Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Hotel Mammut
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
FOKA SPA SKI BUS
 
Novinski članci
Novinski članci vezani za Kopaonik i okolinu

Dulić: Kopaonik može da izgubi status nacionalnog parka
09.01.2010 | 02:35 -> 09.01.2010 | 02:36
         Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić ocenio je danas da "Kopaonik nikada nije bio prljaviji i da bi status nacionalnog parka mogao da izgubi već u narednih nekoliko meseci".
          "Moguće je da ćemo u narednih nekoliko meseci ili godina izgubiti Nacionalni park Kopaonik i zato je potrebno pojačati nadzor i mere zaštite prirode", izjavio je Dulić Tanjugu posle sastanka s predstavnicima opština Brus i Raška, Nacionalnog parka Kopaonik, Skijališta Srbije i Zavoda za zaštitu prirode, održanog na Kopaoniku.
          Ministar je najavio da će kroz akciju "Očistimo Srbiju" Kopaonik dobiti kamion za odnošenje smeća, ali i dovoljan broj kontejnera i kanti za smeće da na toj planini ne bi bilo "djubreta na sve strane".
          Dulić je naveo da su predstavnici komunalnih preduzeća na sastanku obećali da će, u saradnji s privatnim hotelijerima, pojačati rad na čišćenju planine, jer do sada, kako je istakao, nije bilo nikakve saradnje.
           Prema njegovim rečima, na sastanku su dogovorena 24-satna dežurstva i čišćenje, a otvoreno je i pitanje velikog zagadjenja otpadnim vodama, jer su kapaciteti komunalnih preduzeća i komunalnih usluga na Kopaoniku davno prevazidjeni kada je reč o broju ležajeva, što je dovelo do toga da se "kanalizacija sliva niz planinu".
          "Problem kanalizacije je ogroman, a njeni kapaciteti su oko 40 odsto manji u odnosu na postojeće priključke koji su izgradjeni u poslednjih 20 godina", naveo je Dulić.
          On je ocenio da je neophodno izgraditi postrojenje koje bi preradjivalo otpadne vode, ali i novu fabriku za proizvodnju pijaće vode, što će, kako je najavio, biti investicija za ovu i narednu godinu, a projekat za to biće završen do februara.
          Ministar je ukazao da opština, privatni hotelijeri, ali i država moraju da ulože sredstva, kako bi se postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda izgradilo i time omogućilo da se u perspektivi na Kopaoniku gradi i povećavaju kapaciteti.
          Dulić je podsetio na obećanje svog ministarstva da će bespravna gradnja biti sprečena, tako što će nelegalni objekti biti srušeni i podnete krivične prijave.
          On je naveo da na Kopaoniku postoje hiljade bespravno sazidanih objekata i apelovao da gradjani predaju zahtev za legalizaciju, jer će im to "biti jednostavnije i jeftinije, nego da plaćaju ogromne poreze na kuće koje će im u perspektivi biti srušene".
          "Svaka vrsta divlje gradnje je apsolutno neprihvatljiva", rekao je Dulić i dodao da je do sada predato samo 120 zahteva za legalizaciju.
Izvor: Blic
 
MK Group otvara zimsku sezonu
26.12.2009 | 03:44 -> 26.12.2009 | 03:44
          Nakon otvaranja ski sezone i hotelijeri su na Kopaoniku otvorili vrata novih smeštajnih kapaciteta.
          Kompanija MK Group je danas simboličnim presecanjem vrpce označila početak rada hotela Angela, koji je nastao spajanjem dva konaka - Zvečan i Ras. Novi hotel je u potpunosti renoviran, kategorisan je sa četiri zvezdice i ima ponudu na nivou polupansiona, a nalazi se u neposrednoj blizini Kongresnog centra.
          Ovo je samo jedan deo onoga što se od započetih radova na Kopaoniku pod pokroviteljstvom  MK Grupe odvija vrlo aktivno u poslednjih godinu dana. Naime MK Group je u tom periodu uložila preko 8 miliona eura u rekonstrukciju i modernizaciju čitavog turističkog kompleksa na Kopaoniku.
          Novo ruho hotela Grand će krasiti 75 potpuno renoviranih soba i 2 nova ekskluzivna predsednička apartmana. Nova dizajnersko arhitektonska rešenja dala su nov autentičan planinski izgled Aperitiv baru, Havana baru, kao i klubu restorana Garden. U izvođenju radova vrlo se vodilo računa o podizanju energetske efikasnosti, uštede struje, poboljšanja grejanja i zameni vodovodnih  instalacija. Postavljeni su i novi liftovi, a komplatan pansionski restoran je nov, sa novom kuhinjom i ventilacionim sistemima.
          Ipak MK Group je najponosnija na novi welness i spa centra Grand Oaza koji se prostire na 2.200 kvadratnih metara. Tu su i nove i savremene nove igraonice za decu, nova kuglane sa osam staza,fitnes I biznis centar.
 
