Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2017
Hotel Mammut
English
ZONED
Vila Nika
MK Mountain Resort Kopaonik
Filip Travel Vila Jezero
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

Briga za bezbednost turista Štampaj
12.02.2009 | 08:36 -> 13.02.2009 | 16:06
          Pripadnici jedinice žandarmerije MUP-a Republike Srbije u saradnji sa Turističkom inspekcijom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, redarskom službom JP "Skijališta Srbije" kao i JP Nacionalni park Kopaonik, zajednički su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i bezbednosti posetilaca ski centra Kopaonik.
          Oni se takođe brinu o sprovođenju propisa koji uređuju sprečavanje upotrebe motornih sanki i zabranu nelegalnog podučavanja skijanju u ski centru kako bi boravak turista učinili što komfornijim i bezbednijim.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Zvezde snouborda dolaze na Kopaonik Štampaj
06.02.2009 | 21:24 -> 06.02.2009 | 21:25
Kompletan text
          Svetske zvezde snoubordinga Mark Andre Tart, Deni Larsen, Beni Mosl, Joki Kofler i Miki Stankiz kao i 'freestyle' skijaši Denis Elert, Tedi Ber i Rafael Švajger potvrdili su svoj nastup na 'Whoops Battery' festivalu koji će se održati od 9. do 11. februara na Kopaoniku.
 
Dačić: Kopaonik je bezbedan Štampaj
16.01.2009 | 20:53
Kompletan text
          Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će pripadnici Žandarmerije sprečiti bilo kakav vid sabotaže ili teroristički akt koji bi mogao da ugrozi živote naših i inostranih turista na Kopaoniku.
Iako se nalazi u kopnenoj zoni bezbednosti, što sa policijskog aspekta povlači sa sobom odredjene bezbednosne rizike, naš najveći turistički centar je bezbedan, rekao je Dačić prilikom obilaska Policijske ispostave na Kopaoniku.
 
Smeće guši lepoticu Štampaj
05.01.2009 | 20:45 -> 05.01.2009 | 20:47
Kompletan text
          Kopaonik je poslednjih godina postao divlja deponija, njegove rečice fekalni odvodi, a gradnja neplanski buja bez prateće komunalne infrastrukture. Na ove probleme se žmureći gleda.
          Foto-idile Kopaonika samo su plastična hirurgija lica turističke lepotice. Prva posledica života koja bode oči jeste Vikend naselje. Ono je sve veće gradilište. Na ovom delu planine intenzivno niče grad koji sada ima više od hiljadu vikendica, nekoliko privatnih pansiona i sve više hotela.
          Javno preduzeće „Nacionalni park Kopaonik“ zaduženo je za aktivnosti usmerene na očuvanje prirode i njenim gazdovanjem, kao i sprečavanjem aktivnosti koje bi je mogli narušiti. Zaduženi su i za kontrolu izgradnje objekata, kao i za usmeravanje turističkih programa. Na funkciju direktora ovog preduzeća pre nekoliko dana stupio je Bojan Milovanović koji kaže da je za higijenu zaduženo Javno komunalno preduzeće „Raška“. 
 
Na Kopaoniku 10.000 turista dočekalo Novu godinu Štampaj
01.01.2009 | 16:09 -> 05.01.2009 | 21:51
Kompletan text
          Kopaonik, jednu od naših najposećenijih planina, najveći broj domaćih i stranih turista posetiće za vreme novogodišnjih i božićnih praznika i skolskog raspusta, a na njoj je oko 10.000 ljudi i dočekalo Novu godinu.
          Od otvaranja zimske sezone 27. decembra do kraja 2008. godine "Skijališta Srbije" registrovala su oko 220.000 prolaza na žicarama.
          Snega ima dovoljno, zimska turistička sezona je dobro počela, kapaciteti su potpuno popunjeni, visina sneznog pokrivaca iznosi oko 50 centimetara, a u ski centru trenutno radi većina žicara.
 
