Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
BENU apoteka Kopaonik
English
Vila Pančić
Vila Jezero
Bancour
Naslovne vesti
Reportaža sa Kopaonika
Autorski tekstovi
08.01.2011 | 23:23 -> 11.01.2011 | 13:19
Kompletan text
          Ekipa infoKOP sajta napravila je reportažu u slici i reči sa Kopaonika i ovim tekstom ćemo pokušati da prenesemo objektivno stanje na skijalištu. Klikom na opširnije možete videti kompletan tekst i veliki broj fotografija.



 
9 instalacija u funkciji
Ostale novosti
05.01.2011 | 11:32 -> 05.01.2011 | 11:35
          Od danas (5.1) veštački osnežene i u funkciji su i Malo jezero i Mali karaman. Time se broj žičara sa stazama koje su veštački osnežene popeo na devet.
          Ostalo je praktično još pet žičara koje je moguće pustiti u rad, odnosno čije su staze pokrivene veštačkim osnežavanjem: Marine vode, Karaman, Kneževske bare, Sunčana dolina i Krčmar. Nadamo se da će u narednim danima, ako vremenske prilike to dozvole, JP "Skijališta Srbije" pustiti u pogon i navedene žičare.
 
Utisci sa Kopaonika
infoKOP sajt
03.01.2011 | 11:35 -> 04.01.2011 | 12:10
Milovan
03.01.2011. u 18:54
          Snega nema dovoljno, radi nekoliko staza sa vestačkim snegom. Staze koje rade dobro su sređne. Najveći problem bio je kupovina ski pass-a.
          Samo na dva mesta se prodavao. Od 5 šaltera radila su samo dva. čekao sam 1h i 20 min. na -10 C. Dovoljno da vam upropasti ceo dan.
moNax
03.01.2011. u 08:22
          Skijao sam 30.12, 1.1 i 2.1. na Kopaoniku. Od žica radile su: Karaman greben, Krst, Duboka 1 i 2, takođe sa Karamana može da se skrene na Duboku. Radi Pančić i Mašinac.
          Topovi konstantno rade i danas tako da bi trebalo da se pusti i Mali karaman.
          Elem, obzirom na situaciju sa snegom koga realno nema, ljudi koji se trude da staze izgledaju ovako kako izgledaju savršeno su uradili i rade više nego dobar posao. Staze su malo tvrđe što je i normalno, ali su ispeglane besprekorno.
          Svi vi koji se razmisljate da krenete na Kopaonik pakujte skije i put pod noge. Šta više od danas pada i sneg.
          Već treću godinu pred put na Kop čitam komentare ovde i svaki put se smorim, međutim kada odem gore situacija je totalno drugačija.
          Sve vise mi se čini da oni koji pljuju Kop nisu ni bili gore. Svi koji odete uživajte!
cvele
03.01.2011. u 09:45
          Evo sam na Kopu trenutno u Exitu, vraćam se večeras za Beograd. Mogu vam reći da su staze ekstra sređene i da je skijanje odlično, danas je počeo sa radom i Mali karaman (testiranje), svaka čast ljudima iz Skijališta za pripremu staza. 
vasa.93
02.01.2011. u 20:09
          Vratio sam se malopre sa Kopa i utisci su veoma pozitivni! Kada sam procitao komentare ovde pomislio sam ko zna kako ce da bude gore, ali sam ipak sledio intstikt i otišao! Kao što sam već rekao, zadovoljan sam!
          Radilo je 5 ili 6 staza! Duboka crvena je bila odlična, ima dovoljno snega! Karaman greben takođe, staza je bila lepo utabana! Pančićev vrh je bio solidan, bilo je dosta leda, ali odlicno za skijanje! Krst takođe solidan, jedina mana je što je staza kratka, a lift spor i onda ispada da se mnog duže voziš liftom nego skijaš, barem se meni tako činilo! Radio je i Mašinac, tamo nisam išao.
          Crna Duboka je u jako lošem stanju, veliki nedostatak snega! U prepodnevnim časovima bilo je toplo, oko -2 u centru, dok je kasnije bilo nesto hladnije. Na vrhu se spustila magla, i poceo je da pada sitan sneg!
 
