Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
BMW experience
FOKA SPA SKI BUS
 
Cena ulaska u Nacionalni park Kopaonik
09.10.2017 | 01:53 -> 07.05.2019 | 17:14
Ulaz u Nacionalni park Kopaonik
Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode započelo je naplatu ulaska u Nacionalni park Kopaonik od oktobra meseca 2017. godine. Naplata se vršiti svakog dana od 7 do 19 časova, po motornom vozilu, na ulaznim kapijama Jošanička banja - Đorov most (putni pravac Jošanička banja - Kopaonik), Brus - Brzeće (putni pravac Brzeće - Kopaonik i Sunčana dolina (putni pravac Rudnica - Kopaonik.

Novi cenovnik stupio je na snagu u maju 2019. godine, a cene su formirane na osnovu tipova motornih vozila koji ulaze u nacionalni park.

Putnička vozila i motorcikli:


 • Dnevno: 300 dinara
 • Nedeljno: 800 dinara
 • Godišnje: 2.000 dinara

Putnička sa prikolicom i kombi vozila:


 • Dnevno: 500 dinara
 • Nedeljno: 1.300 dinara
 • Godišnje: 3.300 dinara

Autobusi i kamioni:


 • Dnevno: 700 dinara
 • Nedeljno: 1.800 dinara
 • Godišnje: 4.500 dinara

Motorna vozila sa više od tri osovine:


 • Dnevno: 1.700 dinara
 • Nedeljno: 4.500 dinara
 • Godišnje: 22.000 dinara

Povlašćene karte za građane Opština Raška i Opština Brus više ne postoje.

Vozila koja pripadaju hitnoj pomoći, vatrogasnoj službi i policiji ne plaćaju ulaz u Nacionalni park Kopaonik.

Naplata se vrši na osnovu Uredbe vlade Republike Srbije o bližim kriterijumima načina obračuna i postupka naplate naknade za korišćenje zaštićenog područja od 17.7.2010. godine, Saglasnosti resornog ministarstva od 9.11.2010. godine i saglasnosti Javnog preduzeća Putevi Srbije od 29.7.2009. godine.

Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik je dužno da sredstva ostvarena naplatom naknade vodi na posebnom računu i koristi za zaštitu, razvoj i unapređenje zaštićenog područja, odnosno za sprovođenje Plana i programa upravljanja (aktivna zaštita i monitoring borovnice, monitoring stenoendemita,  monitoring vodozemaca i gmizavaca, monitoring ptica - uralske sove, gaćaste kukumavke, sivog sokola, orla, monitoring vuka, monitoring srna i divljih svinja, zaštita i monitoring kvaliteta voda itd.)


Komentari (87)
 1 2 3 > 
Pop
07.05.2019 | 12:08


Šta je uradjeno od dosadašnjih para uzetih na kapijama,najčešće bez računa?!
dado
05.10.2018 | 13:01


Kada ovo bude zaista nacionalni park a ne divlje gradiliste rado cu platiti taksu.. Ovako sada dosao i nikada vise. A potrosim 1000 do 2000 dnevnih karti, pa eto racunice..
nesa
05.06.2018 | 17:37


@Реалан

Hvala!
Реалан
05.06.2018 | 09:10


@nesa

Не добијеш фискални него неку признаницу. Ја сам у нп ушао из Брзећа, ту платио, после ишао до викенд насеља и опет до врха, ту им показао признаницу од плаћања и све било ок
nesa
27.05.2018 | 16:26


Ima li neko svežu informaciju, da li daju fiskalni račun za naplatu u ulaz u NP? Ako ne daju, da li to znači da moram i na izlazu da platim? Ili kako oni znaju da već nisam platio nedeljnu kartu, ako nemam račun. Može i neko objašnjenje kako to funkcioniše, od onih koji su bili. Hvala
bobanandco
22.05.2018 | 23:03


zakon je jasan, nema fiskalnog racuna, nema placanja.
VladoNP (Android)
17.12.2017 | 10:47


Samo im blicnite i produžite. Juče sam 4. put prošao tako, jer nemaju apsolutno nikakvih mehanizama da vam se suprostave.
freerider
10.11.2017 | 15:20


@Bilja: hvala na informaciji, poslao sam mail i dobijam postom Vinjetu za 2018 krajem sledece nedelje smilies/smiley.gif

m1k1
10.11.2017 | 12:40


@Jakov

Jesi li siguran da se to lokalni klinci ne snalaze za dzeparac? smilies/cheesy.gif
Jakov
09.11.2017 | 16:03


Biljo, hvala na informacijama i lepim vestima za sve iz naselja kojima bi ovo bio atak na budžet.

