Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
Novi apartmani
MK Mountain Resort Kopaonik
Hotel Junior SKI BUS
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

Otvorena ski sezona na Kopaoniku
11.12.2010 | 20:34 -> 11.12.2010 | 20:50
          Ski sezona na Kopaoniku zvanično je započela danas, a svi ljubitelji skijanja imali su priliku da se prvi put voze novom šestosednom žičarom Karaman greben. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje prva je pripremljena staza Karaman greben koja će biti na raspolaganju svim posetiocima ovog ski centra. Narednih dana očekuje se da će i ostale ski staze biti spremne za skijaše.
          Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ je danas, prvog dana skijanja, svim ljubiteljima zimskih sportova obezbedilo popust od 50 odsto na cene ski karata.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Pripreme za predstojeću ski sezonu na Kopaoniku
24.11.2010 | 12:49 -> 27.11.2010 | 02:51
           Na inicijativu JP Skijališta Srbije, a u cilju što bolje pripreme za predstojeću skijašku sezonu i unapređenja saradnje svih organa i institucija koje brinu o komforu i bezbednosti posetilaca, u ski centru Kopaonik je, u četvrtak, 18. novembra, održan sastanak svih ključnih subjekata turističke ponude ski centra.
          Sastanku su, pored predstavnika JP Skijališta Srbije, prisustvovali: državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Jeftić, zamenik direktora policije Branislav Mitrović, načelnici Policijskih uprava Kraljeva i Kruševca, predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, turistička inspekcija Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, direktor Nacionalnog parka Kopaonik, predsednici Opština Brus i Raška, direktori JKP Brus i Raška, predstavnici hotelijera - Klub A, JAT apartmana i MK Mountain resort, predstavnici Gorske službe spasavanja kao i PZP Novi Pazar i Kruševac.
           Na sastanku je bilo reči o organizacija medicinskog zbrinjavanja skijaša, primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u Ski centru Kopaonik, sa posebnim akcentom na kontrolu upravljanja motornim sankama. Jedna od tema sastanka bila je i uvođenje komunalnog reda, uređenje saobraćajnog prometa za odlazak i dolazak na skijališta, održavanje i čišćenje puteva tokom zimske sezone, kao i održavanje i čišćenje svih javnih površina i parkinga. Učesnici sastanka govorili su i o protivpožarnoj zaštiti kao i o bezbednosti i redu na stazama.
           Tokom sastanka doneta je odluka o formiranju operativnog tima koji će, u cilju poboljšanja kvaliteta usluge u ski centru Kopaonik, u narednom periodu, koordinirati rad svih relevatnih subjekata u ski centru.
Izvor: "Skijališta Srbije"
 
