Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Župa
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Hotel Junior SKI BUS
 
Naslovne vesti
Još jedna kamera na JAT-u
Autorski tekstovi
13.07.2008 | 19:49 -> 13.07.2008 | 19:53
          JAT Apartamni i InfoKOP sajt su postavili još jednu savremeniji IP kameru na krov JAT Apartmana umesto postojeće prve web kamere sa Kopaonika. Nova kamera se osvežava svakih 30 sekundi i poseduje daleko veći dinamički opseg pa bi noćne fotografije trebalo da su značajno boljeg kvaliteta.
          Stara web kamera je trenutno okrenuta prema parkingu ispred JAT-a i ona će biti mobilnog karaktera.
 
Veštački seng
Autorski tekstovi
13.07.2008 | 19:42 -> 13.07.2008 | 19:44
          Nakon brojih obećanja da će se konačno nešto uraditi na veštačkom zasnežavanju Kopaonika preliminarni radovi su počeli. Na slikama uz ovu vest možete videti proširivanje postojećeg jezerceta ispod Malog karamana koje će se koristiti kao vodena akumulacija za pravljenje veštačkog snega. Prema predhodnim najavama za ovu zimu treba očekivati veštački sneg na potezu Suvo Rudište i Karaman greben.
          Od ostalih novina možemo videti da su digitalne table postavljenje na ulazu u Konake, Jarmu i Karaman grebenu dok su postojeće postavljenje na bolje metalne konstrukcije. Deo puta od Jarma prema Brzeću je prekriven novim asfaltom dok je ostatak "krpljen". Radova na novoj žičari na Gobelji kao i na pasareli kod Jarma još uvek nema.
 
 
"Bankomati" za povraćaj depozita za ski karte
Ostale novosti
13.07.2008 | 19:34 -> 13.07.2008 | 19:34
          Zbog velikih problema oko povraćaja depozita za ski karte JP "Skijališta Srbije" su pazarili dva "Ski Data Bankomata". Svrha ovih "bankomata" je lakši i brži povraćaj položenog depozita za ski karte.
          Njihov izgled možete videti na fotografiji sa leve strane.
 
Preko 300 novih fotografija
infoKOP sajt
13.07.2008 | 19:14 -> 16.07.2008 | 00:41
          U galeriji infokop sajta postvljene su 333 nove fotografije koje datiraju iz perioda decembar, januar, mart i jun mesec. Pogledajte...

Decembar 2007. >>>
 
Topi se „Grand”
Investicije
29.06.2008 | 09:45
Kompletan text
          Umesto 45 miliona evra, privatizacioni savetnik predlaže da početna cena hotela „Grand” i apartmanskog naselja „Sunčani vrhovi” na Kopaoniku, na sledećoj licitaciji iznosi 22,5 miliona evra
          Hotelski kompleks firme Internacional CG, odnosno bivšeg „Geneksa”, koji se sastoji od poznatog hotela „Grand” i apartmanskog naselja „Sunčani vrhovi”, kapaciteta oko dve hiljade postelja, na ponovljenoj tenderskoj licitaciji biće, verovatno, upola jeftiniji. Podsećanja radi, na prvom tenderu, zainteresovanih za kopaoničke hotele uopšte nije bilo. Razlozi su teško dokučivi. Možda zbog visokih cena i strogih kriterijuma, ali i straha investitora od naših prilika, što je postalo dežurno objašnjenje za sve privatizacione neprilike koje nas snalaze u poslednjih pola godine.  
Novi predlog potekao je od privatizacionog savetnika, holandske firme BC „Eksel” čiji stručnjaci smatraju da bi umesto 45 miliona evra, kolika je bila početna cene prilikom prvog pokušaja prodaje u ponovljenom postupku, taj iznos trebalo smanjiti za 50 odsto. To znači da bi sada početna cena iznosila 22,5 miliona evra, pa koliko se postigne tokom nadmetanja potencijalnih kupaca. Nije tajna da zaposleni u ICG-u s novom, umanjenom cenom za kopaoničke hotele očekuju i ponude svih većih igrača na domaćem tržištu nekretnina. Među prvima i onu Miroslava Miškovića, vlasnika „Delte”, koji je na pređašnjem tenderu već pazario deo beogradske imovine ICG-a i to hotel „Kontinental” i „Geneksove” apartmane.
 
