Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Hotel Mammut
English
ZONED
Vila Nika
MK Mountain Resort Kopaonik
Filip Travel Vila Jezero
 
Naslovne vesti
Javni poziv za izgradnju isklopive četvorosedešnice na Gobelji
Investicije
14.07.2008 | 09:13 -> 14.07.2008 | 09:21
Kompletan text
          U Službenom glasniku Republike Srbije objavljen je javni poziv za dodelu ugovora o javnoj nabavci dobara, radova i usluga isklopive četvorosedne žičare, kapaciteta 2400 skijasa na sat, sa građevinskim, elektromontažnim i mašinskim radovima i isporukom projektne dokumentacije sa nostrifikacijom po sistemu „ključ u ruke", na planini Kopaonik- Gobelja, Republika Srbija broj nabavke 270/08.
          Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku RS", a javno otvaranje ponuda obaviće se odmah po isteku roka za dostavljanje ponuda, odnosno poslednjeg dana roka u 13.30 časova u prostorijama Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
          Kompletan javni poziv možete pogledati klikom na opširnije.
 
Kako je granica sa Kosovom "došla" na Kopaonik
Ostale novosti
13.07.2008 | 21:19 -> 13.07.2008 | 21:24
Iako ni za granice Kosova iz 1945. godine nema nikakvog racionalnog objašnjenja, tek ono što se dogodilo 1959. godine, kada je Kosovu pripojena čista srpska opština Leposavić, ne može se ničim opravdati. Kako i zašto se to desilo da se Lešak, Belo Brdo, Vračevo i Berberište pripoje Kosovu niko ne zna, niti postoji odgovarajuća istorijska dokumentacija?

To se tada tumačilo na dva načina. Prvi, da je opština Leposavić isključena iz raško-ibarskog okruga i priključena Kosovu da bi se navodno pojačao srpski element na Kosovu. Pričalo se da je to smislio i odradio Slobodan Penezić Krcun. Drugo, govorilo se da je to urađeno na molbu Albanaca i da im je Leposavić poklonio Petar Stambolić, navodno iz nekih geografskih razloga. Kojih, nikada nije objašnjeno. Postoji i priča o tome da je tadašnjim komunističkim vođama trebalo novo lovište, pa je navodno sve zbog toga učinjeno.

Bilo kako bilo sadašnja granica leži podno Pančićevog vrha, a opštinu Leposavić od 18 500 stanovnika preko 18 000 čine žitelji srpske nacionalnosti.
 
Posmatranje ptica
Press
13.07.2008 | 21:01 -> 13.07.2008 | 21:03
          4. i 5. 7, 2008.god. u prostorijama NP Kopaonik kao i na terenu održan je trening za vodiče za Birdwatching (posmatranje ptica).
          Posmatranje ptica je u poslednje vreme vrlo popularno među turistima a kako bismo unapredili i uvećali ponudu razvijanja ekoturizma na Kopaoniku prihvatili smo sa velikim iteresovanjem da se ovakvi i slični treninzi održavaju baš kod nas, pogotovu uzevši u obzir činjenicu da veliki broj ptica živi upravo na Kopaoniku (oko 140 vrsta).
         U uvodnom delu ukazalo se na značaj ovakvog vida turizma, EKOTURIZAM (održivi turizam) - najmanji uticaj na prirodu i lokalnu kulturu koji pomaže zapošljavanje ljudi iz lokalnih zajednica.
Izvor: npkopaonik.com
 
Još jedna kamera na JAT-u
Autorski tekstovi
13.07.2008 | 19:49 -> 13.07.2008 | 19:53
          JAT Apartamni i InfoKOP sajt su postavili još jednu savremeniji IP kameru na krov JAT Apartmana umesto postojeće prve web kamere sa Kopaonika. Nova kamera se osvežava svakih 30 sekundi i poseduje daleko veći dinamički opseg pa bi noćne fotografije trebalo da su značajno boljeg kvaliteta.
          Stara web kamera je trenutno okrenuta prema parkingu ispred JAT-a i ona će biti mobilnog karaktera.
 
