Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Agencija Supernova Travel
English
Harmonija Resort
Novi apartmani
Hotel Junior
Politika: Nada u povratak „odbeglih” skijaša
          Predstavnici „Skijališta Srbije” i hotelijeri na Kopaoniku teže povratku onih koji su zahvaljujući bezviznom režimu bili, videli i, tvrde, uverili se da slična skijališta nisu ni jeftinija ni bolja.
          Kopaonik – Nema dovoljno prirodnog snega za skijanje na Kopaoniku ali skijaši, ipak, uživaju. Jer, na staze je „napadao“ i iz snežnih topova, pa uz sunce i temperaturu za koji stepen ispod nule dobar je kvalitet snežne podloge i odlično su uređene skijaške staze.
          Tako se od proteklog vikenda skija na 12 padina, počev od „Malog jezera“ pa „Suvog Rudišta“, „Karaman grebana“, „Duboke“, „Marinih voda“, „Kneževskih bara“... Uz dodatne „padavine“ iz „topova“ skijalište će uskoro biti još šire. U toku ove nedelje planirano je otvaranje staze „Krčmar“ a kasnije i „Sunčane doline“, što sve učestalije traže brojni turisti smešteni niže od centra Kopaonika, sve do poznatog vikend-naselja.
          Nažalost, bez novog i višeg prirodnog snega neće moći da se skija na „Gobelji“, a potpunog zadovoljstva ostaće uskraćeni bolji skijaši. Jer, bez padavina sa neba neće moći da se skija na „crnim“ stazama „Gvozdacu“ i „Ledenici“. Takođe, tek uz više prirodnog snega moći će da se pokrene uspinjača „Bela reka“, koju ponajviše koriste gosti smešteni u naselju Brzeće.
          – Znamo, dobro osluškujemo sve zahteve turista – kaže za „Politiku“ Dejan Ljevnaić, izvršni direktor „Skijališta Srbije” – ali takva je godina i da nije novog i najsavremenijeg sistema za veštačko osnežavanje na Kopaoniku ove sezone, ovde ne bi bilo skijanja. Stoga, dogodine planiramo da tom opremom „pokrijemo“ i staze na Gobelji. Kao što vidite, ni na ovom, zbog prirodnih nepovoljnosti, „skraćenom“ skijalištu nema gužve. Nema čekanja ispred uspinjača, jer sada imamo novu šestosednu žičaru za Karaman i još dve nove četvorosedežnice. I već se pokazala ispravnost tih investicija, jer je za trideset odsto ove sezone više skijaša nego prošle. Do sada ih je bilo oko 49.000, a prošle godine ukupno oko 105.000. Primera radi, juče je (petak 28. januar, prim. M. D.) naš sistem zabeležio prolaz 3.500 skijaša. Dobro, bilo ih je nekada mnogo više, a mislim da se znatan broj onih koji su se protekle zime odmarali u drugim ski-centrima ipak vratio na Kopaonik – tvrdi Ljevnaić.
          On nam je još govorio o ulaganju u obuku radnika na održavanju staza, o poboljšanju bezbednosti skijaša, o konačno rešenom pitanju zdravstvenih usluga na planini...
