Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
English
ZONED
Vila Nika
GORSKI hotel
FOKA SPA Olga Konaci Kopaonik
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

InfoKOP za dnevni list Kurir
30.10.2010 | 19:45
          Srpski hotelijeri neće popustiti sa paprenim cenama tokom ove zimske sezone, bez obzira na to što im je poseta lane opala za 40 odsto. A cifre smeštaja su i dalje takve da bi nam pozavidela i mnogo ekskluzivnija skijališta u Italiji i Francuskoj.
          Kao dokaz za to navodimo činjenicu da polupansion u hotelu „Grand“ u januaru košta od 83 do 128 evra, u „Sunčanim vrhovima“ za dvokrevetni apartman dnevno treba izdvojiti 75 evra, dok noćenje i doručak u „Grandovim“ apartmanima dnevno staje od 350 do 1.100 evra.
          Hotelijeri moraju da snize cene ako misle da privuku veći broj turista - izjavio je za Kurir Stevan Rosić iz Infokopa. Prema njegovim rečima, skup smeštaj je najveći problem ove planine, koja je za ovu sezonu dobila tri nove žičare.
          Sve veći broj mladih odlazi na zimovanje u Italiju i Francusku, gde za 300 evra dobiju smeštaj, prevoz i ski-pas. Međutim, naše planine su još uvek omiljene za porodična putovanja i to treba iskoristiti - objašnjava Rosić i kao primer povoljnog smeštaja za prosečnu srpsku porodicu navodi „Jatove“ apartmane, u kojima se krajem januara može pronaći četvorokrevetni apartman po ceni od 320 evra.
          Ubedljivo najjeftinija je Bugarska, gde, na primer u Banskom, se sedam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice treba izdvojiti 135 evra, dok je cena za decu do 12 godina umanjena za 50 odsto.
          Zbog nižih cena i bezviznog režima, potražnja za alpskim skijalištima je mnogo veća u odnosu na prošlu godinu! Trenutno se najbolje prodaju aranžmani za otvaranje sezona u Francuskoj i Italiji, gde za 390 evra dobijate sedam noćenja, ski-pas i prevoz - objasnili su nam u turističkoj agenciji „Odeon“.
Izvor: Kurir

 
Prvi sneg
21.10.2010 | 10:25 -> 21.10.2010 | 10:26
         Na Kopaoniku je nešto pre pet časova počeo da veje prvi ovogodišnji sneg, izjavio je Tanjugu meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Nedeljko Todorović.
         Todorović je rekao da slab sneg još uvek veje i da će padati još sat-dva, jer se već od podneva očekuje razvedravanje, ali da se ne očekuje da snežni pokrivač danas na Kopaoniku bude deblji od jednog ili dva centimetra.
         Temperatura vazduha u sedam časova temperatura na Kopaoniku iznosila je jedan stepen ispod nule, ali je u trenutku kada je počeo da pada sneg bila na nuli, precizirao je Todorović.
         Prvi sneg na Kopaoniku obično počinje da pada u septembru i najčešće se zadržava do aprila, mada ga mestimično, u pojedinim uvalama, ima i do početka jula, ali ponekad veje i u junu, podsetio je Todorović.

