Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Agencija Supernova Travel Vila Jezero
 
InfoKOP inicijativa: Šestosed na Gvozdcu
          Obzirom da su JP "Skijališta Srbije" tokom jeseni izneli plan investicija za sledeću sezonu u kome i dalje nema nove žičare na Gvozdcu uredništvo infoKOP sajta je, na predlog velikog broja skijaša, odlučilo da pokrene inicijativu za izgradnju istog. Da podestimo plan investicija za sledeće dve sezone (o kome smo pisali u zasebnom članku)  je tri nova isklopiva šestoseda na Krčmaru, Marinim vodama i Malom karamanu.

Svrha ove inicjative je da ukažemo na potrebu da se nakon svih opravdanih investicija tokom predhodnih godina sada ipak da prednost Gvozdcu i Ledenicma u odnosu na Mali karaman. Fiksni četvorosed Mali karaman izgrađen je 2005. godine i predstavlja jednu od novijih instalacija koja je umereno frekventna i koja pokriva samo dve staze. Iste dve staze takođe pokriva i stari ski lift koji nije uklonjen i koji je tokom cele sezone u funkciji. Mišljenja smo da trenutna situacija u potpunosti zadovoljava potrebe vertikalnog transporta na toj lokaciji i da za sada nije potrebno preraditi pomenutu žičaru u isklopivi šestosed čak i u slučaju izgradnje izlazne stanice gonodole iz Brzeće na lokaciji vrha Mali karaman.

Nasuprot Malom karamanu Gvozdac i Ledenice pokrivaju dva ski lifta tipa sidro koja su izgrađena 1993. godine. Ako pogledamo master plan Kopaonika izgradnjom novog šestoseda na ovoj lokaciji otvara se mogućnost za 10 staza od čega 8 novih (10E, 10F, 19F, 19D, 19C, 19B, 18G, 18F) koje bi bile znatno duže i koje zajedno sa dve postojeće (19 i 19A) daju Kopaoniku ukupno 10 kvalitetnih staza. Staze su većim delom okrenute ka severu i kao takve tokom cele sezone imaju bolje snežne karakteristike od staza na Malom karamanu. Ono što je najbitnije izgradnjom ovog šestoseda otvara se potpuno nova dimenzija skijanja i jedno sasvim novo zasebno skijalište za napredne skijaše koji trenutno nemaju veliki izbor srednjih i teških staza. Zajedno sa izgradnjom Krčmara, Kopaonik bi sledeće sezone postao respektabilno skijalište za zahtevnije skijaše. Takođe ovaj deo planine je najpogodniji za dalje širenje ski centra i u perspektivi izgradnju novih žičara i staza.

Ako posetioci infoKOP sajta i ljubitelji skijanja na Kopaoniku imaju još konstruktivnih predloga zašto je bolje investirati u Gvozdac i ako podržavate našu inicijativu molimo vas da to i potvrdite u komentarima na ovaj članak.

Uporedni pregled investicija Gvozdac i Mali karaman
Šestosed Gvozdac
Šestosed Mali karaman
8 novih staza
Bez novih staza
Ukupno pokriveno 10 ski staza
Ukupno pokrivene 2 ski staze
Žičare izgrađene 1993.
Žičara izgrađena 2005.
Trenutni kapacitet  1191 + 1188 skijaša/čas
Trenutni kapacitet 2400 + 900 skijaša/čas
Trenutno 2 ski lifta tipa sidro
Trenutno fiksni četvorosed i ski lift tipa tanjir
Sve staze za zahtevne skijaše (crvene i crne)
Dve lagane staze (plave)
Severni i severo-zapadi položaj staza
Istočni položaj staza
Kvalitetne snežne karakteristike
Manje kvalitetne snežne karatkeristike
Troškovi montaže Troškovi demontaže i montaže
Pogodan teren za dalje širenje ski centra
Ne postoji mogućnost za dalje širenje skijališta

 Master plan možete videti ovde >>>Komentari (81)
 1 2 3 > 
Igor 30
18.01.2013 | 01:24


Ovo je fenomenalan predlog! Nadam se da još nije kasno za izmene i da će se naći neko mudar da konačno posluša i dobru ideju skijaša.
B@ne
18.01.2013 | 01:00


Drška po drška = podrška smilies/cheesy.gif. Podržavam !!!
Michael
18.01.2013 | 00:14


Zašto su tako napisali, ne znam. Ali na početku lepo piše 3 nove žičare.