Kopaonik i dalje najpopularniji
14.12.2009 | 08:28 -> 14.12.2009 | 08:32
          Kopaonik je i ove godine najprimamljivija destinacija za zimski odmor iako se zbog visokih cena aranžmana, koje se kreću od 16.000 do 160.000 dinara, manji broj građana odlučuje za tu planinu, istakli su predstavnici turističkih agencija. Direktor „Jute“ Radisav Stanković kaže da će ipak biti manje gostiju nego prethodnih godina van sezone, jer vizne olakšice pogoduju onima koji žele da otputuju na skijanje u Austriju, Italiju, Francusku ili Sloveniju. Prema proceni „Jute“, prošlog meseca prodato je oko 10 odsto aranžmana manje nego prethodne sezone, ali je prodaja za prve dve sedmice decembra već dostigla prošlogodišnji nivo.
Izvor: Beta
 
Sneg na Kopaoniku
10.12.2009 | 10:43 -> 10.12.2009 | 10:43
          U ski centru Kopaonik trenutno pada sneg i debljina snežnog pokrivača je oko 15 cm dok se temperatura kreće u rasponu od 0 do -5 º C. U narednim danima se, prema najavama meteorologa, očekuju nove padavine. Pored toga sistem za proizvodnju veštačkog snega u ski centru Kopaonik je potpuno spreman i biće pušten u rad. JP Skijališta Srbije se nada da će već tokom nastupajućeg vikenda ugostiti prve skijaše u našim ski centrima.
 
Kopaonik za svetski džet-set
09.11.2009 | 08:37 -> 09.11.2009 | 08:41
Kompletan text
          Vlasnik „MK grupe” Miodrag Kostić osmislio formulu po kojoj će 1. decembra nekadašnji „Geneksovi” apartmani početi da žive novi život 
          Da bi gosti poznatog srpskog skijališta predstojeće zimovanje zapamtili kao „najslađe” u životu, neophodno je učiniti da se građevinski preduzimači u kopaoničkom hotelu „Grand” i apartmanskom naselju „Konaci” pripremne sezone sećaju s gorčinom. Miodrag Kostić, novi vlasnik pomenutog turističkog kompleksa, inače direktor „MK grupe” i donedavni „srpski kralj šećera”, s građevinskim metrom i markerom u ruci, poslednjih nekoliko nedelja, lično se stara da ova formula bude valjano primenjena.
 
Cene kao prošle zime
02.11.2009 | 08:28 -> 02.11.2009 | 08:28
          Ljubitelji zimskih sportova uveliko rezervišu aranžmane za predstojeću sezonu na domaćim i stranim planinama. Najveće interesovanje za sada vlada za skijališta u Austriji, Bugarskoj i Sloveniji, dok se prava navala na aranžmane za Kopaonik očekuje tek sa prvim snegom.
          Cene smeštaja u hotelima na Kopaoniku i Zlatiboru skoro da se ne razlikuju od prošlogodišnjih. Kopaonik je ove sezone obogaćen novim četvorosedom na Gobelji gde su prosečene nove dve staze, a još jedna staza prosečena je i na Marinim vodama. Staze Duboka 1 i 2 biće osnežene i veštačkim snegom, pa bi skijanje na njima ukoliko dozvoli vreme moglo da krene i pre početka sezone. Cene ski-pasa za ovu sezonu biće objavljene najverovatnije 3. decembra na otvaranju sajma „Ekspozim“ u Beogradu. Posetioci Kopaonika od ove sezone smeštaj mogu da potraže i u renoviranom hotelu „Grand“ i apartmanskom kompleksu „Konaci“. Radovi u ovim objektima biće završeni do početka sezone.
- Ove sezone očekujemo 30 odsto stranih gostiju, i to većinom iz Rusije, Belorusije i Grčke. U toku su intenzivni pregovori sa turoperaterima koji su nekada bili prisutni na Kopaoniku, a radimo na tome i da vratimo goste iz Engleske - kaže za „Blic“ Sandra Barjaktarović, direktorka marketinga „MK grupe“, i dodaje da je novina u ponudi i njihov potpuno nov hotel „Suvo rudište“ sa 144 smeštajne jedinice. Hotel je kategorisan sa četiri zvezdice i nalazi se tik uz Kongresni centar.
- Pripreme i finalni pregovori sa izvođačima za doček Nove godine u „Grandu“ su u toku, a cene će se kretati između 100 i 200 evra - kaže Barjaktarovićeva.
Izvor: Blic
 