 
Kopaonik nema smeštaj za srednju klasu?
14.10.2010 | 09:07
          Ove godine na Kopaoniku će se skijati entuzijasti i najbogatiji!
          Na ovakav zaključak navodi hotelski cenovnik našeg najpopularnijeg ski centra. Jer, pored MK hotela, u čijem holu će se šetati oni kojima je važno da budu viđeni, i skromnog smeštaja, gde će odsedati ljubitelji skijanja, vrlo je malo kreveta namenjeno srednjoj klasi od koje “žive” evropski ski centri.
          Uprkos tome što je naša najlepša planina prošlu sezonu završila sa padom turista od 42 odsto, cenovna politika ni ove godine nije promenjena. Ove godine, polupasion u glavnom hotelu “Grand” u januaru košta od 83 do 128 evra, u “Sunčanim vrhovima” dnevni najam dvokrevetnog apartmana je 75 evra, a noćenje i doručak u “Grandovim” apartmanima je od 350 do 1.100 evra dnevno!
          Svaka roba ima svog kupca, ali je činjenica da u “Grand” dolazi klijentela sa dobrim platežnim mogućnosti - kaže Siniša Trifunović iz Info centra Kop. - Nažalost, malo je objekata za srednju klasu.
          Hotela za prosečnu srpsku porodicu, ipak, ima. Koliko u januaru “Konacima” košta dnevni najam četvorokrevetnog apartmana, toliko je sedam polupansiona u hotelu “Putnik” - oko 210 evra. Za prave skijaše idealan je “SPD Kopaonik” (pored same staze Mali karaman) gde je polupansion od 16 do 18 evra dnevno. Tokom zimskog raspusta u vili “Raška” četvorokrevetni apartman je 8.000 dinara. Za one sa plićim džepom su odmarališta “Rtanj” ili “Srebrnac”.
          Nedelju dana na Kopaoniku četvoročlanu porodicu koštaće 150.160 dinara ili oko 1.500 evra! Sedmodnevni najam apartmana za četvoročlanu porodicu košta oko 56.000 dinara. Kada se tome doda i 21.300 dinara za ski pas za roditelje i 13.700 za decu, zadovoljstvo skijanja košta 35.000 dinara. Tome treba dodati i 2.480 dinara za boravišnu taksu i osiguranje za roditelje, kao i 1.680 za decu.
Izvor: Večernje novosti
 
Očekuje nas hladna zima?
08.10.2010 | 01:25 -> 08.10.2010 | 02:01
          Ruski prognostičari predviđaju da će ova zima biti najhladnija u Evropi i delovima Rusije u poslednjih 1.000 godina.
          Prognostičari se pozivaju na slabljenje Golfske struje koja donosi topao vazduh preko Atlantskog okeana kao suprotnost vetrovima s Arktika koji putuju prema Europi i Rusiji.
          Mišljenja su različita. Naučnici su zabrinuti zbog smanjenog strujanja poslednjih godina, a neki stručnjaci kažu da bi to čak moglo pomoći u borbi s globalnim otopljenjem, prenosi Time.
          Golfska struja je u poslednje dve godine usporila i sada se kreće brzinom dva puta manjom nego što je bila do pre par godina. Naučnici veruju da će, kada se Golfska struja potpuno zaustavi, nastati novo Ledeno doba.
          Meteorolog Stu Ostro skeptičan je oko najavljene 'milenijske zime'. 'Ova se prognoza čini kao nagađanje i senzacija bez potvrde', rekao je Ostro.
          'Precizni podaci o rekordnim temperaturama nisu dostupni niti za poslednjih 1.000 godina', dodao je Ostro.
Izvor: Blic
 