          – A, što se tiče cena ski-karata, odluka o tome nije doneta bez upoređenja sa sličnim evropskim skijalištima. Tako je kod nas šestodnevni ski-pas 90, a u, recimo, Banskom 140 evra. Bio sam i uverio se da su ovde staze bolje uređene, da se u najvećoj gužvi ne čeka više od deset minuta, a tamo po sat, dva na gondolu... Takođe, i mi nudimo niz kombinacija za jeftinije korišćenje žičara i vodimo računa da gost ne bude oštećen – dodaje Ljevnaić, koji se nalazi i na čelu nedavno osnovanog operativnog štaba turističkog centra. Reč je o nekoj vrsti kopaoničke „vlade“, koja brine o bržem rešavanju raznih problema na planini.
          O tom poboljšanju i povratku „sjaja“ Kopaoniku govorio nam je i Nikola Avram, Istranin, uspešan menadžer u hotelijerstvu, koji se dokazao u Opatiji, Dubrovniku, Budvi... a mesto direktora „Granda“ od letos prihvatio kao lični izazov.
          – Eto, trenutno je pun i „Grand“ i „Konaci”. Tu je oko hiljadu gostiju i pomalo su zlonamerne te priče kako je ovde skupo, preskupo, a da ništa ne valja. Tačno je, imamo mi apartman od 1.100 evra dnevno po osobi, ali i sobu u ovom hotelu za 55 evra sa polupansionom. Ili, zakup apartmana od 60 evra dnevno u kome borave četiri osobe. Da, kafa ovde košta 180 dinara, ali toliko je u otmenijem hotelu i u Beogradu. Sada je Kopaoniku konkurencija cela Evropa i poredimo se sa sličnim tamošnjim skijalištima. Istina, može se tamo zakupiti apartman za 350 evra i u Francuskoj, ali najmanje 20 kilometara dalje od skijališta. Kopaonik je najbolji i najlepši ski-centar u regionu i uveliko radimo na tome da ovde dovedemo Ruse, Beloruse, Ukrajince a i Turke, pa da vratimo i Engleze – tvrdi Avram.
          Stari kopaonički „vuk“ Andrija Jeremijević, direktor hotela „Putnik“ koji je sada u vlasništvu ruske kompanije „Metropol“, potpredsednik je u nedavno osnovanom Udruženju kopaoničkih hotelijera.
          – Nema rentabilnog hotela na Kopaoniku ako, primera radi, sezona traje dva meseca a opštini Raška se za, recimo, oko šest hiljada kvadrata, koliki je ovaj hotel, godišnje plaća 2,7 miliona dinara na ime takse za građevinsko zemljište, 2,2 miliona za komunalije, trista hiljada takse za Nacionalni park... Tražili smo i vodili razgovore sa opštinskim vlastima da se to smanji. Znate, Kopaonik je šansa Srbije i ovde se mogu zaposliti ljudi, ali umesto subvencija država podiže namete, sada su te dažbine čak za 35 procenata veće nego, primera radi, na Zlatiboru – kaže Jeremijević.
Izvor: Politika - Miroljub Dugalić


