Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
FOKA SPA Vila Jezero
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

Prvi sneg
21.10.2010 | 10:25 -> 21.10.2010 | 10:26
         Na Kopaoniku je nešto pre pet časova počeo da veje prvi ovogodišnji sneg, izjavio je Tanjugu meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Nedeljko Todorović.
         Todorović je rekao da slab sneg još uvek veje i da će padati još sat-dva, jer se već od podneva očekuje razvedravanje, ali da se ne očekuje da snežni pokrivač danas na Kopaoniku bude deblji od jednog ili dva centimetra.
         Temperatura vazduha u sedam časova temperatura na Kopaoniku iznosila je jedan stepen ispod nule, ali je u trenutku kada je počeo da pada sneg bila na nuli, precizirao je Todorović.
         Prvi sneg na Kopaoniku obično počinje da pada u septembru i najčešće se zadržava do aprila, mada ga mestimično, u pojedinim uvalama, ima i do početka jula, ali ponekad veje i u junu, podsetio je Todorović.

 
Kopaonik nema smeštaj za srednju klasu?
14.10.2010 | 09:07
          Ove godine na Kopaoniku će se skijati entuzijasti i najbogatiji!
          Na ovakav zaključak navodi hotelski cenovnik našeg najpopularnijeg ski centra. Jer, pored MK hotela, u čijem holu će se šetati oni kojima je važno da budu viđeni, i skromnog smeštaja, gde će odsedati ljubitelji skijanja, vrlo je malo kreveta namenjeno srednjoj klasi od koje “žive” evropski ski centri.
          Uprkos tome što je naša najlepša planina prošlu sezonu završila sa padom turista od 42 odsto, cenovna politika ni ove godine nije promenjena. Ove godine, polupasion u glavnom hotelu “Grand” u januaru košta od 83 do 128 evra, u “Sunčanim vrhovima” dnevni najam dvokrevetnog apartmana je 75 evra, a noćenje i doručak u “Grandovim” apartmanima je od 350 do 1.100 evra dnevno!
          Svaka roba ima svog kupca, ali je činjenica da u “Grand” dolazi klijentela sa dobrim platežnim mogućnosti - kaže Siniša Trifunović iz Info centra Kop. - Nažalost, malo je objekata za srednju klasu.
          Hotela za prosečnu srpsku porodicu, ipak, ima. Koliko u januaru “Konacima” košta dnevni najam četvorokrevetnog apartmana, toliko je sedam polupansiona u hotelu “Putnik” - oko 210 evra. Za prave skijaše idealan je “SPD Kopaonik” (pored same staze Mali karaman) gde je polupansion od 16 do 18 evra dnevno. Tokom zimskog raspusta u vili “Raška” četvorokrevetni apartman je 8.000 dinara. Za one sa plićim džepom su odmarališta “Rtanj” ili “Srebrnac”.
          Nedelju dana na Kopaoniku četvoročlanu porodicu koštaće 150.160 dinara ili oko 1.500 evra! Sedmodnevni najam apartmana za četvoročlanu porodicu košta oko 56.000 dinara. Kada se tome doda i 21.300 dinara za ski pas za roditelje i 13.700 za decu, zadovoljstvo skijanja košta 35.000 dinara. Tome treba dodati i 2.480 dinara za boravišnu taksu i osiguranje za roditelje, kao i 1.680 za decu.
Izvor: Večernje novosti
 
Očekuje nas hladna zima?
08.10.2010 | 01:25 -> 08.10.2010 | 02:01
          Ruski prognostičari predviđaju da će ova zima biti najhladnija u Evropi i delovima Rusije u poslednjih 1.000 godina.
          Prognostičari se pozivaju na slabljenje Golfske struje koja donosi topao vazduh preko Atlantskog okeana kao suprotnost vetrovima s Arktika koji putuju prema Europi i Rusiji.
          Mišljenja su različita. Naučnici su zabrinuti zbog smanjenog strujanja poslednjih godina, a neki stručnjaci kažu da bi to čak moglo pomoći u borbi s globalnim otopljenjem, prenosi Time.
          Golfska struja je u poslednje dve godine usporila i sada se kreće brzinom dva puta manjom nego što je bila do pre par godina. Naučnici veruju da će, kada se Golfska struja potpuno zaustavi, nastati novo Ledeno doba.
          Meteorolog Stu Ostro skeptičan je oko najavljene 'milenijske zime'. 'Ova se prognoza čini kao nagađanje i senzacija bez potvrde', rekao je Ostro.
          'Precizni podaci o rekordnim temperaturama nisu dostupni niti za poslednjih 1.000 godina', dodao je Ostro.
Izvor: Blic
 
