Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Nacionalna Klasa
English
Harmonija Resort
Vila Jezero
GORSKI hotel
9 instalacija u funkciji
          Od danas (5.1) veštački osnežene i u funkciji su i Malo jezero i Mali karaman. Time se broj žičara sa stazama koje su veštački osnežene popeo na devet.
          Ostalo je praktično još pet žičara koje je moguće pustiti u rad, odnosno čije su staze pokrivene veštačkim osnežavanjem: Marine vode, Karaman, Kneževske bare, Sunčana dolina i Krčmar. Nadamo se da će u narednim danima, ako vremenske prilike to dozvole, JP "Skijališta Srbije" pustiti u pogon i navedene žičare.


Komentari (34)
 1 2 > 
ilija
13.01.2011 | 16:18


ma kop je zakon,samo da se jede prsut,burek i pije rakija i vinosmilies/cheesy.gif
Gasha
08.01.2011 | 20:23


Pozdrav svima, stigoh danas, sledi realan izvestaj sa kopa:
Toplo, suncano, hronican nedostatak snega.
Karaman greben; krst, malo jezero u ok stanju i posle 14h. Pancic stara staza br.5 u ok stanju do 14 nakon toga led. Staze 4 i 4a ni u najavi ne rade. Crvena duboka u vrhu hupseri na dnu kamenje i bljuzga. Crna duboka nije za voznju u srednjem delu samo kamenje. Sve u svemu za skijuckanje sa decom je podnosljivo, za ozbiljno skijanje jednostavno nije...
Nevenica
08.01.2011 | 16:18


murder213pn radismilies/smiley.gif

djape97 rekli su,ali jos uvek nista od togasmilies/smiley.gif
djape97
08.01.2011 | 10:05


hvala nevena....rekli su joos da ce da proradi i jaram,marine vode,knezevske bare,krcmar i to je to
murder213pn
08.01.2011 | 01:12


Voleo bih da znam da li na Jarmu jos uvek postoji onaj mini snowpark,ustvari da li je bio prosle godine jer jos uvek staza nije u funkciji ? Bas bih da probam tako nesto smilies/smiley.gif Hvala
Nevenica
07.01.2011 | 21:25


djape97

Karaman,
Mali karaman,
Pancic,
Duboka 1i2,
Krst,
Malo jezero,
Masinac

Pozdrav sa Kopaonika.
Бојан, Нови Сад
07.01.2011 | 15:25


Мислим да овде није место за ову дискусију о одузимању ски паса, али кад се већ полемише ово је моје мишљење: чисто сумњам да је ситуација тако црно бела, доста њих вози брзо па не одузимају ски пас тако лако тако да мислим да је ово нека родитељска прича где дете наравно никад није криво (сетим се оне слике од пре 30 година и данас кад клинац добије кеца у школи, пре 30 година родитељ виче на клинца а данас на професора нажалостsmilies/wink.gif.

Да се вратимо на праве коментаре овог поста, а то је да се пре почетка сезоне причало да је 70% стаза покривено вештачким снегом, како то да до сада нису прорадиле све стазе покривене топовима, већ то иде некако "на кашичицу"?
djape97
07.01.2011 | 14:34


Moze neko da mi kaze koje staze rade danas i koje ce raditi sutra??!
bajastrasni
07.01.2011 | 11:24


Ne bih lenj, pa proverih koja su ovlascenja "redara" na stazi:

Zakon o javnim skijalistima, clan 54:
Redar u vršenju svojih dužnosti ovlašen je da: ...
2) upozori, odnosno udalji sa skijališta ili njegovog dela lica koja se
ne pridržavaju pravila utvrenih ovim zakonom i pravila o redu na skijalištu, koja ne
raspolažu ispravnom skijaškom opremom, koja prave nered na polaznim stanicama
žiara ili su pod uticajem alkohola ili droge;
4) obavesti turistikog inspektora ukoliko se skijaš ili drugi neposredni
korisnik skijališta u korišenju skijališta ne pridržava utvrenog reda na skijalištu;
5) oduzme, trajno ili privremeno, kartu za vožnju žiarom skijašu ili
drugom licu koje se i pored opomene redara ponaša suprotno odredbama ovog
zakona, vozi na nizbrdici ugroženoj lavinom, ne poštuje znake zabrana i uputstava,
postupa suprotno nalozima službe spasavanja ili ponovljeno ini povrede utvrenih
pravila ponašanja na skijalištu;
6) uskrati jednu ili više vožnji žiarom licu koje svojim ponašanjem
ugrožava ili može ugroziti bezbednost upotrebe skijališta, odnosno žiare (pijana lica
i lica pod uticajem droge, lica koja se ne pridržavaju utvrenih pravila o ponašanju na
skijalištu, lica koja sa sobom nose nedozvoljene predmete i sl.).
Kada skijaš ili drugo lice na skijalištu postupi suprotno nalozima
redara ili pruži fiziki otpor, o tome se bez odlaganja obaveštava ovlašeno lice
organa unutrašnjih poslova.