U funkciji i Duboka I i II i Krst
Autorski tekstovi
30.12.2010 | 10:00 -> 30.12.2010 | 10:57
          Od danas 30.12. na Kopaoniku radi 7 istalacija, a od toga prvi put ove godine Duboka I i II i novoizgrađena žičara Krst. Zahvaljujući instalacijama za veštačko osnežavanje na Kopaoniku sada se može skijati i sa 4cm prirodnog snega.
          Vremenski uslovi su takvi da je i dalje moguće veštačko osnežavanje tako da možemo očekivati da u narednim danima i druge staze pokrivene veštačkim osnežavanjem počnu sa radom.
          Takođe od danas se ukida popust od 40% na jednodnevene i poludnevne ski karte.
          Svi putevi su prohodni, a kamionima sa prikolicom i šleperima se ne preporučuje prilaz Kopaoniku.

 
Kopaonik sada u pravoj tišini
Press
15.01.2008 | 15:03 -> 28.12.2010 | 18:41
Kompletan text
          Na Kopaoniku je trenutno špic sezone, ali tačno u ponoć počinje tišina, a za mnogobrojne turiste kao da je na snazi neka vrsta policijskog časa! Naime, turistička inspekcija iz Raške zabranila je diskotekama i noćnim klubovima da rade posle 24 časa, pa gostima, kojih ima 4.860, među kojima je 565 stranaca, kada otkuca ponoć preostaje jedino da idu na spavanje.
          Inače, pošto su turisti dobro naspavani, prodaja ski-pasova ide bolje nego ikad. Dok ne ispune određene uslove, sve diskoteke i klubovi imaju zabranu rada - kaže Rade Pavlović, načelnik komunalne inspekcije Raške. A, kasnije, kad ispune uslove, moći će da rade do tri časa ujutru. Na pitanje da li je istina da je odluka koja ugrožava turizam doneta zbog gostiju "Geneksa" koji su se žalili, a potpisao je bivši direktor, u Turističkoj organizaciji Raška kažu da nemaju pravo da daju izjave.
 
Nov server
infoKOP sajt
25.12.2010 | 18:04 -> 25.12.2010 | 18:06
          Poštovani posetioci želimo da vas obavestimo da je sajt www.infokop.net u protekla dva dana migrirao na nov brži server. Usled ogromonog porasta broja posetilaca, preko 50%, u odnosu na prošlu sezonu bili smo primorani da pređemo na nov dedicated server. Usluge su kvalitetnije i brže pa se nadamo da će posetioci sajta dobiti na konforu. Nadamo se da ćete i ove godine ponovo na našem sajtu pronaći sve što vam je potrebno za ugodan boravak na našoj planini. Naravno ako vidite bilo kakve probleme u radu sa sajtom ili ako imate bilo kakav predlog kako unaprditi rad sajta stojimo vam na raspolaganju.
          Takođe iskoristićemo ovu priliku da vam poželimo puno sreće, zdravlja i snežnih dana u predstojećoj godini..
 
Otvorena ski sezona na Kopaoniku
Press
11.12.2010 | 20:34 -> 11.12.2010 | 20:50
          Ski sezona na Kopaoniku zvanično je započela danas, a svi ljubitelji skijanja imali su priliku da se prvi put voze novom šestosednom žičarom Karaman greben. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje prva je pripremljena staza Karaman greben koja će biti na raspolaganju svim posetiocima ovog ski centra. Narednih dana očekuje se da će i ostale ski staze biti spremne za skijaše.
          Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ je danas, prvog dana skijanja, svim ljubiteljima zimskih sportova obezbedilo popust od 50 odsto na cene ski karata.
Izvor: Skijališta Srbije
 
Nova ski mapa Kopaonika 2010/11.
Ostale novosti
29.09.2010 | 12:12 -> 07.12.2010 | 19:39
          Javno preduzeće "Skijališta Srbije" je počeo da distribuira novu verziju Ski mape Kopaonika za sezonu 2011. na kojoj su obuhvaćene novoizgradjene zičare i ski staze. Na mapi su obeležene i sve staze na kojima se radi zasnežavanje.
          Klikom na sliku uz ovu vest možete videti mapu u punoj rezoluciji (4Mb) >>>
 
