Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Agencija Supernova Travel
English
Rozeta Resort & Residence
Novi apartmani
MK Mountain Resort Kopaonik
Naslovne vesti
Žičara prema naselju Treska i veštački sneg za sledeću sezonu
Investicije
12.03.2008 | 21:48
          Govoreći o sezoni na Studiju B, direktor JP “Skijališta Srbije” rekao je da je interesovanje za skijanje na Staroj planini izuzetno veliko iako je postavljanje infratrukture tek u začetku. “Plan nam je da sva četriri ski centra sledeće sezone imaju veštački sneg kako više ne bi zavisili od vremenskih uslova. Raspisan je tender za veštačko osnežavanje za Kopaonik, dok kraja nedelje će biti raspisan tender za Staru Planinu, a nadam se u narednim mesecima i za Divčibare i Zlatibor”, dodao je Nedeljković.
          Nebojša Nedeljković rekao je da je uz pomoć MUP-a Srbije uspostavljena kontrola nad korišćenjem motornih sanki na Kopaoniku, koje su predstavljale veliki problem. “Moram da se požalim na neke korisnike, jer je skoro 90 odsto sedišta na žičarama uništeno, a tokom leta ćemo morati da ih zamenimo. Sredstva koja bi trebalo da upotrebimo za razvoj, moramo opet da dajemo za popravke”, rekao je on.
          Govoreći o planovima JP “Skijališta Srbije” za naredni period, Nedeljković je istakao da će, pored veštačkog snega, biti postavljena žičara prema naselju Treska. “Tamo imamo veliki broj turista i na taj način želimo ekološki da zaštitimo Kopaonik. Tako bi se smanjila upotreba automobila, jer bi turisti do centra dolazili žičarom. Plan nam je da prema Brusu, kod Srebrnca, gde će se graditi veliki hotelski kompleks, napravimo nove staze i da postavimo četvrorosed, čime ćemo potpuno povećati kvalitet skijanja i na toj strani Kopaonika”, naglasio je on.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Režim rada žičara na Kopaoniku
Ostale novosti
03.04.2008 | 22:18
          Od danas, 2. aprila do 13. aprila 2008. godine, kada se zvanično završava skijaška sezona u Srbiji biće uveden novi režim rada žičara u Ski centru Kopaonik. Radnim danima, od ponedeljka do četvrtka, će raditi Pančićev vrh, Karaman Greben, Mali Karaman (četvorosed) i Mašinac. 
          Vikendom, od petka do nedelje, će raditi jedanaest žičara, Pančićev vrh, Duboka 1, Duboka 2, Karaman Greben, Mali Karaman, Marine vode, Karaman, Jaram, Gobelja relej, Gvozdac i Mašinac. Radno vreme žičara u Ski centru Koponik u ovom periodu je od 9 do 17 časova.
 
Nijedna ponuda za "Geneks" Kopaonik
Investicije
25.03.2008 | 17:41
          Na tender za prodaju imovine Geneksa na Kopaoniku nije stigla nijedna ponuda, kažu u Agenciji za privatizaciju. Da li je tender za prodaju Geneksa repriza prodaje DDOR-a Novi Sad? Iako je tendersku dokumentaciju za kupovinu hotela "Grand" i "Sunčani vrhovi" otkupilo pet kompanija, nijedna od njih nije podnela obavezujuću ponudu, potvrđeno je za B92 u Agenciji za privatizaciju, koja je zbog toga poništila tender.
          U Agenciji nisu želeli da daju bilo kakav komentar, navodeći da će zvanično saopštenje objaviti po podne, posle otvaranja ponuda za imovinu Geneksa u Beogradu. Pomoćnik ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić izjavio je da je politička situacija u Srbiji glavni razlog što su zainteresovani kupci odustali od kupovine imovine Geneksa na Kopaoniku. "Očigleno je da investitori čekaju rezultate parlamentranih izbora u Srbiji. Zbog toga će se neki tenderi koji su u toku odložiti do okončanja izbora, kad će biti ponovljeni i neuspešni tenderi", najavio je Ćirić. On, međutim, nije precizirao da li se odlaganje odnosi i na tender za prodaju imovine Geneksa u Beogradu.
          Tendersku dokumentaciju za imovinu na Kopaoniku otkupile su švajcarska firma "Houm art end sejls servises" (Home Art & Sales Services), "MK grupa" iz Beograda, "Hamsted investments" iz Beograda, beogradski „InterDil Invest" i "Aida aset asocijejšn" iz Linheštajna. Rok za slanje ponuda na tenderu za prodaju Geneksove imovine istekao je juče, a aukcijska prodaja zakazana je za 31. mart.
          Agencija za privatizaciju je krajem prošle godine objavila tender za prodaju hotela i drugih objekata nekadašnjeg Geneksa na Kopaoniku po početnoj ceni od 45 miliona evra i u Beogradu po početnoj ceni od 85 miliona evra.
Izvor: B92
 