Srbiju očekuje blaga zima
14.10.2009 | 12:41
          Branko Bjelić, načelnik prognoze vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, kaže da Srbiju čeka blaga zima.
          Za oktobar nije čudno da bude snega na planinama. Ove nedelje će biti hladno, temperature će se kretati do šest stepeni, ali već sledeće sedmice biće suvo i relativno toplo, sa dnevnim temperaturama od 13 do 16 stepeni. Potom će temperature opadati uobičajeno. Novembar će biti topliji u odnosu na 30-godišnji prosek. Pravi početak zime očekuje nas u decembru, kada će se temperature kretati u okviru višegodišnjeg proseka. U januaru će biti blaži nastavak zime. Slikovito, jovandanjski mraz neće trajati 10 nego pet dana, jutarnja temperatura neće biti - 10, nego - 7 stepeni. I u februaru će temperatura biti viša u odnosu na prosek, a u martu počinje pravo proleće - kaže Bjelić.
Izvor: Press
 
Cenovnici zima 2010/2011
12.10.2009 | 13:50 -> 11.10.2010 | 09:52
Pogledajte prve cenovnike za zimu 2010/2011:
 


 
 
 
Dinkić: Kopaonik spreman za turiste
26.09.2009 | 19:28
          Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će investitori koji budu ulagali u izgradnju komunalnih sistema na Kopaoniku biti oslobođeni lokalnih taksi za iznos te investicije. "Siguran sam da će vlasnici hotela i restorana iskoristiti tu pogodnost, a država će tako angažovati manje sopstvenih sredstava", rekao je Dinkić tokom obilaska Kopaonika.
          Najavio je da je u planu da Kopaonik do 2011. godine dobije normalno snabdevanje pitkom vodom i prečišćivač otpadnih voda. Dinkić je kazao i da će u izgradnju budućih žičara biti uključen i privatni kapital. "Cilj je da uz manje državnih para više ulažemo u skijašku infrastrukturu", rekao je on.
          Generalni direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Nebojša Skorić rekao je da će na Kopaoniku od 1. novembra sve glavne skijaške staze imati veštački sneg. Prema njegovim rečima, sve je spremno za zimsku sezonu koja bi sa veštačkim snegom mogla da traje i do 1. maja. Skorić je najavio da će veštački sneg ove godine dobiti i Stara planina, a sledeće godine Tornik. U sistem za veštačko osnežavanja na lokaciji Duboka na Kopaoniku uloženo je 246 miliona dinara.
          Dinkić je danas obišao i novu žičaru Gobelja koja će početi da radi u ovoj zimskoj sezoni, a u koju je iz Nacionalnog investicionog plana uloženo 340 miliona dinara. Kapacitet te žičare sa 62 sedišta je 2.400 skijaša na sat.
Izvor: Beta
 