Novine u ski centru Kopaonik
Investicije
07.12.2010 | 19:28 -> 07.12.2010 | 19:32
          Skijališta Srbije su za posetioce ski centra Kopaonik za ovu sezonu pripremile brojne novine. Skijalište je od ove sezone bogatije za jednu šestosednu i dve četvorosedne žičare. Na lokaciji Karaman greben postavljena je nova šestosedna žičara, kapaciteta 3 hiljade skijaša na sat, čime je povećan kapacitet ove žičare za 600 skijaša na sat.
         Postojeći četvorosed sa Karaman grebena premešten je na lokaciju Sunčana dolina. Kapacitet ovog četvoroseda je 2070 skijaša na sat. Izgrađena je i nova četvorosedna žičara „Krst“, kapaciteta 2018 skijaša na sat. Uz pomenutu žičaru, napravljene su i dve nove staze, koje su po kategoriji blage za sve skijaše početnike i one sa malo slabijim skijaškim umećem.
          Postavljena su i dva vezna ski lifta između Karamana i Malog karamana, kapaciteta po 700 skijaša na sat.
          U ovoj sezoni sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je oko 70 posto skijališta. Postojeći sistem je nadograđen i pokrivaće staze: Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman i pripadajući ski putevi, što čini dodatnih 20 km osneženih staza.
          Za bezbednost svih skijaša i ove sezone, u saradnji sa Skijalištima Srbije, brine Gorska služba spasavanja i pripadnici MUP-a. Radi što boljeg zbrinjavanja eventualno povređenih skijaša, u saradnji sa VMA otvoren je trauma centar sa najnovijom medincinskom opremom, rendgen aparatom, hemijskom laboratorijom i stacionarom, a dežurni ortoped je na raspolaganju svim posetiocima ovog ski centra.
Izvor: Skijališta Srbije

 
Pripreme za predstojeću ski sezonu na Kopaoniku
Press
24.11.2010 | 12:49 -> 27.11.2010 | 02:51
           Na inicijativu JP Skijališta Srbije, a u cilju što bolje pripreme za predstojeću skijašku sezonu i unapređenja saradnje svih organa i institucija koje brinu o komforu i bezbednosti posetilaca, u ski centru Kopaonik je, u četvrtak, 18. novembra, održan sastanak svih ključnih subjekata turističke ponude ski centra.
          Sastanku su, pored predstavnika JP Skijališta Srbije, prisustvovali: državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Jeftić, zamenik direktora policije Branislav Mitrović, načelnici Policijskih uprava Kraljeva i Kruševca, predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, turistička inspekcija Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, direktor Nacionalnog parka Kopaonik, predsednici Opština Brus i Raška, direktori JKP Brus i Raška, predstavnici hotelijera - Klub A, JAT apartmana i MK Mountain resort, predstavnici Gorske službe spasavanja kao i PZP Novi Pazar i Kruševac.
           Na sastanku je bilo reči o organizacija medicinskog zbrinjavanja skijaša, primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u Ski centru Kopaonik, sa posebnim akcentom na kontrolu upravljanja motornim sankama. Jedna od tema sastanka bila je i uvođenje komunalnog reda, uređenje saobraćajnog prometa za odlazak i dolazak na skijališta, održavanje i čišćenje puteva tokom zimske sezone, kao i održavanje i čišćenje svih javnih površina i parkinga. Učesnici sastanka govorili su i o protivpožarnoj zaštiti kao i o bezbednosti i redu na stazama.
           Tokom sastanka doneta je odluka o formiranju operativnog tima koji će, u cilju poboljšanja kvaliteta usluge u ski centru Kopaonik, u narednom periodu, koordinirati rad svih relevatnih subjekata u ski centru.
Izvor: "Skijališta Srbije"
 
Expo-zim
Ostale novosti
19.11.2010 | 23:47 -> 22.11.2010 | 22:22
          Tradicionalni sajam zimske sportske opreme i rekvizita i ponuda zimskog turizma održaće se od 2-5. decembra u Hali 1 i Hali 1A Beogradskog sajma.
          Direktor "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić izjavio je da će ove godine u cenu ski pasa biti uračunato i osiguranje, pri čemu će ski pas moći da se kupi uz popust od 10 odsto na sajmu "Ekspo zim", od 2. do 5. decembra.
          Opis sajma: Prodaja nove opreme za zimu i zimske sportove (skije, cipele, klizaljke, snowboard, jakne, kombinezoni, sanke, rukavice, naočare, kape itd). Ponuda i prodaja turističkih aranžmana. Razmena i prodaja polovne sportske opreme. Modne revije. Prezentacija nove opreme i rekvizita.
 