Jedino što ovo ne rešava ključni problem sa kojim ćemo se susresti. Iz prve ruke. Dan četvrtak 09.11.2017. Dva dobronamerna dečaka na ulazu u nacionalni park: "Dobar dan počela je naplata......" Ja: "Znam, hvala, izvolite karticu". Dečak 1 ima šok na licu: "Ali mi, ovaj, znate, nemamo čitač kartica". Doooobro mislim se u sebi, idemo dalje. Dajem pare, dečak se zahvaljuje i želi mi srećan put. Sada ja imam šok na licu: "Hvala puno, nego, mogu li da dobijem fiskalni račun". Dečak dobija totalni šok vilice....itd. Dakle, moje fino ćaskanje je trajalo nekoliko minuta i naravno nije bili vozila iza mene.

Kako li će ovo da izgleda kada krene sezona pa još padne sneg, pa ..... E moja Srbijo!
Bilja
08.11.2017 | 16:31


Vlasnici vikendica, danas sam dobila od NP kopaonik informaciju u vezi tih čuvenih taksi i moslim da nije loša:"...Nadzorni odbor JP "Nacionalni park Kopaonik", na sednici održanoj 27.10.2017.godine je doneo Odluku o oslobadjanju od obaveze plaćanja, odnosno umanjenju naknade za korišćenje zaštićenog područja, gde se u tački 4. navodi da vlasnici nepokretnih objekata na području Nacionalnog parka i u naseljima Treska i Brzeće mogu kupiti godišnju ulaznicu za JEDNO putničko motorno vozilo iz prve kategorije, u iznosu od 250 dinara.
Da bi ste dobili ovu godišnju ulaznicu potrebno je da podnesete Zahtev Nacionalnom parku Kopaonik, (može i mejlom), kao i dokaz o vlasništvu (može skenirano) i ista će vam biti odobrena. Rok važenja ove, godišnje ulaznice, će biti za celu kalendarsku 2018, kao i za mesec decembar 2017.godine. Tokom novembra meseca ulaznica će Vam biti naplaćena po važećem cenovniku, uključujući i ulaznicu za vozilo za koje ćete podneti napred navedeni zahtev, dakle za novembar mesec ne postoji popust u plaćanju."
freerider
25.10.2017 | 12:16


@lune: slazem se sa tobom da turisti ne treba da brinu / misle koja je cija nadleznost. Turiste samo zanima da sve savrseno funkcionise i to je potpuno OK.

Da svi ne znaju koja je cija nadleznost je jasno iz postova koji mogu da se procitaju na ovom sajtu, da se zna ne bi se onako pisalo. Zato sam i napisao sta sam napisao.

Da je neko napisao na primer "treba resiti problem parkinga" itd. to je OK, ne interesuje ga i ne zeli da zna ko je nadlezan za ovaj problem. Ali ako napise nesto u stilu "zasto skijalista srbije ne resi problem parkinga i lopatara" onda je potpuno jasno da se obratio na pogresnu adresu i da realno nije u redu da se neko "napada" da nema veze sa zovotom.

Konkretno, ovde se pise o naplati takse za ulazak u Nacionalni Park kopaonik a pominju se plate radnika u Skijalištima Srbije, onda se trazi da ako se naplacuje taksa za ulazak da se obezbedi parking itd. itd. itd...

