Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Izmena Prostornog plana za Kopaonik - Tri nove gondole na vidiku, akumulacija i nove staze (SKICE)
09.02.2023 | 01:54 -> 09.02.2023 | 03:16
Kako bi se nastavila investiciona ulaganja u ski centar Kopaonik, na zahtev JP "Skijališta Srbije“, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije izradio je Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana za Nacionalni park Kopaonik iz 2016. godine. Nacrt se do 17. februara 2023. godine nalazi na javnom uvidu u opštinama Raška, Brus i Leposavić. Nakon uvida u podnete pisane i usmene primedbe, očekuje se i njegovo konačno usvajanje. 

Izmene i dopune Prostornog plana donose se za period do 2032. godine, sa elementima za njegovu implementaciju u tom periodu. U pripremi i izradi Izmena i dopuna Prostornog plana uspostavljena je saradnja sa Javnim preduzećem "Skijališta Srbije”, Zavodom za zaštitu prirode Srbije, ministarstvima, stručnim i drugim institucijama i organizacijama, kao i sa preduzećima koji imaju nadležnosti na planskom području. 

Ove izmene predstavljaju planski osnov za izgradnju gondole "Pančić”, gondole iz Vikend naselja, kombinovane gondole - žičare "Vojni dom - Mali Karaman“, akumulacije "Mali Karaman”, ski staze "Bela reka 3” i ski staza 1, 2, 3 i 4 na lokaciji "Duboka 2”.

Gondola "Pančić"

Planirana gondola "Pančić” (dužine trase oko 1630 m) nalazi se na mestu stare, uklonjene žičare Centar, sa polaznom stanicom uz državni put, ispod Konaka, u blizini crkve u izgradnji i izlaznom stanicom na Suvom rudištu.

Na trasi gondole planirana je polazna stanica (na oko 1703 mnv) i izlazna stanica (na oko 1965 mnv) i ukupno 11 stubova. Izlazna stanica formira zajednički plato sa gondolom iz Vikend naselja.

Gondola iz "Vikend naselja"

Gondola "Treska - Vikend naselje”  planirana je za izvođenje u dve faze. Predmet ovog Nacrta je prva faza, ukupne dužine 2.630 m, sa polaznom, izlaznom i međustanicom. U drugoj fazi, polazna stanica će postati druga međustanica, a gondola će se produžiti u dubinu Vikend naselja.

Dugi niz godina postojale su dve moguće trase gondole iz Vikend naselja o kojima smo više puta pisali, a ovim nacrtom je konačno definisana finalna.

Na trasi gondole planirana je polazna stanica (na 1503 mnv) u Vikend naselju, iznad regionalnog puta Kopaonik - Raška, dvostrana međustanica na sredini padine na lokaciji Treska (na 1632 mnv), izlazna stanica na Suvom rudištu (na 1968 mnv) koja izlazi na plato, koji deli sa planiranom gondolom "Pančić” i ukupno 18 stubova. 

Na ulaznoj stanici planiran je parking sa oko 70 parking mesta sa pristupnom saobraćajnicom i priključkom na postojeći regionalni put Rudnica - Kopaonik  U neposrednoj blizini izlazne stanice gondole iz Vikend naselja, planirana je izgradnja restorana površine 640 m² u funkciji obe gondole koje dele plato. 

Kombinovana gondola "Vojni dom - Mali Karaman”

Planirana kombinovana gondole - žičara "Vojni dom - Mali Karaman” imaće ukupno 9 stubova, a dužina trase je 1.254 m. Polazna stanica kombinovane gondole - žičare sa pratećom garažom i objektom Uprave JP "Skijališta Srbije" planirana je u zoni između regionalnog puta i jezera Mali karaman na 1.718 mnm, dok je izlazna stanica na platou izlaza gondole Brzeće - Mali  Karaman na 1.919 mnv. Savlađavaće se visinska razlika od 200 m, a deo trase će se poklapati sa postojećim ski liftom Mali karaman.

