Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Hotel Mammut
English
ZONED
Vila Nika
GORSKI hotel
Nacionalna Klasa Olga Konaci Kopaonik
 
Web Shop - Najčešća pitanja
15.11.2020 | 01:52 -> 19.11.2020 | 12:46
Pikabox
Obzirom da je 15. novembra startovao sa radom potpuno novi webshop koji donosi mnogo novina, na ovoj stranici prenosimo najčešća pitanja vezana za online kupovinu ski karata. Popust od 15% na cenu ski pasa važi od 15. do 30. novembra 2020. godine. Ski pass po sniženoj ceni od 10% možete kupiti od 1. do 10. decembra, nakon čega će važiti popust od 5% do kraja skijaške sezone. Navedeni popusti važe isključivo za online kupovinu, a plaćanje se vrši isključivo platnim karticama. U nastavku pročitajte najčešća pitanja vezana za kupovinu ski pass-а:

Šta je COVID garancija?

JP "Skijališta Srbije" daje svim svojim korisnicima COVID garanciju za skijašku sezonu 2020/2021, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije. U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane.

Za korisnike sezonske ski karte povraćaj novčanih sredstava vrši se na osnovu projektovanog broja skijaških dana koje bi trebalo da imaju na raspolaganju - za ski centar Kopaonik to je 120 dana, za ski centar Stara planina to je 100, za ski centar Tornik 80 dana. Pravo na obračun i eventualnu isplatu, kupci sezonskih ski karti mogu ostvariti po okončanju skijaške sezone 2020/2021 za određeno skijalište /ski centar. 

NAPOMENA: Obračun i isplata naknade na prethodno navedeni način vrši se isključivo u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije!

Da li se i ove sezone plaća depozit za ski karte?

Od ove zimske sezone ne vrši se naplata i povrat depozita, da bi se smanjila zadržavanja na prodajnim mestima. Kartice sačuvajte i moći ćete da ih dopunite pomoću jedinstvenog WTP broja kada ponovo budete išli na skijanje. Za kartice koje su skijaši zadržali kod sebe iz prethodnih sezona i za koje su platili depozit, vraćamo depozit na blagajnama u ski-centrima.

Gde su lokacije za preuzimanje karata?

Karte kupljene preko webshop-a mogu se samostalno izraditi na PICKUP BOX uređajima ili na blagajnama ski-centara uz minimalno zadržavanje (pogledajte film u sekciji Kako kupovati). Potrebno je da imate vaučer na mobilnom uređaju ili na papiru. Skeniranjem vaučera, karte se izrađuju automatski.

Pickup box uređaji postavljeni su u Beogradu, u radnjama Beosporta u Sava centru i sledećim tržnim centrima: BEO, Ušće, Galerija, Ada mall, kao i u agenciji Supernova travel. Uređaji su dostupni u toku radnog vremena objekata u kojima se nalaze. U Novom Sadu pickup box-ovi se nalazi u prodavnici Beosport u tržnom centru Promenada, kao i u agenciji Bancor, u ulici Augustina Cesarca br. 18. Na ovim lokacijama će se uređaji nalaziti do 30. novembra, a nakon toga biće raspoređeni na odgovarajućim lokacijama u ski-centrima.

Od početka decembra biće ukupno 8 lokacija na Kopaoniku sa pickup box-ovima, po jedna na Staroj planini i Torniku i 4 u Beogradu za sve vreme trajanja zimske sezone, tako da skijaši mogu da dođu do svojih karata kupovinom preko webshop-a i bez odlaska na blagajne. Kada jednom budu imali kartice kod sebe, dalje preko WTP broja mogu da dopunjavaju karticu željenim ski-pasovima i da idu direktno na staze. Moguće je istovremeno imati više ski-karata za jednu osobu na jednoj kartici, ako im se ne preklapa period važenja.

Naravno, blagajne u ski-centrima radiće kao i prethodnih sezona, u istom obimu.

Kako izraditi kartu pomoću vaučera?

Dovoljno je skeneru na pickup box uređaju prineti telefon sa slikom QR koda koju ste dobili u potvrdi za obavljenu kupovinu (vaučer). Ukoliko dođe do nepredviđenog zastoja u toku izrade (na primer nestanak struje), postupak se može ponoviti samo na blagajnama.