Međunarodni festival "Sport za sve - Kopaonik 2008"
Press
18.03.2008 | 00:05
          Međunarodni festival "Sport za sve - Kopaonik 2008" biće održan od 18. do 22. marta u cilju promocije značaja fizičkih aktivnosti i bavljenja sportom u formiranju zdravih i aktivnih ljudi. Predsednik Organizacionog odbora Festivala, ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković, naglasila je da je program predstojeće manifestacije prilagođen svim generacijama rekreativaca. "U petodnevnom druženju i takmičenju na Kopaoniku zajedno ćemo pokazati da sport pripada svima, bez obzira na uzrast, snagu i pol", naglasila je Samardžić- Marković. Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, one je istakla i značaj demokratskog načela "Sport za sve" u Nacionalnoj strategiji za sport. "Želimo da omasovimo rekreativni sport i bavljenje sportom žena, dece, mladih, starih, osoba sa invaliditetom i zaposlenih ljudi, kojima motiv neće biti pobeda, već zdravlje i zadovoljstvo igre", poručila je resorni ministar.
          "Ski fest" će obuhvatiti takmičarski deo za rekreativce svih uzrasta (učenike osnovnih i srednjih škola, studente i veterane), edukativni program (škola skijanja za početnike i za napredne skijaše, kurs za učitelje skijanja i animatore na snegu), kao i zabavni program. Sednici su prisustvovali i državni sekretar za sport Vlajko Senić, pomoćnik ministra Aleksandar Šoštar, predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Churković i Predrag Manojlović, predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački i predsednik JP "Skijališta Srbije" Nebojša Nedeljković.
 
Prezentacija prostornog plana Srebrnac 2008
Ostale novosti
19.03.2008 | 19:45
           Na prezentaciji plana detaljne regulacije lokaliteta Srebrnac koja je održana danas na Kopaoniku generalni direktor JP „Skijalista Srbije“ Nebojša Nedeljković rekao je da ovo preduzeće pridaje izuzetan značaj razvoju i širenju skijališta na bruskoj strani Kopaonika.  „Pored menadžmenta preduzeća, današnjoj prezentaciji prisustvuju i inžinjeri Sektora za pripremu i sprovođenja projekta koji će sutrašnjim obilasku definisati prioritete izgradnje na pomenutom lokalitetu“, rekao je on.
           Nedeljković je istakao da bruska strana planine ima veliki kapacitet i mogućnost za razvoj skijalista i dodao da bi te uslove trebalo iskoristiti kako bi se povećao kvalitet skijanja i na tom delu Kopaonika.
           Prema nedavno usvojenom programu poslovanja i planu investicija za 2008. godine koji je nedavno usvojila Vlada Republike Srbije, a u skladu sa danas prezentovanim planom, JP „Skijališta Srbije“ će ove godine biti investitor na izgradnji novog isklopivog četvoroseda na Gobelji kao i pasarele za prelaz skijaša preko regionalnog puta koja će povezivati polaz ski lifta Karaman i ski lifta Jaram.
           Direktor JP „Skijališta Srbije“ rekao je da je opština Brus omogućila kroz plansku dokumentaciju i prenos zemljista za izgradnju mini tehnicke baze i neophodnog medicinskog bloka buduces skijalista. „Ovakav pristup realizaciji projekta u saradnji sa predstavnicima Nacionalnog parka Kopaonik, Zavoda za zaštitu prirode Srbije i lokalne samouprave garantuje brzu realizaciju projekta i nadamo se da će sa prvim lepim danima početi izgradnja“, rekao je Nebojša Nedeljković.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Novi sneg na Kopaoniku
Ostale novosti
22.03.2008 | 08:23
          JP „Skijališta Srbije“ obaveštava sve ljubitelje skijanja da je, zahvaljujući novim padavinama, visina snežnog pokrivača 53 cm i da su staze adekvatno utabane i pripremljene za skijanje.
          U Ski centru Kopaonik radi 14 žičara koje će biti u funkciji i tokom narednih dana. Pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova da iskoriste nove padavine za rekreaciju i uživanje na snegu.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Akcija čišćenja staza na Kopaoniku
Ostale novosti
20.04.2008 | 13:08
          JP „Skijališta Srbije“ i Nacionalni park Kopaonik organizuju u utorak, 22. aprila 2008. godine, veliku akciju čišćenja i uređivanja ski staza na Kopaoniku.
          Čićenje staza počeće u 10 časova od centralnog dela skijališta odnosno od početne stanice žičara Pančić, Karaman greben i Centar. U akciji će učestvovati generalni direktor JP „Skijališta Srbije“ Nebojša Nedeljković i direktor Nacionalog parka Kopaonik Dragan Karović kao i zaposleni u ovim preduzećima. JP „Skijališta Srbije“ poziva sve zaljubljenike u Ski centar Kopaonik da se pridruže ovoj akciji koja je samo početak daljih radova i priprema skijališta za narednu sezonu.
 
