Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Agencija Supernova Travel
English
ZONED
Vila Jezero
Bancour
Web Shop - Najčešća pitanja
15.11.2020 | 01:52 -> 15.11.2022 | 02:14
Pikabox
Obzirom da je 15. novembra startovao sa radom webshop, na ovoj stranici prenosimo najčešća pitanja vezana za online kupovinu ski karata. Popust od 15% na cenu ski pasa važi od 15. do 30. novembra 2022. godine. Ski pass po sniženoj ceni od 10% možete kupiti od 1. do 4. decembra, nakon čega će važiti popust od 5% do kraja skijaške sezone. Navedeni popusti važe isključivo za online kupovinu, a plaćanje se vrši isključivo platnim karticama. U nastavku pročitajte najčešća pitanja vezana za kupovinu ski pass-а:

Da li se i ove sezone plaća depozit za ski karte?

Ne vrši se naplata i povrat depozita, da bi se smanjila zadržavanja na prodajnim mestima. Kartice se posebno naplaćuju i njihova cena je iskazana u zavisnosti od vrste kartice: 180 din. za OneWay plastificirane kartice i 420 din za Chipcard plastične kartice.

Gde su lokacije za preuzimanje karata?

Karte kupljene preko webshop-a mogu se samostalno izraditi na PICKUP BOX uređajima ili na blagajnama ski-centara uz minimalno zadržavanje. Potrebno je da imate vaučer na mobilnom uređaju ili na papiru. Skeniranjem vaučera, karte se izrađuju automatski.

Pickup box uređaji postavljeni su u Beogradu, u radnjama Beosporta u GTC 19 Avenue, Vladimira Popovica 38 i sledećim tržnim centrima: BEO, Ušće. Jedan uređaj je postavljen u Novom Sadu, u Beosport TC Promenada. Uređaji su dostupni u toku radnog vremena objekata u kojima se nalaze.

Od početka skijaške sezone pickup box uređaji nalaziće se na Kopaoniku i to na sledećim lokacijama: Upravna zgrada JP Skijališta, TSO Raška, polazna stanica gondole Brzeće, hotel Grand i apartmanski kompleks Milmari.

Kada jednom budu imali kartice kod sebe, skijaši dalje preko WTP broja mogu da dopunjavaju karticu željenim ski-pasovima i da idu direktno na staze. Moguće je istovremeno imati više ski-karata za jednu osobu na jednoj kartici, ako im se ne preklapa period važenja.

Nije moguće dopuniti kartice na kojima su ski-karte: sezonska, "10 ili 20 u sezoni" i depo karte iz tekuće sezone, čak i nakon što se iskoriste svi dani.

Kako izraditi kartu pomoću vaučera?

Dovoljno je skeneru na pickup box uređaju prineti telefon sa slikom QR koda koju ste dobili u potvrdi za obavljenu kupovinu (vaučer). Ukoliko dođe do nepredviđenog zastoja u toku izrade (na primer nestanak struje), postupak se može ponoviti samo na blagajnama.

 
Kako dopuniti kartu?

Ako već posedujete karticu sa upisanim WTP brojem, moguće je preko webshop-a kupiti ski-pas kao “dopunu” kartice i ići direktno na stazu. Svi potrebni podaci biće upisani u karticu prilikom prvog prolaska kroz kapiju. Jedna karta na sebi može da ima i nekoliko upisanih ski karata pod uslovom da im se važenje ne poklapa. Nije moguće dopuniti kartice na kojima su ski-karte: "sezonska, 10 ili 20 u sezoni" i depo karte iz tekuće sezone. Kupac će biti jasno informisan u toku procesa kupovine, ukoliko nastane ovakav slučaj. Dopuna ski-karte je dodatna pogodnost i Skijališta Srbije ne garantuju da je moguće dopuniti svaku karticu. Kupac nema pravo na bilo kakvu nadoknadu u slučaju da nije moguća dopuna kartice.

Šta je DEPO karta?

