Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
Harmonija Resort
Novi apartmani
Bancour
Naslovne vesti
Sniženje ski passa
Ostale novosti
09.02.2010 | 17:02
          JP „Skijališta Srbije” obaveštava svoje korisnike da će od srede, 10. februara 2010. godine, obezbediti popust na ski karte u Ski centru Kopaonik. Popust na cene ski karata je od 20 procenata za trodnevne, četvorodnevne i petodnevene ski karte, dok je za za šestodnevne i ski karte sa dužim rokom važenja, uključujući i ski karte tipa 5/7, 30%.
          Na Kopaoniku je trenutna debljina utabanog snežnog pokrivača na stazama 55 cm i radi 19 žičara. JP „Skijališta Srbije“ poziva sve ljubitelje skijanja da iskoriste povoljne vremenske prilike kako bi uz obezbeđene povoljnosti uživali u skijanju u Ski centru Kopaonik.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Ceo Kopaonik legalan
Press
22.02.2010 | 08:38
         Usvajanjem novog Zakona o planiranju i izgradnji i odlukama opština Raška i Brus, stvorile su se mogućnosti za legalizaciju više od 2.000 vikendica, kuća i drugih objekata izgrađenih poslednjih godina u zoni Nacionalnog parka i na širem području Kopaonika. Kako ističe dr Bojan Milovanović, direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“, interesovanje za legalizaciju je veliko.
          Gotovo svi vlasnici bespravno podignutih objekata prijavili su se za legalizaciju. U zoni Nacionalnog parka registrovali smo 134 bespravno podignuta objekta, a na širem području Kopaonika, na takozvanom seoskom području, čak 2.000, najviše u vikend-naseljima Treska, Čajetinska česma, Lisina i Ciganska reka. Očekujemo da će najveći broj divljih objekata biti legalizovan do kraja godine, i da će to biti kraj divlje gradnje
i urbanističkog haosa, na vrhu planine i na širem području Kopaonika - kaže dr Milovanović.
          Na vrhu Kopaonika nema mnogo boljih lokacija na kojima bi se mogli graditi veći hotelski i ugostiteljski objekti. Jedna od najboljih je prostor oko porušenog hotela „Bačište“ koji je u vlasništvu JP „Skijališta Srbije“. Za ovu lokaciju, koja se upravo urbanistički razrađuje, zainteresovano je više domaćih i stranih investitora.
          Milovanović očekuje da će se u kase opština Raška i Brus sliti podosta novca koji će se delom iskoristiti i za igradnju infrastrukturnih objekata na Kopaoniku, posebno u naseljima gde je najviše bespravno podignutih vikendica i kuća. Kasnije će i ove opštine imati koristi, jer će moći da naplaćuju komunalne usluge i takse, a meštani će imati bolje puteve, više vode za piće, kanalizaciju i drugu infrastrukturu.
          Na vrhu Kopaonika trenutno nema divlje gradnje, splasnula je i gradnja na rubnim delovima planine, ali, interesovanje za gradnju je i dalje veliko.
          Gradiće se i ubuduće, ali strogo po planu. Planina je već prebukirana, gradnju hotela, vila, vikendica i kuća, nisu pratili i infrastrukturni objekti, vodosnabdevanje je loše, nije rešen problem otpadnih voda, odnošenja smeća, kao i nekontrolisane seče šuma, nedostaju parkinzi i javne garaže...Sve ovo su nam prioriteti - naglašava dr Milovanović.
          Plac površine dva-tri ara na vrhu Kopaonika sa dozvolom za gradnju dosad se plaćao i do 100.000 evra. U podnožju planine, na takozvanom seoskom području, placevi su se mogli kupiti, zavisno od lokacije, od 1.000 do 3.000 evra po aru. Direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“ dr Bojan Milovanović, veruje da će posle zavođenja urbanističkog reda, vrednost placeva skočiti.
Izvor: Novosti
 