Veštački seng
Autorski tekstovi
13.07.2008 | 19:42 -> 13.07.2008 | 19:44
          Nakon brojih obećanja da će se konačno nešto uraditi na veštačkom zasnežavanju Kopaonika preliminarni radovi su počeli. Na slikama uz ovu vest možete videti proširivanje postojećeg jezerceta ispod Malog karamana koje će se koristiti kao vodena akumulacija za pravljenje veštačkog snega. Prema predhodnim najavama za ovu zimu treba očekivati veštački sneg na potezu Suvo Rudište i Karaman greben.
          Od ostalih novina možemo videti da su digitalne table postavljenje na ulazu u Konake, Jarmu i Karaman grebenu dok su postojeće postavljenje na bolje metalne konstrukcije. Deo puta od Jarma prema Brzeću je prekriven novim asfaltom dok je ostatak "krpljen". Radova na novoj žičari na Gobelji kao i na pasareli kod Jarma još uvek nema.
 
 
"Bankomati" za povraćaj depozita za ski karte
Ostale novosti
13.07.2008 | 19:34 -> 13.07.2008 | 19:34
          Zbog velikih problema oko povraćaja depozita za ski karte JP "Skijališta Srbije" su pazarili dva "Ski Data Bankomata". Svrha ovih "bankomata" je lakši i brži povraćaj položenog depozita za ski karte.
          Njihov izgled možete videti na fotografiji sa leve strane.
 
Cenovnici za proleće i leto 2008.
Ostale novosti
26.04.2008 | 23:42 -> 30.05.2008 | 00:47
          Pogledajte prve cenovnike smeštaja za proleće/leto 2008. godine:
 
 
Razvoj ski centra na bruskoj strani Kopaonika
Ostale novosti
24.05.2008 | 13:56 -> 24.05.2008 | 13:57
          U prostorijama JP „Skijališta Srbije“ danas je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza između tog preduzeća i opštine Brus. Sporazum su potpisali generalni direktor JP „Skijališta Srbije“ Nebojša Nedeljković i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić. 
          Cilj ovog sporazuma je rešavanje imovinsko-pravnih preduslova za izgradnju četvorosedne žičare na lokaciji „Srebrnac“ na Kopaoniku, opština Brus, i regulisanje međusobnih odnosa te opštine i JP „Skijališta Srbije“ u vezi realizacije ovog važnog projekta. 
          Generalni direktor JP “Skijališta Srbije” Nebojša Nedeljković rekao je da je bruska strana ski centra Kopaonik poslednjih godina bila nepravedno zapostavljena i dodao da je plan ovog preduzeća za narednu sezonu da se pored isklopivog četvoroseda, napravi još pet staza
          „Položaj planine na bruskoj strani je izuzetno povoljan, pogotovu za organizaciju takmičenja, jer se sneg duže zadržava nego na ostalim delovima planine. Na ovaj način želimo da produžimo sezonu“, rekao je on. Nedeljković je naglasio da je u planu izgradnja pasarele za prelaz skijaša preko regionalnog puta koja će povezivati polaz ski lifta Karaman i ski lifta Jaram. 
          Govoreći o daljim radovima na Kopaoniku, Nedeljković je rekao da će se ove sezone raditi na sređivanju ski staze „Struga“ koja je godinama bila neiskorišćena. Najavio je i modernizaciju „Bele reke“ kao i izgradnju žičare koja bi povezivala naselje Treska i centar skijališta. Ove žičare služile bi za transport skijaša do centra skijališta. „U cilju očuvanja životne sredine, plan JP Skijalista Srbije jeste uvodjenje novog sistem prevoza skijaša do skijališta kojim ce se značajno umanjiti upotreba motornih vozila“, rekao je Nebojša Nedeljković. Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić rekao je da je realizacija ovakvog projekta kao i dalje ulaganje u razvoj turizma na Kopaoniku od izuzetnog značaja za tu opštinu. „Ovo je izuzetna prilika za razvoj opštine Brus, koja će doneti nova ulaganja, a samim tim i nova radna mesta. Želja nam je da mladim ljudima obezbedimo posao kako bi sprečili sve veći odlazak mladih iz ovog regiona“, istakao je on.
Izvor: Skijališsta Srbije 
 
Tradicionalna 48. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju
Ostale novosti
20.05.2008 | 08:34 -> 20.05.2008 | 08:34
          Tradicionalna 48. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju, održaće se od 16. do 22. juna, na stazi dužine preko 1.200 kilometara i uz učešće takmičara iz 20 zemalja, objavili su danas u Loznici organizatori te manifestacije.
          Trka će se odvijati u sedam etapa, a prva će se voziti na deonici od Beograda do Loznice, objavili su na konferenciji za novinare, organizatori trke i predstavnici grada domaćina prve etape. Šledećih šest etapa voziće se na sledećim realacijama: Banja Koviljača - Pale (Bosna i Hercegovina), Pale - Zlatibor, Zlatibor - Kopaonik, Đavolja Varoš - Vranjska Banja, Vranje - Sokobanja i Sokobanja-Kragujevac.
          Organizatori "Trke kroz Srbiju" naglasili su da će ove godine trka prvi put za 69 godina postojanja, delom biti vožena u inostranstvu. Predstavnici Loznice obećali su punu podršku tom takmičenju, ne samo u organizacionom nego i u materijalnom pogledu, a navedeno je da će "Trku kroz Srbiju" pomoći ministarstva omladine i sporta, ekonomije i regionalnog razvoja, uz podršku devet gradova i opština.
 
