Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Nacionalna Klasa
English
ZONED
SKI BUS
MK Mountain Resort Kopaonik
Lekovito blato i termalna voda iz Jošaničke Banje kao deo ekskluzivne Spa ponude Hotela Grand
02.11.2023 | 22:23 -> 02.11.2023 | 22:32
Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i termalne vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopaonika.  
 
Kao toponim ove destinacije i pionir u razvoju luksuzne ponude za goste, hotel Grand Kopaonik uvrstio je blagodeti Jošaničke Banje u ekskluzivnu ponudu svog spa centra, a slikovitu banju u podnožju Kopaonika na listu nezaobilaznih stanica za potpuni doživljaj Kopaonika. 
 
Ether spa & wellness centar njegov je najlepši deo, a ujedno najveći i sadržajima najbogatiji spa centar na Kopaoniku. Na gotovo 2000 kvadratnih metara, prostire se ovaj raj za negu tela i duha, inspirisan  prirodom Kopaonika. Fascinantni otvoreni i zatvoreni bazeni sa organskim zelenim zidom sjajno upotpunjuju termalnu zonu koja obuhvata četiri različite saune, parno kupatilo sa gorskim kristalima, rasul i ledenu fontanu. 

Odnedavno, deo ekskluzivne spa ponude hotela Grand Kopaonik jesu rituali i tretmani sa mineralizovanim blatom i termalnom vodom iz Jošaničke Banje. U privatnom rasulu koji je dizajniran upravo za ovu vrstu spa iskustva, posetioci mogu uživati u specijalnim ritualima na bazi lekovitog blata uz stimulaciju toplote i pare. Proces obuhvata nanošenje toplog peloida na kožu, a zatim sledi opuštajući period tokom kojeg blato deluje na telo. Takođe, banjska voda i blato koriste u sklopu regenerativnih tretmana koje izvode iskusni terapeuti. Ovi tretmani kombinuju lekovito blato sa bogatim pilinzima na bazi planinskog bilja i cveća, dok se na kraju tretmana izvode masaže na bazi visokokvalitetnih ulja. Ovo iskustvo ne samo da hidrira i revitalizuje kožu, već i pomaže u smanjenju stresa i opuštanju mišića i ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje. 
 
Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopanika. Pelioid i voda se u svežem stanju dopremaju direktno iz banjskog kompleksa koji se bavi sakupljanjem i obradom peloida u zdravstvene i rehabilitacione svrhe. 
 
Jošanička Banja se nalazi na obroncima Kopaonika, na samo 24 kilometra od turističkog centra, u dolini reke Jošanice, na nadmorskoj visini od 550 m. Pravi mali dragulj među planinskim banjama poseduje čak 5 termalnih izvora od kojih se glavni izvor ubraja među najtoplije u Srbiji, sa temperaturom vode od 78 stepeni Celzijusa. Okružen borovom šumom, banjski kompleks obiluje izvanrednim prirodnim resursima zbog čega privlači sve veći broj posetilaca i ima sve predispizicije da u potpunosti obogati turističku ponudu Kopaonika. Voda i peloid iz Jošaničke Banje višestruko su blagotvorni za ljudski organizam, posebno za reumatična stanja, vaskularne, dermatološke i neurološke tegobe, a obiluju  vodonik-sulfdom, silicijum-dioksidom, kalcijumom, kalijumom i gvožđem.

Saradnja između Turističke organizacije Raške i hotela Grand Kopaonik rezultat je zajedničke težnje za konstantnim razvojem turističke ponude Koponika i njegove okoline, sa ciljem da se svim ljubiteljima ove planine ponudi  jedinstveno i kompleksno iskustvo kako bi njene blagodeti doživeli u punom sjaju. 

 


Komentari (1)
Grand (iOS)
05.11.2023 | 10:45


Kada ce hotel icunu korak sa vremenom i postati pet friendly? Mislimda gosti zasluzuju da mogu i svoje male krznene clanove porodica da povedu. Nadam se da ce omoguciti ovo jer ce njima broj nocenja biti uvecan. Trenutno teraju ljude u Viceroy i smanjuju sebi prihod ovakvim nacinom poslovanja.
Napišite komentar (1)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (529):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
03.12.2023. 11:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Magla -5°C -3.2°C 2  m/s (NNE) 100% 0cm
Magla sub.osećaj
-8°C
temp. Pančić
-5°C
4,3 m/s
(NNE)
pritisak 828.0 hPa staze
10-15 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
2/24 3/49 0/30 2.8/58.5
 (8.3%)  (6.1%)  (0%)  (4.8%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
SKI kamere
Danas su staze iznenađujuće odlične u odnosu na to na sta su ličile juče na kraju dana. Magla je i oko 0°C ali i to je bolje od onog potopa juč...

SKI kamere
VLADA92- Sneg je preživeo na stazi Karaman Greben i ta staza posle sutrašnjeg zahladjenja ulazi u sezonu kao formirana do kraja sezone i to je š...

SKI kamere
"Za 2 dana odneto 43cm snega. Nikad brže." U jednoj rečenici moj ceo ljubavni život.

Otvorena ski sezona na Kopaoniku, prvi dan skijanj...
Extra.Kakve su staze?

SKI kamere
Za 2 dana odneto 43cm snega. Nikad brže.

SKI kamere
Зашто се лупају минуси Mladenu који само јавља своје утиске након што је одлучио да пр...

SKI kamere
Finansijski organ  Nisam ja bio nego Mladen. Mada u koji god da uđete, nećete pogrešiti. Retko koji da izdaje fiskalni račun. A usput, pitajte...

SKI kamere
@finansijski organ. Em sto ne primaju kartice a em sto im je fiskalni račun stran. Bas komentsrisem da ne bi bi trebali da se zezaju a tim. Nije puno...

SKI kamere
Kimi Aco sta kaze prognoza...Ima li nade?!

SKI kamere
Moglo je ujutru da se skija koliko toliko. Sve vam staze je ODNETO od senga bukvalno!!!

SKI kamere
@Alex grinajte lokaciju i naziv kafica koji ne izdaje fiskalne racune. Hvala