Maskota ski centra Kopaonik
Ostale novosti
20.06.2008 | 20:36
Kompletan text
Skijališta Srbije oirganizuju nagradni konkurs za Maskotu ski centra Kopaonik. Ako smatrate da ste talentovani i kreativni, ako ste ljubitelj skijanja i naših planina, prijavite se na nagradni konkurs za izbor maskote  Ski centra Kopaonik i osvojite,

- Prva nagrada – Ski pas 10 dana po izboru u sezoni 2008/09. za dve osobe
- Dve specijalne nagrade – dva puta dvodnevni ski pas u sezoni 2008/09. za po dve osobe

 
Stranci vole Beograd, domaći Kopaonik
Press
04.06.2008 | 23:13
          U periodu januar-april ove godine u Srbiji je boravilo ukupno 608.024 gostiju, što je za jedan odsto manje nego u istom periodu 2007, saopštila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na Republički zavod za statistiku. Od ukupnog broja gostiju, domaćih je bilo 449.629 ili dva odsto više, što čini 74 odsto ukupnog broja gostiju, a inostranih 159.395 ili sedam odsto manje, što čini 26 odsto ukupnog broja turista, preneo je Tanjug.
          Inostrani gosti najviše su boravili u glavnim administrativnim centrima - 61 odsto, a slede ostala turistička mesta. Domaći turisti najviše su boravili na Kopaoniku, gde su ostvarili 241.498 noćenja ili pet odsto više nego u istom periodu lane. Slede Beograd, Zlatibor i Vrnjačka Banja, a inostrani turisti najviše su boravili u Beogradu, gde su ostvarili 195.887 noćenja, što je za 11 odsto manje, a slede Kopaonik, Novi Sad i Zlatibor.
Izvor: Glas javnosti
 
Nove kamere sa Kopaonika
Ostale novosti
30.05.2008 | 23:55 -> 01.01.2017 | 12:13
Kompletan text
InfoKOP sajt i JP "Skijališta Srbije" aktivirali su kamere koje su tokom zime montirane na većini žičara na i drugih lokacija na Kopaoniku. Putem video linka može se na jednostavan način doći do potrebnih servisnih informacija i trenutnog stanje na planini. Ovakvim interaktivnim pristupom JP „Skijališta Srbije“ i sajt infoKOP.net žele da svim posetiocima što bolje prikažu čari planine koju nameravaju da posete.
 
Do sada je u ovom ski centru instalirano nekoliko desetina kamera na različitim lokacijama.
 
Kopaonik imao najuspešniju zimsku sezonu
Press
30.05.2008 | 00:25
          Direktor kompanije „Internacional CG Kopaonik" Bratislav Pejaković izjavio je da je Kopaonik privlačan Rusima, Englezima, Italijanima i Francuzima, ali da je i poseta slovenačkih turista u zimskoj sezoni bila iznenađujuće velika, čemu je doprinela i duža sezona koja je počela još u novembru prošle godine.
           „Kopaonik" je moderan i atraktivan turistički centar Pejaković je, povodom dobijene nagrade Šampion zimskog turizma u 2007, koju je dodelio Međunarodni centar za razvoj turizma SACEN, rekao Tanjugu da je veliki broj turista došao i iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Prema njegovim rečima, ta kompanija je zaslužila ovo priznanje, jer je za nju to bila „najuspešnija zimska sezona u oblasti zimskog turizma".
          Na Kopaoniku je popunjenost kapaciteta ove godine iznosila oko 97 odsto, što je apsolutni rekord otkad je napravljen Kopaonik - rekao je on. Pejaković nije precizirao koliki je prihod od zimskog turizma ostvario „Kopaonik ICG", ali je istakao da je to jedan od većih na nivou grupacije. Tome je doprinela i uspešna saradnja sa mnogim turističkim agencijama u zemlji i okruženju, a naročito dobra komunikacija s banjalučkim „Unis tursom", koji je od organizacije SACEN dobio nagradu kao najuspešnija turistička agencija u 2007.
Izvor: biznisnovine.com
 