Dovoljno snega, makar i veštačkog
06.10.2010 | 00:17 -> 06.10.2010 | 00:18
          Nadamo se da će ove zime biti dosta snega, pa samim tim očekujemo i dobro skijanje. Kopaonik privlači dosta naših turista, koji i pored odlazaka u inostranstvo na zimovanje obavezno idu bar jedan vikend na ovu planinu, jer je tamo zagarantovan dobar provod - ističe Milica Žarković iz “Kon Tikija”.
          Upravo vikend skijanje organizuje Udruženje ljubitelja skijanja “SkiBus”. Vladica Živić iz ovog udruženja kaže da se na skijanje kreće čim padne prvi sneg.
          Grupa kreće u četiri ujutru iz Beograda. Skija se u subotu i nedelju ceo dan. Ovakav program je namenjen uglavnom mlađim ljudima koji rade i mogu na najbolji način da iskoriste vikend za provod. Cene ski-vikenda su od 3.000 dinara pa naviše. U cenu je uračunat transfer, noćenje, a turisti mogu da odluče kakav smeštaj žele - kaže Živić.
          Generalni direktor “MK Mauntin rizort” na Kopaniku Nikola Avram ističa da je ova kompanija prva objavila cene za predstojeću zimsku sezonu i (ranu buking ponudu) za uplate do 1. oktobar. Takođe, uvela je prvi koncept porodičnog odmora na bazi ol inkluziv.
          Uveli smo novi koncept porodičnog odmora koji gostima hotela “Grand” i “Angella” pruža mogućnost besplatnog korišćenja sadržaja “Grand Oaza Spa & Wellness centra” koji imaju zatvorene bazene, relaks zonu, Sauna svet - infrared sauna, finska sauna, ruska banja, tropske kiše, hamam, aroma-parno kupatilo, slano-ledena pećina - ističe Avram.
          U “MK Mauntin rizortu” organizovana pretprodaja ski-pasa sa popustom od 10 odsto za uplate do 1. decembra. Turistčka agencija ”BG laki travel” u svojoj ponudi ima smeštaj u vilama na Kopaoniku. Po rečima direktorke Gorice Đorđević, već ima dosta zainteresovanih turista kako iz Srbije, tako i iz regiona, koji su već rezervisali smeštaj u apartmanima.
          U ponudi imamo vile “Nikola”, “Suzana” i “Paraglajder”. Do 25. decembra cene iznose od 4.000 do 6.500 dinara za jedan dan u dvokrevetnom apartmanu, pa od 7.000 do 16.500 dinara koliko košta smeštaj u petokrevetnom apartmanu - kaže direktorka “BG laki travela” Gorica Đorđević.
Izvor: Blic
 
Kopaonik: Cene zima 2010/2011
24.07.2010 | 15:17 -> 11.10.2010 | 09:51

          MK Mountain Resort i Ski škola "La Scuola Di Schi" by Predrag Lukač su objavili cenovnike za predstojeću zimu 2010/2011:
 

pdf
pdf
 Cene ski škole (6 dana)
pdf
pdf
 Cene ski škole (2,3,4 dana)
pdf
pdf
 Cene Hotel "Grand"
pdf
pdf
 Cene Konaci sunčani vrhovi
pdf
pdf
 Cene Hotel "Angela"
 
