Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
BENU apoteka Kopaonik
English
ZONED
Vila Nika
BMW experience
FOKA SPA SKI BUS
 
Naslovne vesti
Nova prodajna mesta
Investicije
10.12.2008 | 20:16
          JP „Skijališta Srbije“ obezbedilo je nove punktove za prodaju ski karata u ski centru Kopaonik. Pored postojećih u hotelima Konaci, Grand, Jat apartmanima i kod polazne stanice žičare „Bela reka“, nova prodajna mesta nalaze se u „Klubu A“ i kod polazne stanice žičare „Centar“.
          Dodatni punktovi za prodaju ski karata obezbeđeni su kako bi se izbegle gužve i čekanje na prodajnim mestima. U predstojećoj sezoni, posetioce skijališta na Kopaoniku očekuje značajno poboljšan nivo usluge, što znači manje gužvi na žičarama i ski liftovima kao i bolje pripremljene staze.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Treći tender za hotel Investbanka na Kopaoniku
infoKOP sajt
10.12.2008 | 08:44 -> 10.12.2008 | 09:54
Kompletan text
          Agencija za osiguranje depozita Srbije objavila je juče treći tender za prodaju hotela Investbanka na Kopaoniku, smanjivši početnu cenu za 40 odsto, na 4,31 milion evra.
         Kako se navodi u oglasu objavljenom u beogradskoj Politici, taj hotel sa četiri zvezdice u Starom Rudištu, deo je imovine Investbanke u stečaju, ima površinu od 2.239 kvadratnih metara i prodaje se zajedno sa celokupnim inventarom i pravom korišćenja 18 ari zemljišta.
         Uslov za učešće na tenderu jeste da kupac uplati depozit od 431.000 evra i dostavi ponudu do 19. decembra.
         Na prvom neuspešnom tenderu, zatvorenom 26. septembra ove godine, početka cena za hotel Investvanka bila je 594 miliona dinara (oko 7,7 miliona evra), dok je cena na drugom tenderu objavljenom u oktobru bila šest miliona evra.
         Agencija za osiguranje depozita na tenderu je ponudila i odmaralište "Grocka", takođe deo imovine Investbanke u stečaju, po početnoj ceni do 564.617 evra.
         Depozit za učešće na tenderu iznosi 56.500 evra, a rok za dostavljanje ponuda je 19. decembar.
         Javno otvaranje ponuda zakazano je za 23. decembar ove godine u prostorijama Agencije za osiguranje depozita u Beogradu, navodi se u oglasu.
Izvor: Biznis novine
 
Kopaonik skup za britanske skijaše
Press
08.12.2008 | 18:26
          Usred finansijskre krize globalnih razmera, skijališta u istočnoj Evropi još uvek nude kvalitetan odmor po pristupačnim cenama, te ovu priliku, "ako prethodno dobro proverite u šta se upuštate", ne treba propustiti, poručuje britanski "Indipendent".
          Autor članka Stiven Vud posebno napominje da je 2005. bila godina velikog povratka Srbije u glavne turističke tokove, budući da je tada uvrštena među atraktivne destinacije u čuvenoj skijaškoj brošuri "Thomson" i da su potom o njoj vodeći listovi objavljivali pozitivne reportaže.
          Za Vuda je boravak u Srbiji te "zlatne godine" bio kao "fantastičan san", skijanje "prijatno i mirno", a skijaško selo sagrađeno po uzoru na utvrđene srednjovekovne srpske manastire "prosto neverovatno".
          Vud piše i da se Kopaonik više ne nalazi na spisku britanskih skijaških brošura, da su kapaciteti ograničeni, da "Nacionalni park sprečava razvoj, vizni režim Srbije otežava putovanje, a cene se određuju u odnosu na domaće tržište, te su previsoke za britanske skijaše koji traže jeftinije aranžmane".
          Problem takođe predstavlja i to što čarter letovi nisu mogli da se popune, te je zbog toga "Tomson" i odustao od aranžmana za Kopaonik.
          Iako na Balkanu realno postoji veliki potencijal za razvoj zimskog turizma, ratovi na prostoru bivše Jugoslavije su načinili veliku štetu skijaškom biznisu u Srbiji, BiH je "kao međunarodna destinacija praktično uništena, a 'Balkan' je na neki način postala ružna reč", ističe Stiven Vud za "Indipendent".
Izvor: Tanjug
 