Komentari (49)
 1 2 > 
axxer
10.02.2011 | 15:12


@InterSki
u potpunosti sam saglasan sa tvojim misljenjem.to sto neko nesto kritikuje ne znaci da ne gotivi KOP.jedino se ne slazem da su veiki ski centri jeftiniji od KOP_a sto ne bi bilo normalno.zamisli kad bi imao stavku prevoza od 120 eura(po osobi)na cene smestaja na KOP-u.ski pass nije skup ,a i sta da da bude za 50 km staza .
InterSki
10.02.2011 | 04:46


Neverovatno je koliko naši turistički radnici i predstavnici Skijališta Srbije, pokušavaju da svojim glupim izjavama promene faktičko stanje i utiču na mišljenje skijaša. Ali gospodo, skijaši su uvek bili i jači i obrazovaniji sloj društva. Pa ne možete sa njima da manipulišete kao što to nažalost sa većinom naroda rade političari. Ljudi su prethodnih godina probali i osetili, edukovali se na ličnom primeru i iskusili "loše i skupe" Alpe i to je upravo uzrokovalo da Kopaonik postane ono što zapravo i jeste - vikend skijalište. Ruku na srce, pripremanje staza i kvalitet održavanja skijališta je podignut na zavidan nivo, kakav je i na zapadu, ali Kopu ne ide u prilog više stvari: priroda (nizak i mali ski centar, klima koja poslednjih godina daje jako malo snega), ipak visoke i nepristupačne cene. Pa gospodo nemojte nama koji su bili u mnogim evrpopskim ski centrima da pričate o cenama i kvalitetu usluga. Osetili smo šta znači za male pare skijati u mnogostruko i neuporedivo boljim i većim skijalištima. Za manje pare nego na Kopu! Od tada Kop prihvatamo samo kao vikend skijalište. Budite sa time suočeni i pomirite se sa time. I kada spustite cene drastično, Kop nam opet neće biti zanimljiv više od vikenda. A dotičnoj personi iz Opatije i Budve, predlažem, ma koliki mu to izazov predstavljalo, da se ipak vrati na more i poštedi nas svojih dalmatinskih mudrosti. Ne mora se kod nas učiti zimskom turizmu.. E pa gospodine Avrame u Francuskoj su svi objeti i rezidencije na samim stazama. O kojih vi 20km govorite.Koncept gradje ski centara je takav da je velika većina objekata ski-in ski-out i sve je podređeno skijanju i tako se i gradi. Tamo šećeraši ne vode skijališta, već kompanije sa deceniskim iskustvom, kompanije kojima su klijenti iznad svega. Idite malo dalje od vašeg sela i vidite kako to izgleda, a nemojte nama da drobite i da trabunjate. Znamo mi dobro sta su to bubrezi gospodine Avrame. Neka vam Kostić uplati aranžman, kad mu prodaja ide tako dobro (kako hotelskih kapaciteta tako i parkig karata ispred Konaka, jer je na volšeban način postao vlasnik i državnog parkinga), pa naučite malo kako izgleda nešto što pokušavate da nama koji to znamo opišete. I verujte neće ga mnogo taj aranžman stajati, biće jeftinije nego kod vas u apartmanima, a i biće mnogo bliže stazi!!!
Manite se bre gospodo više prazne priče i zavrnite rukave. Sagledajte vaše šanse i mogućnosti, zaposlite kvalitetan kadar i vidite dalji pravac razvoja skijališta. Pa nemojte u vašim korisnicima usluga (s tom napomenom da je jedan deo tih korisnika usluga gradio skijalište kojim sada upravljate i čije usluge sada prodajete tim istim ljudima i njihovoj deci)tražiti krivce, nego tražite načine da ih privučete i vratite. Nemojte biti kao političari koji su vas tu postavili. Neophodno je da se vi prvo promenite, da bi izvršili neke kvalitativne promene.. Mi smo se već promeni, ne brinite. Za manje para smo shvatili šta to znače prava skijališta. Naše mišljenje teško da će promeniti vaš ograničeni i pokvareni rečnik.. Skinite preskupe boravišne takse, manite se naplata parkinga, ne uvodite taksu za ulazak u Nacionalni park, jer sve su to stvari koje vam ne idu u prilog. Imajte i na umu da su naši očevi to generacijama gradili. Ne lomite nam bagrenje!!!
axxer
09.02.2011 | 15:29


onaj sto pise o BOGNER-u, to nisam ja!smilies/grin.gifsmilies/cheesy.gif
axxer
09.02.2011 | 15:26


e,sad je dosta!molim moderatora da reaguje, kad mi je vec izbrisao moju polemiku(ostru i opravdanu)sa nekim likom.opet neko uzima moje ime i pise svoje komentare.pa stvarno, sta se desava u zemlji srbiji.ovde svako kome sta padne na pamet da drpi ,drpise.nece moci lopine!
axxer
09.02.2011 | 13:11


Povodom komentara o BOGNERU za 3000evra pogledaj tekst o zeldenu:

http://www.b92.net/putovanja/destinacije/evropa.php?&nav_id=490953

kada procitas tamo videces da ima RUSA sa jaknama takvim i slicnim E SAD kada to nose franuzi ili austrijanci to nikome ne smeta ali smeta kada nose rusi i srbi.

U PREVODU svuda to mozes da vidis i PROBLEM je u onome ko gleda a ne u onome ko nosi smilies/cheesy.gif umesto da ides da skijas na planinu ti gledas tudje PARE jakne dzipove!!!

Vidis kako je Sasa u zeldenu video ruse sa skupim jaknama umesto da je gledao staze covek je pola teksta i utiska o zeldenu napisao o rusima i njihovim autima i jaknama!

I onda razmisli u kome i cemu je problem!?!? smilies/cool.gif
DeepDiver
09.02.2011 | 11:16