Zatvaranje ski sezone na Kopaoniku
10.04.2010 | 12:13
          Skijališta Srbije” vas pozivaju da predstojeći vikend provedete u ski centru Kopaonik i da zajednički obeležimo zatvaranje ovogodišnje skijaške sezone.
          Tokom predstojećeg vikenda skijašima će na usluzi biti pet žičara, kao i dečiji ski vrtić. Visina utabanog snega u ski centru je oko 50 cm, a prema najavama meteorologa očekuju se povoljne vremenske prilike za ugodno skijanje. Skijalište će raditi od 09 do 17 časova. Zato pozivamo sve ljubitelje skijanja da iskoriste duge i sunčane dane i još ovog vikenda uživaju u zimskim sportovima, a đake da kraj uskršnjeg raspusta provedu u igrama na snegu u našem najvećem ski centru.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Poslovni forum Kopaonik od 9. do 11. marta
04.03.2010 | 12:27
         Sedamnaesti Poslovni forum Kopaonik biće održan od 9. do 11. marta u kongresnom centru Sunčani vrhovi na Kopaoniku, saopštili organizatori, Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije.
          Prema navodima organizatora, na strukturu programa, pod nazivom Srbija posle krize, kako se pozicionirati u globalnoj ekonomiji koja izlazi iz krize, uticala je činjenica da je Srbija početkom 2010. na novoj tački strategijskog zaokreta, na koju presudno utiču efekti globalne recesije i preovlađujuć način izlaska iz nje.
          Zaglavljivanje banaka i pad tražnje na globalnom nivou uz rast značaja geoekonomskog faktora usložnjavaju završetak ekonomske tranzicije Srbije i njenu integraciju u EU, navedeno je u saopštenju organizatora.
          Na skupu će, kako je saopšteno, učestvovati relevantni donosioci ekonomskih odluka iz zemlje i diplomate i investitori iz SAD, Rusije, Nemačke, Grčke, Italije, Austrije i Slovenije.
Izvor: Emg.rs

 
U havariji žičare povređen skijaš
24.02.2010 | 08:38 -> 02.03.2010 | 23:29
         Danijel Ilić slomio nogu, a za nesreću, kako kažu nadležni na Kopaoniku, kriv skijaš na bordu koji se pre vremena otkačio sa sajle.
          Danijel Ilić (29) iz Brčkog teže je povređen prekjuče oko 16 časova na kopaoničkom skijalištu. U iznenadnoj havariji žičare (tanjirače) na stazi Karaman zadobio je prelom butne kosti desne noge. Brzo je reagovala Gorska služba, a i medicinsko osoblje u ambulanti skijaškog centra, uprkos lošoj tehničkoj opremljenosti ove ustanove. Tako je povređeni skijaš blagovremeno prebačen u kraljevački medicinski centar.
          Ilić je došao na odmor sa bratom dan pre nezgode.
          Ne znam kako i zašto se desilo da se iznenada otkači sajla uspinjače.
          Istina, na „tanjiru” ispred mene bio je jedan border. Pred izlaznom stanicom, taman na ravnom delu ove staze, on je pao i tada se otkačila sajla i svi su popadali. Na sreću, niko drugi osim mene nije povređen, a kako sam slomio nogu ni sam tačno ne znam, da li od udarca sajle, ili nezgodnog pada… – objasnio je za „Politiku” povređeni Ilić.
          U JP „Skijališta Srbije”, koje upravlja sistemom žičara na Kopaoniku, od Dejana Ljevnaića, izvršnog direktora u ovom preduzeću dobili smo objašnjenje da je do havarije došlo usled krivice jednog od skijaša.
          To je u svom izveštaju konstatovala i policija. Naime, protivno pisanim upozorenjima i jasno postavljenoj signalizaciji jedan od skijaša koji je vozio bord pokušao je da se otkači sa uspinjače pre izlazne rampe. Pri tome je pao i snažno povukao sajlu na stranu, pa je ona spala sa okretnog točka. Zato apelujemo na sve skijaše da se pridržavaju pravila ponašanja na ovom skijalištu kako bi se predupredile ovakve i slične opasnosti – ističe Ljevnaić.
Izvor: Politika
 
