Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Agencija Supernova Travel
English
Rozeta Resort & Residence
Vila Jezero
Bancour
Naslovne vesti
Kratkoročna prognoza za naredni period
Ostale novosti
18.10.2007 | 11:26
          U periodu od 19. do 26. oktobra češće će padati kiša ili će biti lokalnih pljuskova dok će se na planinama oformiti tanji snežni pokrivač. Kiša ili lokalni pljuskovi i sneg na planinama se predviđaju oko 19, 20, 21. i 24 oktobra.
          Krajem oktobra uspostaviće se suvo i stabilno vreme sa srednjim dnevnim temperaturama iznad višegodišnjeg proseka.
          U prvoj polovini novembra očekuje se češća pojava kiše ili susnežice, a oko 5, 6, 7, 13. novembra i snega, dok će se u planinskim u tom periodu formirati znatni snežni pokrivač. Srednje dnevne temperature biće ispod ili znatno ispod višegodišnjeg proseka.
          Ako se ove najave ostvare deblji snežni pokrivač na Kopaoniku možemo očekivati u periodu od 5-11 novembra.
 
Oktobarski sneg
Ostale novosti
23.10.2007 | 10:27
          Sneg je proteklih dana pogodio Kopaonik, gde je između nedelje i ponedeljka palo dodatnih 10 centimetara snega. Trenutna debljina snežnog pokrivača je oko 25 centimetara. Inače na krovu Srbije gde se trenutno odmara oko 500 turista, juče je duvao snažan severozapadni vetar a vidljivost je zbog magle smanjena na oko 100 metara. U punktu „Kruševac puta“ na Srebrncu kažu da se kolovoz od Brzeća do Jarma redovno čisti od snega, te da nema zastoja u saobraćaju. 
          Koliko su javna preduzeća spremna već se videlo u toku prethodnog dana a iz „Puteva Srbije“ kažu da su prve intervencije počele u nedelju upravo na području Kopaonika. 
          Prema podacima AMSS, trenutno je sneg prisutan u višim delovima Srbije. U ostalim krajevima saobraćaj se obavlja usporeno po mokrim kolovozima a za kamione za prikolicom i šlepere zabranjen je na prilazima Kopaoniku.
 
Kralj šećera osvaja Kopaonik
infoKOP sajt
05.11.2008 | 08:18
          U drugom pokušaju, bez konkurencije, vlasnik pet hektara „Geneksovih” hotela i apartmana postaće biznismen Miodrag Kostić za manje od 500 evra po kvadratu. 
          Ekskluzivni hotel „Grand“, konaci „Sunčani vrhovi“, restoran „Zvrk“ i 102 stana koje su nekada koristili zaposleni za koji dan biće u posedu Miodraga Kostića, vlasnika „MK grupe“. U tom „slalomu“ do vrha Kopaonika Kostić nije imao konkurenciju i sve će kupiti za oko 23 miliona evra ili koji evro više.
          Na ponovljenom tenderu, kako saznajemo, pet zainteresovanih kupaca otkupilo je dokumentaciju, ali se pred tenderskom komisijom pojavila samo jedna ponuda, i to ona Miodraga Kostića. Tačnije, ponuda sa dve koverte. Prema pravilu, u prvoj kupac šalje svoje generalije i reference, kako bi komisiji dokazao da za kupovinu ispunjava uslove, a u drugoj, manjoj, ponuđenu cenu. Prvi koverat komisija je otvorila 31. oktobra i konstatovala da pomenuta firma i njen vlasnik Miodrag Kostić ispunjavaju sve propisane kriterijume. Utvrđeno je, takođe, da je on i jedini kupac. Finansijska ponuda – odnosno manji koverat biće otvoren 6. novembra.
          Na prvom tenderu, na kojem nije bilo pristiglih ponuda, tražilo se za „Geneksovu“ imovinu na Kopaoniku najmanje 45 miliona evra, a na novom tražena cena je smanjena na početna 23 miliona evra. Ponuđena cena, dakle, može biti jedan, tri, ili koji evro više od početne, i to za pedeset hiljada kvadratnih metara hotelskog, restoranskog i smeštajnog prostora, narodski rečeno, za pet hektara pod krovom. Računica još pokazuje da će ova imovina biti kupljena po ceni kvadrata nižoj od 500 evra. Bagatelno, rekli bismo, ali tako je to kome posao ide od ruke. To je džaba, tvrde i zaposleni na ovoj planini, koji ne žele da im se ime pominje u novinama. Oni tvrde da se otprilike za toliko prodaje kvadrat placa, i to dole, pet kilometara niže u poznatom „vikend naselju“, a gore kod „Granda“ i znatno skuplje.
          – Sve ovo ne želim da komentarišem – kaže Zoran Panović, predsednik sindikalne organizacije „Geneksa“ na Kopaoniku i član tenderske komisije. – Osim da je ovaj kupac prihvatio socijalni program i 253 zaposlena, prihvatio je i da nema otpuštanja dve godine i za godinu tehnološkog viška, bez saglasnosti radnika i isplate 400 evra po godini staža. Mi smo nezadovoljni odugovlačenjem isplate od 200 evra po godini staža na ime akcija koje su nam obećali u Ministarstvu za regionalni razvoj, a spiskovi već poduže čekaju.
          Priču o prodaji „Geneksove“ imovine na Kopaoniku ne želi da komentariše ni Jova Vranković, generalni direktor „Geneksa“, osim što ukazuje na nezadovoljstvo i rukovodstva i radnika nedavno usvojenim zaključcima Vlade Srbije. Po toj odluci vlade i preostala imovina ove firme na Kopaoniku se oduzima, a reč je o delu prostora upravne zgrade, tehničke baze i tri ugostiteljska objekta na skijaškim stazama. Ona će biti podeljena između opštine Raška i države, odnosno Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“. Zbog toga je, pre nekoliko dana, na planini bilo i protesta radnika.

