Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Filip Travel Olga Konaci Kopaonik
 
Naslovne vesti
Preko 20 000 turista u kopaoničkom području
Press
06.01.2008 | 14:41
          Menadžer za odnose sa javnošću Turističkog centra "Kopaonik" Siniša Trifunović izjavio je da popunjenost kapaciteta u tom centru iznosi 99 odsto i da mesta za one koji nemaju rezervacije više nema.
          Prema njegovim rečima, u turustičkom centru Kopaonik boravi oko 7.000 gostiju, dok više od 13.000 turista ima u okolnim naseljima. Generalni direktor kompanije "Putnik" Srđan Lolić izjavio je da su kapaciteti oba njihova hotela na Kopaoniku popunjeni do marta i da sada u njima boravi 450 gostiju, od kojih je 90 stranaca.
Izvor: B92
 
Prodaja Genexa 31. marta 2008. godine
Investicije
06.01.2008 | 14:49
          Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju hotela 'Grand' i 'Sunčani vrhovi' na Kopaoniku, kao i hotela 'Kontinental' i 'Geneks apartmana' u Beogradu. Na prodaju će biti ponuđeni i restoran 'Zvrk' na Kopaoniku, stambene jedinice na Kopaoniku i Raškoj i teniska hala i energana u Beogradu, navedeno je u pozivu objavljenom u 'Politici'. 
          Minimalna cena za hotelski kompleks na Kopaoniku i stambene jedinice u Raškoj je 45 miliona evra. Kupac će morati da se obaveže i na zadržavanje funkcije hotela 20 narednih godina i održavanje nivoa kvaliteta od minimum četiri internacionalne zvezdice u naredne dve godine od završetka prodaje.
           Uslov za učesće na tenderu je i da ponuđač posluje na međunarodnom tržištu i raspolaže zaštićenim znakom [brendom] u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri internacionalne zvezdice. Potencijalni kupac u sastavu treba da ima i najmanje deset hotela na planinskim ili drugim lokacijama i da svaki od njih ima kategoriju od četiri zvezdice. Kao preduslov za podnošenje ponuda za 'Kopaonik' neophodno je i dostavljanje licitacione garancije u iznosu od 12 miliona evra. 
          Tenderska dokumentacija kupcima za objekte i na Kopaoniku biće dostupna od 14. januara, dok je rok za dostavljanje ponuda 24. mart. Prodaja delova 'Geneksa' biće održana 31. marta naredne godine.
Izvor: RTS
 
Kopaonik: 15 000 turista
Press
20.01.2008 | 11:54
Kompletan text
          Planine u Srbiji su krcate turistima, iako se završava školski raspust, a predstojećeg vikenda očekuje se velika smena gostiju. Na planinama trenutno boravi oko 30.000 gostiju, a najposećeniji su Zlatibor i Kopaonik, sa po 15.000 turista.
          Na Kopaoniku se zvanično nalazi oko 5.000 turista, ali gužva na planini govori o već pomenutom daleko većem broju, a takve su i procene tamošnjih turističkih radnika.
          Na Kopaoniku sve žičare rade, vreme je idealno, jedini problem predstavlja zabrana da noćni klubovi rade posle ponoći. Među gostima ovde boravi i znatan broj stranaca: Engleza, Rusa, Grka, Ukrajinaca, Mađara.... Mada je školski raspust pri kraju( mnogi će u nedelju krenuti svojim kućama) gužve podno Pančića ne jenjavaju, jer tokom vikenda stižu novi gosti.- Puni smo, što bi rekli, "kao brod", sve do 20. februara.
 
