Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2017
Hotel Mammut
ZONED
Odeon Travel
MK Mountain Resort Kopaonik
Hotel Junior Ski škola
 
InfoKOP inicijativa: Kopaonik konačno dobija autobusku gradsku ski liniju? Štampaj
15.12.2013 | 08:23 -> 21.12.2015 | 20:44
Pre nešto više od četri godine, na sastanku operativnog tima za Kopaonik, web portal infoKOP je pokrenuo inicijativu za uvođenje gradske autobuske linije na Kopaoniku. Na radost svih nas, izgleda da se će i ova naša inicijativa konačno biti usvojena i realizovana. Krajem novembra meseca načelnik opštinske uprave Raška dobio je zadatak da predvidi javnu autobusku liniju na Kopaoniku. Taj postupak je u proceduri i očekuje se skoro raspisivanje javnog poziva za prevoznike koji bi prevozili turiste. Da li će se sve završiti u ovoj sezoni je neizvesno, ali dobili smo čvrsta uverenja iz opštine Raška da prihvataju sve dobronamerne inicijative i da će autobusa sigurno biti.

Na ovogodišnjem sastanku Operativnog tima za Kopaonik, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić, potvrdio nam je da će se odmah, nakon što načelnik opštinske uprave Raške predvidi javnu liniju na Kopaoniku, raspisati javni poziv za prevoznike. Takođe, potvrđeno nam je da se radi i na projektima za nove parkinge na Kopaoniku ali je njihova realizacija predviđena za sledeću sezonu.

Stariji posetioci Kopaonika kao i hotelijeri sećaju se autobuske "gradske" linije koja je na svakih sat vremena povezivala "Vikend naselje" i centar Kopaonika. Ski centar Kopaonik je tokom godina napredovao u svakom pogledu, a posebno u smeštajnim kapacitetima. Zadnjih godina urađeno je dosta pozitivnih stvari na planini ali ski autobusa već godinama nema. Sajt infoKOP je četri godine za redom na sastancima operativnog tima za Kopaonik pokretao ovu temu ali nažalost bez uspeha. 

Da pokrenemo ovu inicijativu naterale su nas dve stvari. Stalni problem parkiranja kao i neminovno poređenje sa stranim ski centrima u ovom slučaju npr. francuskim Tinjom.

Odmah na početku članka želimo da naglasimo da podržavamo uređenje parkiranja na Kopaoniku. Zadnje dve godine se po prvi razmišlja i deluje u tom pravcu. To je godinama usko grlo Kopoaonika i ono što ostavlja gorak ukus pri prvom kontaktu sa planinom. Međutim mišljenja smo da bi se ski autobusom rešio uzrok gužvi u samom ski centru, a kao posledicu bi imali mnogo manji broj nepropisnih parkiranja, daleko jeftiniji prevoz u odnosu na sadašnje taksi prevoznike i naravno čistiju planinu.

Pored neophodne ski autobuske linije posetiocima Vikend naselja je još neophodnije parkiralište pored početne stanice Sunčane doline koja je na samo 1 km o prvih smeštajnih kapaciteta u ovom naselje čime bi se kompletno rasteretio centar Kopaonika.

Oba ova problema su u nadležnosti opštine Raška i sa njihove strane smo dobijali uverenja da se radi na njihovom rešavanju. Skijališta Srbije, kao glavni pokretač turizma na Kopaoniku, takođe snažno podržava ovu inicijativu ali javni prevoz nije u njihovoj nadležnosti.

Kako je to rešeno u Tinju? Niskopodni autobus saobraća na 15 minuta kroz Tinj tokom dana i na 30 minuta tokom večernjih časova. Stanice su na svakom bitnijem mestu i što je najvažnije autobus je besplatan i za skijaše i za turiste koji ne skijaju. Postoji tačan red vožnje koji se striktno poštuje.

Zašto Kopaonik (ponovo) ne bi imao ovakav autobus? Neznatnim povećanjem cene ski pass-a svi skijaši i posetioci bi dobili jednu novu veoma korisnu uslugu, a time bi se problem parkiranja i prevoza skijaša od "Vikend naselja" do centra trajno rešio. Naravno postoji i niz drugih prednosti - autobus vas sačeka ispred Konaka i odveze na Gobelju. Preskočite ceo ski centar i skijate odmah na "ispeglanoj" Gobelji. Time se, što je još važnije, i sve vezne staze automatski rasterete. Prednost noćnog prevoza turista na istim relacijama je posebna priča.