Izvor: Politika
 
Kopaonik nema smeštaj za srednju klasu?
Press
14.10.2010 | 09:07
          Ove godine na Kopaoniku će se skijati entuzijasti i najbogatiji!
          Na ovakav zaključak navodi hotelski cenovnik našeg najpopularnijeg ski centra. Jer, pored MK hotela, u čijem holu će se šetati oni kojima je važno da budu viđeni, i skromnog smeštaja, gde će odsedati ljubitelji skijanja, vrlo je malo kreveta namenjeno srednjoj klasi od koje “žive” evropski ski centri.
          Uprkos tome što je naša najlepša planina prošlu sezonu završila sa padom turista od 42 odsto, cenovna politika ni ove godine nije promenjena. Ove godine, polupasion u glavnom hotelu “Grand” u januaru košta od 83 do 128 evra, u “Sunčanim vrhovima” dnevni najam dvokrevetnog apartmana je 75 evra, a noćenje i doručak u “Grandovim” apartmanima je od 350 do 1.100 evra dnevno!
          Svaka roba ima svog kupca, ali je činjenica da u “Grand” dolazi klijentela sa dobrim platežnim mogućnosti - kaže Siniša Trifunović iz Info centra Kop. - Nažalost, malo je objekata za srednju klasu.
          Hotela za prosečnu srpsku porodicu, ipak, ima. Koliko u januaru “Konacima” košta dnevni najam četvorokrevetnog apartmana, toliko je sedam polupansiona u hotelu “Putnik” - oko 210 evra. Za prave skijaše idealan je “SPD Kopaonik” (pored same staze Mali karaman) gde je polupansion od 16 do 18 evra dnevno. Tokom zimskog raspusta u vili “Raška” četvorokrevetni apartman je 8.000 dinara. Za one sa plićim džepom su odmarališta “Rtanj” ili “Srebrnac”.
          Nedelju dana na Kopaoniku četvoročlanu porodicu koštaće 150.160 dinara ili oko 1.500 evra! Sedmodnevni najam apartmana za četvoročlanu porodicu košta oko 56.000 dinara. Kada se tome doda i 21.300 dinara za ski pas za roditelje i 13.700 za decu, zadovoljstvo skijanja košta 35.000 dinara. Tome treba dodati i 2.480 dinara za boravišnu taksu i osiguranje za roditelje, kao i 1.680 za decu.
Izvor: Večernje novosti
 
Temperaturna inverzija
Ostale novosti
13.01.2009 | 12:22
          Poslednjih par dana na Kopaoniku je izražena pojava pod nazivom temperaturna inverzija. To je atmosfersko stanje uzrokovano povećanjem temperature sa nadmorskom visinom, što rezultuje da sloj toplog vazduha sprečava podizanje hladnijeg vazduha koji se nalazi ispod. Na našu veliku žalost rezultat toga je čak i kiša koja je padala tokom današnjeg dana (13. januar). Takođe već dva dana duva jači južni vetar što naročito otežava skijaške uslove i dovodi do bržeg tanjenja i ovako oskudnog snežnog pokrivača. Manje senžne padavine možemo očekivati krajem ove nedelje.
 