Kopaonik pred novu sezonu
Press
04.11.2010 | 09:53 -> 04.11.2010 | 09:55
          Generalni direktor "Skijališta Srbije" Nebojša Skorić rekao je u razgovoru sa novinarima da je na Karaman grebenu postavljena šestosedna žičara umesto četvorosedne, pa je kapacitet povećan na 3.000 skijaša. Ona je ukupne dužine 1.219 metara i do vrha stiže za četiri minuta.
          Na stazi "Sunčana dolina" postavljena je četvorosedna žičara, umesto dvosedne, a naredne godine u planu je izgradnja hotelskog komleksa ne mestu nekadašnjeg hotela "Bačište", pa će žičara polaziti sa praga hotela.U izgradnji je i četvorosedna žičara na lokaciji Krst , koja se nalazi između postojeće "Pančić ekspres" i "Malog jezera", sa kapacitetom 2018 skijaša na sat, dužine je 918 metara, a skijaše do vrha izvlači za šest minuta.
          Uvode se nove staze za početnike i za školu skijanja, a radiće tri škole sa 120 instruktora. Ove godine urađeno je još 20 kilometara sistema za veštačko osnežavanje, što znači da je 75 odsto staza i veznih puteva pokriveno veštačkim snegom.Za sada nisu još pokriveni Gobelja i staze prema Brzeću, što je u planu za narednu godinu, a nastavljeni su radovi na antierozivnom uređenju, kazao je Skorić.
          Škorić je rekao da će u toku sezone raditi Gorska služba spasavanja u sardnji sa MUP-om, a novinu će predstavjati i specijalni potražni tim Vojske Srbije. Takođe potpisan je ugovor o zdravstvenoj zaštiti sa VMA, a u slučaju potrebe biche angažovan helikopter za prevoz povređenih.
          Direktor "MK Mauntin rizorta" Nikola Avram je najavio da će cene u objektima te firme ( "Grand" "Andjela" i "Sunčani konaci" ) biti niže za 35 odsto nego prethodne sezone.
          Za otvaranje ski sezone od 9. do 12. decembra, važe posebni popusti, pa su rezervacije već rasprodate, ali je danas najavljeno da će za vreme sajma "Ekspo zim" od 2. do 5. decembra , moći da se kupi ski pas za celu sezonu uz 10 odsto popusta, kao i rezervacija smeštajnih kapaciteta uz isti popust.
Izvor: "Skijališta Srbije"
 
<<  < Prethodna 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Sledeća >  >>

Rezultati 1783 - 1809 of 2255
Lokacija:

Vrsta smeštaja (533):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
19.04.2024. 23:50 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Delimično oblačno -3,8°C -7,3°C 1,6  m/s (E) 77% 0cm
Delimično oblačno sub.osećaj
-7°C
temp. Pančić
-5°C
2,7 m/s
(E)
pritisak 820,3 hPa staze
- cm
Live Web kamera sa Kopaonika Atlas24h pomoć na putu
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Velika prolećna akcija čišćenja Kopaonika | 24...
24.4.je sreda a ne petak, takodje mislim da od svih uzmete vise nego dovoljno novca i Vi iz NP i JKP Raska da bi Kopaonik trebao da sija, a napravili ...

SKI kamere
Dado ma to nema veze sa vezom. Kada je palo par santimetara snega pred kraj sezone, van staze je bilo belo a na stazi zuckasto zato sto su tabaci mesa...

Velika prolećna akcija čišćenja Kopaonika | 24...
A šta mislite da od naplaćene takse za ulazak u NP kupite sendvičiće i male flašice vode? 🤔 Za sok ne morate da se trošite. Hvala

SKI kamere
Sneg je iz više razloga bio žut. Kao prvi i osnovni razlog je dosta mali snežni pokrivač na gotovo svim stazama. Snežna podloga je trpela dosta...

SKI kamere
Ko je isao na skijenje pred sam kraj sezone verovatno se seca..Mozda kada su topovi zadnji put ove sezone snezili je bilo to. Jasno se videlo da je br...

SKI kamere
Asimo sneg je bio žuti na celom Balkanu i severnije, a razlog je saharski (afrički) pesak u atmosferi koji pretvara čak i nebo u izmaglicu.

SKI kamere
Asimo nije istina. Sneg je bio jedno vreme zut zbog atmosferskih prilika -, manjak snega, areosol, jugo... cela planina je bila zuta ne samo staze. Sn...

SKI kamere
Jel tacno ovo sto pisu da je doslo do izliva kanalizacije u akumulaciono jezero i da je zato jedno vreme sneg na stazama bio zut? Pozdrav

SKI kamere
@Predrag To bi ti najbolje bilo da odeš direktno u klub i da se informišes jer ovde najviše što možeš da saznaš je zašto je Kopanika gori ili ...

SKI kamere
Kada je već baba Marta zakazala, izgleda da će deda April postati stalan wink... Budite mi zdravi i veseli...

SKI kamere
@Mećava - Hvala majstore na objasnjenju, nisam znao. @Ledenjak - Opusteno druze, zezamo se malo, mastamo, bilo bi lepo. @Zoran - Jel' imas broj od...