Po našem mišljenju autobus bi kretao od kraja "Vikend naselja", u samom naselju bi postojalo 7-8 stajališta, zatim stajalište kod Sunčane doline, Putnika, Olge Dedijer, Kragujevačkog odmarališta, Konaka i JAT-a, Malog karamana, Marinih voda, Jarma i poslednja stanica kod Srebrnca. Gde god bi se ukazala potreba za novim stanicama naravno da bi se i one uvrstile u stajališta. Cene ovakvih autobusa su i do 30 puta niže od vrednosti jedne žičare, a autobuske linije su takođe vid prevoza skijaša koje na sebi svojstven način pomaže radu skijališta i daje mu jednu sasvim novu dimanziju.

Pročitajte još:Komentari (73)Add Comment
 1 2 3 > 
BUS na Kopu je rešenje za sve muke skijaša. Međutim, taksi prevoz je velika zarada za domoroce.
Dokle god taksisti plaćaju porez na uslugu - to je dobro i biće bolja infrastruktura. Nadam se na nije drugačije jer naša država važi za uređenu i evropski orijentisanu.
@sasa... (Android): Da li će se sve završiti u ovoj sezoni je neizvesno, ali dobili smo čvrsta uverenja iz opštine Raška da prihvataju sve dobronamerne inicijative i da će autobusa sigurno biti.
sasa... (Androi
22.12.2015 | 18:18


Sad mi nije jasno...jel ce ove sezone da krene taj bus da vozi...
Skidoo (iOS)
21.12.2015 | 22:57


Normalno bi trebalo Skijaliste Srbije da obezbedi bus i vozi skijase iz vikend naselja do centra.U Austriji se tako radi.Sa vazecim skipasom ukljucena je cena prevoza i na svakih 20 min bus kruzi i kupi skijase na stanicama.
Ela (Android)
21.12.2015 | 16:19


Ovo je odlično,ali što se tiče Brzeca nista. Zaista je SRAMOTA DA TREBATE DA MOLITE pijane taksiste ili daju 8h ujutru budete do otvaranja žica ili izgubite pola dana. Ne znam šta misli opština Brus?!!! Junior i ostali objekti imaju prevoz sli samo za svoje goste ili kada neko odustane tako da vi do polaska ne znate da li ćete uopšte krenuti. PROMENITE NESTO.
igor21000
21.12.2015 | 14:38


Korak u dobrom pravcu. Snazno podrzavam ovu inicijativu. Godinama pisem o tome na forumima.
Ne odugovlacite sa realizacijom.
Opstina je tek posle 10 godina postavila kontejner za djubre kod vojnog doma i misle da su time resili problem dok u cuvenom i najboljem skijalistu Srbije, djubre leti na sve strane a stranci su prosto odusevljeni tim carobnim ambientom.Predsednik opstine je jos prosle godine obecao da ce srediti problem, ali verovatno nije stigao od svih ostalih obecanja koje je trebalo da obezbedi kao probleme sa vodovodom, kanalizacijom, parkingom, lopatarima i ostalim sitnim problemima.Besplatni lokalni autobuski transport ce ovim ritmom stici na red za sledecih 10 godina....
Ja peške!smilies/angry.gif
Petar (iOS)
20.12.2015 | 15:43


U hotelima milmari i kraljevi cardaci dobijete istu uslugu kao u grandu po tri puta manjoj ceni. Kad bi postojao laksi prevoz ovi hoteli bi dobili jos vise na znacaju. Sto se tice finansiranja izgradite stanice sa reklamama, na autobusu reklame, opstine ionako naplacuju debelo porez hotelima tako da gospodo, ne mozete samo da uzimate od Kopaonika, morate nesto i da date!
Jovan (iOS)
20.12.2015 | 15:34


Bravo za infokop! Ovo se mora sprovesti ionako nam je svima jasno da gosn Koletu ne odgovara! Pozdrav za sve ljubitelje Kopaonika.
@lune,

Pa za čišćenje snega oko lokala već u našem sistemu postoji mehanizam i zove se prekršajna kazna ali isto tako postoji i anti mera rođačka veza ili korupcija pa od toga nema ništa.