Bio u Banskom ove godine da malo "odmorim" od Kopaonika u kojem sam bio godinama zaredom.Prethodnici kazu da se ceka jako puno na gondolu sto se desavalo samo u toku vikenda i to ujutro kada se svi izvlace do staza.Naravno, postoji varijanta da se do staza i dodje kolima sto sam ja cinio svako jutro jer su mi u THULE-tu skije tako da mi je lakse da se odvezem do staza nego da se cimam gondolom. Kopaonik ima neke prednosti a to su sto su hoteli mnogo blizi pocetku staza i sto je ski pas jeftiniji nekih 50 e. U svemu ostalom je Bansko u prednosti a narocito u hotelskom smestaju koji je jako dobar za relativno male pare. Bio sam sa porodicom u hotelu Lucky koji je potpuno nov hotel i u kojem sam apartman LUX od nekih 60 i kusur kvadrata (dnevna soba+spavaca+kuhinja+kupatilo) za nas cetvoro platio za 7 dana (nocenje+dorucak) 720 evra.Hotel je manji od Granda ali je i bolji. Ima manji bazen, saune, parna kupatila, diskoteku, igraonice..... Toliko sam ili malo manje placao potpuno devastiranu sobu u Konacima u kojoj tus baterija u sred tusiranja prebaci vodu sa tople na hladnu!!! Svi komentari koji kritikuju KOP su po mom misljenju od strane ljudi koji vole Kopaonik a istovremeno mrze potpuno pogresnu politiku ljudi koji upravljaju njime. Nikad srece nece biti na ovoj planini dok recimo Skijalistem Srbije upravlja kadar ........ stranke kojoj je pripalo to Javno preduzece na "gazdovanje". Dokle bre ljudi tako? Neko rece da Grand pokusava da iskljucivo napumpanim cenama pravi neku toboznu exkluzivu i potpuno je u pravu. Ali se uvek i nadje 300 "napumpanih" faca koji su u Grandu da bi ih videli a u Tri doline ne moze niko da vidi njih ni njihove zene u Bogner jaknama od 3000 evra. Kopaoniku se ovom poslovnom politikom pisu crni dani. To je sigurno tako jer nakon ukidanja viza otvoren je pristup mnogo jacim centrima za koje ruku na srce vredi i platiti vise neko Kopaonik mada u dosta slucajeva i ne treba pretplata. Moje misljenje je da bi Kopaonik da bi bio iole konkurentan morao da linerano spusti cene za najmanje 30%. Cene smestaja pojedinacno gledano i citavih 50%. To bi ljudi koji odlucuju mogli, ako zele dobro Kopu i ako nepristrasno analiziraju, i sami da zakljuce.
Alex29
08.02.2011 | 14:17


Avramova glupost, necuvenasmilies/smiley.gif. (350€ za apartman 20 km od skijalista u Francuskoj)..tako nesto ne postoji!!!!
Odlican stan ( 50m²smilies/wink.gifpored gondole u Chamonix-u, 500-600€, 7 dana. Vanpasionska i skipass skuplji nego Kop.
Madona di Kampiljo jeftinija i sa vanpasionskom(ili bar jednaka, nikako skuplja)i smestajem. Jedino pass skuplji."Grand" bi moraaooo biti najmanje 30% jeftiniji, e onda bi stvarno bio pun. MK slabo kapira da kroz veci broj gostiju i vecu potrosnju vise zaradjuje. Pokusava vestacki kroz visoke cene da stvori "elitni" hotel.
Lala
06.02.2011 | 13:16


Dokle li ce da krlja interesna grupa "G17 plus provizija"...
Temperatura je +8, ne -8, no +8, dzaba krecite ljudi, ne bacajte nase pare!
Kakva crna Gobelja, ako su temperature ovakve, kada nema minusa ni nocu, nema nista ni od vestackog snega.
SKI SKI SKI
06.02.2011 | 09:51


Setili ste se u februaru da osnezite i otvorite ostatak staza.
Gde ste bili za Novu godinu a ne pri kraju sezone?
ljubinac
04.02.2011 | 21:42


Malo cu da budem dosadan, naime, radi se o SEZONSKOM ski-pass. On je namenjen svima koji bi dosli vise puta u toku sezone na planinu.
Ne mora da bude skuplji kopaonicki od Austriskog.
aleksandar aca
04.02.2011 | 20:57


bio sam u francuskoj prosle i ove godine i uverio sam se da je tamo jeftinije i bolje.


cuk@
04.02.2011 | 19:06


@nero, svaka ti je na mestu. trebali bi svi da budemo samo-kriticni, a ljudi iz SS pa malo razmisle o komentarima svih nas
nero
04.02.2011 | 05:19


Ja bas mislim da je velika prednost ovog sajta sto se razmenjuju i uporedjuju iskustva izmedju Kopaonika i ostalih skijalista.