Kopaonik skup za britanske skijaše Štampaj
08.12.2008 | 18:26
          Usred finansijskre krize globalnih razmera, skijališta u istočnoj Evropi još uvek nude kvalitetan odmor po pristupačnim cenama, te ovu priliku, "ako prethodno dobro proverite u šta se upuštate", ne treba propustiti, poručuje britanski "Indipendent".
          Autor članka Stiven Vud posebno napominje da je 2005. bila godina velikog povratka Srbije u glavne turističke tokove, budući da je tada uvrštena među atraktivne destinacije u čuvenoj skijaškoj brošuri "Thomson" i da su potom o njoj vodeći listovi objavljivali pozitivne reportaže.
          Za Vuda je boravak u Srbiji te "zlatne godine" bio kao "fantastičan san", skijanje "prijatno i mirno", a skijaško selo sagrađeno po uzoru na utvrđene srednjovekovne srpske manastire "prosto neverovatno".
          Vud piše i da se Kopaonik više ne nalazi na spisku britanskih skijaških brošura, da su kapaciteti ograničeni, da "Nacionalni park sprečava razvoj, vizni režim Srbije otežava putovanje, a cene se određuju u odnosu na domaće tržište, te su previsoke za britanske skijaše koji traže jeftinije aranžmane".
          Problem takođe predstavlja i to što čarter letovi nisu mogli da se popune, te je zbog toga "Tomson" i odustao od aranžmana za Kopaonik.
          Iako na Balkanu realno postoji veliki potencijal za razvoj zimskog turizma, ratovi na prostoru bivše Jugoslavije su načinili veliku štetu skijaškom biznisu u Srbiji, BiH je "kao međunarodna destinacija praktično uništena, a 'Balkan' je na neki način postala ružna reč", ističe Stiven Vud za "Indipendent".
Izvor: Tanjug
 
Sneg čeka goste Štampaj
02.12.2008 | 23:10
          Sneg je pao na planinama Srbije i sve je spremno za ovogodišnju turističku sezonu, pa Skijališta Srbije očekuju da će ove nedelje prodati prvi ski pas. U Kopaonik je ove godine uloženo oko 610, u Staru planinu oko 348, Zlatibor oko 157 i Divčibare oko 39 miliona dinara. Našoj najlepšoj planini posvećena je posebna pažnja, pa se očekuje da će na „Kopu“ u ovoj sezoni ići sve kao podmazano. „Topovi za veštački sneg i tabači su spremni, žičare su podmazane, ski-pasovi odštampani i čekamo otvaranje sezone“, kaže Nebojša Skorić, direktor Skijališta Srbije.
          Ove godine Kopaonik raspolaže i velikim trauma centrom – obezbeđeni su lekari, kupljeni rendgen aparat i sanitetsko vozilo. Policija će poslati specijalno obučenu jedinicu za eventualno spasavanje skijaša. Ulice su asfaltirane, počela je sanacija vodovoda i kanalizacije, a izgrađeno je i veštačko jezero. „Jedini“ su problem hoteli sa nesrazmernom cenom u odnosu na svoju skromnu ponudu. „Privatizaciju „Geneksovih“ hotela na Kopaoniku dugo smo čekali, jer će novi vlasnik („MK grupa“) sigurno razvijati ovaj centar tokom čitave godine, a hoteli se neće kao do sada zatvarati u aprilu. Verujem da će novi vlasnik renoviranjem svojih hotela naterati i druge da podignu nivo svoje usluge“, kaže Skorić.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Kole već na Kopaoniku Štampaj
02.12.2008 | 23:05 -> 02.12.2008 | 23:11
          “MK grupa”, jedini zainteresovani kupac “Geneksovih” hotela na Kopaoniku, uskoro i zvanično postaje vlasnik, a Miodrag Kostić je već počeo da ulaže u ovaj kompleks i njime upravlja.
          Potpisivanje ugovora o kupovini “Geneksovih” hotela može da se, čak i po zakonu, produži do februara. U strahu da će ova sezona propasti, jer hoteli nisu spremni za zimu, budući vlasnik odlučio je da “uđe u posed”. “MK grupa” je i zvanično potvrdila da je sklopila ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa “Internacional CG”, uz saglasnost Agencije za privatizaciju.
          Namera je da MK svojim ulaganjima omogući da predstojeća zimska sezona bude uspešnija, jer zbog procesa privatizacije, objekti “Grand” i “Konaci” nisu na vreme pripremljeni za prijem gostiju - potvrđuju u ovoj kompaniji.
          Nezvanično, hoteli (rangirani sa četiri zvezdice)zimu su dočekali bez mazuta, sa problemima u vodovodu i kanalizaciji, pokvarenim televizorima i frižiderima, skromnim inventarom u sobama. Tako će budući vlasnik, pored nabavke sitnog inventara, opreme i mazuta, uložiti i u opremu za osoblje, podizanje nivoa usluge, uređenje smeštajnih kapaciteta.
          Na taj način stvorićemo uslove da predstojeća zimska sezona bude uspešna i da se kapaciteti osposobe za prijem gostiju - kažu u “MK grupi”.
          Kompanija Miodraga Kostića je, podsećamo, u saradnji sa austrijskom kompanijom “Falkenstajner Mihael turizm grup”, bila jedini ponuđač na tenderu za privatizaciju hotela “Grand”, “Konaka” i restorana “Zvrk”. Ova tri objekta država je dva puta ponudila na tenderu, ali se na prvom, za cenu od 45 miliona evra, niko nije javio. Na drugom tenderu imovina je prodata za 23 miliona evra.
Izvor: Večernje novosti
 