Sve te da kažem "sitnice" treba da rešava Opština koja gazduje čitaj ubira kajmak sa planine a ne radi i neće da radi. Pa ovako ima puniju kasu iz koje je bolje i lakše zahvatiti.

To pitanje Ski Autobusa je isto stvar opštine. Samo treba da pokrene stvar ima ovlašćenje i da organizuje Skijališta i velike Hotelijere.
Verujem da bi svi želeli stanicu ispred svoh Hotela i smeštaja, pa nek učestvuju.


Šta reći za jedan prilično jednostavan posao, a to je uvođenje ski busa. To je toliko lako uraditi da o tome ne bi ni trebali diskutivati. Pitanje je zašto to nisu do sada uradili, a siguran sam da neće ni sada. Odgovor je vrlo jednostavan: pa na tom poslu nema provizije, nema gde da se uzme za svoj džep, vrlo je jasno da na velikom poslu žičare i sličnih većih projekata, gde je cena mnogo veća nego za ovakve jednostavne stvari kao što je ski bus, može pojedinac prilično da zaradi, naravno samim tim što je na takvom položaju da može da odlučuje o tom...sve je jasno ovde. Iz istog razloga ne čiste sneg, ne uređuju parking. ne odnose smeće...na tome nema zarade i provizije od posla tako da nisu zaiteresovani za to.
Nažalost, ja mislim da od ski autobusa ove sezone nema ništa. Danas sam bio do pošte u centru, i bila mi je potrebna velika veština da sa parkinga uđem u krug konaka, jer je sneg koji je pao pre neki dan ugažen pre nego što je počišćen, tako da se pretvorio u led. Mnoge dobre stvari su se dogodile na Kopaoniku u zadnjih deset godina, ali se pitam da li ću doživeti da vidim jedno- da se odnos lokalnih radnika u turizmu prema gostima promenio. On nas, u principu, smatraju za budale kojima treba uzeti kožu s leđa, ako im to dozvolimo. Što se njih tiče, gosti bi pare mogli da pošalju poštom, a da sami uopšte ne dolaze. Svako ko radi bar nekoliko godina na Kopaoniku zna da sneg treba čistiti dok pada, a ne kada se ugazi. Ipak, lokalce to ne pogađa mnogo, a imam utisak da jedva čekaju da se neko od gostiju oklizne na ledu pa da mu se smeju. To je stanje svesti onih koji rade u turističkoj industriji Kopaonika, i to stanje prožima sve nivoe, od lopatara do predsednika opštine. Svi mi koji redovno dolazimo na Kopaonik to dobro znamo, mada bi se oni svi zakleli u pokojnog čukundedu da su njima turisti srcu prirasli. Što se tiče ski autobusa, mislim da smo sada iz faze kojoj su se svi pravili ludi, prešli u fazu, evo ga, samo što nije. Ja bih bio iznenađen kada bi bilo drugačije i ski autobus proradio ove zime. Jer, to je toliko neznatan napor koji ne iziskuje nikakve troškove, ali već decenijama se ne rešava. Objašnjenja ne treba ni slušati, jer ih, na kraju krajeva, nema. Kada se pita, da li to treba da bude uključeno u cenu ski pasa, ja bih pitao, zbog čega mi nanovo izmišljamo rupu na saksiji? Pogledajte druga velika skijališta, i kako je to tamo rešeno, i eto vam odgovora. Ako ne znate kako, idite i pitaajte ih. A tamo su uključeni i mnogi drugi sadržaji do kojih ni stigli nismo. Osim ski autobusa, naravno da je potreban parking na više nivoa, pokriven, jer parking koji nije pokriven na Kopaoniku jedva da može da se zove parking. I da ne gledamo više one prosjake koje na Kopaoniku zovu lopatari. Ili možemo da ih nazovemo nekako drugačije, kao se ono zovu oni što prodaju ono što nije njihovo? I to za početak, jedan parking, ali bi, sasvim sigurno trebala tri- osim u centru, trebao bi jedan kod Jarma, i jedan, recimo kod Sunčane doline, ili ako se ikada napravi žičara iz vikend naselja, kod te žičare, inače ona nema smisla. Iako ja u tu žičaru ne verujem, prosto zato što, ako takva jedna jednostavna stvar kao što je ski autobus ne može da se napravi decenijama, kako će se onda napraviti žičara.
Toliko o ovom problemu. Vodovod, kanalizacija... nekom drugom prilikom.
Iako sam svake godine u vikend naselju, ne slazem se sa idejom da se cena karte za autobus integrise u cenu ski pass-a. Kao prvo deonica puta koju bi koristili zavisi od toga gde je ko smesten, racunajuci da od pocetka naselja (npr kod bivseg Trezora) pa do Cajetinske cesme ima par kilometara, i naravno u zavisnosti da li ce se izaci kod Suncane doline, Konaka ili na Jarmu a u odnosu na to zavisila bi i cena, a kao drugo nije nuzno da svako ko kupuje ski pass zeli autobuski prevoz za svaki dan.
Tu sada ulazimo u polje gde bi opština ili više opština koje ,gazduju' Kopaonikom trbalo da učine nešto i vrate to istom Kopaoniku.
Međutim naše su opština jednosmerne pare idu samo ka njima nikako nazad.
Svi komunani problemi koji su nabrojani su nihov teren garaže, parking, lopatari, preprodavci skikarata, SkiBusKop, kanalizacija, voda itd.