Ceo Kopaonik legalan
22.02.2010 | 08:38
         Usvajanjem novog Zakona o planiranju i izgradnji i odlukama opština Raška i Brus, stvorile su se mogućnosti za legalizaciju više od 2.000 vikendica, kuća i drugih objekata izgrađenih poslednjih godina u zoni Nacionalnog parka i na širem području Kopaonika. Kako ističe dr Bojan Milovanović, direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“, interesovanje za legalizaciju je veliko.
          Gotovo svi vlasnici bespravno podignutih objekata prijavili su se za legalizaciju. U zoni Nacionalnog parka registrovali smo 134 bespravno podignuta objekta, a na širem području Kopaonika, na takozvanom seoskom području, čak 2.000, najviše u vikend-naseljima Treska, Čajetinska česma, Lisina i Ciganska reka. Očekujemo da će najveći broj divljih objekata biti legalizovan do kraja godine, i da će to biti kraj divlje gradnje
i urbanističkog haosa, na vrhu planine i na širem području Kopaonika - kaže dr Milovanović.
          Na vrhu Kopaonika nema mnogo boljih lokacija na kojima bi se mogli graditi veći hotelski i ugostiteljski objekti. Jedna od najboljih je prostor oko porušenog hotela „Bačište“ koji je u vlasništvu JP „Skijališta Srbije“. Za ovu lokaciju, koja se upravo urbanistički razrađuje, zainteresovano je više domaćih i stranih investitora.
          Milovanović očekuje da će se u kase opština Raška i Brus sliti podosta novca koji će se delom iskoristiti i za igradnju infrastrukturnih objekata na Kopaoniku, posebno u naseljima gde je najviše bespravno podignutih vikendica i kuća. Kasnije će i ove opštine imati koristi, jer će moći da naplaćuju komunalne usluge i takse, a meštani će imati bolje puteve, više vode za piće, kanalizaciju i drugu infrastrukturu.
          Na vrhu Kopaonika trenutno nema divlje gradnje, splasnula je i gradnja na rubnim delovima planine, ali, interesovanje za gradnju je i dalje veliko.
          Gradiće se i ubuduće, ali strogo po planu. Planina je već prebukirana, gradnju hotela, vila, vikendica i kuća, nisu pratili i infrastrukturni objekti, vodosnabdevanje je loše, nije rešen problem otpadnih voda, odnošenja smeća, kao i nekontrolisane seče šuma, nedostaju parkinzi i javne garaže...Sve ovo su nam prioriteti - naglašava dr Milovanović.
          Plac površine dva-tri ara na vrhu Kopaonika sa dozvolom za gradnju dosad se plaćao i do 100.000 evra. U podnožju planine, na takozvanom seoskom području, placevi su se mogli kupiti, zavisno od lokacije, od 1.000 do 3.000 evra po aru. Direktor JP „Nacionalni park Kopaonik“ dr Bojan Milovanović, veruje da će posle zavođenja urbanističkog reda, vrednost placeva skočiti.
Izvor: Novosti
 
Kriza i viza ispraznili skijališta
16.02.2010 | 08:28 -> 17.02.2010 | 08:35
         Vizna liberalizacija, ekonomska kriza i pomeranje školskog raspusta zbog pandemije uticali su da domaći zimski centri ove sezone budu manje-više pusti, a zaljubljenici u skijanje radije su birali destinacije u inostranstvu. Slaba sezona naterala je hotelijere na našim planinama da snize cene smeštaja, koje su neretko bile mnogo više nego slični aranžmani u Austriji, Francuskoj, Sloveniji... Čini se, međutim, da ni to nije spasilo zimsku sezonu, a skijališta na Kopaoniku i Zlatiboru sablasno su prazna.
          Nerealno je da noć u hotelima na našim planinama bude skuplja nego u nekom elitnom svetskom turističkom centru. S obzirom da nam vize više nisu potrebne, oni koji mogu da plate sve češće odlaze na skijanje u Zapadnu Evropu. Ideja za snižavanje cena je dobra, ali je došla kasno – komentariše Sandra Matić, turoperater sa Zlatibora.
          U Turističkoj organizaciji Srbije smatraju da je nekoliko faktora uzrok slabe posećenosti ovdašnjih zimskih centara – novi grip, finansijska kriza i ukidanje viza.
          U vreme kada se planira zimovanje, dosta se pričalo o pandemiji gripa, a školski raspusti stalno su „pretumbavani”. Bilo je slučajeva da porodice rezervišu aranžmane na nekoj planini, ali da ih potom otkažu jer se ispostavilo da im deca u tom periodu neće biti slobodna. Ekonomska kriza je uzdrmala svačiji budžet, što se svakako odrazilo i na turističku sezonu, a oni koji, ipak, imaju novac za putovanje, ove godine su radije birali inostrane destinacije – priča Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije.
          Tako je, na primer, posredstvom prestoničkih turističkih agencija u toku cele sezone moguće pronaći sedmodnevne aranžmane u hotelima B kategorije plus ski-pas već od 200 evra. Tradicionalno atraktivna skijališta u Austriji, Italiji, Bugarskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini imaju povoljne ponude i za one sa plićim džepom.
          Da li po ugledu na kolege iz inostranstva, ili zbog straha za sopstveni profit, u poslednjih nekoliko dana smanjene su cene u gotovo svim zimovalištima. Ima i onih koji tvrde da je priča o visokim cenama na Kopaoniku – „prenaduvana”.
          U medijima je stvorena fama o skupoći na ovoj planini i u prvi plan se plasiraju cene smeštaja u najekskluzivnijim hotelima za vreme novogodišnjih praznika. A moguće je bukirati sedmodnevni aranžman sa ski-pasom i za manje od 200 evra – objašnjava Stevan Rosić, urednik sajta „Info-Kop”.
Izvor: Politika
 