Kopaonik ove zime bez turista iz Britanije Štampaj
25.11.2008 | 23:06 -> 25.11.2008 | 23:08
          Ove zime Kopaonik će, verovatno, ostati bez turista iz Velike Britanije, jer su tamošnje agencije „Tomson" i „Balkanik holidejs" prekinule saradnju, izjavila je juče direktorka Turističke agencije Srbije Gordana Plamenac. Britanci su prethodnih godina bili česti gosti na Kopaoniku.
          Ona je na konferenciji za novinare objasnila da su te agencije ukazale da nisu imale s kim da razgovaraju, s obzirom na to da su hoteli na Kopaoniku u procesu privatizacije i niko se nije smatrao nadležnim da pregovara.
          Plamenac je ukazala da „Skijališta Srbije" ulažu ogromne napore da ova zimska sezona na planinama počne i završi se povoljno.
          Osvrnuvši se na globalnu finansijsku krizu, koja će, prema procenama stručnjaka, loše uticati na turizam naredne godine, a poboljšanje se može očekivati tek krajem 2010, Plamenac je ukazala da je na konferenciji globalnog ekonomskog foruma u Londonu preporučeno evropskim zemljama da se okrenu svom regionu.
Izvor: Biznis Novine
 
Sneg na Kopaoniku Štampaj
17.09.2008 | 14:59
          Sneg koji je jutros pao na Kopaoniku, istopio se, a do kraja dana moguća je samo pojava susnežice, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
          Prem rečima pomoćika direktora Dragana Jovanovića, sneg je padao od 6.30 do 9.20 časova, a za to vreme snežni pokrivač nije prešao jedan centimetar.
          Jovanović je rekao da se ne očekuje da snežne padavine potraju i da ih svakako neće biti do kraja sedmice.
 