Kopaonik imao najuspešniju zimsku sezonu
Press
30.05.2008 | 00:25
          Direktor kompanije „Internacional CG Kopaonik" Bratislav Pejaković izjavio je da je Kopaonik privlačan Rusima, Englezima, Italijanima i Francuzima, ali da je i poseta slovenačkih turista u zimskoj sezoni bila iznenađujuće velika, čemu je doprinela i duža sezona koja je počela još u novembru prošle godine.
           „Kopaonik" je moderan i atraktivan turistički centar Pejaković je, povodom dobijene nagrade Šampion zimskog turizma u 2007, koju je dodelio Međunarodni centar za razvoj turizma SACEN, rekao Tanjugu da je veliki broj turista došao i iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Prema njegovim rečima, ta kompanija je zaslužila ovo priznanje, jer je za nju to bila „najuspešnija zimska sezona u oblasti zimskog turizma".
          Na Kopaoniku je popunjenost kapaciteta ove godine iznosila oko 97 odsto, što je apsolutni rekord otkad je napravljen Kopaonik - rekao je on. Pejaković nije precizirao koliki je prihod od zimskog turizma ostvario „Kopaonik ICG", ali je istakao da je to jedan od većih na nivou grupacije. Tome je doprinela i uspešna saradnja sa mnogim turističkim agencijama u zemlji i okruženju, a naročito dobra komunikacija s banjalučkim „Unis tursom", koji je od organizacije SACEN dobio nagradu kao najuspešnija turistička agencija u 2007.
Izvor: biznisnovine.com
 
Topi se „Grand”
Investicije
29.06.2008 | 09:45
Kompletan text
          Umesto 45 miliona evra, privatizacioni savetnik predlaže da početna cena hotela „Grand” i apartmanskog naselja „Sunčani vrhovi” na Kopaoniku, na sledećoj licitaciji iznosi 22,5 miliona evra
          Hotelski kompleks firme Internacional CG, odnosno bivšeg „Geneksa”, koji se sastoji od poznatog hotela „Grand” i apartmanskog naselja „Sunčani vrhovi”, kapaciteta oko dve hiljade postelja, na ponovljenoj tenderskoj licitaciji biće, verovatno, upola jeftiniji. Podsećanja radi, na prvom tenderu, zainteresovanih za kopaoničke hotele uopšte nije bilo. Razlozi su teško dokučivi. Možda zbog visokih cena i strogih kriterijuma, ali i straha investitora od naših prilika, što je postalo dežurno objašnjenje za sve privatizacione neprilike koje nas snalaze u poslednjih pola godine.  
Novi predlog potekao je od privatizacionog savetnika, holandske firme BC „Eksel” čiji stručnjaci smatraju da bi umesto 45 miliona evra, kolika je bila početna cene prilikom prvog pokušaja prodaje u ponovljenom postupku, taj iznos trebalo smanjiti za 50 odsto. To znači da bi sada početna cena iznosila 22,5 miliona evra, pa koliko se postigne tokom nadmetanja potencijalnih kupaca. Nije tajna da zaposleni u ICG-u s novom, umanjenom cenom za kopaoničke hotele očekuju i ponude svih većih igrača na domaćem tržištu nekretnina. Među prvima i onu Miroslava Miškovića, vlasnika „Delte”, koji je na pređašnjem tenderu već pazario deo beogradske imovine ICG-a i to hotel „Kontinental” i „Geneksove” apartmane.
 