10tak cm novog snega
Ostale novosti
23.01.2008 | 10:14
           Tokom jučerašnjeg dana i noći na Kopaoniku je napadalo 10tak cm snega tako da ga sada ima nešto preko 40 cm. Vremenski uslovi su i dalje vrlo nepovoljni pa treba biti jako oprezan kako na skijalištu tako i na putu za Kopaonik. 
           Na "Pančiću" vetar duva brzinom od 23 m/s uz jaku maglu pa je broj žičara koje su operativne sveden na minimum (Sunačana dolina, Malo jezero, Pančićev vrh, Karaman greben, Mali karaman, Mašinac). Ako se tokom dana vremenski uslovi poprave i ostale žičare će profunkcionisati.
           Prema informacijama Operativnog centra Auto-moto saveza Srbije na Kopaoniku pada sneg praćen jačim vetrom koji na delu od Srebrnca ka Jarmu stvara nanose visine do pola metra, zbog čega je saobraćaj otežan, uz obaveznu zimsku opremu i zabranu kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima.
 
Održan Big Er na Kopaoniku
Press
12.02.2008 | 23:31
          U utorak je u okviru samsung snowboard tura 2008 na Kopaoniku održano takmičenje u Big Eru. To je šesti po redu Euro kup koji organizuje udruženje "Fristajler". Ponovo se na našoj najpopularnijoj planini okupio veliki broj bordera iz zemalja okruženja. Ukupno je nastupilo 80 takmičara, čak 61 u muškoj konkurenciji. Organizatori su uspeli da na Kopaonik dovedu i nekoliko takmičara koji se takmiče u svetskom kupu. Među njima je bio Mateuž Petek, pobednik ovogodišnjeg Euro kupa i takmičar koji je na big eru u Moskvi u okviru svetskog kupa zauzeo šesto mesto.
          Dvojica Bugara našli su se na podijumu. Drugi je bio Dmitar Čokoev, a treći Mario Benio. Dva naša takmičara bili su u finalu, gde je vozilo 16 bordera. Miljan Boškovič je zauzeo 10, a Žolt Takač 11. mesto. U konkurenciji devojaka najbolja je bila Ana Ruhnina iz Hrvatske. U sredu se je na redu takmičenje u sloup stajlu.
Izvor: B92
 
Snežilo 24h
Ostale novosti
28.01.2008 | 21:59
          Od juče popodne pa do danas predveče (28. januar) padao je sneg jačeg intenziteta uz veoma jake udare vetra. Većina staza koje su bile "progledale" sada su pokrivene novim snegom međutim zbog jakog vetra nov sneg je odnet sa ledenih ploča koje prekrivaju dobar deo staza.
          Trenutno snega ima preko pola metra i za sutra (29. januar) najavljeno je lepše vreme. To znači da će većina žičara koje se usled jakog vetra ugašene ponovo proraditi.
          Na prilazu Kopaoniku iz prvca Brusa, na delu između Srebrnca i Jarma, kao i na prilazu Rudnica-Kopaonik, jak vetar stvaro je snežne nanose visine preko 1 metra koji jako otežavaju saobraćaj, zbog toga, ka Kopaoniku, vozačima savetujemo korišćenje puta sa zapadne strane, prilaz preko Biljanovca i Jošaničke banje.
 
Border kros
Ostale novosti
07.02.2008 | 20:15
Kompletan text
          Na Kopaoniku se ovog vikenda održavaju Border kros (SBX) trke za FIS Evropa kup u muškoj i ženskoj kategoriji. Ovo je prvo borderkros takmičenje evropskog ranga u Srbiji. Takmičenje će pratiti i visoki predstavnik FIS-a Peter Krogl. Ako ocene budu povoljne, moguće je dobijanje organizacije Svetskog Junioarskog prvenstva u snowboardu naredne godine. Učešće su najavili takmičari iz Austrije, Italije, Nemačke, Rusije, Estonije, Slovenije, BiH,... Nekoliko prijavljenih takmičara ima preko 500 FIS bodova, tako da ce sama trka imati visok FIS bodovni rejting. Srbiju će predstavljati Nina Micić, Strahinja Čupović i Boris Judin, koji se posle povrede i dvogodišnjeg oporavka ponovo vraća na belu stazu.
          Trke će se održati na stazi Karaman Greben desna strana. Izrada staze za border kros je tehnički veoma zahtevna i predstavlja ogroman građevinski posao. Već sedam dana na njenoj priprtmi radi 15 ljudi i 3 ratrak mašine koje je JP Skijališta Srbije ustupilo za ovaj posao. U izradi i kreiranju staze učestvuju i austrijski stručnjaci.
 