lune
24.10.2017 | 22:54


E sad ovo sa nadležnostima već pošinje da smara. Nismo baš toliko glupi da ne znamo da postoje podeljene nadležnosti, ali... Posetioci na Kopaonik pretežno dolaze radi skijanja. Tačne podatke verovatno ima opština, ali prema boravišnim taksama može prilično dobro da se utvrdi u procentima koliko je posetilaca u periodu skijanja, itd. E sada- ko je zašta nadležan, većinu posetilaca uopšte ne zanima. Strance ne zanima ni malo, a domaće goste to zanima na nivou kafanskih razgovora. Pa ih shodno tome ne zanima ni: ko treba da organizuje ski autobus; ko treba da obezbedi parkinge; ko treba da rastera lopatre; ko treba da reši pitanje otpadnih voda (a i to ih zanima samo kada im se izlivaju pod nosom); ko treba da obezbedi lekarsku službu ili apoteku; ko treba da obezbedi da se saobraćaj odvija bezbedno i bez zastoja... Oni samo (s pravom) hoće da ti problemi budu rešeni. I znaju da je to moguće rešiti- većina stranaca koja posećuje Kopaonik su išli i na druga skijališta u Evropi i videli kako to tamo radi. A i naši ljudi nisu baš nepismeni. Ni do sada nismo rešili večinu navedenih problema, i normalno je da očekujemo da se bar po jedan problem reši za svaku sezonu (a, da se ne lažemo, mogla bi i dobra većina) A mi, umesto rešavanja nagomilanih problema, dodajemo (vrlo) potencijalno još jedan. Komunalne službe nisu bile u stanju danas (24 oktobar) da obezbede ni da redovna autobuska linija stigne do vrha Kopaonika- mogu samo da zamislim šta će se tek desiti kada usred sezone radnici na naplati takse za park počnu da zaustavljaju vozila na nizbrdici kod novopazarskog punkta. Ali dobro, imaćemo sezonu, živi bili pa videli. Do sada, kad god počne priča o naadležnostima, ona je obično bila u funkciji priče o nekom problemu koji se ne rešava, pa onda neki nisu nadležni, a oni koji su nadležni smatraju da to ne mogu da reše sami, i tako. Sve u svemu- izvlačenje na (ne)nadležnost ili nemogućnost. Samo tako nastavite, pa kad počnete da ostajete i bez skijaša biće vam đavo kriv.Crnogorci su nešto slično već iskusili, zar moramo da uvek učimo na sopstvenoj gluposti?
freerider
24.10.2017 | 12:31


@Boki2: cesto se u diskusijama brka nadleznost, pa se to vidi i u tvojoj analizi.

Ovu novu taksu ce da naplacuje Nacionalni Park Kopaonik (NPK). U nadleznosti NPK je zastita prirode pre svega.

Skijalista Srbije nemaju veze sa novom taksom, njihova nadleznost su zicare, osnezavanje, priprema staza.

Opstina Raska, Opstina Brus (na cijim teritorijama se nalazi Kopaonik) su zaduzene za parking, boravisne takse, poreze. Njihova javna preduzeca su zaduzena za smece, vodu, kanalizaciju.

Elektrodistribucija (Kraljevo, Krusevac) je zaduzena za snabdevanje strujom na planini.

Krusevac Put i Novi Pazar put su zaduzeni za ciscenje puteva (ne i parkinga, opstine su zaduzene za parkinge)

Policija i Komunalna Policija su zaduzeni za lopatare.

---

Dakle, ako pricamo o cistim parkinzima ne prozivamo NPK ili SS, prozivamo Opstinu (pre svega Raska).

Ako pricamo o novoj taksi onda prozivamo NP (njihova sluzba, pretpostavljam cuvarska ce naplacivati ulaz u NP).

Ako pricamo o lopatarima onda treba da prozivamo komunalnu policiju i MUP.

Ako pricamo o ceni ski pasa onda prozivamo SS.

Ako pricamo o izlivanju kanalizacije onda prozivamo Opstinu (pre svega Raska).

itd.
itd.
itd.
Mikica
23.10.2017 | 13:44


Uz kupljeni SKI pass parking bi trebalo da bude besplatan kao i u svim normalnim/većim ski centrima.

Naplata ulazka u nacionalni par nije sporna i to podržavam sve dok nećemo imati problema sa gužvama na ulasku u isti
(ovo + merenje prosečne brzine su dve stvari koje mi usporavaju dolazak na Kopanink).

Nadam se da su svi "lopatari" dobili posao i da će naplaćivati ulaz u nacionalni park (legalno) a da će centar postati jedno normalno mesto gde se niko neće plašiti da ako ne plati "reket" da će ostati bez tablica ili će mu biti izgreban auto ili sl.
Boki 2
18.10.2017 | 13:21


Ovih dana je tema naplate ulaska u NP Kopaonik vrlo aktuelna. Na raznim medijima slušam neke demagoge koji pričaju o tome kako je samo to nedostajalo i kako će sada svi problemi biti rešeni...
Glupost do gluposti ali eto oni imaju priliku da pričaju javno.