Ski cross na Kopaoniku
Ostale novosti
07.12.2008 | 15:55 -> 08.12.2008 | 08:56
          Beogradski skijaški klub vas poziva da počnete da se prijavljujete za ski cross na Kopaoniku, 27. decembra!
          Podsećamo vas da za ski cros mogu da se prijave svi dobri skijaši i oni koji misle da to jesu. Kvalifikacije su na programu 26. decembra, a onda 27. prava stvar: Beogradski SKI CROSS otvara ski sezonu na Kopu. Predviđeno je da u finale uđe po 16 muških i ženskih takmičara. Staza je KGB (Karman greben), a cilj kod Hani Banija, najboljeg ski kafea na Kopaoniku.
          Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade: ski cross i freestyle skije, ski oprema...
          Pokažite da ste najbolji skijaš, pobedite na SKI CROSS-u!
Izvor: BeoSkiClub
 
Početak sezone u ski centrima 10. decembra
infoKOP sajt
05.12.2008 | 09:32 -> 05.12.2008 | 23:18
          Zimska turistička sezona u ski centrima Srbije počeće 10. decembra, ukoliko bude dovoljno snega. Određene su i cene ski karata za ovu sezonu, a na sajmu EXPO-ZIM biće ponuđene sa deset odsto popusta. Na Kopaoniku će do 28. decembra cena jednodnevne ski karte za odrasle biti 1.700 dinara, a za decu 1.100 dinara.          
          Od 29. decembra od 2. marta 2009. godine, cena karte biće 1.900 dinara za odrasle i 1.300 za decu.
          Na Staroj planini do 28. decembra traje promotivni period skijanja, a nakon toga do 2. marta jednodnevna ski karta koštaće za odrasle 750, a za decu 500 dinara. Na Zlatiboru je takođe do 28. decembra promotivno skijanje, a nakon toga do 2. marta cena za jedan dan biće za odrasle 1.150, a za decu 800 dinara. Javno preduzeće "Skijališta Srbije" je u pripremu naredne zimske sezone investiralo oko 600 miliona dinara.
Izvor: Poslovno jutro
 
Sneg čeka goste
Press
02.12.2008 | 23:10
          Sneg je pao na planinama Srbije i sve je spremno za ovogodišnju turističku sezonu, pa Skijališta Srbije očekuju da će ove nedelje prodati prvi ski pas. U Kopaonik je ove godine uloženo oko 610, u Staru planinu oko 348, Zlatibor oko 157 i Divčibare oko 39 miliona dinara. Našoj najlepšoj planini posvećena je posebna pažnja, pa se očekuje da će na „Kopu“ u ovoj sezoni ići sve kao podmazano. „Topovi za veštački sneg i tabači su spremni, žičare su podmazane, ski-pasovi odštampani i čekamo otvaranje sezone“, kaže Nebojša Skorić, direktor Skijališta Srbije.
          Ove godine Kopaonik raspolaže i velikim trauma centrom – obezbeđeni su lekari, kupljeni rendgen aparat i sanitetsko vozilo. Policija će poslati specijalno obučenu jedinicu za eventualno spasavanje skijaša. Ulice su asfaltirane, počela je sanacija vodovoda i kanalizacije, a izgrađeno je i veštačko jezero. „Jedini“ su problem hoteli sa nesrazmernom cenom u odnosu na svoju skromnu ponudu. „Privatizaciju „Geneksovih“ hotela na Kopaoniku dugo smo čekali, jer će novi vlasnik („MK grupa“) sigurno razvijati ovaj centar tokom čitave godine, a hoteli se neće kao do sada zatvarati u aprilu. Verujem da će novi vlasnik renoviranjem svojih hotela naterati i druge da podignu nivo svoje usluge“, kaže Skorić.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Kole već na Kopaoniku
Press
02.12.2008 | 23:05 -> 02.12.2008 | 23:11
          “MK grupa”, jedini zainteresovani kupac “Geneksovih” hotela na Kopaoniku, uskoro i zvanično postaje vlasnik, a Miodrag Kostić je već počeo da ulaže u ovaj kompleks i njime upravlja.
          Potpisivanje ugovora o kupovini “Geneksovih” hotela može da se, čak i po zakonu, produži do februara. U strahu da će ova sezona propasti, jer hoteli nisu spremni za zimu, budući vlasnik odlučio je da “uđe u posed”. “MK grupa” je i zvanično potvrdila da je sklopila ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa “Internacional CG”, uz saglasnost Agencije za privatizaciju.
          Namera je da MK svojim ulaganjima omogući da predstojeća zimska sezona bude uspešnija, jer zbog procesa privatizacije, objekti “Grand” i “Konaci” nisu na vreme pripremljeni za prijem gostiju - potvrđuju u ovoj kompaniji.
          Nezvanično, hoteli (rangirani sa četiri zvezdice)zimu su dočekali bez mazuta, sa problemima u vodovodu i kanalizaciji, pokvarenim televizorima i frižiderima, skromnim inventarom u sobama. Tako će budući vlasnik, pored nabavke sitnog inventara, opreme i mazuta, uložiti i u opremu za osoblje, podizanje nivoa usluge, uređenje smeštajnih kapaciteta.
          Na taj način stvorićemo uslove da predstojeća zimska sezona bude uspešna i da se kapaciteti osposobe za prijem gostiju - kažu u “MK grupi”.
          Kompanija Miodraga Kostića je, podsećamo, u saradnji sa austrijskom kompanijom “Falkenstajner Mihael turizm grup”, bila jedini ponuđač na tenderu za privatizaciju hotela “Grand”, “Konaka” i restorana “Zvrk”. Ova tri objekta država je dva puta ponudila na tenderu, ali se na prvom, za cenu od 45 miliona evra, niko nije javio. Na drugom tenderu imovina je prodata za 23 miliona evra.
Izvor: Večernje novosti
 