Kopaonik snizio cene za sezonu 2010/11.
22.11.2010 | 22:31
          Iako mnogima i dalje ispod radara i van budžeta, Kopaonik za novu sezonu najavljuje niz promena i prijatnih iznenađenja koja bi trebalo da obogate dosadašnju ponudu i ovu planinu ponovo učine pristupačnom većem broju ljudi.
          Od novina za ovu godinu u “Skijalištima Srbije” najavljuju novu četvorosednu žičaru na stazi Sunčana dolina, novu četvorosedešnicu Krst, a posetioce će dočekati i nova šestosedna žičara na Karaman grebenu koja je zamenila postojeću, četvorosednu žičaru, i čiji kapacitet iznosi 3.000 skijaša koji će do vrha stizati za četiri minuta.
          Direktor "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić izjavio je da će ove godine u cenu ski pasa biti uračunato i osiguranje, pri čemu će ski pas moći da se kupi uz popust od 10 odsto na sajmu "Ekspo zim", od 2. do 5. decembra.
          Cena jednodnevog ski pasa od 1. do 12 decembra je 1.050 dinara za odrasle i 700 dinara za decu od pet do 12 godina, a šestodnevnog 4.700 dinara za odrasle i 3.100 dinara za decu. Pojedinačna vožnja košta 300 dinara tokom cele sezone.
          U periodu od 12. do 23. decembra, jednodnevni ski pas iznosi 1.900 dinara za odrasle i 1.200 za decu, a šestodnevni 8.900 za odrasle i 5.750 za decu. Od 24. decembra do 27. februara, skijaška karta košta 2.100 dinara za odrasle 1.400 za decu, a šestodnevna 9.400 za odrasle i 6.200 za decu.
          Od 28. februara do 15. aprila jednodnevni ski pas je 1.900 dinara, za decu 1.200, a šestodnevni 8.900 za odrasle i 5.750 za decu. Noćnu stazu Malo jezero mogu da koriste svi koji kupe najmanje jednu jednodnevnu kartu.
          Predviđeni su i porodični paketi ski karata, koji uključuju dve odrasle osobe i najmanje jedno dete. Tako u periodu od 1. do 11. decembra šestodnevni paket uključuje cenu od 4.450 za odrasle i 2.900 dinara za decu, od 12. do 23. decembra 8.300 za odrasle i 5.350 dinara za decu.
          U periodu od 24. decembra do 27. februara, paketom je predviđena cena šestodnevne karte od 8.900 dinara za odrasle i 5.750 dinara za decu, dok će od 28. februara do 15. aprila za odrasle iznositi 8.300, a za decu 5.350 dinara.
          Početnici će na Kopaoniku dobiti nove staze kao i tri škole za skijanje sa 120 instruktora.
          Skijaši takođe mogu da očekuju dodatnih 20 kilometara sistema za veštačko osvežavanje što predstavlja ukupnu pokrivenost veštačkim snegom od 75 odsto kada su skijaške staze u pitanju.
          Za bezbednost posetilaca na Kopaoniku brinuće Gorska služba spasavanja u saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, dok novinu predstavlja specijalni potražni tim Vojske Srbije.
          U cilju poboljšanja zdravstvenih i medicinskih usluga na Kopaoniku će biti prisutna i trauma ekipa Vojnomedicinske akademije koju će činiti ortopedi, kardiolozi i pedijatri, a omogućen je i prevoz sanitetskim vozilom ili helikopterom do najbližih ustanova za sve teže slučajeve.
Izvor: B92

 
Zemljotres na Kopaoniku
19.11.2010 | 11:16
         Dva zemljotresa jačine 2,9 i 2,2 stepena po Rihteru, zatresla su tokom noći Kopaonik. Aparati Republičkog seizmološkog zavoda ponovo su jutros u regionu Kopaonika registrovali slabiji zemljotres magnitude 2,2 po Rihteru. Kako je objavljeno na sajtu Zavoda, potres se dogodio u 06 časova i 13 minuta. Ranije je javljeno da je u 04 časa i 27 minuta u regionu Kopaonika registrovan slabiji zemljotres magnitude 2,9 po Rihteru, a u 00,57 potres jačine 3,2 jedinice Rihterove skale sa epicentrom u regionu Kraljeva.
Izvor: Mondo
 
Kopaonik pred novu sezonu
04.11.2010 | 09:53 -> 04.11.2010 | 09:55
          Generalni direktor "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić rekao je u razgovoru sa novinarima da je na Karaman grebenu postavljena šestosedna žičara umesto četvorosedne, pa je kapacitet povećan na 3.000 skijaša. Ona je ukupne dužine 1.219 metara i do vrha stiže za četiri minuta.
          Na stazi "Sunčana dolina" postavljena je četvorosedna žičara, umesto dvosedne, a naredne godine u planu je izgradnja hotelskog komleksa ne mestu nekadašnjeg hotela "Bačište", pa će žičara polaziti sa praga hotela.U izgradnji je i četvorosedna žičara na lokaciji Krst , koja se nalazi između postojeće "Pančić ekspres" i "Malog jezera", sa kapacitetom 2018 skijaša na sat, dužine je 918 metara, a skijaše do vrha izvlači za šest minuta.
          Uvode se nove staze za početnike i za školu skijanja, a radiće tri škole sa 120 instruktora. Ove godine urađeno je još 20 kilometara sistema za veštačko osnežavanje, što znači da je 75 odsto staza i veznih puteva pokriveno veštačkim snegom.Za sada nisu još pokriveni Gobelja i staze prema Brzeću, što je u planu za narednu godinu, a nastavljeni su radovi na antierozivnom uređenju, kazao je Skorić.
          Škorić je rekao da će u toku sezone raditi Gorska služba spasavanja u sardnji sa MUP-om, a novinu će predstavjati i specijalni potražni tim Vojske Srbije. Takođe potpisan je ugovor o zdravstvenoj zaštiti sa VMA, a u slučaju potrebe biche angažovan helikopter za prevoz povređenih.
          Direktor "MK Mauntin rizorta" Nikola Avram je najavio da će cene u objektima te firme ( "Grand" "Andjela" i "Sunčani konaci" ) biti niže za 35 odsto nego prethodne sezone.
          Za otvaranje ski sezone od 9. do 12. decembra, važe posebni popusti, pa su rezervacije već rasprodate, ali je danas najavljeno da će za vreme sajma "Ekspo zim" od 2. do 5. decembra , moći da se kupi ski pas za celu sezonu uz 10 odsto popusta, kao i rezervacija smeštajnih kapaciteta uz isti popust.
Izvor: "Skijališta Srbije"
 