Do pre par godina problemi je bio skijalište infra strukura sada je to život koji treba organizovati a nema ko ili neće.
Dejan (iOS)
20.10.2015 | 20:26


Drago mi je sto po komentarima vidim da ima puno pametnih ljudi koji zele dobro Kopaoniku. Ako se svi potrudimo napravicemo od celog Kopaonika Evropski konkurentnu planinu!
Pozdravljam inicijativu, to bi rešilo više stvari koje me nerviraju, ali bih dodao da je Kopaoniku potrebna i garaža na više spratova (montažna ili kakva god). U povratku sa Kopa prošle godine prebrojao sam 65 automobila samo sa Rumunskim registracijama koje idu ka centru (bilo ih je i više) i gomila naših i mađarskih, i to sve za kratko vreme koliko mi je trebalo da siđem. Višespratna garaža je neophodna, a zatim zabraniti parkiranje pored puta u centru i šire, inače nema teorije da taj autobus poštuje bilo kakav red vožnje.
Joca (iOS)
17.10.2015 | 03:26


Podrska! Bravo za info kop!
Нови Сад
15.10.2015 | 08:53


Вeзано за паркинг код почетка Сунчане долине, не знам како се то планира извести? Ту је стрмина, нема неке равне површине где би паркинг могао да буде
Jedan ozbiljan turisticki centar mora imati ovu vrstu prevoza za skijase. Sadasnje stanje deluje neozbiljno i samo ide na ruku bahatim taksistima .
Pokušaću da se ponovim komentar koji nije snimljem

Podržavam predlog za uvođenje skibusa Kopaonik

Predlažem da se sa Predsednikom Opštine Raška i sa Predsednikom Opštine Brus naprave intervjui kao što su napravljeni sa direktorom Skijališta.
Preba im postaviti sva pitanja koja su bitna za Kopaonik kao skijaški centar.

- SkiBusKopaonik
- Odnošenje komunalnog smeća
- Čišćenje i održavanja pešačkih staza u centru kopaonik
- Čišćenje i održavanja prilaznih puteva ka centru Kopaonik na kvalitetnijem nivou dostojnom ski centru
- Vodosnabdevanje i probleni sa čestim nestašicama vode
- Kanalizacija

Verujem da bi i drugu posetioci sajta InfoKop imali šta da pitaju

Pozdrav za sve ljubitelje Kopaonika
@Stevs,

Podrška za inicijativu.

Očkujem da napraviš intervju sa Presednikom opštine Raška i sa Precednikom opštine Brus, kao što si imao sa direktorom SS, kako bi se zajednički u saradnji sa Skijalištima Srbije napravilo Javno Komunalno Preduzeće koje bi se bavilo prevozom na teritoriji Kopaonika.