Tradicionalna trka spasilaca
Ostale novosti
02.03.2010 | 23:27
        Tradicionalna trka spasilaca će se održati u subotu 06. marta 2010. sa početkom u 19:30h.
         Gorska sluzba spasavanja, kao i svake godine, organizuje skijašku trku – paralel slalom na noćnoj stazi Malo jezero na Kopaoniku. Već po uhodanom receptu, gorski spasioci će dokazivati svoje skijaško umeće u trkama "jedan na jedan". Draž trke najpre leži u okupljanju svih članova spasilačke organizacije, a za gledaoce, ova trka predstavlja priliku da vide spektakl u vidu dinamičnog takmičenja i posebnog zabavnog programa!
         Ove godine trka dobija mnogo širi internacionalni karakter, jer će gosti trke biti članovi gorskih službi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, ali i iz Grčke, Slovačke i drugih zemalja. Ceo događaj prati i atraktivan muzički i zabavni program. Muziku će, tokom sportskog dela večeri, voditi DJ Munja, aranžman i program će biti u rukama MC Miška Hemije.
         Nakon trke predviđena je velika žurka na koju su svi pozvani, a na kojoj će biti proglašeni pobednici i dodeljene nagrade.
         Trka se organizuje uz svesrdnu pomoć Javnog preduzeća Skijališta Srbije.
 
Poslovni forum Kopaonik od 9. do 11. marta
Press
04.03.2010 | 12:27
         Sedamnaesti Poslovni forum Kopaonik biće održan od 9. do 11. marta u kongresnom centru Sunčani vrhovi na Kopaoniku, saopštili organizatori, Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.
          Prema navodima organizatora, na strukturu programa, pod nazivom Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize, uticala je činjenica da je Srbija početkom 2010. na novoj tački strategijskog zaokreta, na koju presudno utiču efekti globalne recesije i preovlađujuć način izlaska iz nje.
          Zaglavljivanje banaka i pad tražnje na globalnom nivou uz rast značaja geoekonomskog faktora usložnjavaju završetak ekonomske tranzicije Srbije i njenu integraciju u EU, navedeno je u saopštenju organizatora.
          Na skupu će, kako je saopšteno, učestvovati relevantni donosioci ekonomskih odluka iz zemlje i diplomate i investitori iz SAD, Rusije, Nemačke, Grčke, Italije, Austrije i Slovenije.
Izvor: Emg.rs

 
Održana „Fastum” ski trka „Kopaonik biznis foruma 2010”
Ostale novosti
15.03.2010 | 08:50
          U Ski centru Kopaonik je, 10. marta u organizaciji JP Skijališta Srbije, održana  ''Fastum'' ski trka za učesnike ''Kopaonik biznis foruma 2010''. Trka je organizovana na stazi Karaman greben B, a učesnici su se takmičili u disciplini veleslalom.
          U trci je učestvovalo 26 takmičara. Prvo mesto u kategoriji muškaraca osvojio je Rade Vojnović, dok je na drugom mestu bio Predrag Ćirić, na trećem Ivan Milošević, na četvrtom ministar ekonomije i regionalnog razvoje Mlađan Dinkić  i na petom Predrag Tomić.
          Među takmičarkama prvo mesto je osvojila Danijela Galov, drugo Snežana Dakić, dok je   treće mesto pripalo Jasni Atanasijević.
          Generalni sponzor trke je bila farmaceutska kuća Berlin Chemie, a organizaciju trke su pomogle i kompanije MK Mountain Resort, Ascot iz Slovenije koja proizvodi skijašku odeću marke NES i Planet bike, generalni zastupnik Elana za Srbiju.


 
Zatvaranje ski sezone na Kopaoniku
Press
10.04.2010 | 12:13
          Skijališta Srbije” vas pozivaju da predstojeći vikend provedete u ski centru Kopaonik i da zajednički obeležimo zatvaranje ovogodišnje skijaške sezone.
          Tokom predstojećeg vikenda skijašima će na usluzi biti pet žičara, kao i dečiji ski vrtić. Visina utabanog snega u ski centru je oko 50 cm, a prema najavama meteorologa očekuju se povoljne vremenske prilike za ugodno skijanje. Skijalište će raditi od 09 do 17 časova. Zato pozivamo sve ljubitelje skijanja da iskoriste duge i sunčane dane i još ovog vikenda uživaju u zimskim sportovima, a đake da kraj uskršnjeg raspusta provedu u igrama na snegu u našem najvećem ski centru.
Izvor: Skijališta Srbije
 