Kombinovana gondola - žičara predstavlja mešoviti odvojivi lift za 6 putnika na sedištima i 10 putnika u kabini gondole. Planirani maksimalni kapacitet žičare - gondole je 2.400 osoba na čas, korišćenjem 48 sedišta i 15 gondola, sa maksimalnom brzinom od 5 m/s i sa vremenom putovanja od 4.14 min.

Dužina planirane nove staze iznosi 1.320 m, a delova staze koje predstavljaju vezu sa postojećim stazama 250 m i 125 m, što ukupno iznosi oko 1.695 m. Širina predmetnih ski staza je promenljiva i iznosi od 30 do 40 m. Staza je trasirana između postojećih staza 8 i 8a.

Početna stanica će biti na glavnom putnom pravcu te se planira i izgradnja pristupne saobraćajnice.

Akumulacija "Mali Karaman”

Akumulacija oznaka 5
Akumulacija oznaka 5
Akumulacija "Mali Karaman”, za potrebe osnežavanja skijališta, na površini od 4,4 ha, planirana je da se gradi između vrhova Karaman greben i Mali karaman na 1.904 mnv. Korisna zapremina akumulacije je 115.000 m3, dužina 277 m, širina 112 m, a maksimalna dubina 9 m.

Snabdevanje vodom će se obezbediti prepumpavanjem preko postojećih crpnih stanica i zahvata vode na Crvenim Barama i Dubokoj. Akumulacija neće ugrožavati prirodni ambijent, a imaće višenamenski karakter, tj. koristiće se u letnjem periodu kao akumulacija vode za gašenje požara.

Ski staza "Bela reka 3"

BR3 - oznaka 4
BR3 - oznaka 4
Obzirom da je izgradnjom gondole iz Brzeća povećan kapacitet prevoza skijaša i da je postojeća ski staza, u jednom delu, vrlo strma, a u cilju omogućavanja bezbednog skijanja, neophodno je uređenje nove ski staze "Bela reka 3”. Dužina planirane ski staze iznosi 1.026 m, širina varira od 16 do 50 metara. 

Staza se odvaja od postojeće ski staze "Bela reka 2” i trasirana je do međustanice gondole na Kamarištu, gde se ponovo uliva u stazu "Bela reka 2”. U okviru ski staze se mogu izvesti instalacije potrebne za osvetljavanje ski staze, kao i sistem veštačkog osnežavanja.

Ski staze na lokaciji "Duboka 2”

Pojedinačne dužine staza iznose: staza 1 - 744 m, staza 2 - 517 m, staze 3 i 4 - 808 m, a ukupna dužina staza iznosi 2.069 m. Širina predmetnih ski staza je 40 m (u delovima staza 3 i 4 širina je promenljiva).

Staze su trasirane sa obe strane žičare Duboka 2 i ulivaju se u početnu stanicu.

Koji su realni rokovi za izgradnju?

Zaključkom Vlade Republike Srbije od 17.3.2022. godine, data je saglasnost na izgradnju gondole "Pančić”, ski staze "Bela reka 3” i gondole "Treska - Vikend naselje”. Zaključeno je da su ovi projekti od javnog i opšteg interesa za Republiku Srbiju. Takođe, planom javnih nabavki za 2023. godinu, akumulacija Mali karaman je predviđena za izgradnju.

Realno je očekivati da svetlost dana prvo ugleda akumulacija Mali karaman, staza Bela reka 3 i staze oko Duboke 2. Potom se može očekivati izgradnja gondole iz Vikend naselja, za koju je izrađena tehnička dokumentacija, a nakon toga i gondole Panćić i Mali karaman. 

Nacrt Prostornog plana za Kopaonik:

Pročitajte još:

 


Komentari (47)
 1 2 > 
JovanVN
23.02.2023 | 20:00


@Vranjanac
Preko puta skretanja za Tresku, najblizi hotel je Zoned
Vranjanac
22.02.2023 | 19:17


Ne mogu bas da skapiram,gde se nalazi pocetna stanica iz vikend naselja? U blizini kojeg postojeceg hotela,restorana..?
Niko poseban (Android)
20.02.2023 | 10:16


Jeste kao i uvek ce bas vlasnike parcele i objekta lepo da zamole da daju svoju cenu otkupa...
Dušan NS
18.02.2023 | 09:11


@JovanVN

Hvala za info! Skupilo se nas nekoliko, našli smo stručno lice i podneli prigovor. Ako bude potrebna masovnost, organizovaćemo se, ali sumnjam...