Depo karte su karte bez određenog početnog datuma, za određeni broj uzastopnih dana skijanja. Sa prvim prolaskom kroz kapiju računa se početni datum skijanja. Depo karte (čiji početak korišćenja nije datumski određen) ove zimske sezone (2022/2023) imaju istu cenu kao i karte iz najskupljeg dela sezone. Savet kupcima je da, ukoliko idu na skijanje u najskupljem delu sezone, umesto običnih višednevnih karata kupe depo karte. Tako će po istoj ceni imati mogućnost pomeranja početnog datuma skijanja, bez obzira da li su u pitanju pojedinačne ili karte iz porodičnog paketa.

Ko može da skija sa dečijom kartom?

Dečiju ski kartu mogu da koriste deca uzrasta od 6-11 godina. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Da li deca mlađa od 6 godina plaćaju ski kartu?

Deca mlađa od 6 godina moraju imati ski kartu, koja je besplatna (plaća se samo cena kartice od 180 din., a kasnije se može dopunjavati). Za sada, karte za decu mlađu od 6 godina, moguće je kupiti samo na blagajnama i to mogu učiniti roditelji ili staratelji. Karta će biti važeća narednih 7 dana maksimalno, nakon čega se mora dopuniti po potrebi (besplatno). Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko se smatra seniorom kod kupovine ski karte?

Seniori su osobe starosti 65 godina i više. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko ima pravo na kupovinu porodičnog paketa?

Porodični paket važi za minimum jednu odraslu osobu (roditelj/staratelj) i jedno dete. Uslov za porodični paket ispunjavaju i porodice sa decom starom 12 i više godina, u kom slučaju se za takvu decu kupuje karta po ceni koja važi za odrasle osobe.

Da li se grupama odobrava popust i koliki?

Za organizovane grupe čiji članovi kupuju istorodne vrste karata važe redovni popusti (za grupe od 20-50 članova popust od 10%; za grupe od 51-100 članova popust od 15% i za grupe od 101 i više članova popust od 20%). Preko webshop-a nije moguće ostvariti grupne popuste.

Koliki je popust za vreme ski opening-a?

Za vreme ski opening-a, prvi dan skijanja biće besplatan, a u naredna tri dana odobrava se popust od 30% na cene pojedinačnih, poludnevnih, 1-dnevnih, 2-dnevnih i 3-dnevnih ski-karata.

Da li su osiguranje, usluga GSS i zdravstveno zbrinjavanje uključeni u cenu ski karte ili se dodatno naplaćuju?

U cenu ski karte uključene su usluge koje se pružaju u slučaju povrede na skijalištu: intervencija gorske službe spasavanja i usluga zdravstvenog zbrinjavanja u zvaničnoj zdravstvenoj ambulanti u ski centru/skijalištu. Takođe, svi vlasnici ski karte imaju pravo na naknadu štete u slučaju povređivanja, koja se isplaćuje od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Šta se radi u slučaju povrede na skijalištu?

U slučaju povređivanja, skijaš je u obavezi da kontaktira gorsku službu spasavanja, koja će intervenisati na licu mesta i proslediti povređenog u zvaničnu zdravstvenu ambulantu u ski centru/skijalištu.

GSS Ski centar Kopaonik - 063 466 466

Kako se ostvaruje pravo na naknadu štete u slučaju povrede na skijalištu?

Neophodno je da je povređeni skijaš poseduje ispravnu ski kartu, da se povreda dogodila na skijalištu, da je intervenisala gorska služba spasavanja i da postoji nalaz zvanične zdravstvene ambulante u ski centru/skijalištu. Nakon završenog postupka lečenja i dobijanja konačnog izveštaja lekara specijaliste iz zdravstvene ustanove u kojoj se povređeni lečio, kompletna dokumentacija se dostavlja u JP Skijališta Srbije koje je dalje prosleđuje osiguravajućoj kući sa kojom ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Da li strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja?

Strani državljani koji dolaze iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima potpisane međunarodne sporazume kojima je definisana saradnja u oblasti zdravstvenog osiguranja, ne plaćaju uslugu zdravstvenog. Ostali strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja, ali imaju pravo na naknadu troškova zdravstvene zaštite od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor.

Šta omogućava karta "10 u sezoni" ili "20 u sezoni"?

Karta "10 u sezoni" (ili "20 u sezoni") omogućava 10 (ili 20) dana skijanja tokom sezone, koji ne moraju da budu povezani.

Šta je to karta 5/7 dana?