Obaveštenje za ski škole
Ostale novosti
08.01.2009 | 15:25
          Skijališta Srbije obaveštavaju da podučavanje skijanju na skijalištu na Kopaoniku mogu da vrše jedino ski instruktori angažovani od strane ski škole koja ima saglasnost i zaključen ugovor sa JP „Skijališta Srbije“.
          Svim licima, koja neovlašćeno vrše usluge podučavanja skijanju na skijalištu kojim upravlja JP „Skijališta Srbije“, ski karte za vožnju žičarom će biti privremeno ili trajno oduzimane.
          Osobe koje koriste usluge obuke skijanju od strane neovlašćenih lica to čine na sopstvenu odgovornost. 
Izvor: Skijališta Srbije
 
Tabači aktivirani
Ostale novosti
12.11.2007 | 15:08
          U toku današnjeg dana jedno specijalizovano vozilo za tabanje snega je poslato na preliminarno uređenje staza. Snega ima u manjim količinama ali je prirpema staza krenula.
          Ukoliko vremenske prilike dozvole možemo očekivati, prema nezvaničnim informacijama, puštanje u pogon žičare Karaman greben u četvrtak 15tog novembra.
 
Promotivne cene ski pass-a i narednog vikenda
infoKOP sajt
28.11.2007 | 10:50
          Promotivne cene ski karata u Ski Centru Kopaonik važiće i sledećeg vikenda, zaključno sa 2.12.2007. godine.
         Ski centar Kopaonik zadržava pravo određivanja broja instalacija u radu, vodeći se načelima konfornog skijanja i minimuma ekonomskih principa.
         Promotivne cene ski karata za periog od 15.11.2007. godine do 2.12.2007. godine (radno vreme 9-15h): 
 
 
Period
15. novembar - 2. decembar 2007. godine
Vrsta
deca 5-12g.
odrasli
Jednodnevni
500,00 din
800,00 din
Dvodnevni
950,00 din
1.450,00 din
 
Kopaonik skup za britanske skijaše
Press
08.12.2008 | 18:26
          Usred finansijskre krize globalnih razmera, skijališta u istočnoj Evropi još uvek nude kvalitetan odmor po pristupačnim cenama, te ovu priliku, "ako prethodno dobro proverite u šta se upuštate", ne treba propustiti, poručuje britanski "Indipendent".
          Autor članka Stiven Vud posebno napominje da je 2005. bila godina velikog povratka Srbije u glavne turističke tokove, budući da je tada uvrštena među atraktivne destinacije u čuvenoj skijaškoj brošuri "Thomson" i da su potom o njoj vodeći listovi objavljivali pozitivne reportaže.
          Za Vuda je boravak u Srbiji te "zlatne godine" bio kao "fantastičan san", skijanje "prijatno i mirno", a skijaško selo sagrađeno po uzoru na utvrđene srednjovekovne srpske manastire "prosto neverovatno".
          Vud piše i da se Kopaonik više ne nalazi na spisku britanskih skijaških brošura, da su kapaciteti ograničeni, da "Nacionalni park sprečava razvoj, vizni režim Srbije otežava putovanje, a cene se određuju u odnosu na domaće tržište, te su previsoke za britanske skijaše koji traže jeftinije aranžmane".
          Problem takođe predstavlja i to što čarter letovi nisu mogli da se popune, te je zbog toga "Tomson" i odustao od aranžmana za Kopaonik.
          Iako na Balkanu realno postoji veliki potencijal za razvoj zimskog turizma, ratovi na prostoru bivše Jugoslavije su načinili veliku štetu skijaškom biznisu u Srbiji, BiH je "kao međunarodna destinacija praktično uništena, a 'Balkan' je na neki način postala ružna reč", ističe Stiven Vud za "Indipendent".
Izvor: Tanjug
 
Divlji teraju pitome
Investicije
09.12.2007 | 01:19
Kompletan text
          Pored toga što je neplanskim, nepromišljenim i pogrešnim odlukama raščanskih "vizionara" u poslednjih nekoliko decenija na Kopaoniku podignut "poludivlji" grad, koji preti da dokrajči svu preostalu lepotu, nad našom najlepšom planinom nadvila se nova opasnost.
          Uprkos protivljenju i žalbama "čuvara prirode" iz Javnog preduzeća Nacionalni park "Kopaonik", opština Brus namerava da nastavi započetu urbanizaciju ove planine, čak na samoj teritoriji nacionalnog parka, ne većoj od 12.000 hektara!
 