Iz svog 25-ogodisnjeg Kopaonickog iskustva ne verujem da bi bilo ikakvog napretka da toga nema.

Naravno, ima mnogo lupetanja i neistina sa svih strana i to stvara tenziju.

Inace, mislim da je sistem za osnezavanje odlican potez i velika pohvala za to.

Evo i par komentara na racun SS (ne na racun Kopaonika). Bas me briga sto ovo nije njihov sajt, ja itekako mislim da ga prate, a ne mogu da obrisu komentare koji kvare idealnu sliku koju prezentuju smilies/smiley.gif

1. Bilo bi jako znacajno da se poradi na ozbiljnijim stazama. Osim Duboke (Crne) koja uglavnom radi za ozbiljne skijase malo je adekvatnih staza. Krcmar radi/ne radi(dobra staza) ali gotovo nikad ne sredjuju najstrmiji deo ispod medjustanice, zica je prespora. Belu reku(crnu) koja nikada dok sam ja bio na kopaoniku nije zvanicno radila nikada nisam skijao sredjenu. Gvozdac gornji deo ne spada ni u staze sa hupserima (mogules ili bumps) jer te staze nisu po principu hupser od metar a izmedju led, dakle nikad nisam vozio uradjenu stazu Gvozdac gornji deo. Ne prihvatam objasnjenje da ratrak ne moze da se popne... licno sam vozio i strmije staze sredjene kao piste. Ledenice - uvek je moralo da se sece kroz sumu do pola gornje strmine... Dakle treba raditi na ozbilnjim stazama koje imaju bar neku duzinu. Ne verujem da ce u buducnosti Kopaonik privlaciti skijase Karaman Grebenom ili veoma popularnom stazom "Duboka 2" koja je inace kombinacija prispoja staza i najravnijih delova crvene duboke, crne duboke i krcmara, a sama zicara bila namenjena izvlacenju sa Krcmara na KGB.

2.Parking - katastrofa, mada ne znam da li bi otvaranje parkinga koji se placa nama ista znacilo jer sam siguran da bi ogroman broj ljudi i dalje parkirao kojekuda, a lopatari nasli nova mesta za prodaju...ali bar bi trebalo probati.

3.Treba razmisljati i o dodatnim sadrzajima koji bi bili ikljuceni u cenu ski pasa. U velikom broju skijalista bazeni i klizanje je ukljuceno u cenu ski pasa.

4.Besplatan ski bus uz ski pas. Bas bi bilo dobro da se napravi neka linija brzece - putnik - vikend naselje kao gradski bus. Mislim da bi poboljsalo razvoj turizma u ovim delovima Kop-a.

Par cinjenica:

- Skijanje u Alpima jeste od 250 EUR po osobi(prevoz, ski pas, smestaj). Gornje granice nema.
- Van aranzmanske cene jesu skuplje od 1,5 puta u proseku (na kratak period nije velika razlika po osobi, ko finansira devojku, momka, porodicu, razlika je osetna)
- Skijanje u vecim alpskim centrima je uglavnom dosta bolje do mnogo boljeg (broj, kvalitet i duzina staza), ali ipak se radi o najboljim skijalistima na svetu, odnosno u evropi
- Uredjenost mnogo bolja
- Sistemsko planiranje i razvoj - NEUPOREDIVO (kao i uredjenost drustva i drzava)
- Kopaonik je bolje skijaliste od Jahorine (koja je jako slicna)i brojnih slovenackih skijalista (sva su uglavnom manja), za Bansko ne mogu da kazem.


Posto mi jos uvek Alpe nemamo, dakle nemamo takve prirodne preduslove, moramo znacajno poboljsati rad i planiranje kako bi Kopaonik ostao skijaski centar, a ne postao planinska vazdusna banja. Zamena zicara je bio prvi ozbiljan korak (zamena cetvorosed - sestosed na KGB-u je cista kozmetika, staza ne moze da podrzi toliki broj skijasa), vestacko osnezavanje je drugi ozbiljan korak u tom pravcu. Sledeci koraci bi morali da budu uredjenje ozbiljnih staza (staza od 200-300 metara ima dovoljno), obogacivanje vanstazne ponude (bazeni, klizalista ili nesto trece) i povezanost centra ski-bus linijom.
pailhead
04.02.2011 | 03:09


pobedili ste, kopaonik treba da ostane ovakav kakav je i da se nista ne dira.