InfoKOP za dnevni list Kurir
Press
30.10.2010 | 19:45
          Srpski hotelijeri neće popustiti sa paprenim cenama tokom ove zimske sezone, bez obzira na to što im je poseta lane opala za 40 odsto. A cifre smeštaja su i dalje takve da bi nam pozavidela i mnogo ekskluzivnija skijališta u Italiji i Francuskoj.
          Kao dokaz za to navodimo činjenicu da polupansion u hotelu „Grand“ u januaru košta od 83 do 128 evra, u „Sunčanim vrhovima“ za dvokrevetni apartman dnevno treba izdvojiti 75 evra, dok noćenje i doručak u „Grandovim“ apartmanima dnevno staje od 350 do 1.100 evra.
          Hotelijeri moraju da snize cene ako misle da privuku veći broj turista - izjavio je za Kurir Stevan Rosić iz Infokopa. Prema njegovim rečima, skup smeštaj je najveći problem ove planine, koja je za ovu sezonu dobila tri nove žičare.
          Sve veći broj mladih odlazi na zimovanje u Italiju i Francusku, gde za 300 evra dobiju smeštaj, prevoz i ski-pas. Međutim, naše planine su još uvek omiljene za porodična putovanja i to treba iskoristiti - objašnjava Rosić i kao primer povoljnog smeštaja za prosečnu srpsku porodicu navodi „Jatove“ apartmane, u kojima se krajem januara može pronaći četvorokrevetni apartman po ceni od 320 evra.
          Ubedljivo najjeftinija je Bugarska, gde, na primer u Banskom, se sedam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice treba izdvojiti 135 evra, dok je cena za decu do 12 godina umanjena za 50 odsto.
          Zbog nižih cena i bezviznog režima, potražnja za alpskim skijalištima je mnogo veća u odnosu na prošlu godinu! Trenutno se najbolje prodaju aranžmani za otvaranje sezona u Francuskoj i Italiji, gde za 390 evra dobijate sedam noćenja, ski-pas i prevoz - objasnili su nam u turističkoj agenciji „Odeon“.
Izvor: Kurir

 
Zemljotres na Kopaoniku
Press
19.11.2010 | 11:16
         Dva zemljotresa jačine 2,9 i 2,2 stepena po Rihteru, zatresla su tokom noći Kopaonik. Aparati Republičkog seizmološkog zavoda ponovo su jutros u regionu Kopaonika registrovali slabiji zemljotres magnitude 2,2 po Rihteru. Kako je objavljeno na sajtu Zavoda, potres se dogodio u 06 časova i 13 minuta. Ranije je javljeno da je u 04 časa i 27 minuta u regionu Kopaonika registrovan slabiji zemljotres magnitude 2,9 po Rihteru, a u 00,57 potres jačine 3,2 jedinice Rihterove skale sa epicentrom u regionu Kraljeva.
Izvor: Mondo
 