Ovde je računica (moj profesor matematike bi rekao da matematiku kao nauku ne mešamo u prost račun) vrlo jednostavna:

1. Naplata će se vršiti na tri prilaza NPK 24 sata dnevno (nisam nigde pročitao da će postojati radno vreme za ulazak)!

2. Taj posao će morati da obavlja minimalno 9 radnika (verovatnije je da će biti bar po dva u smeni što bi značilo da ih ima bar 1smilies/cool.gif uz angažovanje još nekog iz obezbedjenja (što naravno košta) jer gde su pare tu su i oni koji bi da ih ukradu! Da bi se po postojećem Zakonu o radu obezbedilo da ti ljudi mogu iskoristiti bar neki dan odmora ja bih ovaj broj angažovanih zaokružio na 20... Red bi bio da se tim ljudima napravi i neki "krov nad glavom" i obezbedi da mogu da se zagreju i sklone od "vremena"...

3. Na sajtu Skijališta Srbije nalazi se Program poslovanja za 2017. godinu koji se može videti na linku
http://www.skijalistasrbije.rs...a_2017.pdf i gde se od strane 62 govori o kadrovima i politici zarada. Npr. za decembar je očekivana prosečna bruto zarada u firmi oko 95.000 dinara. Kolika li bi trebalo da bude prosečna bruto zarada onog ko naplaćuje karte, onih koji ih dovoze i odvoze, onih koji ih obezbedjuju (uopšte ne posmatram tošak za izgradnju nekih objekata za naplatu)...? Neka bude 65.000 dinara.
4. Čak i da ne povećavamo broj zaposlenih u odnosu na onih 20 koje sam pomenuo i to pomnožimo sa prosečnom bruto zaradom dobićemo iznos od 1.300.000 dinara koje je potrebno zaraditi samo za primanja zaposlenih. Ako se zadržimo samo na putničkim vozilima dolazimo do prostog podatka da na Kop treba u jednom mesecu da se popne 8.666 vozila, samo da se isplate zarade zaposlenih.

Pitanja za diskusiju su da li se toliko vozila popne u toku jednog meseca ili ne, čak i da se popne više koliko je to novca u kasi koji se može upotrebiti za dobrobit NPK tj. prosto ekonomski pitanje je koliko se to isplati...
Ako ovo znači da se u NPK neće više tolerisati rad na crno, da će biti uredjeni parkinzi, uvek dobro očišćen put (ne očekuje niko suv i čist put nego maksimalno dobro očišćen u skladu sa vremenskim uslovima i bez ugrožavanja zdravlja i bezbednosti radnika), obezbedjeno redovno čišćenje i pražnjenje kontejnera koji neće smrdeti desetinama metara unaokolo (ima nas koji volimo uveče da prošetamo)... onda nemam ništa protiv.
Postavljam samo pitanje gde i za šta se troši taksa koja se naplaćuje svakom gostu pojedinačno u hotelima i zove se turistička taksa (u žargonu)...
Prvi put sam na Kopu bio 1973. godine, u poslednjih godinu dana sam bio tri puta i opet ću (tek da ne bude da je ovo pisao neko ko nije ni video Kop). Nemam nikakav lični interes, u penziji sam i samo bih voleo da znam gde idu novci (dosadašnja iskustva su takva da sam pomalo paranoja da će ovo biti baš kako treba) a ja volim Kopaonik i sa taksom i bez takse...
Urke
18.10.2017 | 01:48


Jedno pitanje sto se tice ove naplate ulaska u nacionalni park
Sta ocekuje ljude koji imaju vikendice? Npr ako neko hoce da ostane gore sa kolima tri meseca trebalo bi da plati 6000din?!?!? Ili se oni koji imaju vikendice vode kao stanovnici opstine Raska/Brus pa je onda dovoljno da plate 250din za godinu dana?
aleksandar nsg
17.10.2017 | 22:14