Dinkić: Velika ulaganja na Kopaoniku
Press
19.04.2008 | 14:01 -> 19.04.2008 | 14:04
          Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić danas je u najavio velika ulaganja na području Brusa, Raške i turističkog centra Kopaonik, kako bi se proširili kapaciteti i produžila sezona.
          "Ove sezone imaćemo veštački sneg na Kopaoniku, a čitava planina će naredne dve do tri godine biti pokrivena sistemom veštačkih jezera i topovima za veštački sneg, da bi skijaška sezona trajala od novembra do maja", kazao je Dinkić u Brusu na prezentaciji o ulaganjima u turizam na teritoriji Raške, Brusa i Kopaonika. On je u Brzeću uručio ugovore za realizaciju projekata ulaganja u infrastrukturu, u vrednosti od oko 151 milion dinara, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Projekti se odnose na izgradnju kolektora u Brusu, saobraćajne infrastrukture u Brzeću i na regulisanje otpadnih voda po standardima Evropske unije.
          Predviđeno i rešavanje vodosnabdevanja turističkog centra na Kopaoniku, izgradnja kružnog puta od hotela Grand do Vojnog doma i Trauma centra, koji će primati sve one koji budu imali nezgodu na skijanju.
          Dinkić je najavio i ulaganja u proširenje pojedinih skijaških staza na Kopaoniku i novu četvorosednu žičaru na lokaciji Gobelja.
          "Prošle godine Srbija je imala prihoda od turizma u vrednosti 530 miliona dolara, što je rast od 30 odsto. Ove godine očekujemo prihode oko 700 miliona dolara, kao i da za dve godine zarada u toj delatnosti bude milijardu evra", rekao je Dinkić. Zemlja koja nema more, kao što je Srbija, prema njegovim rečima, može da ostvari dobre rezultate u turizmu ako ulaže u turističke centre na planinana, u banjama i da iskoriristi prednosti Dunava. U turizmu je zaposleno 100.000 ljudi, a, kako je procenio Dinkić, u toj delatnosti moglo bi se otvori još nekoliko desetina hiljada radnih mesta.
Izvor: Press
 
Potpisan ugovor o nabavci opreme za veštački sneg
Ostale novosti
17.04.2008 | 13:29 -> 17.04.2008 | 13:31
          Danas je u prostorijama JP „Skijališta Srbije“ potpisan ugovor o kupovini opreme i instalacija za postrojenje za proivodnju veštačkog snega na Kopaoniku između JP „Skijališta Srbije“ i italijanske firme TechnoAlpin A.G./S.p.A.
          Ugovor su potpisali generalni direktor JP „Skijališta Srbije“ Nebojša Nedeljković i predstavnik firme TechnoAlpin Alessandro Paolo Rachetti.
Izvor: JP „Skijališta Srbije“
 
Očekivani radovi na skijalištu do pocetka sezone 2008/2009
Ostale novosti
10.04.2008 | 08:28 -> 10.04.2008 | 08:30
         Prema nezvaničnim saznanjima i najavama, do početka naredne ski sezone 2008/2009 na Kopaoniku bi trebalo da se uradi:
 