<<  < Prethodna 21 22 23 24 Sledeća >  >>

Rezultati 501 - 525 of 596
Lokacija:

Vrsta smeštaja (545):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
26.01.2021. 10:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Slab sneg -9°C -12°C 4  m/s (NNE) 92% 83cm
Slab sneg sub.osećaj
-15°C
temp. Pančić
-14°C
4 m/s
(NNE)
pritisak 814.6 hPa staze
10-40 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Belvedere Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Marine vode A
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Mašinac
Vučak 2
Snow park
Traka Jaram
Traka Mašinac
Traka Ski vrtić
Dečji park
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
16/25 33/48 20/30
 (64%)  (68.8%)  (66.7%)
Evropa Kup 2021. | Slalom i veleslalom za žene | ...
Recite nam molim Vas koje ce sve staze biti blokirane? Samo Crna Duboka ili ce biti blokada i nize? Ako ide do dole, onda ce odseci pola planine (i Kr...

Izgradnja gondole iz Brzeća, izdata upotrebna doz...
@gondola Zvanicna informacija ili predvidjanje? wink

SKI kamere
@Bora grinobro su uhvatili ovu sa Gvozdca na kraju, i to jedva. Planina je to... al najlepsa!

Parkiranje na Kopaoniku
Koji je najbolji parking na Kopu da ga zakupom na 7 dana. Smešten sam u Čardacima pa ću kolima dolaziti svaki dan na skijanje. Skijašica nam je ko...

Izgradnja gondole iz Brzeća, izdata upotrebna doz...
1. Feb je otvaranje wink

Viceroy Hotels & Resorts najavljuje otvaranje hote...
I Zlatibor i Kopaonik su mnogo više od samih njihovih centara koji jesu pretrepani, slažem se , ali samo malo dalje pružite korak ( i jos važnije,...

GSS: Pronađen border posle devet sati pretrage
Tuzno je sto ti je vise ljudi lajkovalo ovu baljezgariju. Prvo Artur Takac je za tebe i mene i ceo ovaj forum neko kome treba sa se sagne ceo ovaj por...

Viceroy FOTO konkurs
Grace znamo da imas apartman u kompleksu vila Nidza i Bjankica i da ti smeta Viceroy iz cistog licnog interesa....zaklonio ti pogled na pancic....I on...

SKI kamere
Ovde se mnogi ne secaju kako je izgledala korpa 2017. na gvoscu ili korpa na gobelji 2019. pri udarim vetra kao pre neki dan.... e oni koji kukakju ka...

Staza crna Duboka će biti zatvorena od 27. do 30....
Ovijeh dana se pusta gondola, samo se ne zna kada, nesto slicno kao Djekna. Bilo je da su zatureni papiri, pa se cekao potpis, pa pecat od radnika iz ...

Viceroy FOTO konkurs
“ Viceroy želi da istakne bogatu istoriju veličanstvene planine Kopaonik tokom decenija” - koju je svojom pojavom - unakazio i upropastio za nar...