Nije ova inicijativa ništa skuplja, jer skoro sve moraju da kupe isto i za MK, što ne moraju, moraju za Tornik, čak je ovo jeftinije jer nema demontaže, a to je za Sunčanu dolinu koštalo čini mi se oko 1 milion e, možda sa montažom.

Biće sve to, Mlađa je obećao, što se tiče skijanja obično ispuni. smilies/cheesy.gif

A za tender, to i mene zanima jer nikada na sajtu nisam video tamo u dokumentima, možda je to na sajtu Vlade, zna li neko?
Zanimljivo je da je na Kopu sve Doppelmayr i TechnoAlpin, kao i Staroj Planini, meni to smrdi na neki dil. Kao, Italijani su ispaljeni za žičare, ali evo vam ceo sistem za veštačko.

Drago mi je što je Doppelmayr jer je onaj materijal topliji, nema velikog razmaka između klupe i naslona tako da ti vetar ne duva u zadnjicu smilies/cheesy.gif dok na Pomi-Leitner ubi, držač za skije je presvučen gumom celom dužinom pa ne možeš da izgrebeš skiju na onaj metal koji ima kod P-L. Sitnice, ali bolji je.
Shonke (mobile)
17.01.2013 | 22:28


@Michael
Ne širim dezinformacije. Samo prepričavam tekst sa ovog istog sajta (za koji je btw dat link u vesti koju komentarišemo) u kome stoji "postojeći četvorosed se prerađuje u šestosed a deo instalacije koji se ne može iskoristiti zameniće lift "bandera" na Torniku". Šta sve treba da se menja i kolika je razlika u ceni ne znam ali je očigledno da su oni planirali određene troškove a da je ono što mi predlažemo vam tog okvira. Za koliko, ne mogu da nagađam i zato sam upozorio da se prerano ne podleže nekoj euforiji.

P.S. Ja sumnjam da će oni ovde godine bilo šta od najavljenog da urade. Nisam čuo da su raspali tender a tek posle ide ugovor, dozvole... Videćemo. Neka me demantuju. Nemam nista protiv.
Shonke (mobile)
17.01.2013 | 22:27


@Michael
Ne širim dezinformacije. Samo prepričavam tekst sa ovog istog sajta (za koji je btw dat link u vesti koju komentarišemo) u kome stoji "postojeći četvorosed se prerađuje u šestosed a deo instalacije koji se ne može iskoristiti zameniće lift "bandera" na Torniku". Šta sve treba da se menja i kolika je razlika u ceni ne znam ali je očigledno da su oni planirali određene troškove a da je ono što mi predlažemo vam tog okvira. Za koliko, ne mogu da nagađam i zato sam upozorio da se prerano ne podleže nekoj euforiji.

P.S. Ja sumnjam da će oni ovde godine bilo šta od najavljenog da urade. Nisam čuo da su raspali tender a tek posle ide ugovor, dozvole... Videćemo. Neka me demantuju. Nemam nista protiv.
Michael
17.01.2013 | 21:07


@Shonke
Ne širi dezinformacije, lepo su rekli da kupuju dva šestoseda sledeće godine, i jedan one tamo, a četvorosed sa MK prebacuju na Tornik.

Kako uopšte misliš da "upgrade-uju" fiksni četvorosed u isklopljivi šestosed?

1. Korpe nisu iste po broju sedišta, a i da jesu nisu ista kačenja na sajlu.
2. Sajla za šestosed će biti 100-150m duža jer ide početna stanica niže, može stara da se razmota pa da se ubaci parče, to OK.
3. Fiksni četvorosed pokreće jedan motor, a ovde su potrebna dva i na početnoj i izlaznoj stanici, motori nisu iste snage i totalno su stanice drugačije.
4. Cevi na koje se kače koturače je pitanje da li su iste širine jer bi onda korpa šestoseda za jedno sedište bila bliža stubu.
5. Ako se početna spusti, treba još nekoliko stubova, a možda i na izlaznoj moraju malo da se modifikuju.