<<  < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća >  >>

Rezultati 451 - 475 of 514

Smeštaj

Lokacija (3):

Vrsta smeštaja (239):

Broj osoba:

Datum dolaska:
Datum odlaska:


Sadržaji smeštaja:
WIFI 212
Parking 183
Garaža 13
Fitness 43
SPA&Wellness 58
Bazen 43
Kućni ljubimci 54
Restoran 118
TV 230
Kablovska TV 215
Veš mašina 32
Kuhinja 228
Frižider 219
Sef 23
Ski boks 189
Pogled 139
Kongresni centar 15
Hotel Putnik25.05.2018. u 22:14 temp. Sunčana dol. temp. JAT vetar vlažnost sneg
Pretežno vedro 11°C 5.0°C 3  m/s (ENE) 87% 0cm
Pretežno vedro sub.osećaj
12°C
temp. Pančić
n/a°C
3 m/s
(ENE)
pritisak 831.9 hPa staze
0 cm

Marketing

JAT APARTMANI Kopaonik
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Prognoza

25.05.Malo oblačno
2 / 14
Malo oblačno
26.05.Malo oblačno
4 / 15
Malo oblačno
27.05.Malo oblačno
7 / 15
Malo oblačno
28.05.Malo oblačno
6 / 16
Malo oblačno
29.05.Malo oblačno
6 / 16
Malo oblačno

Zapratite nas

Kop Webcam

Live Web kamera sa Kopaonika
WebCam arhiva:

Video dana

Komentari


Ski staza uz žičaru "Gvozdac"
Super je staza Gvozdac,voleo bih da tu budem smešten i da tu skijam sa mojim drugarima i roditeljima

Početak naplate ulaska u Nacionalni park Kopaonik
zakon je jasan, nema fiskalnog racuna, nema placanja.

SKI kamere
Fotografija dana je prelepa!

Proleće i leto na Kopaoniku - Spoj avanture i net...
Kompletna letnja ponuda se svodi na pakete MK i JPSS. Gde su ostali hotelijeri?

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Da li moze neko da pojasni trasu staze/zicare koja ce ici ka vikend naselju

SKI kamere
Bio sam za vikend na Kopaoniku i mogu reći da smeća i dalje ima na sve strane bez obzira na pokušaje organizovanja po...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Najbolji off deo na Kopu sa puno hups jump ova će pretvoriti u stazu - Krčmar :-(

Planinska kuća "PlaTine"
Sjajna ponuda i savrsen odmor SVE PREPORUKE

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Svašta nešto,za zamazivanje očiju skijaša a jedino nema u planu nove žičare Bela reka! Najbolja i dajduža staza o...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Bela reka I nema spasa, nisko je i ni osnezavanje ne pomaze. Ali Bla Reka II je ubedljivo najbolja staza za profi skijas...

Istraživanje skijaške/snowboard populacije i nji...
Marko druze...na pitanje "Koliko puta idete na kraće varijante skijanja (u trajanju od 1 do 3 dana) u toku sezone? " ne...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
@katarina Kad bi stavili na žičaru ka Pančićevom vrhu bilo šta sa kupolom, ne bi radilo pola sezone jer su takve in...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
@m1k1: Ta staza prema “Vikend naselju” je ustvari povezivanje novog naselja ispod Treske gde su izgradjeni nova d...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
@Leposavac Ja sam za svako prosirenje ali graditi staze okrenute ka jugu, koje se zavrsavaju na 1450m ili kolika je vec...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Prosirite skijaliste od Pancica prema Treski....dokle vise da vas cekamo?!

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Skijalište Srbija bi trebalo da pregovaraju sa NP Kopaonik da im dozvole probijanje staze sa vrha Male Gobelje- severna...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Na Kopu nema ni jedna dugacka stsza gde covek moze da se opusti i skija, osim Bele reke koja nikada nije proradila kako ...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
Zasto ste toliko jadni? Pa svaka izmena makar i 200m je znacajna, I neka samo grade sire, pa koliko kada mogu.. Svi mi v...

SKI kamere
Shaolin Master U tekstu pise da ce staza na krcmaru biti duga 1500m I ova druga staza sto ide uz duboku oko 400m . Tako...

Kopaonik dobija pet novih i proširenje jedne post...
i jos jedan novi hotel pored Vucje staze pored Karamana,lepota