Sad kad je prošao rok za prigovore, mogao bi i InfoKop napokon da ažurira svoje skice jer mnogi gledaju samo to a ne tehničku dokumentaciju. Želim da verujem da je ovo slučajno i da nije ispravljeno na vreme zbog nedostatka resursa.
Veva
17.02.2023 | 22:37


Sjajne projekte, bravo.
Samo u timu moraju biti ekolozi, jer MORAMO da cuvamo te unikatne JELE, koje daju neponovljivi sarm ovim predelima.
Medjutim, primetna je drasticna redukcija sumske povrsine, broj jela i drveca u opadanju, zalosna slika bolesnih cetinara...
Necemo valjda da dozvoljimo da za koju godinu imacemo ruznu golu planinu poput Jahorine.
Cuvajmo lepotu Kopaonika!
Cuvajmo cuvene kopaonicke jele!
JovanVN
17.02.2023 | 12:25


@Dusan NS @Lala

Ja sam svakako voljan da podrzim svaku akciju iako me srecom ne kaci izmena rute gondole posto mi je ulazna stanica ovako kako je projektovana na 150m od kuce.
Ono sto sam ranije napisao o savladavanju uspona je ispostavilo se totalna budalastina, juce i prekljuce isli klinac i ja na Belu reku, uspon posle medjustanice od plave ka crnoj stazi je daleko strmiji od savladavanja onoga sto bi doslo na Tresku, dakle taj argument svakako otpada.
Inace, izasao je plan nabavki za Skijalista Srbije za 2023, od radova ove godine sa spiska budzetirano samo akumulaciono jezero tako da ima vremena da se plan izmeni posto nece pobijati stubove makar do 2024. Javite koordinate za viber grupu, moze i grupa na Fejsu, sta god, svaka organizacija je vise nego blagotvorna jer problema ima a mi smo vlasnici koji bi prvo trebalo da se pitaju oko svega.
Vukašin Đorđević
14.02.2023 | 20:38


"...planirana je izgradnja restorana površine 640 m² u funkciji obe gondole koje dele plato..."
Taj restoran je već izgrađen, zar ne?
Ledenjak (Android)
13.02.2023 | 15:19


Lepo pise da ide trasom staro dvoseda, zasto bi neko krcio sumu i cekao jos 10god na dozvole kad sve ima.
Gri Gri II
13.02.2023 | 10:53


@Ledenjak To lako može da se izbegne, četvorosed Duboka ima promenu pravca na jednom mestu.
Ledenjak (Android)
12.02.2023 | 23:09


Ne moze sedeznica preko sedeznice, ta zica ide preko zicare Krst. U takvim slucajevima su uvek gondole.
Grigri II
12.02.2023 | 10:34


Moderni osmosedi imaju veci kapacitet skijasa na sat, a znacajno su jeftiniji od gondole. Gondole imaju smisla kao pristupne zicare, recimo iz Brzeca ili Vikend naselja. Zicara u centru skijalista kao Pancic ili KG treba da bude sedeznica sa sto vecim kapacitetom.
Max (Android)
12.02.2023 | 08:21


Kad budu nikli hoteli pored nove lokacije medjustanice bice jasan pravi razlog za relokaciju, ali tada ce vec biti kasno. Isto kao Bg metro, pravi se iz nigde u nigde, jer je to nidge vec neko kupio.
sasa spasic
12.02.2023 | 02:36


Postovani,
ovo je poruka administratoru cenjenog sajta Info kop.