Saberi, oduzmi, samo nekoliko stubova u sredini mogu da iskoriste i ništa više!
Musa
17.01.2013 | 21:01


Odlican predlog, puna podrska iz Kragujevca !
B(n)Z
17.01.2013 | 20:33


To bi bilo jako dobro.
Meni je cak i bolje da urade Gvozdac nego Krcmar
Ivan 86
17.01.2013 | 20:16


Mislim da je to genijalana ideja. Koja bi nam svima izbacila iz glave, misao kad se nadjemo na dnu gvozdca: "sto nije jos malo duza". smilies/smiley.gif I samim tim prestanu price, kako su u inostranstvu staze dugacke 2-3 a i vise km. Zbog kojih svaki ozbiljniji skijas obilazi kopaonik, kad planira sestodnevno skijanje.
SKIJAM SVUDA
17.01.2013 | 19:35


Iako bi četvorosed bio više nego dovoljan, obzirom na broj skijaša na Gvozdcu prethodnih petnaestak godina, svakako da podržavam ideju. Naime, nadam se da će ideju odraditi inteligentniji inženjer od onog zahvaljujući čijoj beskrajnoj pameti svakome pozli od veslanja uzbrdo nakon izlaska sa sidra (Vučko je tek neka poluzamena). Takođe me interesuje hoće li se i tu pojaviti HVATAČI of pist vozača, jer oni koji idu na Gvozdac, najčešće zbog toga tu i dolaze?
Skijanje je opasan sport i svako skija na sopstvenu odgovornost. Mrzi me da nabrajam desetine ski centara po Evropi gde sam skijao, al da me neko juri jer skijam van staze, je više nego imbecilno. Poenta skijanje i jeste da se skija po svemu mogućem, od "beton piste", preko grbi, prolećnog "kačamaka" do njegovog veličanstva PRŠIĆAsmilies/smiley.gif
MaM (mobile)
17.01.2013 | 19:08


Odlican predlog.
Shonke
17.01.2013 | 18:45


Svakako podržavam inicijativu da se poboljšaju i prošire kapaciteti skijališta u delu koji se tiče staza za naprednije skijaše.
Ipak, mislim da od ovog teško da će da bude nešto u ove dve godine. To zbog toga što je prezentiranim namerama JP dala do znanja da kupuje smo dve potpuno nove instalacije i "upgrade-uje" odnosno unapređuje treću. Dakle, tokom leta bi hteli da montiraju novi 6sed na Krčmar (ovo je apsolutni imperativ i prioritet) i prerade Mali Karaman a sledeće godine montiraju novi 6sed Marine vode.
Po ovome, oni nisu predvideli pare za potpuno novi 6sed na MK i iz toga sledi da bi u slučaju da se 6sed gradi na stazi Gvozdac moralo da trpi nešto od ova dva: Krčmar za sezonu 13/14 ili Marine Vode (14/15).

Ono što mene zanima, a vezano je i za ovu inicijativu i za planove JP skijališta Srbije, je koje bi bile trase novih žičara? Za Krčmar je u tekstu na ovom sajtu napisano da bi bila ista kao za postojeći dvosed što se razlikuje od master plana a i nije mi jasno koje tri nove staze bi probili (pošto 21d, 21e i 21f ne mogu zbog nivoa terena da postoje u predviđenom obliku).

Takođe, 6sed na govzdcu mi se čini preuveličan. Koliko god da ima nas koji koristimo te teže staze, mislim da je to preveliki kapacitet i uz to na toj lokaciji po master planu sledi i gradnja 4seda koji bi pokrivao staze br. 18 što bi opet značilo preveliku investiciju u deo skijališta koje ne bi imalo toliki protok i tražnju za vertikalnim transportom. Još, povrh svega, oni planiraju da ono što se može koristiti sa MK, presele na Tornik.

Prosto, nadam se da bi mogli da se predomisle ali iznosim sumnju jer postoje određeni objektivni razlozi zbog kojih možda naše želje neće/ne mogu biti uslišene.
NevenaC
17.01.2013 | 18:26


Podrzavam!!!
Kiza 65
17.01.2013 | 17:12


Ideja je genijalna! Podrzavam inicijativu.
Alek.
17.01.2013 | 16:47


Svakako podržavam za ovako sročenu inicijativu.
Bilo je reči o novom Gvozdcu kako prioritetu jos pre godinu dana na Farumu Skijanje.rs http://www.skijanje.rs/forum/s...ht=Gvodac .