Prema tome, postoji niz mera koja se mogu primeniti PRE ODUZIMANJA ski pasa, a u svakom slucaju oduzimanju MORA da prethodi OPOMENA odnosno upozorenje (tacka 5). Ako toga u konkretnom slucaju nije bilo, cini mi se da gospodja moze da trazi svoje pare nazad.
bajastrasni
07.01.2011 | 11:02


Mattko, pre svega pozdravi tatko smilies/cheesy.gif

Sto se tice oduzetog ski pasa, ne bih tako brzo donosio zakljucak.

Tacno je da niko ne sme da ugrozava bezbednost ostalih skijasa, i da u slucaju opasne voznje moze biti oduzet ski pas. Ali isto je tako tacno i da maloletnom licu NIKO (pa ni MUP, a ne tamo neko obezbedjenje staze) ne sme bilo sta da radi bez prisustva roditelja. Lice koje je mladje od 14 godina po zakonu NEMA NIKAKVU ODGOVORNOST, odnosno za sve sto ono uradi odgovaraju roditelji ili staratelji, pa je lik iz obezbedjenja apsolutno morao da oezbedi prisustvo roditelja pre bilo kakve radnje, a kamo li oduzimanja ski pasa. Ne kazem da ski pas ne bi i inace bio oduzet, ali APSOLUTNO je NEZAKONITO detetu od 13 godina na ovaj nacin oduzeti nesto sto je placeno 9.400 din.
Da se ne pravim pametan, klasican slucaj prekoracenja sluzbenog ovlascenja, pod uslovom da je doticni uopste imao isto.

S druge strane, slazem se sa onima koji su rekli da je ovo verovatno moglo da se zavrsi na opomeni. Ako je primecen da opasno vozi, zabelezi mu se broj ski pasa, opomene se, pa ako to ponovo uradi onda se oduzima ski pas.

Najposle, ako SS smatraju da imaju pravo da na prvi signal malo brze i riskantnije voznje oduzimaju ski pas, onda se postavlja pitanje da li svako od nas ko padne ili se daleko bilo povredi na stazi, ima pravo da od SS trazi odstetu jer na stazi ima leda, kamenja, neutabanog snega, jer boze moj, sve to cini stazu teskom i potencijalno nebezbednom. Ako cemo standarde bezbednosti primenjivati u apsolutnom smislu, onda ti standardi treba da vaze za sve, pa i SS.

Prema tome, iako se slazem da ne bi skodilo malo vise kontrole za doticnog 13-godisnjaka, mislim da gospodja Ljubica i te kako treba da ode u upravu SS i da u najmanju ruku zahteva objasnjenje.

realan
07.01.2011 | 10:08


mene ako dirne blo koji od njih sa skijališta ja ubijam. pokušali su par puta na jahorii pa mi se kao unosi u facu al kad ga odgurneš pa pokažeš zube, sve se stvari vrate na svoje mjesto. zato ss nemoj da vas đavo nosi da pokušate...
matt
07.01.2011 | 01:04


@ LJUBICA,Alek. , aaa

Nisam iz skijalista,ali, na stazi mora da se zna red. Da je Vase dete to radilo u Austriji,osim oduzimanja ski pass-a platili bi i 200e.
Neko je pomenuo da JP " Skijalista Srbije " krse zakon ovim cinom...na zalost,niste u pravu..

evo vam link,pa procitajte zakon o javnim skijalistima : http://skis.rs/pdf/pravila_na_skijalistu.pdf
Nox
07.01.2011 | 00:51


Gospodjo Ljubice, i ja bih mu oduzela ski-pass.
Bila sam tamo 4 dana i videla 3 teska preloma i jasno mi je da se bezbednost drugih ne sme ugrozavati. Pre svega, oduzela bih vama ski-pass jer ocigledno ne vodite racuna o tome da li vase dete jeste za neku stazu ili nije. Ugrozili ste i njega i druge.
Alek.
06.01.2011 | 21:10


Neznam samo kako su maloletnom licu mogli oduzeti bilo šta bez prisustva roditelja? To je zloupotreba a možda i neko teže delo?

Jeste li išli u upravu da se žalite?