Nas je. Mislim, moj je, tvoj je, i kao takav je super.

Cene, svaka na mestu, sve su opravdane.

Ski pas, ne daj boze da daju neki popust i da puste u prodaju preko interneta u junu mesecu, mislim da ce se u tom slucaju desiti veliki zemljotres i cela planina ce propasti.

Brzece, niposto ne aktivirati i razviti!

Ziveo kop, a vi sto idete tamo po francuskoj, idite tamo i cutite.
martin
04.02.2011 | 01:30


bolje da raspravljamo o legalizaciji marihuane, ja se skroz slazem sa kolegom ispod.ni nikako mi nije jasno otkud toliko ljudi koji ne vole kop na ovom sajtu, sta radite vi ovde???nkop je kop, alpi su alpi.nkraj price, nema sta dalje da se prica.
kobaja
03.02.2011 | 16:37


Meni nije jasno zasto se toliko prepucavate sa tim skijalistima za koje do pre koju godinu niko nije ni cuo a kamo li otisao,svi smo mi deca kopaonika i jahorine,tu sam naucio da skijam... jbg emotivac!!!
Ne mogu da mrzim kop,jeste da nisam zadovoljan sa nekim stvarima i da me neke stvari iznerviraju ali cu i dalje dolaziti na kop... zato sto je moj smilies/grin.gif
Isto tako nisam bio zadovoljan sa nekim stvarima u Risoulu i Varsu,cenam npr
Dule je potpuno u pravu i pozdravljam...
na kraju krajeva,ko ne voli kop,zasto uopste posecuje ovaj sajt
meni je ovaj sajt zen,gledao svaki dan situaciju na kamerama i uzivam u prirodi kopanika,jahorine,stare planine,...
sve vas pozdravljam pa i vas hejtere smilies/wink.gif
Opustite se
Stvarno treba da se legalizuje ta marihuana,ocigledno bi nekome prijala smilies/cheesy.gif
Peace
shusha
03.02.2011 | 15:55


Meni nisu jasni ovi koji se zale na cene! Cene su takve kakve su i ako ti se svidja izvoli ako ti je skupo sedi kuci i to je ili jos bolje ako ima negde jeftinije izvoli tamo i uzivaj! Zar vi ocekujete da ce neko da spusti cenu necega zato sto je to vama skupo, onda pisi mail Nike-u da su im patike bezobrazno skupe i da moraju da pojeftine da bi ih vi kupili, stvarno smesno
JOVAŠ
03.02.2011 | 15:13


BAR LA TORE CARUSELO 3000
Evo nekih cena iz restorana iz Livinja. Rstoran je na 3000 m visine.
Kafa espreso 1 EUR
Kapucino 1,80 EUR
Kafe correto (kafa+malo loze)1,50 EUR
Kisela voda 0,5l 1,50 EUR
Topla čokolada 2,5 EUR
Wiski od 3-3,5 EUR

Znači cene su kao na KOPU ako ne i niže.
U istom restoranu se mogu pojesti gotova jela od 6 do 9 EUR
Znači nije toliko problem cena ski pasa na Kopu koja je niža nego na Alpima nego cena ovih drugih stvari. Čija je tu krivica ne znam, al ne kapiram kako uporno drže visoke cene od smestaja pa do hrane i pica a zvrje poluprazni.
Kazu da je Grand pun. Pa uvek će se naći 200-300 ljudi koji mogu i žele da plate tu cenu.
U Banskom je takvih 50tak hotela(4****) pa je zato i cena 3puta manja nego u Grandu
sasazemun
03.02.2011 | 12:24


kao sto rekose kop je pristojna planina pa sto i cene nisu pristoje
Melnibone
03.02.2011 | 11:45