Razvoj ski centra na bruskoj strani Kopaonika
Ostale novosti
24.05.2008 | 13:56 -> 24.05.2008 | 13:57
          U prostorijama JP „Skijališta Srbije“ danas je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza između tog preduzeća i opštine Brus. Sporazum su potpisali generalni direktor JP „Skijališta Srbije“ Nebojša Nedeljković i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić. 
          Cilj ovog sporazuma je rešavanje imovinsko-pravnih preduslova za izgradnju četvorosedne žičare na lokaciji „Srebrnac“ na Kopaoniku, opština Brus, i regulisanje međusobnih odnosa te opštine i JP „Skijališta Srbije“ u vezi realizacije ovog važnog projekta. 
          Generalni direktor JP “Skijališta Srbije” Nebojša Nedeljković rekao je da je bruska strana ski centra Kopaonik poslednjih godina bila nepravedno zapostavljena i dodao da je plan ovog preduzeća za narednu sezonu da se pored isklopivog četvoroseda, napravi još pet staza
          „Položaj planine na bruskoj strani je izuzetno povoljan, pogotovu za organizaciju takmičenja, jer se sneg duže zadržava nego na ostalim delovima planine. Na ovaj način želimo da produžimo sezonu“, rekao je on. Nedeljković je naglasio da je u planu izgradnja pasarele za prelaz skijaša preko regionalnog puta koja će povezivati polaz ski lifta Karaman i ski lifta Jaram. 
          Govoreći o daljim radovima na Kopaoniku, Nedeljković je rekao da će se ove sezone raditi na sređivanju ski staze „Struga“ koja je godinama bila neiskorišćena. Najavio je i modernizaciju „Bele reke“ kao i izgradnju žičare koja bi povezivala naselje Treska i centar skijališta. Ove žičare služile bi za transport skijaša do centra skijališta. „U cilju očuvanja životne sredine, plan JP Skijalista Srbije jeste uvodjenje novog sistem prevoza skijaša do skijališta kojim ce se značajno umanjiti upotreba motornih vozila“, rekao je Nebojša Nedeljković. Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić rekao je da je realizacija ovakvog projekta kao i dalje ulaganje u razvoj turizma na Kopaoniku od izuzetnog značaja za tu opštinu. „Ovo je izuzetna prilika za razvoj opštine Brus, koja će doneti nova ulaganja, a samim tim i nova radna mesta. Želja nam je da mladim ljudima obezbedimo posao kako bi sprečili sve veći odlazak mladih iz ovog regiona“, istakao je on.
Izvor: Skijališsta Srbije 
 
Tradicionalna 48. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju
Ostale novosti
20.05.2008 | 08:34 -> 20.05.2008 | 08:34
          Tradicionalna 48. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju, održaće se od 16. do 22. juna, na stazi dužine preko 1.200 kilometara i uz učešće takmičara iz 20 zemalja, objavili su danas u Loznici organizatori te manifestacije.
          Trka će se odvijati u sedam etapa, a prva će se voziti na deonici od Beograda do Loznice, objavili su na konferenciji za novinare, organizatori trke i predstavnici grada domaćina prve etape. Šledećih šest etapa voziće se na sledećim realacijama: Banja Koviljača - Pale (Bosna i Hercegovina), Pale - Zlatibor, Zlatibor - Kopaonik, Đavolja Varoš - Vranjska Banja, Vranje - Sokobanja i Sokobanja-Kragujevac.
          Organizatori "Trke kroz Srbiju" naglasili su da će ove godine trka prvi put za 69 godina postojanja, delom biti vožena u inostranstvu. Predstavnici Loznice obećali su punu podršku tom takmičenju, ne samo u organizacionom nego i u materijalnom pogledu, a navedeno je da će "Trku kroz Srbiju" pomoći ministarstva omladine i sporta, ekonomije i regionalnog razvoja, uz podršku devet gradova i opština.
 