A na takvoj stazi, loši uslovi led, teško bi moj klinac bio sam. Ovako je njihov radnik - maloleno dete reč na reč.
Neko je prenaglio ili klinac jurco ili frustrirani radnik trenira strogocu pa navato dete, i čim mu je reko daj pas ovaj dao.
Ovo je osetljivo pitanje.
aaa
06.01.2011 | 20:21


@pera Ne pričaj gluposti!!! Sve ovo je moglo da se završi na opomeni, a ne da se tamo neki indijanac iživljava na maloletnoj osobi čiji su matori izdvojili 100€ za nedelju dana skijanja na 4 staze. Ako je ovo prava verzija priče to je STRAŠNO!
(...ili je ovo možda samo priča za mamu i tatu?)smilies/wink.gif
P.s. Kop je keva! smilies/grin.gif
Pera
06.01.2011 | 18:58


Ljubice, svaka čast čuvaru što je oduzeo skipass osobi koja je ugožavala sopstvenu i bezbednost ostalih skijaša na stazi. To što je u pitanju vaš sin, ne daje mu za pravo da ugožava bilo čiju bezbednost. Ukoliko skijaš ne ume da savlada određen tip staze (srednje teška), treba da skija na stazama za početnike, a ne da rizikuje povrede po sebe i druge.
hrabri krojac
06.01.2011 | 18:43


hmm..bas cudno da ti neko oduzme ski pass na stazi..zbog prebrze voznje ili nebezbedne i to detetu od 13 godina...smilies/shocked.gif mislim zasto ne oduzme neko ski pass ovim matorim kretenim od po 45+ godina koji se "suljaju" niz duboku kao idiotii dovode u opasnost sebe i sve na stazi, nego je startovao klinca..pa kako god da vozim dasku, ajde bas da vidim koji ce baja doci da mi uzme pass..trebace mu murija za to, a i tada ce morati da mi pokaze pisano pravilo gde to pise...btw mislim da je to ispala Ljubice..
LJUBICA
06.01.2011 | 17:38


smilies/angry.gif
Na Kopaoniku postoji nekakvo obezbedjenje na stazi koje oduzima ski pas ukoliko neko prebrzo vozi. Moj sin je kupio ski pas za odrasle jer ima 13 godina. Vozio je na Pancicu i nije uspeo da se zaustavi vec je krenuo u spust. Cuvar ga je sustigao i momentalno mu oduzeo ski pas koji je platio 9.400 i koristio ga samo jedan dan. Dao mu potvrdu i zavrsio pricu, bez prava da dobije svoj ski pas nazad za neku drugu stazu i bez prava za povracaj novca. BEZOBRAZLUK I LOPOVLUK. Dete nije ni uspelo da mu objasni da nije umeo da se zaustavi jer je od pola staze LED. Umesto da mu je lepo prisao i objasnio da ta staza ocigledno nije za njega malog i da ide na Karaman ili gde je vec staza bezbednija- mada svuda ima leda...PO KOM ZAKONU JE TO ODUZIMANJE SKI PAS-a? Moze nekome da se dozvoli da se ne spusta vise na toj stazi ukoliko su tu iz BEZBEDNOSNIH RAZLOGA i kakav je to strucnjak koji je procenio da detetu oduzmu ski pas. DETETU !!! To je krajnje nezakonito, neprofesionalno, nedopustivo! Ovo ne bi trebalo da mi bude cudno, jer je u ovoj drzavi sve LOPOVLUK pa eto i na KOPAONIKU RADE LOPOVI...
M@rko
06.01.2011 | 16:14


Samo da osposobe Krcmar i Duboku, to su najvrednije staze na Kopu ostalo je manje vise nebitno! smilies/smiley.gif
djape97
06.01.2011 | 14:56


Ja idem na Kopaonik 9.januara,a skijam 10. da li ce biti osposobljen SKi Safari(Mali karaman,Knezevske bare,Marine vode,Jaram....)??? I koje staze nece biti sposobne
matt
06.01.2011 | 11:41


Krcmar su poceli da pripremaju.. tkd,uskoro bi trebalo i to da proradi smilies/cheesy.gif
milan puzic
06.01.2011 | 11:25


daj boze da budu sve staze radile do 15 januara
milan puzic
06.01.2011 | 11:24


daj boze da budu sve staze otvorene
mladen
06.01.2011 | 11:12


Skijaliste se razvija, ali nije dovoljno kupiti i ostaviti. Skijaliste treba da se razvija, a ne ovako: ide Nova Godina stizu turisti, ajde da osnezimo jos dve staze, ide Bozic ajde da pustimo crnu Duboku. Ne radi se to tako. Od 9.12 do 19.12 bio je konstantan debeo minus, a palo je 30 cm prirodnog snega. Ja sam tad bio na Kopu i sve je mirovalo. Tad su se trebale osneziti staze i utabati.Pitam zasto ne rade topovi, odgovori: te smrzla voda, nema pritiska, pojavio se mulj i sl....Bilo je uslova da se vec tada pripreme staze, ovako..Ovo jeste napredak i za pohvalu, ali treba raditi i na imidzu skijalista.
dark
06.01.2011 | 10:49