Naravno i sva ostala pitanja bi trebalo da dođu na red, parking čisšćenje snega, komunalni optad, Lopatari kako fenomen. Dalje snabdevanje vodom i kanalizacija.
Ima mnogo tema a rešenje se za sada nevidi na pomolu...

Pozdrv svim ljubiteljima Kopaonika.
ledenjak (mobil
07.02.2015 | 08:57


Parking mora biti besplatan kao i bus.Tako nesto treba da obezbede hotelijeri, skijalista i opstine raska i brus.
Haha, po komentarima se vidi da se tema reciklira još od 2011. tako da ljudi treba da zaborave na šatl bus. Nije lud Kole da dozvoli da ljudi zimjuju u Vikend naselju po duplo do tri puta manjim cenama...
@Stevs,

Predlažem da napraviš intervju sa presednicima opština Raška i Brus.
Ima dosta pitanja koja treba da budu postavljena Predsenicima opština a jedno od ključnih je inicijativa za Ski-Bus-Kop.
Naravno ostala komunalna pitanja nisu ništa beznačajnija.

Dosta para opštine zahvataju od turizma na Kopaoniku a jako malo gotovo ništa ne vraćaju vraćaju.

Jedno dobronamerno upozorenje svima koji vole Kop. Kada skijate na malom jezeru vodite računa da ne udarite u čir od solitera pored staze,ili na Karaman grebenu u apartmane opet nepoznatog vlasnika,ili nedaj bože na Jarmu u kule Sv.Simeona,ili ružne zgrade na stazi ˝za našu decu˝ Mašinac ,smešno. Pa vi koji skijate, za koju godinu nečete imati to gde da radite na Kopu.Branite staze gospodo skijaši i ne zamajavajte se o šatl niskopodnim autobusima do Treske i nazad, kad se tim putem jedva i leti mimoidju bva bicikla.Kako se nerazumno gradi dobičemo grad na planini i onda zbogom skijanje,to je budućnost Kopaonika.
Sjajna stara priča i opet Jovo nanovo ...
Zašto se o ovoj temi priča svake godine uvek u isto vreme - kad ski sezona već počne?
Sada je nemoguće uraditi bilo šta i po pitanju uređenja parking prostora (recimo kod Sunčane Doline) i na temu nekog ski busa.

Uz to, šta znači "kraj vikend naselja" - koje je to mesto? (vikend naselje ima više "krajeva")

Samo da BusPlus ne podrzi ovu inicijativu i bice savrseno smilies/cheesy.gif
Kao i uvek, podrzavam ovakve inicijative. Ukoliko je potreban potpis ali i bilo kakva druga pomoc, rado cu se odazvati.

SS bi morala da vise osluskuje zelje korisnika. Makar one oko kojih su apsolutno svi saglasni....
Autobus bi automatski oborio i cenu parkiranja na plaćenim parkinzima, jer se u liberalnom kapitalizmu cene usluga i proizvoda formiraju isključivo prema potražnji i sa ciljem sticanja što većeg profita.
 1 2 3 > 
Napišite komentar

busy
 

Smeštaj

Lokacija
224 jedinice
Broj osoba
Udaljenost žičare:
Maks. 100m 3
Maks. 250m 73
Maks. 500m 131
Maks. 1000m 136
Više od 1000m 224
Sadržaji smeštaja:
WIFI 194
Parking 171
Garaža 8
Fitness 45
SPA&Wellness 56
Bazen 43
Kućni ljubimci 48
Restoran 115
TV 215
Kablovska TV 199
Veš mašina 27
Kuhinja 216
Frižider 202
Sef 20
Ski boks 178
Pogled 126
Kongresni centar 13
Hotel Putnik13.12. 02:14 Sunčana Pančić vetar vlažnost sneg
Vedro 3 °C -10.1°C 6  m/s (WSW) 93% 29cm
Vedro sub.osećaj -° temp. JAT
-3.0 °C
6 m/s (WSW) pritisak 827.8 hPa staze
10-35 cm

Marketing

Cosecha
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Prognoza

12.12.Malo oblačno-0 / 5
Malo oblačno
13.12.Umereno oblačno-1 / 2
Umereno oblačno
14.12.Malo oblačno-5 / 0
Malo oblačno
15.12.Oblačno i suvo-3 / 1
Oblačno i suvo
16.12.Susnežica-1 / 2
Susnežica