 
Kako dopuniti kartu?

Ako već posedujete karticu sa upisanim WTP brojem, moguće je preko webshop-a kupiti ski-pas kao “dopunu” kartice i ići direktno na stazu. Svi potrebni podaci biće upisani u karticu prilikom prvog prolaska kroz kapiju. Jedna karta na sebi može da ima i nekoliko upisanih ski karata pod uslovom da im se važenje ne poklapa.

Šta je DEPO karta?

Depo karte su karte bez određenog početnog datuma, za određeni broj uzastopnih dana skijanja. Sa prvim prolaskom kroz kapiju računa se početni datum skijanja.

Ko može da skija sa dečijom kartom?

Dečiju ski kartu mogu da koriste deca uzrasta od 6-11 godina. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine

Da li deca do 5 godina starosti plaćaju ski kartu?

Deca uzrasta do 5 godina ne plaćaju ski kartu. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko se smatra seniorom kod kupovine ski karte?

Seniori su osobe starosti 65 godina i više. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko ima pravo na kupovinu porodičnog paketa?

Porodični paket važi za minimum jednu odraslu osobu (roditelj/staratelj) i jedno dete. Uslov za porodični paket ispunjavaju i porodice sa decom starom 12 i više godina, u kom slučaju se za takvu decu kupuje karta po ceni koja važi za odrasle osobe.

Da li se grupama odobrava popust i koliki?

Za organizovane grupe čiji članovi kupuju istorodne vrste karata važe redovni popusti (za grupe od 20-50 članova popust od 10%; za grupe od 51-100 članova popust od 15% i za grupe od 101 i više članova popust od 20%). Preko webshop-a nije moguće ostvariti grupne popuste.

Da li su osiguranje, usluga GSS i zdravstveno zbrinjavanje uključeni u cenu ski karte ili se dodatno naplaćuju?

U cenu ski karte uključene su usluge koje se pružaju u slučaju povrede na skijalištu: intervencija gorske službe spasavanja i usluga zdravstvenog zbrinjavanja u zvaničnoj zdravstvenoj ambulanti u ski centru/skijalištu. Takođe, svi vlasnici ski karte imaju pravo na naknadu štete u slučaju povređivanja, koja se isplaćuje od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Šta se radi u slučaju povrede na skijalištu?

U slučaju povređivanja, skijaš je u obavezi da kontaktira gorsku službu spasavanja, koja će intervenisati na licu mesta i proslediti povređenog u zvaničnu zdravstvenu ambulantu u ski centru/skijalištu.

GSS Ski centar Kopaonik – 063 466 466

Kako se ostvaruje pravo na naknadu štete u slučaju povrede na skijalištu?

Neophodno je da je povređeni skijaš vlasnik ispravne ski karte, da se povreda dogodila na skijalištu, da je intervenisala gorska služba spasavanja i da postoji nalaz zvanične zdravstvene ambulante u ski centru/skijalištu. Nakon završenog postupka lečenja i dobijanja konačnog izveštaja lekara specijaliste iz zdravstvene ustanove u kojoj se povređeni lečio, kompletna dokumentacija se dostavlja u JP Skijališta Srbije koje je dalje prosleđuje osiguravajućoj kući sa kojom ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Da li strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja?

Strani državljani koji dolaze iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima potpisane međunarodne sporazume kojima je definisana saradnja u oblasti zdravstvenog osiguranja, ne plaćaju uslugu zdravstvenog. Ostali strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja, ali imaju pravo na naknadu troškova zdravstvene zaštite od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor.

Šta omogućava karta "10 u sezoni"?

Karta 10/sezoni omogućava 10 dana skijanja tokom sezone koji ne moraju da budu povezani.

Šta je to karta 5/7 dana?

Karta "5 od 7" omogućava 5 dana skijanja (po izboru) u okviru kalendarskih 7 dana.

Da li zabavni sadržaji rade i zimi?

U ski centru Kopaonik,  tokom zime,  radi bob na šinama, tjubing i ZIP line,  a u skijalištu Tornik  radi bob na šinama.

Koje je radno vreme skijališta?