Fotografije snega na Kopaoniku
Autorski tekstovi
26.11.2008 | 13:38 -> 26.11.2008 | 13:45
          Ljubaznošću Gorske službe spasavanja dobili smo par fotografija Kopaonika od nedelje 23. novembra. Uživajte.
 
 
Kopaonik ove zime bez turista iz Britanije
Press
25.11.2008 | 23:06 -> 25.11.2008 | 23:08
          Ove zime Kopaonik će, verovatno, ostati bez turista iz Velike Britanije, jer su tamošnje agencije „Tomson" i „Balkanik holidejs" prekinule saradnju, izjavila je juče direktorka Turističke agencije Srbije Gordana Plamenac. Britanci su prethodnih godina bili česti gosti na Kopaoniku.
          Ona je na konferenciji za novinare objasnila da su te agencije ukazale da nisu imale s kim da razgovaraju, s obzirom na to da su hoteli na Kopaoniku u procesu privatizacije i niko se nije smatrao nadležnim da pregovara.
          Plamenac je ukazala da „Skijališta Srbije" ulažu ogromne napore da ova zimska sezona na planinama počne i završi se povoljno.
          Osvrnuvši se na globalnu finansijsku krizu, koja će, prema procenama stručnjaka, loše uticati na turizam naredne godine, a poboljšanje se može očekivati tek krajem 2010, Plamenac je ukazala da je na konferenciji globalnog ekonomskog foruma u Londonu preporučeno evropskim zemljama da se okrenu svom regionu.
Izvor: Biznis Novine
 
Goranski eko-kamp
Ostale novosti
25.11.2008 | 01:50 -> 25.11.2008 | 01:51
          Pokret gorana Novog Sada i ove godine organizuje zimski Goranski eko-kamp na Kopaoniku u periodu od 24. do 30. decembra za mlade od 12 do 18 godina. Program sedmodnevnog boravka čine raznolike edukativne, ekološke i kreativne radionice, uz dosta slobodnog vremena za druženje, boravak u prirodi i uživanje u zimskim čarolijama.
          Broj učesnika je ograničen, tako da bi svi zainteresovani trebalo blagovremeno da se prijave u kancelarijama Pokreta gorana Novog Sada na Pozorišnom trgu broj 2.
Izvor: 24 sata
 
Konačno sneg
Ostale novosti
22.11.2008 | 11:12 -> 22.11.2008 | 11:14
          Prema podacima kojima raspolaže OC AMS Srbije, sneg umerenog do jakog intenziteta, pada u planinskim predelima na Kopaoniku. Sneg se zadržava na kolovozu u višim predelima, gde su i temperature ispod nule, pa je obavezna zimska oprema.
          Snežne padavine su, za sada, donele su Kopaoniku nekoliko cm snega. Prema vremenskoj prognozi očekuju se padavine u višim predelima i u toku današnjeg dana sa prestankom u noćnim časovima.
 