Bojan,ti ces da gadjas Franuze evricima ,pa tebe nema ker zasta da ujede,spavas u kolektivnom smestaju i nosis hranu od kuce,bljak.
B(n)Z
06.01.2011 | 09:17


Imam predlog. Da stanemo sa severne strane Kopa i da duvamo ka jugu smilies/wink.gif.
Ako nema prirodnog snega, to je visa sila. Ako se prirodna sila ponavlja svake godine, onda ponovo treba da se plati neka strucna firma da uradi studio isplativosti ski centra.
Ako ne mogu da osneze sve staze zbog ogranicenog kapaciteta, to je opravdano, ali samo ove i sledece sezone.
Ako nece da osneze sve staze jer nema dovoljno skijasa onda imaju jako losu upravu koja gleda samo da na kraju njihovog mandata JKP SS ne budu u minusu, a ne kako da razviju skijaliste.
Bojan
06.01.2011 | 01:23


E! na 3600metara ima park...
u Les2Alpes! Zamisli!!!!
Vrlo rado ću da gađam mrske francuze svojim evrićima!!!!
Kakav Kop!?!?!?
Imamo mi i BREZOVICU i STARU PLANINU....
An@
06.01.2011 | 00:14


@ Zima
skroz si u pravu, sve ovo je bruka i sramota sta rade.. Objave da rade 7-8-9 staza,snega ludilo.. a odes gore i vidis da je 3 staza u funkciji,pola sa snegom.. guzva .. a ski-pass naravno ista cena... TO NIGDE NEMA osim u ovoj jadnoj zemlji... Elem, samo tako nastavite,za par godina ce sve doci na svoje.. necete imati sa kim da radite!!!
zima
05.01.2011 | 23:49


Sada je kasno za novi pocetak!Ljubav prema Kopu ja neizmerna ali neuzvracena zbog pogresnih ljudi koji vode Kopaonik kao i ovu napacenu zemlju.
Stojke
05.01.2011 | 23:00


Danas sam skijao veci deo dana na Malom Karamanu. Staza je sredjena extra i bilo je pravo uzivanje. Nije bilo guzve na zici, a nadam se ni sutra smilies/wink.gif
 1 2 > 
Napišite komentar (34)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (531):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
21.05.2024. 21:40 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
tačke rose
vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 10,8°C 10,2°C 5,1  m/s (S) 96% 0cm
Pretežno oblačno sub.osećaj
11°C
temp. Pančić
10°C
9 m/s
(S)
pritisak 827,3 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Vila Pančić
Kopaonik WebCAM arhiva
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI UKUPNO KM
0/24 0/49 0/30 0/58.5
 (0%)  (0%)  (0%)  (0%)
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Traka Ski vrtić
Dečji park

Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
Ski mapa >>>
Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
U drugoj rečenici teksta ne odgovor na tvoje pitanje smiley “Rozeta će svoja vrata otvoriti 2026”

Prekid u snabdevanju vodom Kopaonika, normalizacij...
Ponovo burek? Sa mesom ili sirom?

SKI kamere
Hvala ti Dex na odgovoru

SKI kamere
No name U sustini sve je slicno skijanje jer je glecersko. Gledaj gde ima trenutno vise snega na tim visinama i kada je padao svezi sneg. Zadnjih ned...

SKI kamere
Kopaonik je van zimske sezone "Grad duhova"😑 Sablasno

SKI kamere
Da li ima neko ko je leti išao na skijanje na Alpe da podeli utiske vredili otići. Kakvo je tada stanje staza i slično. Konkretno me interesuje Zer...

SKI kamere
Prosto je neverovatno da Kopaonik nema otvoreni fudbalski teren. Košarkaški teren. Barem neku veštačku stenu. Video sam ove nedelje dosta škola ...

SKI kamere
Ako urade kako treba, biće skijanje do prvog, možda i do 7. maja redovno

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
@Ledenjak: ne razumem šta komentarišeš ako ne znaš ni koje akumulacije postoje, ni odakle će da se puni nova ni šta će da se gradi. Prvo pro...

Rozeta Resort & Residence | Prodaja apartmana u ce...
Ove godine gotovo ?

Počela izgradnja nove akumulacije - za 72h u funk...
Pa ako imamo akumulacije na samom Kopu cemu onda ova bara od 10 miliona na vrhu planine u srcu NP?