Radno vreme skijališta varira tokom ski sezone. Na početku sezone je od 9 do 16h da bi se u drugom delu sezone produžilo do 16,30.

Koliki je popust za vreme ski opening-a?

Za vreme ski opening-a, prvi dan skijanja je besplatan, za naredna tri dana odobrava se popust od 50% na cene pojedinačnih, poludnevnih, 1-dnevnih, 2-dnevnih i 3-dnevnih ski-karata koje se kupuju u ski-centrima i važe za vreme trajanja ski-opening-a. Ovaj popust ne može se ostvariti preko webshopa, pa Vam savetujemo da se informišete o terminima otvaranja skijališta i sličnim promotivnim periodima, na sajtu JP Skijališta Srbije i da karte tokom ovakvih akcija kupujete na blagajnama u ski-centrima, time ćete ostvariti znatno veći popust nego na webshopu.

Šta se radi u slučaju gubitka ili oštećenja ski karte?

U slučaju gubitka ili oštećenja ski karte, potrebno je odmah se javiti nadležnim službama u ski centrima. Zbog potrebe legitimacije, potrebno je imati neki lični identifikacioni dokument. Zamena izgubljene ili oštećene karte se dodatno naplaćuje 500 dinara po karti.

Izvor: JP "Skijališta Srbije" Komentari (17)
Vule (Android)
22.11.2020 | 11:53


Gde se nalaze?
Ski
19.11.2020 | 01:06


Od danas dve mašine za podizanje karata i u NS.
Me, myself and I (Android)
17.11.2020 | 21:00


Ja danas u BEO Shopping Centru nisam uspeo da podignem ski pas. Čak mi je mašina izbacila poruku da je moja karta već izdata.
Ima li još neko iskustva sa novom mašinom?
Stevs
17.11.2020 | 13:52


Pitali smo JP "Skijališta Srbije" u vezi sezonskih ski pass-ova. Odgovor prenosimo u celosti:

JP "Skijališta Srbije" daje svim svojim korisnicima COVID garanciju za skijašku sezonu 2020/2021, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije. U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane.

Za korisnike sezonske ski karte povraćaj novčanih sredstava vrši se na osnovu projektovanog broja skijaških dana koje bi trebalo da imaju na raspolaganju - za ski centar Kopaonik to je 120 dana, za ski centar Stara planina to je 100, za ski centar Tornik 80 dana. Pravo na obračun i eventualnu isplatu, kupci sezonskih ski karti mogu ostvariti po okončanju skijaške sezone 2020/2021 za određeno skijalište /ski centar.

NAPOMENA: Obračun i isplata naknade na prethodno navedeni način vrši se isključivo u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije!

https://www.infokop.net/press/covid-garancija-za-ski-pass-u-sezoni-2020-2021.html

Струга
17.11.2020 | 09:50


Грасе зашто онда не идеш на портал Скијалишта и тамо не остављаш коментаре?
Grace
16.11.2020 | 20:00


@Struga
Onda da ne čitamo infoKop, nego Skijališta Srbije?!
Lepo sam pitao - čemu služi - za Copy/Paste?
Super.
Struga
16.11.2020 | 13:28


Не желим да будем дрвени адвокат али. Треба да будете срећни што имате инфокоп који не цензурише ове ваше критике. Не прописује инфокоп правила продаје. Они их преносе и дају вам да то коментаришете. Све ово Скијалишта читају. Замислите само да нема ни овог канала где можемо да критикујемо. Хејт треба да усмерите на другу страну.
Grace
16.11.2020 | 11:16


Isto je napisao i freerider u prvom komentaru.
Grace
16.11.2020 | 11:07


@Buda & Struga
Ne radi se uopšte o hejtovanju već o dobijanju preciznih informacija. Takođe, ne dovodim u pitanje izvor, lepo se vidi čija je vest.
Ono što zameram jeste polovičnost informacija. Evo zašto, pošto nije jasno.

Kupimo sada sezonski ski pas. Recimo zatvore skijalište polovinom januara 2021 zbog pogoršanja situacije, baš kao 20 marta ove godine. Pitanja:
1. Da li ćemo dobiti povraćaj novca?
2. Kako, po kojoj računici?
3. Zašto bi to moglo sada a nije moglo ove godine kada su nam zatvorili skijalište nego su dali samo onima sa 10 u sezoni?! Šta, promenio se zakon, uredba?

