
16.12.2013 | 22:54


Da li razmišljate o uključivanju još nekih ski centara osim Kopaonika, Stare planine i Tornika u sistem Skijališta Srbije.
manitu
16.12.2013 | 22:38


Sa kojom pamecu u ski pass cenovniku deca postaju odrasli sa 12 godina a kaciga je obavezna za DECU do 14 godina?
Dokle cete da dozvoljavate da nas lopatari brukaju i odbijaju i to malo stranaca i normalnih ljudi koji ne bi da se tuku sa tim medvedima i da razmisljaju da li im je skot ogrebao auto, posto mu nije dato 1000 din za dan parkinga koji je pri tom javno dobro?
Kada ce biti napravljena instalacija ili makar organizovani transport iz vikend naselja?
Kada ce biti napravljena ljudska garaza ili parking u centru?
Cene ski passa su korektne, samo ukoliko rade sve zice. Kako bi bilo da malo razmislite o nekoj procentualnoj analizi tipa radi 30% zica, cena ski passa da je isto toliko od cene kada rade sve zice?
Unapred zahvalan
Goxi
16.12.2013 | 22:38


Postovani, da li ove godine skijasi mogu da ocekuju od 20 februara pupst od 50 % na ski karte? Predlazem i molim ukoliko do toga dodje da bude popusta i na setodnevne i sedmodnevne pa cak i desetodnevne ski karte.A da ostane trodnevne ski karte kupljene utorkom i cetvorodnevne karte kupljene ponedeljkom .Kako bi doslo do smanjenja gizvi vikendom i same popularizacje skijanja .Hvala
markoo (mobile)
16.12.2013 | 21:32


Da li ce konacno biti izgradjena zicara za Tresku?
Dzigi011
16.12.2013 | 19:39


Kada će da se napravi pošteno klizalište?
vikendas
16.12.2013 | 18:43


Posto je prosle godine odgovor na pitanje kada ce biti zica ili samo izvlacenje iz Vikend naselja bilo 2013/14,moje pitanje je dali se nesto promenilo ili ostaje isti odgovor s obzirom da se ove godine nije uradilo ono sto je bilo obecano Krcmar...
Milena :)
16.12.2013 | 18:10


Kada će se postaviti veštačko osnežavanje na Belim rekama?
Lemi
16.12.2013 | 17:21


Kao i sve ostale, zanima me kada prestajete sa oduzimanjem ski pasa za voznju van staze.
To ne samo da je bespravno, nego i kontraproduktivno. Malo je to sto nema dovoljno staza za iskusnije skijase i bordere, pa sad jos ukidate i freeride.
ana
16.12.2013 | 15:39


I mene zanima kada ce da prestanu da oduzimaju ski pass za voznju van uredjenih staza?
I da li ce da promene politiku koja je bila krajem marta i u apripu prosle godine (daju popust 30 posto na ski pass, a zatvore 70 posto skijalista). Po meni je to izuzetan bezobrazluk. Kao i pocetak sezone, kad je 1800 dinara kostalo da se vozi karaman greben.
Takodje, kada ce da urade nesto povodom lopatara na parkingu ispred konaka. Nije problem da se naplacuje parking, ali da to bar bude uredjeno i organizovano, sa nekom razumnom cenom.
147
16.12.2013 | 13:59


kada ce poceti sa radom staza suncana dolina,hvala?
kobaja
16.12.2013 | 13:24


Da li ce se raditi nesto na povecanju akumulacija vode za vestacko osnezavanje? Kada se planira resavanje smeca,divljih deponija na planini?
p.s. Sprecite bespravno oduzimanje ski paseva zbog voznje van staza
CRB
16.12.2013 | 12:58


Da li je u planu i kada će se urediti prelaz preko puta kod Jarma???
Da li se razmatra promena politike skijališta o skijanju van uređenih staza, s obzirom da ovakva odluka izaziva veliki revolt iskusnih i naprednih skijaša; ako se ovakva politika neće menjati da li se razmišlja o uređivanju posebnih staza za vožnju po neutabanom snegu koje postoje u svim velikim ski centrima???
 1 2 > 
Napišite komentar (40)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (581):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
20.03.2019. 13:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 1°C -1°C 3  m/s (E) 100% 67cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
-1°C
temp. Pančić
2.6°C
3 m/s
(E)
pritisak 833.7 hPa staze
10-40 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
18/23 25/42 27/30
 (78.3%)  (59.5%)  (90%)
SKI kamere
Kakav crni kraj sezone. Sledece nedelje ide sneg i debeli minus. Bice skijanja do pola aprila.

SKI kamere
Da li se ukljucuju topovi nocu i da li ce se suziti broj staza za vikend?

SKI kamere
Veoma je izvestan skori kraj još jedne skijaške sezone .... Manje više uspešna, u zavisnosti od ugla posmatranja......

SKI kamere
odgovor za fenrira: i meni je to bilo zastrašujuće to sa drvećem, pa sam pitala jednog akademika biologa i on reče d...

SKI kamere
LJUBIŠA- Mislio sam da će biti problema sa repariranjem staza a ne sa isključivanjem. Biće mesta gde će u naj...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8 do 15...
Dvokratno radno vreme je resenje, neka rade od 8-12 h, pa onda od 15-18h ............ neko je to vec ovde pominjao ........

SKI kamere
Ko god kaze da KOP "izgleda svetski" - sigurno nije nikada izasao iz Srbije i skijao na pravom skijalistu. Steta, proveo...

SKI kamere
Poštovani Aco, grina li bi ste bili ljubazni da nam pojasnite rečenicu 'krajem sledeće nedelje mogu se očekivati probl...

SKI kamere
Bogme, kako stvari sada stoje, skijanja ce do kraja ove nedelje biti jos sigurno u sredu, cetvrtak i u petak prepodne, a...

SKI kamere
@MarkoBG grinruze,nije skupo ali Kop ima ozbiljnih problema sa manjkom vode

SKI kamere
od ponedjeljka do nedjelje je popust na ski pass 20%. Ja dolazim u petak-ponedjeljak, kako u ovoj situaciji? Dali trebam...

SKI kamere
Ova hladnija epizoda koja je pred nama biće kratkog daha. Već krajem ove sedmice i početkom sledeće dolazi do oto...

Prognoza vremena za Kopaonik
Danasnje skijanje od 08:00 do 10:00 ocenio bih sa 9. Već od 10, staze su popustile, i bilo je dosta lose za skijanje, ...

SKI kamere
Možda neko nadležan i pročita naša zapažanja i sugestije.Krenuću od pohvala za novi Gvozdac,novu vezu crvene Dubo...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8 do 15...
Ja mislim da treba da rade od 5 ujutru a hoteli da sluze dorucak od 4 ujutru

SKI kamere
Bio od utorka do nedelje. Vreme vrh i skijanje do subotnjeg popodneva. Mislio sam da ce biti manje guzve, ali bilo je lj...

Kragujevačko odmaralište
Svaka preporuka za Kragujevačko odmaralište! Ubedljivo je najjeftinije na Kopu, i ovde za svoje pare dobijete i više ...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8 do 15...
Druže, posle 13h su staze jako loše na ovako visokim temperaturama.

SKI kamere
Juče se vratio odozgo, to mi je bio treći put ove sezone.. Kažem namerno to, jer je svaki put kako vreme prolazi sve ...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8 do 15...
SKIJAM SVUDA Kad je to ovaj ski centar radio dvokratno?