Karta "5 od 7" omogućava 5 dana skijanja (po izboru) u okviru kalendarskih 7 dana.

Da li zabavni sadržaji rade i zimi?

U ski centru Kopaonik, tokom zime, radi bob na šinama, tjubing i ZIP line.

Koje je radno vreme skijališta?

Radno vreme skijališta varira tokom ski sezone. Na početku sezone je od 9 do 15:30 da bi se u drugom delu sezone produžilo do 16:30.

Šta se radi u slučaju gubitka ili oštećenja ski karte?

U slučaju gubitka ili oštećenja ski karte, potrebno je javiti se odmah nadležnim službama u ski centrima. Zbog potrebe legitimacije, potrebno je imati neki lični identifikacioni dokument. Usluga zamene izgubljene ili oštećene karte se dodatno naplaćuje 500 dinara po karti. Kartice se nose u levom rukavu skijaške jakne. Ako imate više različitih kartica, složenih jedna uz drugu, može doći do problema u očitavanju kartice. Kartice treba čuvati od loma i uranjanja u vodu. Kartice se smatraju potrošnim materijalom. Ne dajemo vremensku garanciju na ispravnost kartica.

Može li se dobiti gotovinski prilikom kupovine preko webshopa?

Za kupovinu na webshop prodajnom mestu nije predviđeno izdavanje "gotovinskih" računa! U slučaju da vam je potreban fiskalni račun sa PIB identifikacijom kupca (tzv. "gotovinski račun"), kupovinu možete obaviti na običnim prodajnim mestima, kada budu otvorena, ali bez popusta koji su na raspolaganju fizičkim licima na webshopu!

Tehnička podrška (od 8.00 do 16.00):

+381 60 688 96 26+381 66 8412 008

Izvor: JP "Skijališta Srbije" Komentari (23)
bane_z
16.11.2022 | 12:53


@Ivannnn
Nema.
Ivannnn
15.11.2022 | 12:20


Jel ima i ove godine popust za placanje mastercard-om na webshopu?
Djordje (Android)
27.03.2022 | 12:24


Da li neko zna iznose naknade štete koje isplacuje osiguranje po osnovu ugovora sa JP Skikalista za nezgodu na skijaistu? Ugovor izmedju osiguravajuceg drustva i JP skijaista ne mogu nigde da nadjem.
Aca405
01.12.2021 | 14:28


Da odgovorim sam sebi citatom iz cenovnika pa možda nekome pomogne:

Искључиво власници сезонске ски карте, карте 10 у сезони и 20 у сезони имају у оквиру карте укључено и коришћење ноћне стазе. Сви остали су у обавези да купе карту која важи за ноћно скијање.

U cenovniku sada imamo npr 6-dana ili 6+N.


Aca405
29.11.2021 | 13:43


Prošle godine je uz kupljenu 7-dnevnu kartu bilo moguće skijati i noću.

Da li je to tako i ove godine?

Bane59
05.01.2021 | 15:15


Da li neki ski pas podrazumeva i korišćenje noćnih staza, kao prethodnih godina?
Vule (Android)
22.11.2020 | 11:53


Gde se nalaze?
Ski
19.11.2020 | 01:06


Od danas dve mašine za podizanje karata i u NS.
Me, myself and I (Android)
17.11.2020 | 21:00


Ja danas u BEO Shopping Centru nisam uspeo da podignem ski pas. Čak mi je mašina izbacila poruku da je moja karta već izdata.
Ima li još neko iskustva sa novom mašinom?
Stevs
17.11.2020 | 13:52


Pitali smo JP "Skijališta Srbije" u vezi sezonskih ski pass-ova. Odgovor prenosimo u celosti:

JP "Skijališta Srbije" daje svim svojim korisnicima COVID garanciju za skijašku sezonu 2020/2021, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije. U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane.

Za korisnike sezonske ski karte povraćaj novčanih sredstava vrši se na osnovu projektovanog broja skijaških dana koje bi trebalo da imaju na raspolaganju - za ski centar Kopaonik to je 120 dana, za ski centar Stara planina to je 100, za ski centar Tornik 80 dana. Pravo na obračun i eventualnu isplatu, kupci sezonskih ski karti mogu ostvariti po okončanju skijaške sezone 2020/2021 za određeno skijalište /ski centar.