Gvozdac na prvom mestu!
Lazarrr
17.01.2013 | 16:40


Podrzavam!
Sunson
17.01.2013 | 16:31


Podrzavam i dodajem da bi staze gvozdac i ledenice trebalo produziti, tako bi postale jos interesantnije. Mislim da je to vec bilo u planu i da je tehnicki izvodljivo.
brana
17.01.2013 | 16:11


Ideja je fenomenalna,podrzavam je sto posto, samo nema komentara na ceste povrede koje se desavaju upravo na liftu Gvozdac kao i cesti prestanci rada upravo zbog padova skijasa... Krcmar i Gvozdac na prvom mestu ako ima pameti medju ljudima koji o tome odlucuju...
bajastrasni
17.01.2013 | 15:48


Naravno da podrzavam, ionako stalno kukam za lang lauf, ali sumnjam da ce to proci, evo zasto: u celom svetu je pravilo da se tezi da jedna zica pokriva vise staza, jedino u Srbiji vazi pravilo 1 zica = 1 staza. Pitate se zasto? Pa, 1 zica = 1 provizija!
skijaš :)
17.01.2013 | 15:41


U podpunosti podrzavam tu investiciju.....nemamo puno teskih i srednje-teskih staza i zato mislim da bi ta investicija bila pun pogodak! smilies/cheesy.gif smilies/smiley.gif
voki maradona
17.01.2013 | 15:36


Krcmar I Marine vode su neophodni mozda cak marine vode i mogu da ostanu kao zasebna staza fakticki sa vezom na vrhu karamana ukoliko bi postojala veza (npr dvosed koji je mnogo jeftiniji )sa malog karamana do karamana i tako bi zaobisli guzvu na sadasnjem tanjiru na marinim vodama,a da se sredstva usmere ka novim stazama u predlozenom pravcu ka ledenicama i gvozdcu i naravno i trosed ispod pancica u levku na poziciji stare duboke.Cini mi se da je izmestanje i prepravka zicara skuplja varijanta nego planski postavljanje novih,pa ako ostane love moze i neka gondolica od brzeca kao i VELIKI PARKING sa lopatarima koji su u stalnom radnom odnosu i na taj nacin izbeci razne neprijatnosti
Ненад
17.01.2013 | 15:34


Подршка за Гвоздац!!! И Крчмар... То би био пун погодак за следећу сезону...
Sudjuk
17.01.2013 | 15:31


Apsolutno podrzavam... Mislim da bi takva investicija samo dodatno privukla veliki broj dobrih skijasa i bordera koji su zeljni ozbiljnih staza i otvorila mogucnost za velika takmicenja i treninge ski klubova, a ne da idu u ski centre u okruzenju...I to samo zbog toga sto na zalost nismo iskoristili sve mogucnosti koje Kop pruza, nego su investicije uglavnom bile usmerene da se zadovolje potrebe slabijih skijasa i bordera
NS KOP
17.01.2013 | 15:28


Puna podrska, trebala bi i peticija sa potpisima....
koxi
17.01.2013 | 15:17


Pametna ideja, podržavam!!!
pera
17.01.2013 | 14:50


Apsolutno podrzavam! Na kopu zaista fali vise teskih staza i ovo je odlicna ideja! smilies/cheesy.gif
Ivana
17.01.2013 | 14:43


Podrzavam u potpunosti!
Sin
17.01.2013 | 14:41


Podržavamsmilies/wink.gif
Stevs98
17.01.2013 | 14:36


Naravno da podrzavamo!!! Da se sredi Gvozdac pa da se stavi neki cetvorodosed na Bele Reke. Onda da se paznja pokloni malo freeride-u. Red je smilies/smiley.gif
skundra
17.01.2013 | 14:34


Odlican predlog! Znatno bi ubrzalo i povecalo protok skijasa.

Pozdrav
Stiv037
17.01.2013 | 14:18


Apsolutno podržavam.
milance (mobile)
17.01.2013 | 14:16


Gvozdac nego sta. Za sledecu godinu gvozdac i krcmar i videli bi kako bi se rasteretio centralni deo. Ne bi bilo zive duse. Guzve na stazama vise ne bi bilo. Duze bi i drzale. Taj deo oko gvozca bi postao raj sam za sebe. To bi bio pravi kop. Ajmo ljudi podrzimo ovo u sto vecem broju. Nije sada prioritet m.karaman. Vreme je za prave stvari. Dosta smo cekali ovaj trenutak. Neka zima 2014 bude u znaku novih zica na krcmaru i gvozcu. Neka Srbija bankrotira ali mi cemo biti srecni jer se ostvario davni san......zivecu na hlebu i dzemu samo da gvozdac proradi u novom ruhu
djolec
17.01.2013 | 14:07