InfoKOP za dnevni list Kurir
30.10.2010 | 19:45
          Srpski hotelijeri neće popustiti sa paprenim cenama tokom ove zimske sezone, bez obzira na to što im je poseta lane opala za 40 odsto. A cifre smeštaja su i dalje takve da bi nam pozavidela i mnogo ekskluzivnija skijališta u Italiji i Francuskoj.
          Kao dokaz za to navodimo činjenicu da polupansion u hotelu „Grand“ u januaru košta od 83 do 128 evra, u „Sunčanim vrhovima“ za dvokrevetni apartman dnevno treba izdvojiti 75 evra, dok noćenje i doručak u „Grandovim“ apartmanima dnevno staje od 350 do 1.100 evra.
          Hotelijeri moraju da snize cene ako misle da privuku veći broj turista - izjavio je za Kurir Stevan Rosić iz Infokopa. Prema njegovim rečima, skup smeštaj je najveći problem ove planine, koja je za ovu sezonu dobila tri nove žičare.
          Sve veći broj mladih odlazi na zimovanje u Italiju i Francusku, gde za 300 evra dobiju smeštaj, prevoz i ski-pas. Međutim, naše planine su još uvek omiljene za porodična putovanja i to treba iskoristiti - objašnjava Rosić i kao primer povoljnog smeštaja za prosečnu srpsku porodicu navodi „Jatove“ apartmane, u kojima se krajem januara može pronaći četvorokrevetni apartman po ceni od 320 evra.
          Ubedljivo najjeftinija je Bugarska, gde, na primer u Banskom, se sedam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice treba izdvojiti 135 evra, dok je cena za decu do 12 godina umanjena za 50 odsto.
          Zbog nižih cena i bezviznog režima, potražnja za alpskim skijalištima je mnogo veća u odnosu na prošlu godinu! Trenutno se najbolje prodaju aranžmani za otvaranje sezona u Francuskoj i Italiji, gde za 390 evra dobijate sedam noćenja, ski-pas i prevoz - objasnili su nam u turističkoj agenciji „Odeon“.
Izvor: Kurir

 
Prvi sneg
21.10.2010 | 10:25 -> 21.10.2010 | 10:26
         Na Kopaoniku je nešto pre pet časova počeo da veje prvi ovogodišnji sneg, izjavio je Tanjugu meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Nedeljko Todorović.
         Todorović je rekao da slab sneg još uvek veje i da će padati još sat-dva, jer se već od podneva očekuje razvedravanje, ali da se ne očekuje da snežni pokrivač danas na Kopaoniku bude deblji od jednog ili dva centimetra.
         Temperatura vazduha u sedam časova temperatura na Kopaoniku iznosila je jedan stepen ispod nule, ali je u trenutku kada je počeo da pada sneg bila na nuli, precizirao je Todorović.
         Prvi sneg na Kopaoniku obično počinje da pada u septembru i najčešće se zadržava do aprila, mada ga mestimično, u pojedinim uvalama, ima i do početka jula, ali ponekad veje i u junu, podsetio je Todorović.