NAPOMENA: Obračun i isplata naknade na prethodno navedeni način vrši se isključivo u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije!

https://www.infokop.net/press/covid-garancija-za-ski-pass-u-sezoni-2020-2021.html

Струга
17.11.2020 | 09:50


Грасе зашто онда не идеш на портал Скијалишта и тамо не остављаш коментаре?
Grace
16.11.2020 | 20:00


@Struga
Onda da ne čitamo infoKop, nego Skijališta Srbije?!
Lepo sam pitao - čemu služi - za Copy/Paste?
Super.
Struga
16.11.2020 | 13:28


Не желим да будем дрвени адвокат али. Треба да будете срећни што имате инфокоп који не цензурише ове ваше критике. Не прописује инфокоп правила продаје. Они их преносе и дају вам да то коментаришете. Све ово Скијалишта читају. Замислите само да нема ни овог канала где можемо да критикујемо. Хејт треба да усмерите на другу страну.
Grace
16.11.2020 | 11:16


Isto je napisao i freerider u prvom komentaru.
Grace
16.11.2020 | 11:07


@Buda & Struga
Ne radi se uopšte o hejtovanju već o dobijanju preciznih informacija. Takođe, ne dovodim u pitanje izvor, lepo se vidi čija je vest.
Ono što zameram jeste polovičnost informacija. Evo zašto, pošto nije jasno.

Kupimo sada sezonski ski pas. Recimo zatvore skijalište polovinom januara 2021 zbog pogoršanja situacije, baš kao 20 marta ove godine. Pitanja:
1. Da li ćemo dobiti povraćaj novca?
2. Kako, po kojoj računici?
3. Zašto bi to moglo sada a nije moglo ove godine kada su nam zatvorili skijalište nego su dali samo onima sa 10 u sezoni?! Šta, promenio se zakon, uredba?

Polovičnost jeste sa strane infoKopa - umesto da se obrate Skijalištima i postave ovakvo pitanje - ćuti se. Copy / Paste.
Između ostalog, za to i služi valjda infoKop, da dobijemo odgovor na pitanja koja nisu jasna. Naravno da smo svi mogli da se obratimo Skijalištima, ali računam da će pre odgovoriti infoKopu nego svakome pojedinačno.
A isto važi i za čuveni nelegalni objekat na Suvom Rudištu. Ćuti se.
Demokratski mrak...a lepo sam napisao da će ostati. Tada sam isto bio hejter.
Jasnije?
zile
16.11.2020 | 11:05


Evidentno je da su korisnici sezonskog ski pasa sa nedefinisanim statusom u "Uslovima koriscenja" datim na sajtu Skijalista Srbije diskrimisani pogotovo danas u situaciji koje moze da nametne epidemija korona virusa.Pri tome je u pitanju ubedljivo najskuplji ski pas u ponudi SS.Kao redovan korisnik sezonskog ski pasa u oktobru sam se obratio SS sa predlogom za pravednu refundaciju za ovu kategoriju u predhodnoj sezoni i predlogom za iducu sezonu kao i dobar broj drugih korisnika.Predlozio sam i da se bar u novoj sezoni nas status definise na obostrano zadovoljstvo.Do danasnjeg dana nisu mi odgovorili. U mailovima koje su dobili neki od podnosica istog ovog zahteva SS se ogradjuje da sezonske ski karte imaju vrednost odredjenu duzinim trajanja sezone bez obzira koliko ona trajala. Formalno to moze da znaci ako sezona traje samo jedan dan njih nista ne obavezuje da obestete imaoce ovog ski pasa!!

Izmedju ostalog SS do sada, koliko je meni poznato, nisu nijedamput precizno definisali koliko traje sezona. Na svim ozbiljnim skijalistima se zna datum pocetka i datum zavrsetka sezone. Dali ce ona da se produzi, ako su snezni uslovi povoljni, regulise se dopunskom odlukom ukoliko postoje opravdani /ekonomski/ razlozi.Ocigledno je da se SS na ovaj nacin pokriva a pitanje je dali bi u nekom pokrenutom ostetnom postupku to bilo prihvatljivo.
Struga
15.11.2020 | 23:33


Граце пише ти на дну:

Izvor: JP "Skijališta Srbije"

Све ово имаш на shop.skipas.rs и то су званични услови Скијалишта Србије.
Buda
15.11.2020 | 23:23


Grace stari hejteru to je zvanican info sa sajta Skijalista smilies/grin.gif
Grace
15.11.2020 | 19:55


“ Šta je COVID garancija?
Skijališta Srbije, kao odgovorno preduzeće, daje svojim korisnicima COVID garanciju, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije. U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane”.