Siguran sam da nikome nije stalo do 150 dinara kad već skijanje košta bogatstvo. Ali ovo je potez koji ništa dobro neće doneti, napraviće gužve na ulazu a ljudi koji ulaze neće znati zašto im neko otima neke pare i očekivaće nešto zauzvrat a ništa neće dobiti pa će samo ostati gorčina zbog toga. Setite se jednake gluposti sa CG ekološkom taksom, na kraju su je ukinuli. Zašto su je ukinuli? Zato što su potencijalno turisti zbog istog osećaja birali druge destinacije. Kad jednom neko prelomi da ne ide u CG, u ovom slučaju na Kop, teško će se ponovo vratiti. Ali nazdravlje bilo.
freerider
17.10.2017 | 17:07


@JelaKop: u pitanju je prakticna stvar, ideja je da se uzme neki novac i najlakse je naplacivati ulaz u NP. Nije ideja da se smanji zagadjenje posto se ono nece smanjiti naplatom ulaznica.

Neko je pomenuo da se naplacuje ulaz u NP Fruska Gora, i to je tacno, i naplacuje se samo ako skrecete levo-desno sa Venca a glavni zagadjivaci nisu ljudi koji ulaze u sumu nego bas ti koji prolaze preko FG (pravac NS Irig, 80% teski kamioni) a njima se ne naplacuje taksa. A ne naplacuje se zato sto bi se napravile uzasne guzve i podigla revolucija 😉

Glavni problem naplate ulaska u NP Kopaonik ce isto biti potencijalna guzva, ako se to ne resi ceo njihov poduhvat ce da propadne posto ljudi sigurno nece cekati sat vremena da udju nego ce samo da produze pored ulaza.
ivanko
17.10.2017 | 13:59


Neće da puste žičaru Bela reka ove godine...
Pokvareno ćute i prave se da ništa o tome ne znaju. U decembru će reći da je kvar i da je kasno i hladno.
Obavestite sve i saznajte što više. Preterali su, nema kud više...
Ove godine su rešili da naprave haos, gužve će biti ogromne.
Njihova arogancija, bahatost i neorganizovanost prevazilazi sve granice.
Ajde da se udružimo i nešto uradimo jedni za druge, bez obzira da li koristite žičaru u Brzeću ili ne...
Hvala
JelaKop
17.10.2017 | 10:31


@freerider: da to je jasno ali baš ta vozila svojom stalnom aktivnošću tokom zimske i letnje turističke sezone zagađuju Nacionalni Park.

Nisu dobro identifikovane i kategorisane grupe ljudi na osnovu njihovog prisustva i aktivnosti u Nacionalnom Parku. Samim tim i takse nisu na odgovarajući određene
freerider
17.10.2017 | 00:13


@JelaKop: ako obratis paznju na cenovnik videces da vozila koja su registrovana na teritorijama opstina Raska i Brus placaju 250din na godinu dana, tako da te takse nisu NPu toliko interesantne (a u ta vozila upadaju 99% vozila koja su stalno na Kopu).
JelaKop
16.10.2017 | 23:41


Na ovu odluku se se nadovezuje i par pitanja…Ako javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik započinje naplatu ulaska u Nacionalni park Kopaonik (od danas) i ako će se naplata vršiti po motornom vozilu na ULAZU šta je sa MOTORNIM VOZILIMA NA TERITORIJI - samom CENTRU NACIONALNOG PARKA?
To su motorna vozila:
1.Kamioni, mešalice i druga teška motorna vozila (građevinska mehanizacija) koja su neprekidno angažovana zbog intezivnog građenja u samom centru Nacionalnog parka Kopaonik.
2.Taksi vozila koja su aktivna tokom cele zimske sezone a neka i leti
3.Sanke i kvadovi koje se iznajmljuju tokom cele zimske sezone
4.Kvadovi (4×4) koji se iznajmljuju tokom letnje sezone

Naravno da treba zaštititi Nacionalni park kroz takse zbog prisutnosti i korišćenja istog kao i za razvoj i unapređenje zaštićenog područja. Treba i naplata da bude takva da se ne prave velike gužve na ulaznim kapijama. Trebalo bi je vezati za sam smeštaj (ili nekako drugačije sa poenima) kako bi se naplata olakšala i izbegle gužve i zastoj.....
Zlatko (Android)
16.10.2017 | 14:56