Kostić za Kopaonik daje 23 miliona evra
infoKOP sajt
11.11.2008 | 15:15
Kompletan text
          Agencija za privatizaciju objavila je danas da je MK grupa za turističke objekte Internacionala CG na Kopaoniku ponudila 23 miliona evra, što je bila minimalna cena za učešće na tenderu.
          U saopštenju se navodi da je jedini ponuđač na tenderu MK Grupa iz Beograda ispunila kvalifikacione uslove i da će Agencija za privatizaciju, u saradnji sa privatizacionim savetnikom, ponudu te kompanije oceniti u roku od 30 dana.
          Na tender za Hotel Grand i druge turističke objekte Intrernacionala CG na Kopaoiku javila se samo MK grupa sa partnerom austrijskom Turističkom grupom Falkenstejner Miheler (Falkensteiner Mićaeler).
         
Izvor: Mondo
 
<<  < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća >  >>

Rezultati 1351 - 1377 of 1651
Lokacija:

Vrsta smeštaja (580):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
21.07.2019. 08:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro 17°C 7°C 1  m/s (NNW) 63% 0cm
Vedro sub.osećaj
18°C
temp. Pančić
11.2°C
1 m/s
(NNW)
pritisak 836.2 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
Otvorena letnja sezona na Kopaoniku (FOTO)
Interesuje me da li ima škola skijanja za decu preko leta, na ovoj letnjoj stazi?

Ponovo otvoren Turistički informativni centar Kop...
U Turističkom informativnom centru Kopaonika jedino možete da kupite suvenire jer informacije ne daju. Zbog radova nek...

SKI kamere
Ne Stevs, mi volimo da ti sve radis a mi da te kritikujemo

Ski bife "Skituljko"
Dragi moji gosti, zelim da vas obavestim o pocetku rada ski bifea Skituljko! To ce biti cim budu sazrele borovnice. 25....

Ski bife "Skituljko"
Kada otvarate letnju sezonu?

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Da su pametni pa da celodnevna cena bude 200 dinara niko ne bi razmisljao da auto ostavi na ulici, a ovako....

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Podržavam projekat koji unapređuje ski centar. Time je samo delimično rešen problem, pošto je obezbeđen parking za...

SKI kamere
Jeste Grand je prodat još 2008. godine!

SKI kamere
Nije.

SKI kamere
Da li je tačna informacija da je prodat hotel Grand?

Last minute: Vila "Stara bačija"
Neverovatni djubriste pored Stare Bacije. Vlasnika bui trebalo da bude sramota da tu kolicinu smeca ostavlja na svom par...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Sasa (iOS), malo si paranoičan?

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Nek bude kliko god samo sklonite one klosare lopatare.

SKI kamere
Prevara na naplatnoj rampi u ulaz u Nacionalni park, na insistiranje da dobijemo fiskalni, su mi dali fiskali odstampan ...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Pa to su ocekivane cene... ako je dan parkiranja u beogradskim garazama 1500 dindzi onda nije neocekivano da 1900 dindzi...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Na portalu SS je objavljen cenovnik i u njemu stoji cena za garazu: http://www.skijalistasrbije.rs/sites/default/files/...

Otvorena letnja sezona na Kopaoniku (FOTO)
Za letnje skijanje pozeljno je ne ići u šorc i majcu, zbog eventualnog pada i povrede. skije se dobijaju na licu mesta...

Otvorena letnja sezona na Kopaoniku (FOTO)
Da li neko moze da pomogne oko letnjeg skijanja? Voleo bih da znam, pre nego sto odem, sta treba da imam na sebi dok ski...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Otkud ideja ili info za ove cene.. Malo (više) mi je to neverovatno....

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Ne znam da li su cene koje je neko izbacio tačne, ali bi bile - ubitačne. Slađem se da bi trebalo smanjiti broj vozil...