Šta ste hteli da kažete sa ovime, odakle ste iskopirali tekst i odakle informacija?!
Koje odgovorno preduzeće?
Šta je sa sezonskim ski pass-om gde su nas pokrali neviđeno, za prošlu sezonu, diskriminatorski, gde su vratili samo onim “oštećenim” sa “deset u sezoni”?
Šta je sa ljudima koji su kupili sedmodnevni, petodnevni?
Šta se dešava sada ako kupimo sezonski a zatvore?!
Jel imate ikakvog odgovora ili ponovo polovične vesti?
Buda
15.11.2020 | 12:52


Za 10 u sezoni i sezonski izaberete sva skijališta (ne Kopaonik).
Jakov (Android)
15.11.2020 | 12:44


Vidi li neko 10 u sezoni?
10-odnevni skijaš (Android)
15.11.2020 | 10:53


Da li se zna kakva je garancija za ski kartu 10 dana u sezoni?
freerider (iOS)
15.11.2020 | 08:59


Šta konketno znači COVID garancija za sezonski ski pas? Sezonski ski pas nema odredjeni broj dana i kako se za njega odredjuje povraćaj novca u slučaju zatvaranja skijališta u celosti ili u delu sezone?

Molimo Vas da prenesete ovo pitanje ljudima u Skijalištima Srbije i zvaničan odgovor nazad pošto je to i najakuplji / najrizičniji ski pas za kupovinu unapred u sadašnjim uslovima.
Napišite komentar (23)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (546):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
29.11.2022. 09:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno -4°C -6.7°C 4  m/s (ESE) 100% 14cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
-9°C
temp. Pančić
-9°C
7,6 m/s
(ESE)
pritisak 824.2 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Belvedere Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Snow park
Traka Jaram
Traka Mašinac
Traka Ski vrtić
Dečji park
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
0/25 0/48 0/30
 (0%)  (0%)  (0%)
SKI kamere
@KonakRas, niko vas nije terao da kupite mačku u džaku, a sad kad vam nije po volji šta drugi vlasnik radi sa svojom privatnom imovinom (na šta im...

SKI kamere
@uk Znaci Vas 400 sposobnih i 3500000-4000000 idiota ukljucujuci i mene. Mora da si u pravu,od sutra pocinjem da mislimo o tome. Za pocetak idem kod p...

SKI kamere
Dobar deo Konaka se uopste ne izdaje… A to sto se izdaje, uvek je puno. Pogledajte kakve su sada cene , sve je skuplje od Konaka Izgleda da drugi...

SKI kamere
Do centra ce i da dodju, samo ce malo teze nazadsmiley

SKI kamere
To je sad vrzino kolo... vi njemu neplacate on neplaca drugima... svi ste na gubitku... kako niste resavali taj problem kad je upravljao MK! tad su va...

SKI kamere
Nisi dobro razumeo. Ugovor obavezuje MK dopremanje struje, vode, grejanja…Nije postojala firma. Ispade da su svi vlasnici totalni idioti, što malo ...

SKI kamere
A sa cim ce da se prevezu u centar kada mora da radi Mali karaman da bi gondola radila?

SKI kamere
Zato svima savetujem da dodju u Brzece. Za razliku od centra u Brzece nece biti blokada puta. I gondola vozi, iz Vikned naselja morate da se kolima s...

SKI kamere
Da li neko ima neku informaciju koje ce staze biti otvorene za ski opening ?

SKI kamere
Ja koliko razumem, kada ste kupovali apartmane, znali ste da dolaze bez infrastrukture. Prilikom kupovine, znali ste da odrzavanje (u koje ne spada sa...

SKI kamere
Koliko znam ovi iz MK su sve i zakuvali oko Konaka i sad ne znaju kako da se izvuku. Sinulo im bilo dupe da pojedinačno prodaju sobe a nisu ništa pr...