Evo upravo danas počelo naplaćivanje
Realan
16.10.2017 | 13:08


Ево оштрим оловке да вам наплатим чак 150 дин за недељу дана! Банкротираћете! Иначе тих истих 150 дин се наплаћује и улазак на Фрушку Гору, тј кад се са врха Венца крене према споменику - ко хоће аутом - 150 дин. Нису се нешто људи бунили. Иначе тај део око споменика на Фрушској Гори је поприлично сређен у последње време, можда има везе са наплатом
coca
16.10.2017 | 12:14


To je trebalo odavno uraditi, ne samo radi odrzavanja NP vec i radi poboljsanja opstina i njihovih gradjanja koji zive na Kopaoniku ! Uostalom , u celom svetu se naplacuju ulazi u NP ! Crna Gora sa svojih 600000 hiljada stanovnoka ima pet nacionalnih parkova i ulaz kudi kamo skuplji ! Naolacuje se za vozilo i plus po osobi u vozilu ! Od ovog noca nadam se da ce doci i do poboljsanja u nasim NP !
freerider
16.10.2017 | 12:02


Ako cemo pravo ne salje Nacionalni Park kanalizaciju nego opstina Raska (tj. njihovo javno preduzece). Tek ce ove godine biti velikih problema u centru sa kanalizacijom, ali ce se to videti tek kada krene sezona.
Odvojena traka, parking itd je sve takodje u nadleznosti opstine Raska a ne Nacionalnog Parka.

Ne branim NP, ali verujem da vecina ljudi ne zna da NP nije na budzetu sto licno mislim da je ogromna greska. Da su na budzetu (tj. da imaju reseno finansiranje) ne bi bilo potrebe za ovakvim potezima. A posto nisu, onda moraju sami da se snalaze za novac, a to je realno u konfliktu interesa sa NP (mogu da zarade preko taksi, drvne gradje / sece, komercijalnog lova itd.).

Mi u Novom Sadu imamo identican problem, NP Fruska Gora nije na budzetu (kao i svi NP) i onda seku sumu nemilice i organizuju komercijalan lov u NP da bi zaradili za plate - totalna suprotnost od onoga sto bi trebali da rade!
Vikendas
16.10.2017 | 10:46


Vidim da ovde ima vrlo kreativnih predloga na temu vlasnika vikendica i šta bi im se još moglo naplatiti i uzeti, uz uvek-prisutne paušale tvdrnje o nelegalnim vikendicama, neprijavljenim gostima i ko-zna-čemu još.

Kada se u vaše dvorište izlije kanalizacija iz centra Kopaonika koja se već više od 20 godina sliva niz planinu zagađujući sve oko i ispod sebe, za koju niko nema nameru da nađe rešenje, kada u vaše dvorište šut istovari kamiončina lokalnog moćnika kome se to tako može, nadam se da ćete se setiti svih ovih kreativnih ideja koje ovde tako zdušno iznosite i primeniti ih na ličnom primeru.

Svima vama koji ste tako nadahnuto kreativni, kao vlasnik vikendice, moram reći, da koliko god da ste besni na nas, potpuno mašite metu. Nismo vam mi krivi za vašu nesreću i bes koji nosite u sebi. Šta god da se desi na Kopu (a neće se desiti ništ) vi ćete i dalje ostati kivni na svoje živote izjedajući svojim jadom sami sebe. Neka vam je sećan takav život.

ana
15.10.2017 | 10:27


Zanimljivo je kako se pozivamo na svetska iskustva kada nam to odgovara. Oni koji pominju vikendice koje izbegavaju porez su zavidljivci koji možda znaju, ali namerno prećutkuju, a možda i ne znaju da je prihod opštine iz vikend naselja značajna stavka u turističkom prihodu opštine, a mogao bi da bude i bolji, kada bi se primenila svetska iskustva na koja se tako rado pozivamo, da se težište smeštaja pomeri sa vrha. U vikend naselju postoji veliki broj ozbiljnih objekata čije bi poslovanje moglo da bude ugroženo redovima na naplati. Postojeći zakon omogućava nacionalnom parku da naplaćuje ulaz, i tu nema primedbi. Međutim, postojeći zakon o saobraćaju ne dozvoljava ovakve stvari bez odgovarajućih uslova- odvojene trake za one koji imaju mesečnu kartu, i parking za one koji ne žele da uđu kolima u park, kao minimum. Ne sumnjam da će oni kojima prihod bude ozbiljno ugrožen od ovakvog amaterizma posegnuti za tužbom u slučaju da im organizacija naplate ometa delatnost. Kraljevi čardaci, Zoned, Milmari, Džoli apartmani, Mujen (izvinjavam se ako sam nekog zaboravila) su ozbiljni objekti, koji zapošljavaju veliki broj ljudi i ozbiljno doprinose zajednici,i ne možeš ih ignorisati kao da njihovo mišljenje nije bitno. Na kraju, zanimljivo je da park poseže za neplatom ulaza, a decenijama šalje kanalizaciju iz parka u vikend naselje, i svi se prave da problem ne postoji.
@realan
14.10.2017 | 12:42