- Proverite trasu gondoe koju ste objavili.
- Medjustanica je od stuba c08 - co9.
- Na vasoj slici je u vikend naselju u blizini vile irina.
- zaobilazi vikend nasllje

Vas predlog gondole je odican. Nazalost kod nas radi ko kako zeli.

sasa spasic
12.02.2023 | 02:24


Postovani,
ovu poruku nemorati objaviti.
Mislim da vam nije korektna slika gondola iz vikend naselja.
Pogledajte pazljivo na planu projekta gde se nalazi medju stanica.
Kod stuba C08 i C09, zapravo na putu koji ide sa suncevog brega.
Ne ide u centralni deo nasealja treska gde je vila Irina.
vole bih da gresim a vi me korigujte.

hvala puno
Goran Tunya (iOS)
11.02.2023 | 21:57


Nek se radi i nek se gradi. Treba da idemo napred a ne nazad. Samo jako, jedan je zivot.
Dušan NS
11.02.2023 | 15:16


U svakom slučaju, podržavam ideju da treba uraditi ono što je do nas, bez obzira koliko je realno da se prigovor usvoji.

Ako ništa drugo, bar možemo dobiti smisleno objašnjenje zašto je došlo do ove promene u 5 do 12, kad već postoji zaključak Vlade Srbije od 17.03.2022. gde eksplicitno navode parcelu 1524/1 na trasi buduće gondole.
Dušan NS
11.02.2023 | 15:04


@Lala
Ja sam zainteresovan a imamo sa komšijama i Viber grupu, verujem da bi svi podržali tako nešto.

@An
Pa da, sidro Treska više ne radi nego što radi, gondola će verovatno biti pouzdanija smilies/smiley.gif
An (Android)
10.02.2023 | 21:26


Odgovor je jasan: međustanica gde je prvobino bila odgovara praktično celom naselju Treska, ali ne i onima u naselju Sučani breg. Koji su već izgurali sidro, ali sa njim očigledno nisu zadovoljni. Da li tu ima političke pozadine?
Trta (Android)
10.02.2023 | 21:21


Znači totalno uništenje
U ovoj zemlji se rade kapaciteti sa zakašnjenjem od 30+ godina
Alpi imaju veliki problem sa snegom al zato u ovde ima pametnih ljudi.
Lala
10.02.2023 | 21:15


@ JovanVN
Da li možda osim tebe ima još nekoga sa Treske, da pokušamo da se organizujemo i predložimo izmenu plana odnosno uložimo primedbe? Što više nas se okupi,veće su šanse da nešto uradimo, možda možemo pokušati da promenimo nešto. Mnogi ljudi iz naselja ni ne znaju da je javni uvid i izjavljivanje prigovora najdalje do 17.02. i nakon toga ide usvajanje plana, nema više prostora za bilo kakve izmene. Ako ne postoji šansa za vraćanje međustanice u naselje gde je svim prethodnim planovima bilo i predviđeno, bar da omoguće bilo koju žičaru do međustanice i jednu propratnu stazu. Što se tiče lokacije koja je trenutno označena kao međustanica, pregledao sam planove i karte, tu nigde nije predviđen parking niti bilo kakav pristup vozilima, isključivo služi samo da bi se doskijalo iz pravca sunčane doline, ali ne vidim nikakav smisao, jer je ucrtana jedna kratka stazica a sa obe strane postoje već staze koje funkcionišu, sa jedne strane staza Treska a sa druge Sunčana doline, i to mi deluje da je sve vrlo blizu. Zapazio sam jedan apsurd svega, Gondola se zove Treska- Vikend Naselje, i svugde prolazi osim kroz Vikend Naselje Treska, nas je jedino zaobišla. U nadi da ćemo uspeti nešto da promenimo pozdrav svima.
JovanVN
10.02.2023 | 15:46


@Dušan NS
Sve se slazem, naveo sam parcelu 1524/1 kao jedinu smislenu opciju da se medjustanica spusti dole do puta inace bi na privatnoj morala sigurno da se radi eksproprijacija a to bi moglo da traje narednih 10 godina. Prema planu, naplatna rampa je negde u visini prodavnice preko puta Komite pretpostavljam malo iznad, na dokumentu 01_namena_IZD 2023.jpg je obelezeno mesto obrnutim zelenim trouglom sa crnom tackom po sredini. Posto sam u VN bar tri meseca u godini znam tacno koliko je objekata dole u Treski i koliko bi svima znacilo da je medjustanica dole gde je inicijalno bila nacrtana, mene ne kaci previse jer mi je kuca kod ulazne stanice ali sam spreman da se zalozim da se plan promeni kroz bilo kakvu inicijativu koju pokrenu vlasnici kuca i apartmana u VN. Pozdrav i vidimo se gore nadam se.
Dušan NS
10.02.2023 | 12:35