Dovoljno snega, makar i veštačkog
06.10.2010 | 00:17 -> 06.10.2010 | 00:18
          Nadamo se da će ove zime biti dosta snega, pa samim tim očekujemo i dobro skijanje. Kopaonik privlači dosta naših turista, koji i pored odlazaka u inostranstvo na zimovanje obavezno idu bar jedan vikend na ovu planinu, jer je tamo zagarantovan dobar provod - ističe Milica Žarković iz “Kon Tikija”.
          Upravo vikend skijanje organizuje Udruženje ljubitelja skijanja “SkiBus”. Vladica Živić iz ovog udruženja kaže da se na skijanje kreće čim padne prvi sneg.
          Grupa kreće u četiri ujutru iz Beograda. Skija se u subotu i nedelju ceo dan. Ovakav program je namenjen uglavnom mlađim ljudima koji rade i mogu na najbolji način da iskoriste vikend za provod. Cene ski-vikenda su od 3.000 dinara pa naviše. U cenu je uračunat transfer, noćenje, a turisti mogu da odluče kakav smeštaj žele - kaže Živić.
          Generalni direktor “MK Mauntin rizort” na Kopaniku Nikola Avram ističa da je ova kompanija prva objavila cene za predstojeću zimsku sezonu i (ranu buking ponudu) za uplate do 1. oktobar. Takođe, uvela je prvi koncept porodičnog odmora na bazi ol inkluziv.
          Uveli smo novi koncept porodičnog odmora koji gostima hotela “Grand” i “Angella” pruža mogućnost besplatnog korišćenja sadržaja “Grand Oaza Spa & Wellness centra” koji imaju zatvorene bazene, relaks zonu, Sauna svet - infrared sauna, finska sauna, ruska banja, tropske kiše, hamam, aroma-parno kupatilo, slano-ledena pećina - ističe Avram.
          U “MK Mauntin rizortu” organizovana pretprodaja ski-pasa sa popustom od 10 odsto za uplate do 1. decembra. Turistčka agencija ”BG laki travel” u svojoj ponudi ima smeštaj u vilama na Kopaoniku. Po rečima direktorke Gorice Đorđević, već ima dosta zainteresovanih turista kako iz Srbije, tako i iz regiona, koji su već rezervisali smeštaj u apartmanima.
          U ponudi imamo vile “Nikola”, “Suzana” i “Paraglajder”. Do 25. decembra cene iznose od 4.000 do 6.500 dinara za jedan dan u dvokrevetnom apartmanu, pa od 7.000 do 16.500 dinara koliko košta smeštaj u petokrevetnom apartmanu - kaže direktorka “BG laki travela” Gorica Đorđević.
Izvor: Blic
 
Kopaonik: Cene zima 2010/2011
24.07.2010 | 15:17 -> 11.10.2010 | 09:51

          MK Mountain Resort i Ski škola "La Scuola Di Schi" by Predrag Lukač su objavili cenovnike za predstojeću zimu 2010/2011:
 

pdf
pdf
 Cene ski škole (6 dana)
pdf
pdf
 Cene ski škole (2,3,4 dana)
pdf
pdf
 Cene Hotel "Grand"
pdf
pdf
 Cene Konaci sunčani vrhovi
pdf
pdf
 Cene Hotel "Angela"
 
Zatvaranje ski sezone na Kopaoniku
10.04.2010 | 12:13
          Skijališta Srbije” vas pozivaju da predstojeći vikend provedete u ski centru Kopaonik i da zajednički obeležimo zatvaranje ovogodišnje skijaške sezone.
          Tokom predstojećeg vikenda skijašima će na usluzi biti pet žičara, kao i dečiji ski vrtić. Visina utabanog snega u ski centru je oko 50 cm, a prema najavama meteorologa očekuju se povoljne vremenske prilike za ugodno skijanje. Skijalište će raditi od 09 do 17 časova. Zato pozivamo sve ljubitelje skijanja da iskoriste duge i sunčane dane i još ovog vikenda uživaju u zimskim sportovima, a đake da kraj uskršnjeg raspusta provedu u igrama na snegu u našem najvećem ski centru.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Poslovni forum Kopaonik od 9. do 11. marta
04.03.2010 | 12:27
         Sedamnaesti Poslovni forum Kopaonik biće održan od 9. do 11. marta u kongresnom centru Sunčani vrhovi na Kopaoniku, saopštili organizatori, Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.
          Prema navodima organizatora, na strukturu programa, pod nazivom Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize, uticala je činjenica da je Srbija početkom 2010. na novoj tački strategijskog zaokreta, na koju presudno utiču efekti globalne recesije i preovlađujuć način izlaska iz nje.
          Zaglavljivanje banaka i pad tražnje na globalnom nivou uz rast značaja geoekonomskog faktora usložnjavaju završetak ekonomske tranzicije Srbije i njenu integraciju u EU, navedeno je u saopštenju organizatora.
          Na skupu će, kako je saopšteno, učestvovati relevantni donosioci ekonomskih odluka iz zemlje i diplomate i investitori iz SAD, Rusije, Nemačke, Grčke, Italije, Austrije i Slovenije.
Izvor: Emg.rs