  • Novi četvorosed na Gobelji, na potezu od dna sadašnjeg ski lifta (tanjira) br.13 Gobelja greben ka samom vrhu Gobelje, negde između izlaza sadasnja dva tanjira.
  • Taj ski lift 13-Gobelja greben bi se demontirao i postavio paralano sa postojećim liftom 9-Marine vode, čime bi se duplirao kapacitet izvlačenja sa Marinih voda i time donekle otklonilo usko grlo na tom potezu.
  • Snowboard park, koji bi se gradio na potezu između sadašnje dve staze na Gobelji.
  • Pasarela (ski moast) - prelaz preko asfaltnog puta na Jarmu. Time bi se izbeglo ukrštanje Ski i drumskog saobraćaja. Sa Gobelje ka liftu br.10-Karaman bi se silazilo na skijama, a u suprotnom smeru bi se do lifta br.11-Jaram stizalo pomoćnim liftom na konop.
  • Prelazak sa vrha Mali Karaman na vrh Karaman bez korišćenja lifta br.9-Marine vode. Biće izveden na taj način što bi se sa Mallog Karamana direktno spuštalo ka Karamanu dokle može (do prevoja) a odatle bi skijaše izvlačio takođe lift na konop.
  • Na stazi br.4 Pančić "kolevka" izveli bi se zemljani radovi na pripremi staze za kros takmičenja, tako da bi priprema staza za te trke u zimskim uslovima bila znatno olakšana.
  • Dodatno čišćenje ski staza od kamenja, panjeva, rastinja, kao i prema potrebi humusiranje zemljista i sejanje trave, čime bi se postiglo da i u minimalnim snežnim uslovima staze funkcionišu.
  • Remont starog dvoseda sa staze Duboka-II i njegovo postavljanje u vikend naselju Treska.
  • Postavljanje instalacija za veštačko zasneživanje na potezima sa Pančića i Karaman grebena. Šta će se od svega ovoga ostvarit, ostaje da vidimo...
Izvor: Skijanje.rs
 
<<  < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća >  >>

Rezultati 1351 - 1377 of 1675
Lokacija:

Vrsta smeštaja (628):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
19.11.2019. 15:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 6°C -1°C 4  m/s (SSE) 61% 0cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
4°C
temp. Pančić
-5°C
4 m/s
(SSE)
pritisak 831.0 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
SKI kamere
Jaoj nesto sam gledala dugorocnu prognozu za decembar i pocetak januara mrka kapa,samo pomalo snega ,ne znam kako ce bit...

SKI kamere
Ja se nadam da ce neki sneg konacno udariti i minus da ce se pojaviti. Ima li kakvih prognoza? Ja sam prosle godine bio ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Skijašica, Vrlo dobro se sećam Kopaonika iz vremena. Slažem se da će ovako skijaša biti manje po jedinici površin...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
@Kobaja: grinobija se bezbednost na skijanju. Baš zato što je gužva na Karaman grebenu potrebne su ove dve staze da bi ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Opet lažni moralisti. Koliko smo mi postali antišovinisti. Mrzimo sve naše i više ne možemo da razborito razmišlja...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Stvarno neverovatno kako mogu kako hoce😣

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Kopaonicki Berberin opet u akciji, epska sramota za Skijalista Srbije... I siguran sam da ce te drva zavrsiti kod nekog ...

Ski kurs Kopaonik 2019.
Preporuka za sledecu godinu, da se borderi ne diskriminisu vec da ubace i nekog instruktora za bordere, bilo bi bas lepo...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Struga, Svi smo svesni da skijalište mora da se razvija, ali baš zbog tog smeća kojege je svi više i šume koje je s...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Smatram da se ništa korisno ne dobija sa prosecanjem još jedne staze na Grebenu , gde je na polaznoj stanci ionako guî..

Počela pretprodaja ski karti sa popustom od 15%
@NikolaRS Oduvek je kod nas postojala ta vrsta otimanja novca u vidu tretiranja dece straije od 12 godina kao odraslih ...

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
@Grace Jones: Pa u okviru te vesti je slika i video sa Karaman grebena.

Počela izgradnja dve nove skijaške staze na Kara...
Eto nama zašto je prethodila baš lepa vest: “Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje novih staza“ Odmah î..

SKI kamere
Ala je radila testera ovog leta....sad

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
@ledenjak: To su staze 7b i 7c predviđene master planom pre više od 10 godina. Na infokopu imaš mapu: https://...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Navedi plan koji obuhvata izradu ove staze? Nigde i nikada ovaj teren nije planiran za izradu staze na ovoj lokaciji, ba...

SKI kamere
Ova sezona ne mirise na dobro. Kolika je suša pokazuje Morava koja može da se pregazi. Kopaonik nije dobio poštenu ki...

SKI kamere
Kakva je ovo kuća na sred Karaman Grebena?

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Vi se svi ovde zavitlavate. Pa sve ali sve do jedne staze koje su napravljene na Kopu su nastale krcenjem sume. Ajde da ...

Pošumljavanje kao kompenzacija zbog izgradnje nov...
Šta vam to znači - ogolićete ceo vrh da nam “udovoljite i učinite” a onda ćete zasaditi šumu dole u Brzeću il...