 
Kopaonik nema smeštaj za srednju klasu?
14.10.2010 | 09:07
          Ove godine na Kopaoniku će se skijati entuzijasti i najbogatiji!
          Na ovakav zaključak navodi hotelski cenovnik našeg najpopularnijeg ski centra. Jer, pored MK hotela, u čijem holu će se šetati oni kojima je važno da budu viđeni, i skromnog smeštaja, gde će odsedati ljubitelji skijanja, vrlo je malo kreveta namenjeno srednjoj klasi od koje “žive” evropski ski centri.
          Uprkos tome što je naša najlepša planina prošlu sezonu završila sa padom turista od 42 odsto, cenovna politika ni ove godine nije promenjena. Ove godine, polupasion u glavnom hotelu “Grand” u januaru košta od 83 do 128 evra, u “Sunčanim vrhovima” dnevni najam dvokrevetnog apartmana je 75 evra, a noćenje i doručak u “Grandovim” apartmanima je od 350 do 1.100 evra dnevno!
          Svaka roba ima svog kupca, ali je činjenica da u “Grand” dolazi klijentela sa dobrim platežnim mogućnosti - kaže Siniša Trifunović iz Info centra Kop. - Nažalost, malo je objekata za srednju klasu.
          Hotela za prosečnu srpsku porodicu, ipak, ima. Koliko u januaru “Konacima” košta dnevni najam četvorokrevetnog apartmana, toliko je sedam polupansiona u hotelu “Putnik” - oko 210 evra. Za prave skijaše idealan je “SPD Kopaonik” (pored same staze Mali karaman) gde je polupansion od 16 do 18 evra dnevno. Tokom zimskog raspusta u vili “Raška” četvorokrevetni apartman je 8.000 dinara. Za one sa plićim džepom su odmarališta “Rtanj” ili “Srebrnac”.
          Nedelju dana na Kopaoniku četvoročlanu porodicu koštaće 150.160 dinara ili oko 1.500 evra! Sedmodnevni najam apartmana za četvoročlanu porodicu košta oko 56.000 dinara. Kada se tome doda i 21.300 dinara za ski pas za roditelje i 13.700 za decu, zadovoljstvo skijanja košta 35.000 dinara. Tome treba dodati i 2.480 dinara za boravišnu taksu i osiguranje za roditelje, kao i 1.680 za decu.
Izvor: Večernje novosti
 
Očekuje nas hladna zima?
08.10.2010 | 01:25 -> 08.10.2010 | 02:01
          Ruski prognostičari predviđaju da će ova zima biti najhladnija u Evropi i delovima Rusije u poslednjih 1.000 godina.
          Prognostičari se pozivaju na slabljenje Golfske struje koja donosi topao vazduh preko Atlantskog okeana kao suprotnost vetrovima s Arktika koji putuju prema Europi i Rusiji.
          Mišljenja su različita. Naučnici su zabrinuti zbog smanjenog strujanja poslednjih godina, a neki stručnjaci kažu da bi to čak moglo pomoći u borbi s globalnim otopljenjem, prenosi Time.
          Golfska struja je u poslednje dve godine usporila i sada se kreće brzinom dva puta manjom nego što je bila do pre par godina. Naučnici veruju da će, kada se Golfska struja potpuno zaustavi, nastati novo Ledeno doba.
          Meteorolog Stu Ostro skeptičan je oko najavljene 'milenijske zime'. 'Ova se prognoza čini kao nagađanje i senzacija bez potvrde', rekao je Ostro.
          'Precizni podaci o rekordnim temperaturama nisu dostupni niti za poslednjih 1.000 godina', dodao je Ostro.
Izvor: Blic
 
