Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
Vila Nika
Hotel Angella Kopaonik
Nacionalna Klasa SKI BUS
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

Sneg na Kopaoniku
10.12.2009 | 10:43 -> 10.12.2009 | 10:43
          U ski centru Kopaonik trenutno pada sneg i debljina snežnog pokrivača je oko 15 cm dok se temperatura kreće u rasponu od 0 do -5 º C. U narednim danima se, prema najavama meteorologa, očekuju nove padavine. Pored toga sistem za proizvodnju veštačkog snega u ski centru Kopaonik je potpuno spreman i biće pušten u rad. JP Skijališta Srbije se nada da će već tokom nastupajućeg vikenda ugostiti prve skijaše u našim ski centrima.
 
Kopaonik za svetski džet-set
09.11.2009 | 08:37 -> 09.11.2009 | 08:41
Kompletan text
          Vlasnik „MK grupe” Miodrag Kostić osmislio formulu po kojoj će 1. decembra nekadašnji „Geneksovi” apartmani početi da žive novi život 
          Da bi gosti poznatog srpskog skijališta predstojeće zimovanje zapamtili kao „najslađe” u životu, neophodno je učiniti da se građevinski preduzimači u kopaoničkom hotelu „Grand” i apartmanskom naselju „Konaci” pripremne sezone sećaju s gorčinom. Miodrag Kostić, novi vlasnik pomenutog turističkog kompleksa, inače direktor „MK grupe” i donedavni „srpski kralj šećera”, s građevinskim metrom i markerom u ruci, poslednjih nekoliko nedelja, lično se stara da ova formula bude valjano primenjena.
 
Cene kao prošle zime
02.11.2009 | 08:28 -> 02.11.2009 | 08:28
          Ljubitelji zimskih sportova uveliko rezervišu aranžmane za predstojeću sezonu na domaćim i stranim planinama. Najveće interesovanje za sada vlada za skijališta u Austriji, Bugarskoj i Sloveniji, dok se prava navala na aranžmane za Kopaonik očekuje tek sa prvim snegom.
          Cene smeštaja u hotelima na Kopaoniku i Zlatiboru skoro da se ne razlikuju od prošlogodišnjih. Kopaonik je ove sezone obogaćen novim četvorosedom na Gobelji gde su prosečene nove dve staze, a još jedna staza prosečena je i na Marinim vodama. Staze Duboka 1 i 2 biće osnežene i veštačkim snegom, pa bi skijanje na njima ukoliko dozvoli vreme moglo da krene i pre početka sezone. Cene ski-pasa za ovu sezonu biće objavljene najverovatnije 3. decembra na otvaranju sajma „Ekspozim“ u Beogradu. Posetioci Kopaonika od ove sezone smeštaj mogu da potraže i u renoviranom hotelu „Grand“ i apartmanskom kompleksu „Konaci“. Radovi u ovim objektima biće završeni do početka sezone.
- Ove sezone očekujemo 30 odsto stranih gostiju, i to većinom iz Rusije, Belorusije i Grčke. U toku su intenzivni pregovori sa turoperaterima koji su nekada bili prisutni na Kopaoniku, a radimo na tome i da vratimo goste iz Engleske - kaže za „Blic“ Sandra Barjaktarović, direktorka marketinga „MK grupe“, i dodaje da je novina u ponudi i njihov potpuno nov hotel „Suvo rudište“ sa 144 smeštajne jedinice. Hotel je kategorisan sa četiri zvezdice i nalazi se tik uz Kongresni centar.
- Pripreme i finalni pregovori sa izvođačima za doček Nove godine u „Grandu“ su u toku, a cene će se kretati između 100 i 200 evra - kaže Barjaktarovićeva.
Izvor: Blic
 
Srbiju očekuje blaga zima
14.10.2009 | 12:41
          Branko Bjelić, načelnik prognoze vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, kaže da Srbiju čeka blaga zima.
          Za oktobar nije čudno da bude snega na planinama. Ove nedelje će biti hladno, temperature će se kretati do šest stepeni, ali već sledeće sedmice biće suvo i relativno toplo, sa dnevnim temperaturama od 13 do 16 stepeni. Potom će temperature opadati uobičajeno. Novembar će biti topliji u odnosu na 30-godišnji prosek. Pravi početak zime očekuje nas u decembru, kada će se temperature kretati u okviru višegodišnjeg proseka. U januaru će biti blaži nastavak zime. Slikovito, jovandanjski mraz neće trajati 10 nego pet dana, jutarnja temperatura neće biti - 10, nego - 7 stepeni. I u februaru će temperatura biti viša u odnosu na prosek, a u martu počinje pravo proleće - kaže Bjelić.
Izvor: Press
 
Cenovnici zima 2010/2011
12.10.2009 | 13:50 -> 11.10.2010 | 09:52
Pogledajte prve cenovnike za zimu 2010/2011:
 


 
 