Kopaonik snizio cene za sezonu 2010/11.
Press
22.11.2010 | 22:31
          Iako mnogima i dalje ispod radara i van budžeta, Kopaonik za novu sezonu najavljuje niz promena i prijatnih iznenađenja koja bi trebalo da obogate dosadašnju ponudu i ovu planinu ponovo učine pristupačnom većem broju ljudi.
          Od novina za ovu godinu u “Skijalištima Srbije” najavljuju novu četvorosednu žičaru na stazi Sunčana dolina, novu četvorosedešnicu Krst, a posetioce će dočekati i nova šestosedna žičara na Karaman grebenu koja je zamenila postojeću, četvorosednu žičaru, i čiji kapacitet iznosi 3.000 skijaša koji će do vrha stizati za četiri minuta.
          Direktor "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić izjavio je da će ove godine u cenu ski pasa biti uračunato i osiguranje, pri čemu će ski pas moći da se kupi uz popust od 10 odsto na sajmu "Ekspo zim", od 2. do 5. decembra.
          Cena jednodnevog ski pasa od 1. do 12 decembra je 1.050 dinara za odrasle i 700 dinara za decu od pet do 12 godina, a šestodnevnog 4.700 dinara za odrasle i 3.100 dinara za decu. Pojedinačna vožnja košta 300 dinara tokom cele sezone.
          U periodu od 12. do 23. decembra, jednodnevni ski pas iznosi 1.900 dinara za odrasle i 1.200 za decu, a šestodnevni 8.900 za odrasle i 5.750 za decu. Od 24. decembra do 27. februara, skijaška karta košta 2.100 dinara za odrasle 1.400 za decu, a šestodnevna 9.400 za odrasle i 6.200 za decu.
          Od 28. februara do 15. aprila jednodnevni ski pas je 1.900 dinara, za decu 1.200, a šestodnevni 8.900 za odrasle i 5.750 za decu. Noćnu stazu Malo jezero mogu da koriste svi koji kupe najmanje jednu jednodnevnu kartu.
          Predviđeni su i porodični paketi ski karata, koji uključuju dve odrasle osobe i najmanje jedno dete. Tako u periodu od 1. do 11. decembra šestodnevni paket uključuje cenu od 4.450 za odrasle i 2.900 dinara za decu, od 12. do 23. decembra 8.300 za odrasle i 5.350 dinara za decu.
          U periodu od 24. decembra do 27. februara, paketom je predviđena cena šestodnevne karte od 8.900 dinara za odrasle i 5.750 dinara za decu, dok će od 28. februara do 15. aprila za odrasle iznositi 8.300, a za decu 5.350 dinara.
          Početnici će na Kopaoniku dobiti nove staze kao i tri škole za skijanje sa 120 instruktora.
          Skijaši takođe mogu da očekuju dodatnih 20 kilometara sistema za veštačko osvežavanje što predstavlja ukupnu pokrivenost veštačkim snegom od 75 odsto kada su skijaške staze u pitanju.
          Za bezbednost posetilaca na Kopaoniku brinuće Gorska služba spasavanja u saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, dok novinu predstavlja specijalni potražni tim Vojske Srbije.
          U cilju poboljšanja zdravstvenih i medicinskih usluga na Kopaoniku će biti prisutna i trauma ekipa Vojnomedicinske akademije koju će činiti ortopedi, kardiolozi i pedijatri, a omogućen je i prevoz sanitetskim vozilom ili helikopterom do najbližih ustanova za sve teže slučajeve.
Izvor: B92

 
Malo snega na Kopaoniku, žičare rade
Press
20.12.2010 | 12:10
          Na Kopaoniku je uspešno počela sezona skijanja, trenutna visina snega je 25 centimetara, ali više zahvaljujući veštačkim sistemima za osnežavanje, jer padavina poslednjih dana nema. Visina snega na Kopaoniku je 25 santimetara Kako je izjavila predstavnica “Skijališta Srbije” Ana Jovanović, u pogonu su žičare Karaman greben, koji je prvi krenuo prošle nedelje, “Pančić”, “Mašinac” i ski-vrtić, ali sistemi za veštački sneg i dalje rade punim kapacitetima.
          Ove sezone sistemom za veštački sneg pokriveno je 70 odsto skijališta i dobijeno je novih 20 kilometara osneženih staza. Na planini radi oko 300 uređaja za veštačko osnežavanje, a u pripravnosti je i devet tabača za ravnanje staza. Tri stara se uveliko koriste, dok su šest najmodernijih još na poštedi.
          Umesto četvorosede žičare na Karaman grebenu postavljena je nova šestoseda, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, što znači da se kapacitet povećao za 600 skijaša. Dužina žičare je 1.219 metara i na vrh stiže za četiri minuta. Dosadašnja četvoroseda žičara premeštena je na stazu Sunčana dolina, njen kapacitet je 2.070 skijaša na sat, dužina 981 metar, a vožnja traje 6,3 minuta. U blizini ski-vrtića postavljena je nova žičara Krst, kapaciteta 2.018 skijaša, koja pokriva dve staze, dužina joj je 673 metra, a vožnja traje 4,5 minuta.
Izvor: Blic
 
