Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Viceroy Kopaonik
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
Agencija Supernova Travel SKI BUS
 
Proširena četiri vezna puta i crvena Duboka (FOTO & VIDEO - oktobar)
04.05.2020 | 01:56 -> 16.01.2021 | 14:21
JP "Skijališta Srbije" su tokom letnje ski sezone izvršili radove na proširenju četiri vezna puta i jedne ski staze na lokacijama Krčmar, Duboka i Marine vode. U zavisnosti od stanja na terenu, uređene površine za skijanje su širine i do 40 metara.

Na lokaciji Krčmar prošireni su vezni put Кrčmar - Duboka 1 - dužine 285 metara i vezni put Duboka 1 - Кrčmar - dužine 440 metara.

Na lokaciji Duboka, proširen je vezni put Кneževske bare - Duboka 2 - dužine 1120 metara. Maksimalno je ublažena S krivina ispod žičare Duboka 2, kako bi se postigla veća bezbednost skijaša na delu gde se ukrštaju nova ski staza Duboka 2 i ovaj ski put.
 
Na lokaciji Marine vode, izgrađen je praktično potpuno novi ski put - od izlazne stanice novog sidra do veznog puta Mali karaman - Karaman. 

Mapa proširenja
Na stazi 6a (Crvena Duboka) izvršena je nivelacija terena u zoni "skoka" (kod spoja sa ski putem Pajino preslo - Crvena Duboka), te je isti i uklonjen, pa je postignut kontinuiran pad ski staze. U delu od "skoka" pa do ulivanja u crnu ski stazu sa oznakom 6, u dužini od oko 565 metara, staza je maksimalno proširena u skladu sa mogućnostima na terenu i nagibom škarpi. Takođe, izvršeni su i svi potrebni radovi na uklapanju ski staze 6a sa ulivom nove ski staze Duboka (6c).

  
 
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.
oktobar 2020.

Pogledajte još: 

 


Komentari (12)
Zvezdarac (Android)
01.11.2020 | 11:33


Za skokove i akrobacije postoji snow park (valjda - trebalo je da bude prebačen na potez ispod pancica).
Uostalom, pre nekoliko godina je poginuo momak koji je vozio po crnoj gobelji pa se posle skoka zabio u suprotni kraj padine.
Kliker-np (iOS)
31.10.2020 | 18:47


Skokovi trebaju samo kamikazama,a nikako normalnom skijasima. Ako ide brzo skija ga nosi i skoci misli da zna da skija. Postavis mu kapije on zube polomi. To su ti vestiji skijasi. Apsulutna podrska sto se zaravnio taj deo staze. Sto se tice tanjirica koji bi vodio do ledenica nema nikakve potrebe. Tu se bukvalno gura 20m i to kada je meksi sneg. Dobar posao je uradjen ove godine. Svaka cast.
cogi
31.10.2020 | 15:38


Skijanje treba da je uzivanje a ne trka sa opasnostima. Na tim stazama treba da stasaju i nove generacije skijasa.
Nebih da skijase koji imaju primedbe na ucinjene popravke upucujem na spust u Vengen ali ima nas skijasa ponosnih i preko 70 god zeljnih skijanja i zdravog zivota.
NE BRZE OD ZIVOTA.
avast
30.10.2020 | 08:45


Kada će nove staze - putevi, biti ucrtani na ski mapi ?
Nikola (Android)
08.08.2020 | 20:10


Sa ovakvim stvarima rasteraćete skijaše. Dolaziće vam oni koji nemaju baš neku potrebu za skijanjem, a takvi mogu da odu i na neku planinu na kojoj nema staza za skijanje. Moja deca već najavljuju da neće više dolaziti na Kopaonik ako im uklone sve što im je bilo interesantno.
mijat
11.05.2020 | 14:46


apsolutno se slažem sa napisanim u zadnja 4 posta i još bih dodao da ne treba bager da radi po svaku cenu. na Kopaoniku ima staza za sve i zašto treba ravnati i praviti nove karamane ili sunčane doline? na jahorini je isto urađeno, ista je ovo škola
srdjan
11.05.2020 | 13:10


Slažem se da je terenski skok na crvenoj Dubokoj "atrakcija" te staze i a ga zato treba ostaviti. Obzirom da se isti može lagano zaobići smatram da bi bilo ok samo postaviti upozorenje -zbog neveštijih skijaša.
Dex (Android)
08.05.2020 | 17:13


Ono što je najatraktivnije na tom delu staze oni uklanjaju!Taj što je to uklanjanje odobrio verovatno nije skijaš ili se nikad nije spustiu tu!
Sojic (Android)
07.05.2020 | 21:46


Taj skok je atrakcija za skijase koji dobro poznaju taj deo staze a pritom su vestiji skijasi.Za ostale moze da bude itekako neprijatno iznenadjenje.
Stinger
06.05.2020 | 18:48


Pa taj "skok" je najveca atrakcija Crvene Duboke - zasto ga uklanjaju? Hoce da naprave jos jedan Karaman Greben?
Wixi (iOS)
05.05.2020 | 11:00


@Miodrag Možda bi bilo realnije da se onaj tanjirić što je nekada bio Vučak 1 stavi od žičare Gvozdac do vrha Ledenica, taman ne bi morali da se guramo😆
Miodrag (Android)
04.05.2020 | 16:56


Prijateljska sugestija: bilo bi lepo da se razmislja da se obori malo deo koji ide od zicara Gvozdac, Mali Karaman i Lnezevske bare ka vrhu staze Ledenica.
Napišite komentar (12)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (544):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
17.05.2021. 03:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 6°C 5°C 4  m/s (SSW) 100% 0cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
6°C
temp. Pančić
5°C
4 m/s
(SSW)
pritisak 823.1 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Brzeće centar
Kopaonik WebCAM arhiva
Održana akcija čišćenja Kopaonika, nova akcija...
Stevs, iz godine u godinu se akcija čišćenja održava petkom. Da li postoji neki razlog za to? Verujem da bi bio znatno bolji odziv da je subota il...

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
Ovaj umesto "dajte" piše "daj te"... Onaj Markic umesto "Ne radi" pise "neradi"... Sve mi pametuju genijalci sa dva razreda škole

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
@Wixi Nekada je planirano da se na lokaciju Struga postavi šestosedna žičara (https://www.infokop.net/autorski-tekstovi/gondola-iz-brzeca-i-josanic...

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
Videli smo ove sezone vetar pravi problem gondoli pa neradi cesto puta.. mozda je bolje resenje odvojene instalacije zbog vetra.

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
@Petar Osposobiti prvo sidro Struga i očistiti pripadajuću stazu, dodati je u ponudu skijališta pa ako bude bilo potrebe onda možemo da pričamo o...

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
Fenomenalan, pravi primer “srpske sloge”: umesto da su odmah napravili gondolu od Brzeća do vojnog odmarališta, sada dođosmo do dve gondole. Pa...

MK group na čelu srpske privrede i po humanosti
Sve pohvale 👏👏👏

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
Sad će neko da upali kola i da dođe iz Brzeća do vojnog doma pa da sedne na gondolu?! Glavno pitanje je kome li se ustupa zemljište vojnog doma? ...

U planu kombinovana gondola na lokaciji Mali karam...
Daj te zicu do Gobelje.....a ne da ti treba sat vremena do tamo.....

SKI kamere
@Dragorad grina, to je letnja staza, s tim sto to nije Pancic nego Krst.

SKI kamere
Sem šestoseda iz centra , brzina drugih žica je katastrofa . Meni je trebalo pola sata na malom karamanu . Čovek izgubi volju . Treba unaprediti ...