Dragi sagovornici, kao što neko reče uporedjujemo neuporedivo, Alpi su Alpi i nikad neće Kop moći da se poredi sa njima. Kopaonik je jedina iole pristojna planina u Srbiji ( Stara pl. je još u razvoju) i takva je kakva je drugu nemamo i sa tim moramo da se pomirimo. Skijam na Kopaoniku od 87. i ove godine je zaista bilo extra skijanje sobzirom na količinu snega.
Treba shvatiti da je Kopaonik rekreativna planina, za početnike i srednje skijaše, to je moje shvatanje, a naravno može da ugosti i po kojeg pro skijaša. Mnogo ljudi gore imaju vikendicu,apartman, prijatelja sa vikendicom, apartmanom, a što je najbolje iz bilo koje tačke u Srbiji možete relativno brzo da dodjete i da provedete lep vikend. Pouzdano znam da ima smeštaj u centru za 7e noćenje po osobi.Što se tiče klope i pića i to je raznoliko pa može da te košta kao npr u BGD-u a može da te košta kao da si otšao u najexkluzivniji restoran, sve je stvar izbora.
Što se tiče beogradskih (predrasuda je da su svi navedeni iz Beograda) isfoliranih likova, snobova,manekena i svih ostalih koji nam kvare sliku o kopu i uzasno nerviraju, e pa njih ima svuda ne samo gore, oni zive pored nas pa su neizbežni i gore. Postavite lice na ignore i skijaj za svoju dušu i ne obraćaj pažnju. U januaru mi je čak bilo zanimljivo kada vidim devojke na -10 u jaknici do pupka i fancy ski odelima sa šminkom na licu kao da je pošla na snimanje filma pa pravac Karaman greben smilies/smiley.gif)
Neko je čak pomenuo i divlju gradnju, rasulo, nerešena monoga pitanja poput vodosnabdevanja, kanalizacije... ima tu mnogo stvari ali na žalost takva nam je cela zemlja pa ni gore ne može da bude puno bolje.
No ovde će uvek da se bije bitka protiv vetrenjača tj gde je bolje na Kopu ili Alpima obe strane imaju argumente i za i protiv ali većina neće da shvati da je sve to stvar ličnog izbora. A ovaj sajt treba shvatiti onako kako mu to i ime govori!
Ja gore imam vikendicu od 87. i gore sam i zimi i leti i poznajem sve vrline i mane Kopaonika, želim da skijam na Alpima i to ću ostvariti,trenutno ne mogu zbog malog deteta, zaista bi mi bilo cimanje da idem na Alpe sa njim, ali kopaonik ću uvek voleti i uvek ću rado da skijam gore. Pozdravljam Vas sve i ljubitelje Alpa i ljubitelje Kopaonika.

Sve je stvar u ličnom izboru!!!
Dule
03.02.2011 | 11:10


@djox: Alpi su planincine kao sto je i BMW X5 autina. Samo izvini ne mogu sebi i porodici da priustim ni planincine ni autinu.

Razbacujetre se ove sa evrima kao da rastu na livadi. Kao 150E skuplje sta je to nije nista za ono sto dobijes. 150Ex4 je 600E. Znate li vi koliko je 600E u ovoj siromasnoj drzavi.
djox
03.02.2011 | 10:58


DULE@
Lupetas. Ko te tera da jedes u restoranu u fancy centru u Francuskoj, koji SKUP i za prosecnog Francuza? Gde to pise da je obavezno? Ako ti se Srbuje, lepo kupi ski opremu MADE IN SERBIA (skije, vezovi, pancerice...), pa se obuci u istu takvu MADE IN S odecu i na kraju sedi na MADE IN S zicu...
Ne UPOREDJUJ NEUPOREDIVO, jer Kop je planinca, a F alpi su PLANINCUGE i to NEPREGLEDNE!
JovanP
03.02.2011 | 10:31


Ne mora da se potroši 2500 evra za evropsku destinaciju, godinama skijam u Austriji i za četvroročlanu porodicu prevoz kolima, smeštaj sa ski-pasevima, doručkom kući, ručkom na stazi a večerom kako-kad može se proći i za 1800 evra. Apartman je uvek blizu staze ili je ski-bus stanica najdalje 20m od kuće. Zavisi kako se dogovoriš i kada tražiš smeštaj. Iluzorno je ići preko agencija jer nude precenjene aražmane.
2fasy4you
03.02.2011 | 10:30


Bravo dule cista 10-tka
Dule
03.02.2011 | 10:11


Sve nabedjeni klinac do klinca. Kad jednog dana budete dobili porodice svi cete da idete na taj Isti Kopaonik. Dok god vas finansiraju mama i tata nemate pravo da bilo sta ocenjujete.