Polovičnost jeste sa strane infoKopa - umesto da se obrate Skijalištima i postave ovakvo pitanje - ćuti se. Copy / Paste.
Između ostalog, za to i služi valjda infoKop, da dobijemo odgovor na pitanja koja nisu jasna. Naravno da smo svi mogli da se obratimo Skijalištima, ali računam da će pre odgovoriti infoKopu nego svakome pojedinačno.
A isto važi i za čuveni nelegalni objekat na Suvom Rudištu. Ćuti se.
Demokratski mrak...a lepo sam napisao da će ostati. Tada sam isto bio hejter.
Jasnije?
zile
16.11.2020 | 11:05


Evidentno je da su korisnici sezonskog ski pasa sa nedefinisanim statusom u "Uslovima koriscenja" datim na sajtu Skijalista Srbije diskrimisani pogotovo danas u situaciji koje moze da nametne epidemija korona virusa.Pri tome je u pitanju ubedljivo najskuplji ski pas u ponudi SS.Kao redovan korisnik sezonskog ski pasa u oktobru sam se obratio SS sa predlogom za pravednu refundaciju za ovu kategoriju u predhodnoj sezoni i predlogom za iducu sezonu kao i dobar broj drugih korisnika.Predlozio sam i da se bar u novoj sezoni nas status definise na obostrano zadovoljstvo.Do danasnjeg dana nisu mi odgovorili. U mailovima koje su dobili neki od podnosica istog ovog zahteva SS se ogradjuje da sezonske ski karte imaju vrednost odredjenu duzinim trajanja sezone bez obzira koliko ona trajala. Formalno to moze da znaci ako sezona traje samo jedan dan njih nista ne obavezuje da obestete imaoce ovog ski pasa!!

Izmedju ostalog SS do sada, koliko je meni poznato, nisu nijedamput precizno definisali koliko traje sezona. Na svim ozbiljnim skijalistima se zna datum pocetka i datum zavrsetka sezone. Dali ce ona da se produzi, ako su snezni uslovi povoljni, regulise se dopunskom odlukom ukoliko postoje opravdani /ekonomski/ razlozi.Ocigledno je da se SS na ovaj nacin pokriva a pitanje je dali bi u nekom pokrenutom ostetnom postupku to bilo prihvatljivo.
Struga
15.11.2020 | 23:33


Граце пише ти на дну:

Izvor: JP "Skijališta Srbije"

Све ово имаш на shop.skipas.rs и то су званични услови Скијалишта Србије.
Buda
15.11.2020 | 23:23


Grace stari hejteru to je zvanican info sa sajta Skijalista smilies/grin.gif
Grace
15.11.2020 | 19:55


“ Šta je COVID garancija?
Skijališta Srbije, kao odgovorno preduzeće, daje svojim korisnicima COVID garanciju, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije. U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane”.

Šta ste hteli da kažete sa ovime, odakle ste iskopirali tekst i odakle informacija?!
Koje odgovorno preduzeće?
Šta je sa sezonskim ski pass-om gde su nas pokrali neviđeno, za prošlu sezonu, diskriminatorski, gde su vratili samo onim “oštećenim” sa “deset u sezoni”?
Šta je sa ljudima koji su kupili sedmodnevni, petodnevni?
Šta se dešava sada ako kupimo sezonski a zatvore?!
Jel imate ikakvog odgovora ili ponovo polovične vesti?
Buda
15.11.2020 | 12:52


Za 10 u sezoni i sezonski izaberete sva skijališta (ne Kopaonik).
Jakov (Android)
15.11.2020 | 12:44


Vidi li neko 10 u sezoni?
10-odnevni skijaš (Android)
15.11.2020 | 10:53


Da li se zna kakva je garancija za ski kartu 10 dana u sezoni?
freerider (iOS)
15.11.2020 | 08:59


Šta konketno znači COVID garancija za sezonski ski pas? Sezonski ski pas nema odredjeni broj dana i kako se za njega odredjuje povraćaj novca u slučaju zatvaranja skijališta u celosti ili u delu sezone?