 
U havariji žičare povređen skijaš
24.02.2010 | 08:38 -> 02.03.2010 | 23:29
         Danijel Ilić slomio nogu, a za nesreću, kako kažu nadležni na Kopaoniku, kriv skijaš na bordu koji se pre vremena otkačio sa sajle.
          Danijel Ilić (29) iz Brčkog teže je povređen prekjuče oko 16 časova na kopaoničkom skijalištu. U iznenadnoj havariji žičare (tanjirače) na stazi Karaman zadobio je prelom butne kosti desne noge. Brzo je reagovala Gorska služba, a i medicinsko osoblje u ambulanti skijaškog centra, uprkos lošoj tehničkoj opremljenosti ove ustanove. Tako je povređeni skijaš blagovremeno prebačen u kraljevački medicinski centar.
          Ilić je došao na odmor sa bratom dan pre nezgode.
          Ne znam kako i zašto se desilo da se iznenada otkači sajla uspinjače.
          Istina, na „tanjiru” ispred mene bio je jedan border. Pred izlaznom stanicom, taman na ravnom delu ove staze, on je pao i tada se otkačila sajla i svi su popadali. Na sreću, niko drugi osim mene nije povređen, a kako sam slomio nogu ni sam tačno ne znam, da li od udarca sajle, ili nezgodnog pada… – objasnio je za „Politiku” povređeni Ilić.
          U JP „Skijališta Srbije”, koje upravlja sistemom žičara na Kopaoniku, od Dejana Ljevnaića, izvršnog direktora u ovom preduzeću dobili smo objašnjenje da je do havarije došlo usled krivice jednog od skijaša.
          To je u svom izveštaju konstatovala i policija. Naime, protivno pisanim upozorenjima i jasno postavljenoj signalizaciji jedan od skijaša koji je vozio bord pokušao je da se otkači sa uspinjače pre izlazne rampe. Pri tome je pao i snažno povukao sajlu na stranu, pa je ona spala sa okretnog točka. Zato apelujemo na sve skijaše da se pridržavaju pravila ponašanja na ovom skijalištu kako bi se predupredile ovakve i slične opasnosti – ističe Ljevnaić.
Izvor: Politika
 
Ceo Kopaonik legalan
22.02.2010 | 08:38
         Usvajanjem novog Zakona o planiranju i izgradnji i odlukama opština Raška i Brus, stvorile su se mogućnosti za legalizaciju više od 2.000 vikendica, kuća i drugih objekata izgrađenih poslednjih godina u zoni Nacionalnog parka i na širem području Kopaonika. Kako ističe dr Bojan Milovanović, direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“, interesovanje za legalizaciju je veliko.
          Gotovo svi vlasnici bespravno podignutih objekata prijavili su se za legalizaciju. U zoni Nacionalnog parka registrovali smo 134 bespravno podignuta objekta, a na širem području Kopaonika, na takozvanom seoskom području, čak 2.000, najviše u vikend-naseljima Treska, Čajetinska česma, Lisina i Ciganska reka. Očekujemo da će najveći broj divljih objekata biti legalizovan do kraja godine, i da će to biti kraj divlje gradnje
i urbanističkog haosa, na vrhu planine i na širem području Kopaonika - kaže dr Milovanović.
          Na vrhu Kopaonika nema mnogo boljih lokacija na kojima bi se mogli graditi veći hotelski i ugostiteljski objekti. Jedna od najboljih je prostor oko porušenog hotela „Bačište“ koji je u vlasništvu JP „Skijališta Srbije“. Za ovu lokaciju, koja se upravo urbanistički razrađuje, zainteresovano je više domaćih i stranih investitora.
          Milovanović očekuje da će se u kase opština Raška i Brus sliti podosta novca koji će se delom iskoristiti i za igradnju infrastrukturnih objekata na Kopaoniku, posebno u naseljima gde je najviše bespravno podignutih vikendica i kuća. Kasnije će i ove opštine imati koristi, jer će moći da naplaćuju komunalne usluge i takse, a meštani će imati bolje puteve, više vode za piće, kanalizaciju i drugu infrastrukturu.
          Na vrhu Kopaonika trenutno nema divlje gradnje, splasnula je i gradnja na rubnim delovima planine, ali, interesovanje za gradnju je i dalje veliko.
          Gradiće se i ubuduće, ali strogo po planu. Planina je već prebukirana, gradnju hotela, vila, vikendica i kuća, nisu pratili i infrastrukturni objekti, vodosnabdevanje je loše, nije rešen problem otpadnih voda, odnošenja smeća, kao i nekontrolisane seče šuma, nedostaju parkinzi i javne garaže...Sve ovo su nam prioriteti - naglašava dr Milovanović.
          Plac površine dva-tri ara na vrhu Kopaonika sa dozvolom za gradnju dosad se plaćao i do 100.000 evra. U podnožju planine, na takozvanom seoskom području, placevi su se mogli kupiti, zavisno od lokacije, od 1.000 do 3.000 evra po aru. Direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“ dr Bojan Milovanović, veruje da će posle zavođenja urbanističkog reda, vrednost placeva skočiti.
Izvor: Novosti
 