Zapratite nas

Kop Webcam

Live Web kamera sa Kopaonika
WebCam arhiva:

Rad skijališta - SKi info

instalacije staze putevi
7/25 8/38 3/30
 (28%)  (21.1%)  (10%)
Ne Sunčana dolina
Da Malo jezero
Da Krst
Da Pančićev vrh
Ne Duboka 1
Da Karaman greben
Ne Mali karaman
Ne Mali karaman A
Ne Marine vode
Ne Karaman
Ne Jaram
Ne Gobelja relej
Ne Gobelja
Ne Kneževske bare
Ne Bela reka I
Ne Bela reka II
Ne Ledenice
Ne Gvozdac
Da Duboka 2
Ne Krčmar
Da Mašinac
Ne Vučak 1
Ne Vučak 2
Ne Traka

Ski pass kalkulator

Deca: od: kol:
Odrasli: od: kol:
Seniori: od: kol:

Video dana

Komentari


SKI kamere
REKS- Na Kopaoniku će sutra u toku noći doći do naoblačenja i pada temperature praćenog snegom. To će biti fron...

Vila "Nena"
Odličan apartman! 10+++

Vila "Nena"
Kao kod svoje kuce, sve preporuke, greetings🤘🤘🤘🤘

Vila "Nena"
Toplo, prostrano, udobno... Pogled fantastican! Sve pohvale za domacina Djoleta izasao nam je u susret za Ski opening, h...

Završen Ski opening, rekordna poseta, rekordne gu...
@Niikola: taj lokalitet o kojem pricas se zove Mala Gobelja. Odlican potencijal ali veliki problem, tu gde bi trebala da...

SKI kamere
Ajde da vidimo ko toliko (ne)voli Bogner smiley

SKI kamere
Zasto ne radi mali karaman? Napisali ste u danasnjoj vesti da je u funkciji????

SKI kamere
Predivan dan na Kopu .... Precenjivanje i potcenjivanje ...pogledajte Agape, akademik Vladeta Jerotić ... Velika je î..

SKI kamere
@Kobaja Nema ovde šta da se doda... Nesto kao i moj komentar nekoliko ranije.

SKI kamere
Srbene, cena ski pasa je bila takva jer je bio opening, ne znam sta se sad iscudjavas tu.

SKI kamere
Aco ili Kimi, dolazim sad u subotu na Kop pa me zanima kakvo ce vreme biti od subote i od sledece nedelje? Ima li ikakve...

SKI kamere
@Glen Rajs Skijališta kalkulišu ali im je kalkulacija loša a pogotovo po nas skijaše. Da im je kalkulacija i organiz...

SKI kamere
Za srbende Cenu od 3000 din. nisu određivali skijaši nego SS!

Završen Ski opening, rekordna poseta, rekordne gu...
Ljudi iskoristite severnu stranu Gobelje,samo pogledajte kada izlazite iz zicare “Gobelja relej” pogledajte na desno...

SKI kamere
Citiraću retko pametnog i dobrog čoveka "Bdimo ljudi, iako smo srbi" Šta se desilo nama pa nam smetaju ljudi koji nos...

SKI kamere
evo, da vam vrlo prosto objasnim svima zašto se ne puštaju staze, da li SS dobro rade svoj posao itd... Trenutno u Ti...

SKI kamere
Kazem ja, posle 10. Januara 90% zicara radi, nema guzve tako da...

SKI kamere
Nema opravdanja za neotvaranje Duboke . Bilo je više snega dok smo bili tamo,sada hoće da nas vrate.Da nismo svi otiš...

Završen Ski opening, rekordna poseta, rekordne gu...
I sta sada bi kao Skijalista kalkulisu. Pa evo otovrise Duboku 2 kada nigde nikog nema. Lepo u tekstu pise da do nedelje...

SKI kamere
Evo dokaza da Skijalista ne kalkulisu i da prozivate bez veze. Koji im je interes da danss puste Duboku 2 a ne za vreme ...

SKI kamere
Sve sami bogneri i colmari... blagi uzas..

SKI kamere
Eto sad radi Duboka umesto da puste kad je bio ski open i guzva oni danas pustili kad ima 10 skijasa o tome je rec. Cuva...