Molimo Vas da prenesete ovo pitanje ljudima u Skijalištima Srbije i zvaničan odgovor nazad pošto je to i najakuplji / najrizičniji ski pas za kupovinu unapred u sadašnjim uslovima.
Napišite komentar (17)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (553):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
04.12.2020. 21:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Magla 1°C n/a°C 8  m/s (SSE) 100% 0cm
Magla sub.osećaj
-5°C
temp. Pančić
-11.8°C
8 m/s
(SSE)
pritisak 821.5 hPa staze
10-30 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Treska
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar BMW
Dečji park
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
2/24 1/45 0/30
 (8.3%)  (2.2%)  (0%)
SKI kamere
@freerider Ok.Hvala na objašnjenju.Ja sam samo dao primer koji sam lično video, inače i mene nerviraju usporene žice. Nego, da li kod isklopivih î..

SKI kamere
Pozdrav svim skijasima. grinanasnji dan je bio bolji od prethodnog barem sto se tice guzvi na zici, međutim videlo se da je toplije vreme koje je vari...

U četvrtak, 3. decembra zavnično je otvorena ski...
@ Ivane, hajde da sacekamo ski instruktore i radnike na Kopu da nam se obrate ovde, a mozda i neko od zvanicnika pa cemo videti sta nam je ciniti i ka...

SKI kamere
@NSalajka: postoje različiti tipovi žičara, KG je isklopiva žičara (kao i dobar deo ostalih) dok je Mali Karaman NEisklopiva žičara. I tu je o...

U četvrtak, 3. decembra zavnično je otvorena ski...
Ovaj ski opening je isforsiran. Prvo, trebalo je da se odloži na 7 dana, pa ako ne bude bolje, na još 7 itd. Radi samo Karaman greben, od 20+ žica....

U četvrtak, 3. decembra zavnično je otvorena ski...
Sto ljudi, sto ćudi. Meni ovih nekoliko dana odlično. Pobegao sam od zagađenja u gradu na planinu, stao na skije nakon 8 meseci, probao nove skije,...

SKI kamere
@alex Moras da shvatis da ljudi razlicito shvataju celu ovu situaciju,ne samo kod nas,nego po celom svetu.Neko jednostavno smatra da je sve ovo laz,ne...

Prodaja - Hotel "Mount"
Dobar dan, Interesuje me apartman za 4-5 osoba.Trsoskovi mesecni,godisnji,ostali uslovi. Pozdrav

SKI kamere
@Dragan Uragan: Evo vratili smo kamere na par dana koje gledaju na "Dolinu sportova" i "Karaman greben", pa se sami uverite da gledaju u zid nove zgr...

SKI kamere
Ne mogu da verujem da su pustili zice a cela Evropa koja ima mnogo manje zarazenih od Srbije zatvara zice. Jako neodgovorno od strane nase drzave Izvi...

SKI kamere
Prvo: Zašto ste sklonili kamere koje snimaju ulaz na staze "Karaman greben" i "Pančićev vrh"? 15 godina ste objektivni, nemojte sada da popustite i...

Dostava hrane na Kopaoniku
Ne bi loše bilo kad bi restorandžije postavile jelovnik sa cenama, da se ne troši vreme ko šta nudi i tako to.

SKI kamere
Jedino, i po meni najbolje resenje, je bilo da se ogranice kapaciteti hotela i ogranici broj ski paseva, kako se ne bi pravila preterana guzva. Tako b...

U četvrtak, 3. decembra zavnično je otvorena ski...
@ Ivane, apsolutno te razumem, totalni je raspad sistema, mada je na kasama jos najbolja situacija. Cak i u alpskim centrima traze da das sliku za ski...

U četvrtak, 3. decembra zavnično je otvorena ski...
Situacija na prodajnom mestu ski pass-a: Kupujem karte za prijatelja, njegovo dete i moju decu. Oni su već blizu žičare, da stanu u red. Trebaju s...

SKI kamere
@KK Ne slazem se sa tobom uopste. Jedino ko moze da nas sacuva jesmo mi sami. Ako necete da se zarazite, ostanite kod kuce, a ako hocete da skijate ...