Kopaonik 80% popunjen
Press
15.01.2011 | 09:59
          "Popunjenost kapaciteta na Kopaoniku iznosi 80 odsto i veoma smo zadovoljni s obzirom na malu količinu prirodnog snega", izjavio je za agencije predstavnik Turističke organizacije Kopaonika Siniša Trifunović. Prema njegovim rečima, tako velika poseta gostiju može da se zahvali pre svega "Skijalištima Srbije", koja su sistemima za veštačko osnežavanje uspela da održe visinu belog pokrivača na stazama od 20 do 40 centimetra, tako da uvek radi od osam do deset žičara.
          Trifunović je dodao da je izuzetno visoka popunjenost kapaciteta i u vikend naseljima Čajetinska česma i Treska, kao i u Brzeću i hotelu "Srebrnac", koji imaju pristupačnije cene. On je dodao da se od ponedeljka očekuju nove snežne padavine, pa se mogu očekivati i novi gosti.
          Od 15. januara na Kopaoniku će biti snižene i cene smeštaja od 30 do 50 odsto, a Trifunović kaže da u privatnim objektima u centru može da se nađe smeštaj od 250 do 300 evra, a u privatnim vikednicana noćenje od pet do deset evra.
 
Politika: Nada u povratak „odbeglih” skijaša
Press
01.02.2011 | 21:41
Kompletan text
          Predstavnici „Skijališta Srbije” i hotelijeri na Kopaoniku teže povratku onih koji su zahvaljujući bezviznom režimu bili, videli i, tvrde, uverili se da slična skijališta nisu ni jeftinija ni bolja.
          Kopaonik – Nema dovoljno prirodnog snega za skijanje na Kopaoniku ali skijaši, ipak, uživaju. Jer, na staze je „napadao“ i iz snežnih topova, pa uz sunce i temperaturu za koji stepen ispod nule dobar je kvalitet snežne podloge i odlično su uređene skijaške staze.
 
<<  < Prethodna 81 82 83 84 Sledeća >  >>

Rezultati 2215 - 2241 of 2257
Lokacija:

Vrsta smeštaja (531):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
13.05.2024. 06:50 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Pretežno vedro 4,4°C 2,4°C 1,5  m/s (NE) 87% 0cm
Pretežno vedro sub.osećaj
3°C
temp. Pančić
4.6°C
2,7 m/s
(NE)
pritisak 830,1 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Atlas24h pomoć na putu
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Marine vode A
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
Cemu sve to ako opet imamo temperaturu u plusu kao lrethodne 2 sezone. To nista ne resava a pri tom je previse skupo.

SKI kamere
Dr deka- grinve veštačke stene imaš kod Rtnja. Veliki pozdrav!🙋‍♂️

SKI kamere
Prosto je neverovatno da Kopaonik nema otvoreni fudbalski teren. Košarkaški teren. Barem neku veštačku stenu. Video sam ove nedelje dosta škola n...

SKI kamere
Pravi se novo jezero: https://m.infokop.net/vest.php?id=4633&kat=83

SKI kamere
Da li neko zna šta se pravi na prostoru između Malog Karamana i Karaman grebena,na vrhu,odmah ispod kafića Husky? Jutros sam videla bagere i kamio...

Održana velika prolećna akcija čišćenja Kopao...
Najbolje da se saceka zima da sneg to prekrije.

SKI kamere
Žičari koji su lopatali sneg zaslužuju po 25 hiljada bonusa zbog održavanja sezone u izrazito teškim vremenskim uslovima. To bi im sigurno dobro ...

SKI kamere
Nesa- Pao je jutros na visovima iznad 1850m. Biće ga i večeras u tim zonama... Veliki pozdrav!🙋‍♂️

SKI kamere
Na Pančiću sneg.

SKI kamere
Inace danas saznali Viceroy ne radi do zime, prodat je. Nigde ne pise kome. Dok objekat iza istog koji se gradi, stoji sa gradnjom zbog investitora ko...

SKI kamere
Za Vaskrs smo na Kopaoniku.Da li neko možda zna da li se služi liturgija u crkvi u centru ili u Vikend naselju? Hristos Voskrese❤️