 
Dinkić: Kopaonik spreman za turiste
26.09.2009 | 19:28
          Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će investitori koji budu ulagali u izgradnju komunalnih sistema na Kopaoniku biti oslobođeni lokalnih taksi za iznos te investicije. "Siguran sam da će vlasnici hotela i restorana iskoristiti tu pogodnost, a država će tako angažovati manje sopstvenih sredstava", rekao je Dinkić tokom obilaska Kopaonika.
          Najavio je da je u planu da Kopaonik do 2011. godine dobije normalno snabdevanje pitkom vodom i prečišćivač otpadnih voda. Dinkić je kazao i da će u izgradnju budućih žičara biti uključen i privatni kapital. "Cilj je da uz manje državnih para više ulažemo u skijašku infrastrukturu", rekao je on.
          Generalni direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Nebojša Skorić rekao je da će na Kopaoniku od 1. novembra sve glavne skijaške staze imati veštački sneg. Prema njegovim rečima, sve je spremno za zimsku sezonu koja bi sa veštačkim snegom mogla da traje i do 1. maja. Skorić je najavio da će veštački sneg ove godine dobiti i Stara planina, a sledeće godine Tornik. U sistem za veštačko osnežavanja na lokaciji Duboka na Kopaoniku uloženo je 246 miliona dinara.
          Dinkić je danas obišao i novu žičaru Gobelja koja će početi da radi u ovoj zimskoj sezoni, a u koju je iz Nacionalnog investicionog plana uloženo 340 miliona dinara. Kapacitet te žičare sa 62 sedišta je 2.400 skijaša na sat.
Izvor: Beta
 
MK Group promoviše srpski turizam u Belorusiji
28.08.2009 | 08:45 -> 26.09.2009 | 13:04
          Delegacija kompanije MK Group predstavila je juče, u našoj Ambasadi u Minsku, Kopaonik kao jednu od najatraktivnijih destinacija, kad je u pitanju planinski turizam u ovom delu Evrope.  Ovo je prvo zvanično predstavljanje srpskog turizma u Belorusiji, koje je izazvalo veliko interesovanje u ovoj prijateljskoj zemlji, sa kojom je 31. marta ove godine potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini.
          Prezentaciji Kopaonika sa svim smeštajnim kapacitetima hotela Grand i apartmanskog naselja Konaci, prisustvovao je zamenik ministra turizma Belorusije, Jankovenko, 35 glavnih beloruskih tur operatera, kao i naš Ambasador u Belorusiji Srećko Đukić.
          Vođa delegacije MK Group, Jaroslav Stupavski, pomoćnik predsednika zadužen za restruktuiranje, izjavio je da je, nakon posete predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Kopaoniku početkom ove godine, u vreme trajanja Biznis foruma, ovo ambiciozno predstavljanje Kopaonika najava i buduće šire saradnje naše dve zemlje, i u oblasti turizma. 
          Istovremeno je najavljena poseta beloruskih turističkih radnika našem najposećenijem i najvećem ski centru.   
          Predstavljanje turističke ponude Kopaonika, u organizaciji MK Grupe, predstavlja proboj srpskog turizma na tržište istočne Evrope.

 
 
Mine van Kopaonika
13.08.2009 | 10:04
          U narednih 60 dana Kopaonik bi trebalo da bude potpuno očišćen od preostalih NATO mina. Posle toga, ova planine biće potpuno bezbedna za turiste, ali i za građevinare.
          Spasoje Andrić, sekretar Direkcije za urbanizam i izgradnju u Raški, koja "pokriva" i najpoznatiju srpsku planinu, kaže da "Jugoimportova" specijalizovana firma "PMC-inžinjering" počinje potragu za minama i drugim NATO projektilima na lokaciji "Bačište 2". Čisti se 440.000 kvadrata oko sportskih terena, u blizini bivšeg hotela "Bačište" koji je do temelja porušen u bombardovanju. Na ovaj prostor NATO je bacao i kasetne bombe.
          Upravo u četvrtak potpisaćemo ugovor sa "PMC-inžinjeringom", čišćenje počinje odmah, a ceo posao trebalo bi da se završi za 60 dana. Sredstva od 25 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, a nadzor je poveren Centru za razminiranje iz Beograda - kaže Andrić.
          Prostor oko hotela "Bačište" vlasništvo je JP "Srbijašume" i predviđen je za izgradnju novih hotela na Kopaoniku.
Izvor: Večernje Novosti
 