Zeli mi da mi ova godina bude najbolja. I da mi Kopaonik svake godine bude jos bolji. Vise staza, zica, snega!
Biohemicar
17.01.2013 | 13:44


Apsolutno podrzavam, prava inicijativa.
Aleksandar Novakovic
17.01.2013 | 13:39


Naravno,to bi baš proširilo skijaške kapacitete
Beka
17.01.2013 | 12:50


A na Staroj planini i dalje najsavremenije zatvorene kabine.Neverovatno d aje neko procenio da na Kopaoniku sa takvim protokom skijasa i vremenom koje zaista zahteva kabine,to nije uradjeno.Ali zato jeste na Staroj planini,Bas neobicno.
lemi
17.01.2013 | 12:36


BRAVO!!!
djordjino
17.01.2013 | 12:07


Podrzavamo inicijativu za jos kvalitetnije skijanje na kopu
djordjino
17.01.2013 | 12:06


Podrzavam.smilies/tongue.gif
Michael
17.01.2013 | 12:06


@NikolaAAA
nije bolje da ide između jer je viši vrh gde je Gvozdac i onda imaš 3-4 staze sa obe strane, a druga stvar kada bi bio između ne bi mogao da odeš ka ostatku skijališta, osim da se spustiš u dno Kneževih bara ili da ideš peške do vrha.

Što se tiče Gobelje, sa desne strane četvoroseda ne može ništa da se gradi jer je taj deo zaštićen. Staza 13e je na toj granici.
nesa
17.01.2013 | 12:05


Gvozdac naravno, kao sto ste napisali 10 novih staza,sta tu ima dalje da se razmislja.
Prioritet Gvozdac a posle Mali karaman.
smucar
17.01.2013 | 11:50


Podrzavam! Mada bih bio zadovoljan i kada bi tamo postavili onaj cetvorosed koji hoce da razmontiraju! Na kopu stvarno fale crne staze...
NikolaAAA
17.01.2013 | 11:48


Treba investirati u gvozdac jer su ledenice i gvazdac jedne od najlepsih staza i najbolje bi bilo kad bi taj sestosed mogao da prolazi izmedju njih tako da kada izadjes mozes ici i na jednu i na drugu stazu
Ne znam da l vam je padalo napamet da se napravi zicara na gobelji na severnoj strani po ceo dan nema sunca i na tom delu ima lepu strminu a i bas je dugacko brdo gotovo sam siguran da bi tu mogo i svetski kup da se vozi POGLEDAJTE KADA IDETE NA GOBELJU KADA STE NA CETVOROSEDU PRI VRHU POGLEDAJTE DESNO MOGLA BI DA SE NAPRAVI PRELEPA STAZA
Stevs
17.01.2013 | 11:41


@Bordercg: Nesumljivo je da je potrebno srediti Bele reke. Međutim opet napominjem to nema nikakve veze sa ovom investicijom. Ovde govorimo o investiranju u Gvozdac umesto u Mali karaman.

Gondola iz Brzeća, nov šestosed ka vrhu Struga i veštačko osnežavanje tog dela skijališta su potpuno zasebna priča i gradiće se po principu javno-privatno partnerstvo.

Detaljno o ovome možeš videti na sledećem linku:

https://www.infokop.net/autorsk...banje.html

Bordercg
17.01.2013 | 11:32


Ja mislim da su prije svega prioritet Bele reke i da se kupi vec jednom taj cuveni tabac sa vitlom.Zalosno je sto na onako dobroj stazi skijanje gotovo ne moguce.
Nino
17.01.2013 | 11:26


Podrzavam!!smilies/cheesy.gif
Ljubitelj Kopa
17.01.2013 | 11:26


Ako izlazna stanica gondole zaista bude na vrhu Malog Karamana imalo bi logike preurediti fixni cetvorosed, pre svega sto to nije investicija koja krece od nule, vec ce se iskoristiti postojeci stubovi i ostalo sto bude moglo. Ali bez ikakve dileme sestosed na lokaciji Gvozdac i Ledenice mora biti prioritetniji od istog takvog na lokaciji Marine Vode, jer je neumesno porediti 2 plave staze sa svim potencijalnim stazama koje nudi potez Gvozdac/Ledenice.
Stevs
17.01.2013 | 11:25


@Mili: Molim te pročitaj tekst o investicijama na Kopaoniku u sledeće dve sezone. Žičara na Marinm vodama se sigurno gradi i nema baš nikakve veze sa ovom inicijativom.