Uvodna testiranja za Gorsku službu spasavanja
Ostale novosti
16.09.2008 | 16:35
          Kao i svake godine Gorska služba spasavanja Srbije, organizuje uvodno testiranje za svoje nove članove.
          Uvodna testiranja održaće se u Beogradu, u 4 termina (dva vikenda), 20, 21, 27 i 28. septembra na Adi na Holmarovoj stazi (250m od ulaza na Adu kod fudbalskih terena) od 10h do 12h. Svi imaju prava da dođu dva puta na testiranje, a u obzir se uzimaju bolji rezultati.
          Pozivamo sve zainteresovane da dođu i da nam se pridruze. Telefon za informacije 064/6852792.
 
Agencije Thomson i Crystal više ne nude Kopaonik
infoKOP sajt
16.09.2008 | 23:17
          Turoperateri Thomson i Crystal za ovu sezonu neće nuditi zimovanje na Kopaoniku. Po svemu sudeći protekle dve sezone poslovali su sa gubicima te su za ovu sezonu izbacili Kopaonik iz svoje ponude. U budućnosti postoji mogućnost da se Kopaonik vrati na listu poželjnih destinacija ali to će zavisiti od niza faktora (cena goriva, cene i vlasništva nad hotelima, pristupanja Srbije EU...)
          Nadajmo se samo da to nije razlog da se ove sezone prestane sa ulaganjima u skijašku infrastrukturu (žičara na Gobelji, sistem za veštački sneg...)
 
Sneg na Kopaoniku
Press
17.09.2008 | 14:59
          Sneg koji je jutros pao na Kopaoniku, istopio se, a do kraja dana moguća je samo pojava susnežice, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
          Prem rečima pomoćika direktora Dragana Jovanovića, sneg je padao od 6.30 do 9.20 časova, a za to vreme snežni pokrivač nije prešao jedan centimetar.
          Jovanović je rekao da se ne očekuje da snežne padavine potraju i da ih svakako neće biti do kraja sedmice.
 
<<  < Prethodna 81 82 83 84 Sledeća >  >>

Rezultati 2188 - 2214 of 2257
Lokacija:

Vrsta smeštaja (531):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
13.05.2024. 21:30 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Vedro 5,4°C -0,4°C 2,9  m/s (ESE) 66% 0cm
Vedro sub.osećaj
5°C
temp. Pančić
4°C
4,4 m/s
(ESE)
pritisak 828,7 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Atlas24h pomoć na putu
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Marine vode A
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
SKI kamere
Jel ti citas sajt? Prva vest ti je o jezeru sa slikama i video snimcima. https://youtu.be/2o4Ip5lVbAg?si=A54y9r36VIi15jyQ

Specijalna ponuda: Apartmani "Konaci Kopaonik" (6....
Neverovatno!!! grina li se ti apartmani uopšte ciste i da li se manja posteljina?

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
Ploca se pravi u danima minusa...tako da ipak vredi...potrebno je krenuti sa istom.sa prvim danima minusa...

SKI kamere
Red bi bio da se obavesti javnost sta se to kopa i zida na vrhu Malog Karamana odmah pored Haskija!!!???

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
Cemu sve to ako opet imamo temperaturu u plusu kao lrethodne 2 sezone. To nista ne resava a pri tom je previse skupo.

SKI kamere
Dr deka- grinve veštačke stene imaš kod Rtnja. Veliki pozdrav!🙋‍♂️

SKI kamere
Prosto je neverovatno da Kopaonik nema otvoreni fudbalski teren. Košarkaški teren. Barem neku veštačku stenu. Video sam ove nedelje dosta škola n...

SKI kamere
Pravi se novo jezero: https://m.infokop.net/vest.php?id=4633&kat=83

SKI kamere
Da li neko zna šta se pravi na prostoru između Malog Karamana i Karaman grebena,na vrhu,odmah ispod kafića Husky? Jutros sam videla bagere i kamio...

Održana velika prolećna akcija čišćenja Kopao...
Najbolje da se saceka zima da sneg to prekrije.

SKI kamere
Žičari koji su lopatali sneg zaslužuju po 25 hiljada bonusa zbog održavanja sezone u izrazito teškim vremenskim uslovima. To bi im sigurno dobro ...