@realan
Posto realno sada svi znamo da ces verovatno ti biti jedan od onih koji naplacuju, kazi nam ali realno sta se planira sa tim parama koje cete prvo da uzimate jedno dve tri godine, bez rezultata od istih?
 1 2 3 > 
Napišite komentar (87)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (611):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
21.09.2019. 09:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno vedro 5°C n/a°C 3 m/s (E) 41% 0cm
Pretežno vedro sub.osećaj
1°C
temp. Pančić
2.6°C
3 m/s
(E)
pritisak 835.5 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika JAT APARTMANI Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
Prekid u vodosnadbevanju Kopaonika
Današnji prekid niste komentarisali. grinesio se nekako baš u isto vreme. JKP Raška nema pojma šta se dešava. Posle re...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
A u Bormiu, parking je besplatan?!

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
Po ovim cenama mi ne pada na pamet da parkiram u garažu. Još jedan bezobrazluk nakon eko takse! Hva na trudu, Bormio, ...

Radovi na izgradnji garaže u Ski centru Kopaonik ...
570 miliona dinara je 4,83 miliona evra. Jel moguce da jedna ovakva garaza kosta ovoliko ????

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Ćirilica, kao i latinica, su PISMA kojima pišemo,nisu jezici. Bilo bi dobro da se malo potrudimo oko vlastitog obrazov...

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Bas si nasao kome da prigovoris za cirilicu. Covek je uradio za Srbiju vise nego bilo ko drugi u poslednjih 100 godina.

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Здраво Ноле, одлична ти је акција та Другаријада. Молим те само да...

Zakup apartmana za ski sezonu 2019/2020. na Kopaon...
Pozdrav, posedujem 1 aparman od ca. 30kvm. Kakvi su uslovi saradnje? Kako se krecu cene i vasa provizija? Koje su moje o...

Prognoza vremena za Kopaonik
Ko još jedva čeka sneg?😍😃

SKI kamere
KOBAJA- Upravo to je bio i moj predlog kada sam ovih dana razgovarao sa Gagijem Kabadaićem legendarnim DJ-em, čovek...

SKI kamere
Aco Čačak, Podržavam ideju. Smatram da bi novi Snow Park trebalo da nosi njegovo ime. Barem to, ako skijaliste prihva...

SKI kamere
Da li neko zna ,kada krece opening i koliki su popusti za opening?

Novak i Jelena otvorili sedmu Drugarijadu na Kopao...
Cestitam porodici Djokovic na humanosti a Noletu brz oporavak i da ga nikad niko ne pobedi do 40godina.Najbolji je na S...

SKI kamere
CKOMA- Prve snežne pahulje na Kopaoniku, to jest na delovima planine iznad 1500mnv. neretko se pojavljuju u zadnjoj ...

SKI kamere
Sta kazu za vreme drugari hoce li biti skorije snega?

SKI kamere
Smatram za potrebno da se i ovde na ovom forumu pomene Dalibor Andonov Gru čija je pogibija većinu nas šokirala. Gru...

SKI kamere
Zna li neko? grina li je to došlo do smene direktora Jat apartmana? Šta se desilo? Bio je muškarac, a sada neka žena. ...

Prekid u vodosnadbevanju Kopaonika
@neske sinko, Procitaj kontekst recenice, pa sudi. Ne mislis valjda da umesto ‘u Beogradu imate isto po opstinama pre...

Zdravstvena zaštita na Kopaoniku
Ako se uputite na Kopaonik obavezno pre puta posetite zubara,na samom Kopaoniku nema zubara sto je veliki minus...

SKI kamere
Grand i putnik rasprodato na bukingu prvi vikend decembra sto znaci opet open tad , a dal ce biti dva opena vrlo verovat...