MK Group promoviše srpski turizam u Belorusiji
28.08.2009 | 08:45 -> 26.09.2009 | 13:04
          Delegacija kompanije MK Group predstavila je juče, u našoj Ambasadi u Minsku, Kopaonik kao jednu od najatraktivnijih destinacija, kad je u pitanju planinski turizam u ovom delu Evrope.  Ovo je prvo zvanično predstavljanje srpskog turizma u Belorusiji, koje je izazvalo veliko interesovanje u ovoj prijateljskoj zemlji, sa kojom je 31. marta ove godine potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini.
          Prezentaciji Kopaonika sa svim smeštajnim kapacitetima hotela Grand i apartmanskog naselja Konaci, prisustvovao je zamenik ministra turizma Belorusije, Jankovenko, 35 glavnih beloruskih tur operatera, kao i naš Ambasador u Belorusiji Srećko Đukić.
          Vođa delegacije MK Group, Jaroslav Stupavski, pomoćnik predsednika zadužen za restruktuiranje, izjavio je da je, nakon posete predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Kopaoniku početkom ove godine, u vreme trajanja Biznis foruma, ovo ambiciozno predstavljanje Kopaonika najava i buduće šire saradnje naše dve zemlje, i u oblasti turizma. 
          Istovremeno je najavljena poseta beloruskih turističkih radnika našem najposećenijem i najvećem ski centru.   
          Predstavljanje turističke ponude Kopaonika, u organizaciji MK Grupe, predstavlja proboj srpskog turizma na tržište istočne Evrope.

 
 
<<  < Prethodna 21 22 23 24 Sledeća >  >>

Rezultati 501 - 525 of 583
Lokacija:

Vrsta smeštaja (557):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
20.10.2020. 11:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro 5°C -2°C 2  m/s (SW) 61% 0cm
Vedro sub.osećaj
5°C
temp. Pančić
n/a°C
2 m/s
(SW)
pritisak 834.8 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Treska
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Dečji park
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
0/24 1/45 0/30
 (0%)  (2.2%)  (0%)
Da li prosecanje novih staza ugrožava prirodu na ...
E Stevs, samo reci jeli Srbija država? Biće sve jasno😀

Kopaonik - Ski pass cene 2020/2021. (GRAFICI)
Niški, 5 od 7 je 5 dana u skijanja u 7 dana, s tim da se, ako se ne varam, 1. dan računa od 1. prolaza kroz žičaru... Jeste da ima još vremena do...

Ski opening Kopaonik 2020/2021. (3. - 6. decembar ...
Kolko ja znam za ski opening je besplatan ski-pas u vecini evropskih ski centara?

Da li prosecanje novih staza ugrožava prirodu na ...
Osveženo fotografijama pošumljavanja na lokaciji Duboka 2 od 17.10.2020. godine.

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Hvala na snimku!

SKI kamere
Nocas je padao sneg, ali se danas zadrzao samo u hladu.

Kopaonik - Ski pass cene 2020/2021. (GRAFICI)
Ne pravi se da ne znaš zašto😀

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Ove sezone hit smestaj bice u Brzeću. TRAŽIMO SMEŠTAJ NA VREME jer čujem da je u Brzeću velika potražnja apartmana za zimu.

SKI kamere
Ništa, građevina stoji polu-srušena bez krova. Za kovid svi se ponašaju normalno. Vraćaju se pare samo u slučaju bolesti turiste ili u sluča...

SKI kamere
Da li neko zna sta se desava sa gradjevinom na Pancicu??

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Stevs, Rekao si da je planiran parking jer je gondola pomerena 200 m na gore. Kada počinju sa izgradnjom ? Neće valjda ostaviti za sledecu godinu ,...

SKI kamere
Svi se ponasaju kao da je sve normalno... I SS i smestaji. Krece pretprodaja skipass-a, booking... A ceka nas vrlo neizvesna sezona. Bilo bi normano...

SKI kamere
Nikako, prošle godine nisu ni pomislili da vrate.Makar da su priznali u novoj sezoni preostale dane.

Konkurs za posao - Župa Wellness & Spa
Jel se uplacuju doprinosi ili ide plata na ruke?

Kopaonik - Ski pass cene 2020/2021. (GRAFICI)
I opet 10 u sezoni nema noćno skijanje... pa zašto??

Viceroy ski resort počinje sa radom 5. decembra
čitam komentare i prvo nisam verovao ali onda sam poverovao. komentari se odnose na estetiku. prosle godine kad sam prolazio tu kanalizacija je tekla...