Da odete sa cetvoroclanom porodicom u Francusku treba vam najmanje 2000e ali da se stisnete, a najcesce izadje i preko 2500e

Sad ce da se javi dvadeset njih da mi kaze da ima za 300e sve po osobi. Ajde ti vodi dete na put od 22 sata autobusom, ajde hrani tamo dete sa normalnim potrebama, kupi ski pass za to isto dete, plati mu vrtic, plati mu ski skolu, nadji mu normalan smestaj, plati parking za auto 80e... Kada sidjete sa majcine grbace onda pricajte.
prvi srbin u svemiru
03.02.2011 | 09:53


ahahahahahahahah....pa kopaonik je TRECERAZREDNI ski centar u koji pored nas blesavih dolaze jos samo nabedjeni beogradjani kojima je svaka druga rec ZNACI. o skijanju necu ni da pricam,svako poljance je staza....
Dule
03.02.2011 | 09:37


Evo uporedjivanja:

Bondjorno pored Karaman grebena hamburger/belo meso sa dodacima + coca cola 200/250 dinara

Francuska Val dizer na stazi u restoranu za samoposluzivanje piletina + coca cola + mali kecap 18,5E

Coca cola u limenci na stazi od 100 do 180 dinara na Kopaoniku, Francuska od 5-6E na stazi.
zmago
03.02.2011 | 09:33


KAO NE ZNAJU DA TREBA DA SPUSTE CENE!!!smilies/grin.gifsmilies/grin.gifsmilies/grin.gif
sonikue23
03.02.2011 | 03:24


A zaboravljate da napomenete KOLIKE su cene napolju...jeste da je ski pas i prevoz i to jeftinije....ali ti treba za Alpe barem 500 do 700 evra da zivis normalno tih 10 dana,a ne da gladujes....koka kola 10 evra.
zemun
03.02.2011 | 00:41


bansko je zakon kopaonik je velika nula vazno da su nagruvali cene ko ih sisa neka puknu samo neka dizu cene sledece godine ce moliti da im neko dodje
 1 2 > 
Napišite komentar (49)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (531):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
25.05.2024. 10:30 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Pretežno vedro 10,5°C 3,2°C 4,6  m/s (E) 61% 0cm
Pretežno vedro sub.osećaj
11°C
temp. Pančić
9°C
7,4 m/s
(E)
pritisak 831,5 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Vila Pančić
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Cena ulaska u Nacionalni park Kopaonik
Čovek je ovde sve lepo objasnio, samo prenosim: https://www.infokop.net/press/pocinje-elektronska-naplata-ulaska-u-nacionalni-park-kopaonik.html "J...

Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
U drugoj rečenici teksta ne odgovor na tvoje pitanje smiley “Rozeta će svoja vrata otvoriti 2026”

Prekid u snabdevanju vodom Kopaonika, normalizacij...
Ponovo burek? Sa mesom ili sirom?

SKI kamere
Hvala ti Dex na odgovoru

SKI kamere
No name U sustini sve je slicno skijanje jer je glecersko. Gledaj gde ima trenutno vise snega na tim visinama i kada je padao svezi sneg. Zadnjih ned...

SKI kamere
Kopaonik je van zimske sezone "Grad duhova"😑 Sablasno

SKI kamere
Da li ima neko ko je leti išao na skijanje na Alpe da podeli utiske vredili otići. Kakvo je tada stanje staza i slično. Konkretno me interesuje Zer...

SKI kamere
Prosto je neverovatno da Kopaonik nema otvoreni fudbalski teren. Košarkaški teren. Barem neku veštačku stenu. Video sam ove nedelje dosta škola ...

SKI kamere
Ako urade kako treba, biće skijanje do prvog, možda i do 7. maja redovno

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
@Ledenjak: ne razumem šta komentarišeš ako ne znaš ni koje akumulacije postoje, ni odakle će da se puni nova ni šta će da se gradi. Prvo pro...

Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
Ove godine gotovo ?