<<  < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća >  >>

Rezultati 476 - 500 of 572
Lokacija:

Vrsta smeštaja (586):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
28.03.2020. 16:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Delimično oblačno 2°C -4°C 2  m/s (NE) 81% 65cm
Delimično oblačno sub.osećaj
0°C
temp. Pančić
n/a°C
2 m/s
(NE)
pritisak 822.2 hPa staze
10-40 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Treska
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Dečji park
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
0/24 0/45 0/30
 (0%)  (0%)  (0%)
SKI kamere
Tužibabo ! smileytongue

SKI kamere
Boga mi, danas se bas lepo skijalo i bordovalo gore....lepo se vidi na kamerama a i videh neke fotke🤔🙈🙃⛷🏂

Kraj ski sezone na Kopaoniku (FOTO & VIDEO)
Pa mislim da bi to bilo najmanje sto mogu da urade u trenutnoj situaciji, ili to ili povracaj novca.

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
pozdravljam izgradnju dolazim na kopaonik vec 15 godina i nijednim nije radila staza bela reka. nadam se da cu ovo docek...

Stiglo pravo zimsko zahlađenje na Kopaonik, uz sn...
Boze kako je lepo netaknuta pripoda😍⛄️🌲

SKI kamere
Kakva divota na Kopu! Siguran sam da bi ovo bio najlepši period ove sezone za skijanje! Kop ipak nije izneverio kao ...

SKI kamere
Jel prohodno iz pravca Brzeca?

SKI kamere
Predjo@ grina ti Njegoš nije neki predaksmiley

SKI kamere
MOžda i treba ukinuti komentarisanje zbog nekoliko zluradih i pakosnih. I javljaju se i kada znaju a naročito kada ne ...

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
@Miler Друже ел си размишљао колика ће бити гужва у центру кад се сто...

Stiglo pravo zimsko zahlađenje na Kopaonik, uz sn...
Predlažem uredništvu INFOKOP-a da ove fantastične i profesionalno obrađene fotografije sa obiljem snijega na Kop-U, ...

Stiglo pravo zimsko zahlađenje na Kopaonik, uz sn...
Hocu na Kop 😥

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
Miler& ali ne i Bode Naravno da skijam svuda, nije samo nick, već realnost. Ne znam da li je potrebno da ti potkrepim ...

Last minute: Vila "Paraglajder"
Bravo za oglas. KRALJEVI!!

SKI kamere
Kako bi bilo dobro skijanje za vikend.

SKI kamere
Gledam majstora ispred Skituljka,čisti naslage snijega.Svaka čast.Dabogda uskoro imali goste na terasi.Pozdrav osoblju...

SKI kamere
Šteta mogli smo skijati do prvog maja

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
Koji je objekat vojni dom, gde se on nalazi gore u centru kopa?

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
Jel citate dobro? U ovoj ceni je uracunato i dodatne sadrzaje(presecanje nove staze, izrada plana za vestacko osnezavanj...

Potpisan ugovor: Leitner pravi gondolu iz Brzeća
Ne pricam ja o gradnji i smestajnim kapacitetima u centru vec o besomucnom cekanju u redu na zicu...