Dovoljno snega, makar i veštačkog
06.10.2010 | 00:17 -> 06.10.2010 | 00:18
          Nadamo se da će ove zime biti dosta snega, pa samim tim očekujemo i dobro skijanje. Kopaonik privlači dosta naših turista, koji i pored odlazaka u inostranstvo na zimovanje obavezno idu bar jedan vikend na ovu planinu, jer je tamo zagarantovan dobar provod - ističe Milica Žarković iz “Kon Tikija”.
          Upravo vikend skijanje organizuje Udruženje ljubitelja skijanja “SkiBus”. Vladica Živić iz ovog udruženja kaže da se na skijanje kreće čim padne prvi sneg.
          Grupa kreće u četiri ujutru iz Beograda. Skija se u subotu i nedelju ceo dan. Ovakav program je namenjen uglavnom mlađim ljudima koji rade i mogu na najbolji način da iskoriste vikend za provod. Cene ski-vikenda su od 3.000 dinara pa naviše. U cenu je uračunat transfer, noćenje, a turisti mogu da odluče kakav smeštaj žele - kaže Živić.
          Generalni direktor “MK Mauntin rizort” na Kopaniku Nikola Avram ističa da je ova kompanija prva objavila cene za predstojeću zimsku sezonu i (ranu buking ponudu) za uplate do 1. oktobar. Takođe, uvela je prvi koncept porodičnog odmora na bazi ol inkluziv.
          Uveli smo novi koncept porodičnog odmora koji gostima hotela “Grand” i “Angella” pruža mogućnost besplatnog korišćenja sadržaja “Grand Oaza Spa & Wellness centra” koji imaju zatvorene bazene, relaks zonu, Sauna svet - infrared sauna, finska sauna, ruska banja, tropske kiše, hamam, aroma-parno kupatilo, slano-ledena pećina - ističe Avram.
          U “MK Mauntin rizortu” organizovana pretprodaja ski-pasa sa popustom od 10 odsto za uplate do 1. decembra. Turistčka agencija ”BG laki travel” u svojoj ponudi ima smeštaj u vilama na Kopaoniku. Po rečima direktorke Gorice Đorđević, već ima dosta zainteresovanih turista kako iz Srbije, tako i iz regiona, koji su već rezervisali smeštaj u apartmanima.
          U ponudi imamo vile “Nikola”, “Suzana” i “Paraglajder”. Do 25. decembra cene iznose od 4.000 do 6.500 dinara za jedan dan u dvokrevetnom apartmanu, pa od 7.000 do 16.500 dinara koliko košta smeštaj u petokrevetnom apartmanu - kaže direktorka “BG laki travela” Gorica Đorđević.
Izvor: Blic
 
<<  < Prethodna 21 22 23 24 25 Sledeća >  >>

Rezultati 501 - 525 of 602
Lokacija:

Vrsta smeštaja (552):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
01.03.2021. 02:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro -7°C -10°C 2  m/s (NE) 53% 63cm
Vedro sub.osećaj
-11°C
temp. Pančić
-10.2°C
2 m/s
(NE)
pritisak 834.4 hPa staze
10-60 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Mašinac
Vučak 2
Snow park
Traka Jaram
Traka Mašinac
Traka Ski vrtić
Dečji park
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
2/25 43/48 26/30
 (8%)  (89.6%)  (86.7%)
SKI kamere
Mislis po tebi da nisam pogresio sto sam uplatio od 7 marta skijanje. Hvala na odgovoru unapred.

Svečano otvorena gondola Brzeće - Mali karaman (...
Uzivajte ljudi u gondoli, ovo je za svakog dobro, za hotele, za potrosace, sve najbolje svima. Pozdrav

SKI kamere
@aco cacak Zna li se koliko se snega ocekuje okvirno?

SKI kamere
LOVEKOP- Evo lepa nova stara vest, za sledeći vikend stiže osetno hladnija vazdušna masa sa severa kontinenta i donosi snežne padavine pos...

SKI kamere
Upravo to oko osnezavanja me interesuje. Bas sada gledam kamere. Vidim da rade osnezavanje. Ja sam inace mislio kasnije u Martu (14.) da idem na Kopao...

SKI kamere
@hamlet Upravo na kameri kod skituljka mozes da vidis suprotno od toga sto si napisao...cool

SKI kamere
Kvazi izlupo si se maxsimalno oko zgrusavanja krvi aj procitaj sta napisa pa se zapitaj dali to znaci da svi koji su vezani za krevet iz bilo k...

SKI kamere
Braco ako nam Bog dragi ne posalje sneg ovi proracunati iz skijalista su odlucili da nece osnezavati staze i ako to vreme dozvoljava. Pa za nas koji t...

SKI kamere
Je l moguce da je i forum unisten pricama o prokletoj koroni? Uvek ce biti ljudi sa ovakvim i onakvim misljenjem. Skijaliste ne treba zatvarati. Aco...

SKI kamere
Svako ko i malo potcenjuje koronu taj treba da bude srecan sto ga nije zadesila u nekom tezem obliku. Sta sam sve prosao znam dobro. Cuvajte se i vakc...

SKI kamere
Jesu