Kopaonik i Beograd omiljene destinacije
04.06.2009 | 14:51
          Srbiju je u prva četiri meseca ove godine posetilo 557.680 turista, što je osam odsto manje nego u istom periodu lane, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS). Evidentirano je nešto više od 395.000 domaćih turista, koji inače čine 71 odsto ukupnog broja posetilaca, što je 12 odsto manje nego u prva četiri meseca prošle godine.
          Istovremeno, broj stranih posetilaca (ukupno 162.289) porastao je za dva procenta. Najviše turista boravilo je u većim gradovima (173.705), ali je zabeležen i pad poseta za 15 odsto, dok je planinske centre posetilo ukupno 150.389 turista ili tri odsto manje nego lane. U periodu od januara do kraja aprila ostvareno je 1,97 miliona noćenja ili sedam odsto manje nego u prva četiri meseca prošle godine, navodi se u saopštenju.
          U Turističkoj organizaciji Srbije kažu da su domaći turisti, imajući u vidu broj ostvarenih noćenja, najviše boravili na Kopaoniku, (njih oko 216.000, a na listi popularnih destinacija našli su se i Zlatibor, Vrnjačka Banja i Beograd. Kad je reč o stranim turistima, najviše noćenja (197.826) ostvareno je u Beogradu, slede Novi Sad, Kopaonik i Zlatibor. Po broju ostvarenih noćenja (39.000), Srbiju je posetilo najviše građana Crne Gore, ali je njihov broj bio 23 odsto manji nego prošle godine. Turisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su 38.875 noćenja do kraja aprila ili jedan procenat manje nego u isto vreme prošle godine, dok su porast broja noćenja, od četiri do 23 procenta, zabeležili turisti iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Nemačke, Makedonije, Rusije, Bugarske i Grčke.
Izvor: Danas
 
Termalne vode u Jošaničkoj banji
01.06.2009 | 08:45 -> 24.06.2009 | 08:33
Kompletan text
          Na ulazu u Nacionalni park „Kopaonik”, u Jošaničkoj banji, nalazi se izvor termalne i lekovite vode koja već decenijama nepovratno otiče u reku Jošanicu, a potom u Ibar. Josif Pančić je svojevremeno govorio da je ta voda možda najlekovitija u Evropi, ali je njena iskorišćenost gotovo zanemarljiva. Umesto što odlazi u nepovrat, ovo bogatstvo moglo bi da ugreje ceo turistički centar na Kopaoniku. 
 
<<  < Prethodna 21 22 23 24 Sledeća >  >>

Rezultati 501 - 525 of 580
Lokacija:

Vrsta smeštaja (564):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
14.08.2020. 19:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Grmljavina 18°C n/a°C 3  m/s (ESE) 77% 0cm
Grmljavina sub.osećaj
18°C
temp. Pančić
8.9°C
3 m/s
(ESE)
pritisak 831.0 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika JAT APARTMANI Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Treska
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Dečji park
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Prodaja apartmana u vili "Montana"
Poštovani, Zainteresovan sam za kupovinu apartmana na Kopaoniku, interesuje me cena po m2? Pozdrav

Građevinski radovi 2020. godine na Kopaoniku (FOT...
Sramota. Mesto da se sačuva sam centar skijališta i zabrani bilo kakva gradnja( kao svuda u normalnim zemljama). Samo čekam kada će početi da se ...

SKI kamere
Kao VEEELIIIKI dugogodisnji zaljubljenik u Kopaonik ,savet je da se strpite sa Kopaonikom .... Posle 1.seeptembra je gore RAJ ....

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
Zvezdarac za topove si delimično upravu ali za strmine nisi. Cela staza će biti ozbiljno strma. I nije 700m već će biti preko 1km. U tekstu piše ...

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
Bacaju se pare na pogrešne projekte. Duboka 2 ne može da bude ozbiljna staza sa 700m dužine. Orijentisana južno, bez topova, to je livada na kojo...

SKI kamere
Imam pitanje za sve, da li neko zna( možda ljudo sa Infokopa) zašto se parkiranim automobilima na trotoaru naplaćuje 500 dinara, kao da su na parki...

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
"Plan Skijališta je delimično izmenjen, pa donji najstrmiji deo neće postojati, već će se staza završavati kod početne stanice žičare Duboka ...

Izgradnja gondole iz Brzeća (FOTO & VIDEO - avgus...
Po stanju na terenu, gondola ce biti gotova za sezonu 21/22.

Građevinski radovi 2020. godine na Kopaoniku (FOT...
Ja sam trenutno na Kopu. Tu sam svakog leta već godinama. Stanje je uzasno. Guzva je ogromna, gradi se na sve strane, smeće i prljavština su svuda....

Građevinski radovi 2020. godine na Kopaoniku (FOT...
Super je ljudi sto se gradi, pa makar i prema Vikend Naselju, mada je sada unosnije graditi prema Brzecu. Ekonomski gledano zdrava gradnja ce pokrenut...

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
lignjoslava staze se prave u najvisim delovima planine gde je suma najlosijeg kvaliteta i najredja. Uklonjena stabla su ma ni promil sume koju ima Kop...

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
Čitam komentare ovih velikih skijaša Skikuče i Kliker np i ne mogu da verujem! Imate li Vi pojma uopšte čemu se radujete? Strašno! Uništeni su ...

SKI kamere
Kamera na engl. verziji infokop sada prikazuje dolinu sportova od pola. Do pola prikazuje novu građevinu 🤨 https://www.eng.infokop.net/mobile/w...

Etno kuća "Kljunac"
Nije za preporuku!

Počela izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 ...
Tijana ti onda nemoj ni da dolaziš u “veliki” ski centar. Duboka 2 će biti ozbiljna staza. Oba Gvozdca su ozbiljne staze. Krčmar je ozbiljna st...

SKI kamere
Sta se desava sa kamerom sa Mujenluxa?