Sneg pada punih 48 sati bez prestanka
Ostale novosti
16.12.2007 | 01:21
          Od petka, 14. decembra, sneg na Kopaoniku pada bez prestanka. Izuzetno je hladno sa temperaturama i ispod -15C. Sneg je odličnog kvaliteta i pada na staze koje su već predhodno bile pripremljene. Brzina vetra nije velika tako da se nov sneg zadržava na stazama i čeka prolaz tabača. Po zvaničnim podacima RHMZ Srbije visna snega je preko pola metra, a subjektivno već ga ima i više 80cm.
           Pogledajte par fotografija slikanih u subotu 15. decembra.
 
 
Prognoza do 15-tog januara
Press
24.12.2007 | 09:51
          Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji, za doček Nove godine se očekuje suvo i stabilno vreme bez snega. Meteorolozi, međutim, predviđaju da bi u višim planinskim predelima (Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Tara...) moglo biti snežnih padavina uoči dočeka. Za vreme božićnih praznika snežne padavine očekuju se i u nižim predelima.
          Za Novu godinu neće biti snega osim na planinama. Ali već 1. januara 2008. godine i u nižim predelima očekuje se naoblačenje pri čemu postoji mogućnost slabe kiše ili susnežice. Već oko 3. i 4. januara uslediće oblačno vreme sa susnežicom ili snegom - kaže Branko Bijelić, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Tokom božićnih praznika u svim krajevima zemlje biti više snežnih padavina. Posle Božića snežni pokrivač će se zadržati do kraja januara, pa će mališani koji su od 28. decembra na raspustu u tom periodu moći da uživaju u zimskim čarolijama. Na planinama u prvoj polovini januara biće dovoljno snega, a veće snežne padavine očekuju se 31. decembra, 1, 2, 3, 7, 8, 9, 13, 14. i 15. januara. 
          U januaru nas očekuju uobičajene temperature za ovo doba godine. Minimalne temperature biće oko nule, a srednja maksimalna temperatura oko pet stepeni. Očekuje se snežni pokrivač, uz pojavu mrazeva oko Svetog Jovana (20. januara) - kaže Bijelić.
Izvor: Blic
 
<<  < Prethodna 81 82 83 84 Sledeća >  >>

Rezultati 2161 - 2187 of 2255
Lokacija:

Vrsta smeštaja (533):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
26.04.2024. 04:40 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Magla -1,2°C -1,8°C 0,9  m/s (W) 96% 2cm
Magla sub.osećaj
-2°C
temp. Pančić
-3°C
2,7 m/s
(W)
pritisak 822,2 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Atlas24h pomoć na putu
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Prolećna akcija: Apartmani "Konaci Kopaonik" (23....
Ako ostane prazno onda je 0€ po osobi ...

Prolećna akcija: Apartmani "Konaci Kopaonik" (23....
Fenomenalno. Kome se ovo uopšte isplati? 5€ noćenje po osobi?!?!?!? Ovo nema ni u Angoli. Pa koliko uzima onda ona sirotinja u vikend naselju i Br...

SKI kamere
Jos ne pale topove😂

Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
Zavisi od kvadrature

SKI kamere
Vaaau, kako lep dan na Kopu. Sneg, sunce i mraz... i mir i tisina

SKI kamere
Ne samo to, posle ovakve topline zemlja je pretopla...trebali bi dani da se napravi vestak koji bi se odrzao na stazi...uz sve to od 26tog opet idu vi...

SKI kamere
@MIladin Prijatelju, ne može ski centar da radi sa 10cm snega, bar da su uslovi za osnežavanje ok pa da ima neki prostor za kritiku, ali ni to ni...

SKI kamere
U svakom poslovnom ambijentu gde se želi promocija i zarada se prave eksluzive u postupanju mednažmenta. Posebno u EU i USA. A to znači padne vanre...

SKI kamere
Biće oopet skijanja za prvi maj 🤣

SKI kamere
Ala veje ..... ludiloooo .... cheesy

Povratak zimskog vremena na Kopaonik (VIDEO)
Ala veje .... ludilooooo ...cheesy