Ovde je reč o investiranju u Gvozdac umesto u Mali karaman.

Detaljno o investicijama imaš na sledećem linku:

https://www.infokop.net/autorsk...icare.html
Michael
17.01.2013 | 11:21


Podržavam!

Čak i one tamo godine je bolje da Marine vode dobiju šestosed jer je na njima sada najveća gužva. Ljudi tamo skijaju, a koriste i da bi otišli na Karaman ili Gobelju, a dobili bi dosta staza i bržu vezu.

Jedina mana svega ovoga je što Tornik gubi četvorosed za sledeću godinu.
Mili
17.01.2013 | 11:19


Po meni je potrebnija zicara na Marinim vodama!
milance (mobile)
17.01.2013 | 11:04


Svi za gvozdac. Samo napred
ovo je najbolja vest. Stevs konacno si postao covek. Ajmo ljudi od danas da sanjamo 2014 sa novom zicom na gvozcu. Imamo pravo na taj san
 1 2 3 > 
Napišite komentar (81)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (560):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
24.09.2020. 17:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Delimično oblačno 15°C 12°C 4  m/s (SSW) 72% 0cm
Delimično oblačno sub.osećaj
15°C
temp. Pančić
9°C
4 m/s
(SSW)
pritisak 828.8 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Treska
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Dečji park
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
2/24 1/45 0/30
 (8.3%)  (2.2%)  (0%)
Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Postoji još uvek, pre skretanja sa glavnog puta.

Prodaja: Apartman u centru Kopaonika
Koliko ja prepoznajem, radi se o vili Bjanka

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Ovo je sjajna stvar. Mislim da je gondola pun pogodak. SAmo me brine prilaz, okolo su sve hoteli, nema dovoljno parking mesta ni za goste ugostiteljsk...

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Super je za razvoj turizma gondola iz Brzeca,samo je šteta što je polazna stanica pomerena jos dalje nego što je bila. Zna li neko hoče li imati n...

Izgradnja nove staze na lokaciji Duboka 2 (FOTO & ...
@Šumarac: Podaci koje ste izneli nisu tačni. Ceo Kopaonik je pokriven sa 75km kvadratnih šume. Mislim da Ravni Kopaonik zahvata površinu od oko 1...

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Lepe vesti i odličan napredak! Zanima me s obzirom da dvosedi nisu radili 3 sezone i Brzeće za to vreme nije imalo nikakve veze sa ski centrom, da l...

Izgradnja nove staze 6c na lokaciji Duboka 1 (FOTO...
Kada ce biti neki text o radovima na novim stazama,kako napreduju poslovi?Hoce li biti spremne za novu sezonu?

InfoKOP istraživanje: "Da li prosecanje novih sta...
Ne vidim razlog za drvlje i kamenje povodom ovog teksta, u pravu je i autor teksta pošto verujem da je dugo pisao i prikupljao podatke a u pravu su i...

InfoKOP istraživanje: "Da li prosecanje novih sta...
Kad bi bar većina u ovoj državi radila svoj posao profesionalno, pošteno i sa takvim entuzijazmom kao što ga Stevan vlasnik ovog portala ra...

SKI kamere
@Azureusko MK gradi apartmane

InfoKOP istraživanje: "Da li prosecanje novih sta...
Deko, sve što ste napisali nema nikakve veze sa istinom, osim da ljudi uglavnom ne veruju institucijama, a ja bih rekao da ne veruju nikome, što se ...

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Stevo, Izvini, taj deo sam propustio, ali se iskreno ne secam da sam video da postoji mogucnost da se pusti u funkciju gondola ove sezone. Pre mesec ...

InfoKOP istraživanje: "Da li prosecanje novih sta...
InfoKop je mesto gde covek napravi "analizu" na osnovu 3-4 clanka, a da pri tome ne poznaje materiju niti dovodi u sumnju izvore podataka. Pri tome la...

SKI kamere
Da li neko zna sta se ce graditi iz Angele posto se uveliko uklanja igraliste, masine radne vredno svaki dan od 07h. ujutru.

Prodaja: Apartman u centru Kopaonika
Da li mozete da date vise detalja o vili. Koja je vila u pitanju, na kojoj lokaciji? Koja je cena apartmana? Hvala

Izgradnja gondole iz Brzeća, najavljen završetak...
Ниси добро проучио текстове, од почетка је била најава да ће бити за овај ски опени...