Cenovnici za proleće i leto 2008.
Ostale novosti
26.04.2008 | 23:42 -> 30.05.2008 | 00:47
          Pogledajte prve cenovnike smeštaja za proleće/leto 2008. godine:
 
 
<<  < Prethodna 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Sledeća >  >>

Rezultati 1405 - 1431 of 1664
Lokacija:

Vrsta smeštaja (602):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
17.09.2019. 02:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro 8°C 8°C 2  m/s (E) 71% 0cm
Vedro sub.osećaj
7°C
temp. Pančić
4°C
2 m/s
(E)
pritisak 832.8 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika JAT APARTMANI Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Bas si nasao kome da prigovoris za cirilicu. Covek je uradio za Srbiju vise nego bilo ko drugi u poslednjih 100 godina.

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Здраво Ноле, одлична ти је акција та Другаријада. Молим те само да...

Zakup apartmana za ski sezonu 2019/2020. na Kopaon...
Pozdrav, posedujem 1 aparman od ca. 30kvm. Kakvi su uslovi saradnje? Kako se krecu cene i vasa provizija? Koje su moje o...

Prognoza vremena za Kopaonik
Ko još jedva čeka sneg?😍😃

SKI kamere
KOBAJA- Upravo to je bio i moj predlog kada sam ovih dana razgovarao sa Gagijem Kabadaićem legendarnim DJ-em, čovek...

SKI kamere
Aco Čačak, Podržavam ideju. Smatram da bi novi Snow Park trebalo da nosi njegovo ime. Barem to, ako skijaliste prihva...

SKI kamere
Da li neko zna ,kada krece opening i koliki su popusti za opening?

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Cestitam porodici Djokovic na humanosti a Noletu brz oporavak i da ga nikad niko ne pobedi do 40godina.Najbolji je na S...

SKI kamere
CKOMA- Prve snežne pahulje na Kopaoniku, to jest na delovima planine iznad 1500mnv. neretko se pojavljuju u zadnjoj ...

SKI kamere
Sta kazu za vreme drugari hoce li biti skorije snega?

SKI kamere
Smatram za potrebno da se i ovde na ovom forumu pomene Dalibor Andonov Gru čija je pogibija većinu nas šokirala. Gru...

SKI kamere
Zna li neko? grina li je to došlo do smene direktora Jat apartmana? Šta se desilo? Bio je muškarac, a sada neka žena. ...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@neske sinko, Procitaj kontekst recenice, pa sudi. Ne mislis valjda da umesto ‘u Beogradu imate isto po opstinama pre...

Zdravstvena zaštita na Kopaoniku
Ako se uputite na Kopaonik obavezno pre puta posetite zubara,na samom Kopaoniku nema zubara sto je veliki minus...

SKI kamere
Grand i putnik rasprodato na bukingu prvi vikend decembra sto znaci opet open tad , a dal ce biti dva opena vrlo verovat...

Nakon manifestacije Dani vrganja, 8. septembra zav...
Letnje sezone nije ni bilo. Promašaj svega. Drndanje dizalica, buka građevine, užas ej! Sledeće godine je i ne otvar...

Nakon manifestacije Dani vrganja, 8. septembra zav...
Da li postoji neki popust na koriscenje sadrzaja tokom poslednjeg dana letnje sezone?

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@Harli (iOS) Pa nije baš pravilno pisanje reči "prekide" na oba načina. Pošto je reč "prekide" sinonim, da bi se p...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
Piše li se "Vi" ili "vi", hm?

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@Neske :Moze da se napise na oba nacina. A vi ako se pravite pametni, bar naucite sta je pravilno a sta nepravilno, ja s...