Bežični pristup internetu u JATu
infoKOP sajt
09.02.2008 | 23:13
          Promenom telefonske centrale na Kopaoniku omogućeni su i ADSL priključci za internet. To je konačno omogućilo i veće brzine pristupa internetu.
          JAT apartmani su uz tehničku podršku infokop.net sajta omogućili besplatan bežični (wireless) pristup internetu na recepciji i u restoranu apartmana. Brzina pristupa je 1.5 MBit/s, a sve što je potrebno je uređaj koji omogućava bežičan prijem (notebook, mobilni telefon...).
 
Preko milion poseta
infoKOP sajt
10.02.2008 | 23:35
          Nakon nešto više od godinu dana postojanja infokop.net sajt je premašio milion poseta i preko 6 miliona otvorenih stranica i tako postao jedan od najposećenih skijaških sajtova u regionu.
          Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način pomogli u stvaranju ovog web portala kao i svim posetiocima koji su nas tolikom posetom obavezali da i u budućnosti budemo ne jednako dobri već i još bolji. Još jednom veliko hvala svima.
 
Nova procedura za kupovinu dečije ski karte
Ostale novosti
15.02.2008 | 22:28
          JP „Skijališta Srbije“ obaveštava sve korisnike usluga da zbog učestalih zloupotreba dečijih ski karata od 15. februara 2008. godine uvodi novu proceduru za kupovinu dečijeg ski pasa.
          Pratioci maloletnog deteta, za koje se kupuje ski karta, od sutra će biti u obavezi da popune izjavu o godištu deteta za koje kupuju ski kartu. Za ski kartu, po novoj proceduri, biće obavezna slika deteta, ime i prezime, kao i godina rođenja.
          JP „Skijališta Srbije“ uvodi ovu proceduru zbog sprečavanja zloupotreba i poboljšanja usluga koje pruža.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Sneg čeka goste
Press
02.12.2008 | 23:10
          Sneg je pao na planinama Srbije i sve je spremno za ovogodišnju turističku sezonu, pa Skijališta Srbije očekuju da će ove nedelje prodati prvi ski pas. U Kopaonik je ove godine uloženo oko 610, u Staru planinu oko 348, Zlatibor oko 157 i Divčibare oko 39 miliona dinara. Našoj najlepšoj planini posvećena je posebna pažnja, pa se očekuje da će na „Kopu“ u ovoj sezoni ići sve kao podmazano. „Topovi za veštački sneg i tabači su spremni, žičare su podmazane, ski-pasovi odštampani i čekamo otvaranje sezone“, kaže Nebojša Skorić, direktor Skijališta Srbije.
          Ove godine Kopaonik raspolaže i velikim trauma centrom – obezbeđeni su lekari, kupljeni rendgen aparat i sanitetsko vozilo. Policija će poslati specijalno obučenu jedinicu za eventualno spasavanje skijaša. Ulice su asfaltirane, počela je sanacija vodovoda i kanalizacije, a izgrađeno je i veštačko jezero. „Jedini“ su problem hoteli sa nesrazmernom cenom u odnosu na svoju skromnu ponudu. „Privatizaciju „Geneksovih“ hotela na Kopaoniku dugo smo čekali, jer će novi vlasnik („MK grupa“) sigurno razvijati ovaj centar tokom čitave godine, a hoteli se neće kao do sada zatvarati u aprilu. Verujem da će novi vlasnik renoviranjem svojih hotela naterati i druge da podignu nivo svoje usluge“, kaže Skorić.
Izvor: Skijališta Srbije
 