@JovanVN Zvuči mi smisleno to što kažeš, verovatno da je konfiguracija terena problematična. Parcela 1524/1 nije privatna, to je već nacionalni park, i na njoj je prvobitno bila predviđena međustanica gondole, kao što je i dalje prikazano na skicama ovde na sajtu. Dodatno sidro teško da će biti jer bi to značilo i značajnu seču šume u nacionalnom parku kao i još staza za održavanje.

Razumem da je skupo, ali mogu da zamislim da ni izmenjeno rešenje nije baš jeftino a sa ovim izmenama gondola nema baš neku poentu za celo naselje Treska koje, složićeš se, nije baš malo. Uz to, već imamo Sunčanu dolinu sa velikim parkingom kao i sidro Treska, čiji je interes da se između ta dva napravi dodatna međustanica? Da li je bolje da se smeštajni kapaciteti dalje razvijaju u nacionalnom parku ili u vikend naselju? Po meni, tu ne bi trebalo da bude nikakve dileme.

Dakle, dobili smo verovatno jeftinije rešenje koje opet iziskuje korišćenje automobila za znatan broj ljudi u vikend naselju. To u praksi znači: zaglavljivanje, gužve, plaćanje parkinga. Verovatno će sad i ulaz u nacionalni park izmestiti negde kod Rudnice, šteta da nam ne uzmu i tih 300 din. smilies/smiley.gif
Лисина
10.02.2023 | 12:26


Koliko vidim po trasi, naselje Treska ostaje bez gondole jer je najbliza stanica za ukrcavanje nekih pola kilometara uzbrdo od centra naselja. Poslednja stanica na trasi je u blizini cajetinske cesme, sto samo znaci da deo naselja oko Jolly apartmana opet mora kola da pali.
U svakom slucaju naselje Kop Resort koje je u izgradnji i svoje apartmane prodaje uz krilaticu "prva stanica gondole" je van ove trase, pa se namece pitanje da li imamo sve informacije ili je ovo jos jedna prevara.
I poslednje ali i najbitnije KANALIZACIJA. Sta se desava sa planskim odvodjenjem otpadnih voda iz vikend naselja? To je prioritet svih prioriteta! U suprotnom ova drzava vrsi plansko zagadjivanje zemljista i planiskih reka i izvora jer kako stvari trenutno stoje sve otpadne vode se "preciscene" ulivaju u Lisinsku reku i lokalne potoke, a koliko su preciscene osecate na 50ak metara od sliva! ili osecate kada prodjete kroz naselje, taj miomiris je nasa slika i prilika! Bruka i sramota!
Harli (iOS)
10.02.2023 | 10:43


Tu je planiran parking i pocetna stanica Gondole, e sad sta se radi to najbolje da pitas nekog iz Opstine Raska, jer je to drzavno zemljiste.
Zoran (Android)
10.02.2023 | 07:32


Zna li se kraj radova..tj orjentaciono..za gondolu
ččesma (Android)
10.02.2023 | 01:25


Ovo su investicije od nekoliko stotina miliona eura u narednih nekoliko godina. Suvise lepo da bi bilo istinito, nadam se da nije predizborna patka.....jel ima neko informaciju sta se gradi preko puta Vile Luna u vikend naselju, srusili celo brdo a po planu odatle negde krece vodovod...
Goran Tunya (iOS)
09.02.2023 | 23:00


@mare1985 Jel ovo stvarno ili zezas? Ako je tako, to je super, ja ne mogu da verujem da su se oni pokrenuli. Velika podrska za opstinare.
Tina
09.02.2023 | 19:27


A ispod Treske "brdo" smeštajnih kapaciteta. Opet se mora autom ili busem. Trebalo bi produžiti trasu, ne znam da li ima teh. uslova uopšte, s obizrom da se Vikend naselje znatno proširilo od kada je počelo razmatranje te gondole. smilies/sad.gif
JovanVN
09.02.2023 | 16:53


@Dusan NS, Nikola

Verovatno je tehnicki dosta zahtevnije staviti medjustanicu dole posto bi onda kabine morale da poniru nekih 140m nadmorske visine do platoa puta da bi se podigle nekih 80+m do sledeceg mesta za stub, mesta za parking objektivno nema a nagib terena iznad kuca je oko 30% sto podrazumeva usecanje pola brda da bi se napravilo stotinak parking mesta plus su parcele privatne do nekih 200m od puta. Gore je plato dosta prijemciviji za izgradnju parkinga, mada bi bilo super da postoji nekoliko tanjira za izvlacenje skijasa duzinom puta kroz Tresku do buduceg platoa medjustanice. Eventualno kad bi se usekla ravan na juznom delu parcele 1524/1 ali pretpostavljam da je to puno skuplja varijanta od ovoga sto je u predlogu.
Dušan NS
09.02.2023 | 14:44


@JovanVN ne znam koji je razlog ali znam da sam se džabe ponadao i da ću morati i dalje da plaćam reket ovim piratima što voze taxi. Ako moram da otkopam, zagrejem i palim auto, svejedno mi da li ću parkirati na Sunčanoj dolini ili na nekoj od međustanica gondole. Mogu čak i do centra otići, nema mnogo razlike, sve je u 5 minuta.

Bilo kako bilo, raduje proširivanje kapaciteta za parking i bolja logistika iz vikend naselja.
 1 2 > 
Napišite komentar (47)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (538):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
25.03.2023. 17:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 7°C 4°C 5  m/s (S) 53% 20cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
5°C
temp. Pančić
2°C
5,1 m/s
(S)
pritisak 821.7 hPa staze
10-40 cm
Live Web kamera sa Kopaonika JAT APARTMANI Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
19/24 30/49 21/30 34.1/58.5
 (79.2%)  (61.2%)  (70%)  (58.3%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
SKI kamere
Od ponedeljka će raditi sve od Sunčane doline do Malog karamana bez Krčmara i Gvozdca. Dakle u odnosu na danas, prestaju sa radom instalacije na Go...

SKI kamere
Jel zna neko da li cebiti redukcije staza i kojih od ponedeljka?

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8:30 do...
Ako vam se desi povreda a ne pozovete "istog" trenutka GSS, Skijalište Srbije će vam osporiti pravo na nadoknadu, koja vam po ugovoru pripada, jer n...

SKI Info
Nađeni ključevi od auta na noćnom skijanju. Vlasnik će znati ime koje države piše na privesku.

SKI kamere
Ja nisam uspela da dopunim, zvala tehnicku podrsku, oni kazu da ne vide karticu, moram da zamenim. Na salteru kazu samo dopuna na salteru..nisu hteli ...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8:30 do...
Дивно пролећно скијање. Уживао сам сваки дан. Велика штета да је скраћено радно врή..

SKI kamere
Jedan od onih na + 15..? To nikako ali u utorak i sredu 29.3 stize bas to oko -5 i sunce .. a ako postoje uslovi tj skijaliste produzi sezonu do 17 ...

SKI kamere
Može. Ja sam u februaru dopunila, i to na kartu iz prošle sezone. Sve prošlo OK

SKI kamere
Kakav divan dan...jedan "onih dana"...staze vrhunski "utegnute" do 11h...ali I sledecih 2;3 sata bilo je odlicno za voznju ..posle suncanje I uzivanje...

Novo radno vreme ski centra Kopaonik je od 8:30 do...
E tugo naša, pa trebali bi pre 8j da krećete po dužem i tolom danu, a da radite minimum do 18h, sa pauzom kao nekada od 12-14h da se ne unište sta...

Kratkotrajno manje zahlađenje u subotu, ozbiljnij...
@Aleksandra Nisam baš siguran, zahlađenje je baš kratkotrajno a najavljena količina snega jako mala... Jedino da bude još jedno ozbiljnije zahla...