25 kamera na Kopaoniku
infoKOP sajt
29.02.2008 | 11:02
          Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić posetio je danas štand JP “Skijališta Srbije” na Sajmu turizma. On je tom prilikom promotivno pustio video link sa Kopaonika. Direktor JP “Skijališta Srbije” Nebojša Nedeljković objasnio je da je na Kopaoniku instalirano 25 video kamera koje će omogućiti da svi zainteresovani mogu u realnom vremenu da vide stanje staza, njihovu popunjenost i tako se odluče na koju će stazu ići i gde će skijati.
          “U toku je postavljanje video linka na sajt Skijališta Srbije i u planu nam je da omogućimo našim korisnicima da video sliku sa Kopaonika mogu da vide i putem svojih mobilnih telefona”, rekao je Nedeljković.
Izvor: Skijališta Srbije
 
<<  < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća >  >>

Rezultati 1594 - 1620 of 1675
Lokacija:

Vrsta smeštaja (628):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
19.11.2019. 15:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 6°C -1°C 4  m/s (SSE) 61% 0cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
4°C
temp. Pančić
-5°C
4 m/s
(SSE)
pritisak 831.0 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
SKI kamere
Jaoj nesto sam gledala dugorocnu prognozu za decembar i pocetak januara mrka kapa,samo pomalo snega ,ne znam kako ce bit...

SKI kamere
Ja se nadam da ce neki sneg konacno udariti i minus da ce se pojaviti. Ima li kakvih prognoza? Ja sam prosle godine bio ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Skijašica, Vrlo dobro se sećam Kopaonika iz vremena. Slažem se da će ovako skijaša biti manje po jedinici površin...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
@Kobaja: grinobija se bezbednost na skijanju. Baš zato što je gužva na Karaman grebenu potrebne su ove dve staze da bi ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Opet lažni moralisti. Koliko smo mi postali antišovinisti. Mrzimo sve naše i više ne možemo da razborito razmišlja...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Stvarno neverovatno kako mogu kako hoce😣

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Kopaonicki Berberin opet u akciji, epska sramota za Skijalista Srbije... I siguran sam da ce te drva zavrsiti kod nekog ...

Ski kurs Kopaonik 2019.
Preporuka za sledecu godinu, da se borderi ne diskriminisu vec da ubace i nekog instruktora za bordere, bilo bi bas lepo...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Struga, Svi smo svesni da skijalište mora da se razvija, ali baš zbog tog smeća kojege je svi više i šume koje je s...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Smatram da se ništa korisno ne dobija sa prosecanjem još jedne staze na Grebenu , gde je na polaznoj stanci ionako guî..

Počela pretprodaja ski karti sa popustom od 15%
@NikolaRS Oduvek je kod nas postojala ta vrsta otimanja novca u vidu tretiranja dece straije od 12 godina kao odraslih ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
@Grace Jones: Pa u okviru te vesti je slika i video sa Karaman grebena.

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Eto nama zašto je prethodila baš lepa vest: “Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje novih staza“ Odmah î..

SKI kamere
Ala je radila testera ovog leta....sad

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
@ledenjak: To su staze 7b i 7c predviđene master planom pre više od 10 godina. Na infokopu imaš mapu: https://...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Navedi plan koji obuhvata izradu ove staze? Nigde i nikada ovaj teren nije planiran za izradu staze na ovoj lokaciji, ba...

SKI kamere
Ova sezona ne mirise na dobro. Kolika je suša pokazuje Morava koja može da se pregazi. Kopaonik nije dobio poštenu ki...

SKI kamere
Kakva je ovo kuća na sred Karaman Grebena?

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Vi se svi ovde zavitlavate. Pa sve ali sve do jedne staze koje su napravljene na Kopu su nastale krcenjem sume. Ajde da ...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Šta vam to znači - ogolićete ceo vrh da nam “udovoljite i učinite” a onda ćete zasaditi šumu dole u Brzeću il...