Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Župa
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
BMW experience
Filip Travel Vila Jezero
 
Autorski tekstovi
Autorski članci redakcije internet portala infoKOP.net

Novo radno vreme skijališta
31.01.2009 | 11:19 -> 01.02.2009 | 00:31
          Od 31. januara 2009. godine, radno vreme žičara je od 9h do 16:30h osim Bele reke I i II koje rade do 16:00h samo za izvlačenje - staze su zatvorene zbog nedostatka snega. Malo jezero radi za noćnu vožnju od 19-22h.
         
 
Nove fotografije sa 60cm snega
26.12.2008 | 18:12 -> 26.12.2008 | 18:20
          Na Kopaoniku trenutno ima 60 cm snega, a to je sasvim dovoljno da ski centar radi punim kapaictetom. Do sada još nisu puštane u pogon žičare Sunčana dolina, Suvo rudište i Bele reke I i II i Krčmar ali se očekuje da već sutra ili tokom narednih dana i one budu u funkciji. Žičare Ledenice, Struga i Gobelja greben ove sezone neće raditi. Od 26. decembra počinje sa radom i noćna staza Malo jezero.
          Na stazama ima dovoljno snega i solidno su pripremljene i tvrde obzirom na niske temperature.
          Novih 85 fotografija možete videti u našoj galeriji na sledećem linku >>>
 
Kopaonik na startu sezone
24.12.2008 | 18:46 -> 24.12.2008 | 18:53
          Konačno se može reći da je zimska sezona istinski počela i da ima sasvim dovoljno snega da ski centar Kopaonik radi punim kapacitetom. 
          Snega ima preko pola metra i sve staze su sem dela crne Duboke i Belih reka pripremljene. Može se očekivati da u toku narednih dan dva kompletno skijalište bude aktivno. Danas (sreda) po prvi put su puštene u rad Gobelja relej i Jaram, a testirana je pripremana i Duboka I.
          Gobelja greben, nov četvorosed, teško da će proraditi ove sezone obzirom da ni stubovi nisu postavljeni. Što se tiče veštačkog snega pokrivene su samo tri staze leva i desna staza Karaman grebena i staza (4) koja vodi ispod žičare Pančićev vrh. Postavlja se takođe pitanje da li kapacitet "jezera" može da zadovolji i ovoliki kapcitet pokrivenosti staza.
          I dalje na skijalištu nema montažnih WC kabina, digitalne table i putkokazi su postavljeni na dosta mesta ali postavlja se pitanje ko treba da ih čisti od snega i leda? Od najvljene pasarele preko magistralnog puta na Jarmu nema ni traga ni glasa kao ni od vučnice od Malog karamana do Karamana. Dakle možemo očekivati i ove sezone ogromne gužve na Marinim vodama. 
          U gornjem delu duboke postavljena je drvena ograda koja predstavlja pravu opasnost za sve skjaše. Koja je njena funkcija i da li će biti zaštićena nismo uspeli da saznamo. 
          Od ski bifea na stazama nije radio NiN i Bačija Krčmar dok ostali rade i u fazi su prirpeme kao i većina lokala na Kopaoniku.
          Danas tokom dana kada su aktvirane žičare Gobelja relej i Jaram ljudi su morali da se provlače ispod "ski data" ski pass provere jer nisu bile u funkciji?!
          Još jednom da napomenemo da se plaća puna cena ski pass-a, da su sada ski passovi jednokratni i da nema depozita.
          Pored ovih par fotografija u galeriji sajta možete pogledati kolekciju od 69 fotografija >>>
 
 
Kopaonik: 43cm snega
21.12.2008 | 13:00 -> 23.12.2008 | 08:31
          Tokom protekla četri dana sneg koji je padao sa manjim prekidima slabijim intenzitetom dostigao je visinu od 43cm. Može se reći da tek sada počinje prava sezona skijanja jer po prvi put na stazama ima dvoljno kvalitetnog snega.
          Po svim prognozama hladno vreme će se zadržati i naredne nedelje sa još padavina. Putevi su prohodni, preporučuje se upotreba zimske opreme, a šleperima je zabranjen prilaz Kopaoniku.
          Od danas (nedelja) po prvi put je u funkciji i žičara Pančićev vrh, a promotivne cene ski pass-a više ne važe!
 
Otvorena sezona skijanja na Kopaoniku
13.12.2008 | 11:38 -> 15.12.2008 | 23:29
          Prema informacijama koje smo dobili od JP "Skijališta Srbije" danas u subotu 13. decembra zvanično se otvara sezona 2008/2009. U pogon će biti puštena žičara Karaman Greben koja će raditi od 9h do 15:30h. Staza je pripremljena, a skijanje će danas biti besplatno.
          Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana i noći dostigao je visinu od 18cm, dok ga na stazi Karaman Greben ima oko 10 cm utabanog.
          Snega na putu ima u poslednjih par kilometara prilaska pa se preporučuje posedovanje zimske opreme naročito zbog promenljivih zimskih uslova.
          Na području Kopaonika, sa istočne strane, iz pravca Brusa, pada sneg, praćen jakim vetrom, a gusta magla, koja smanjuje vidljivost na 50 m, dodatno otežava saobraćaj. Na kolovozu ima do 10 cm ugaženog snega, pa je upotreba lanaca obavezna. Bez preke potrebe ne treba koristiti ovaj putni pravac ka Koaponiku.
          Od danas pa do kraja zimske sezone infokop.net sajt će redovno ažurirati ski info sa Kopaonika koji možete videti na sledećoj strani >>>
 
Fotografije snega na Kopaoniku
26.11.2008 | 13:38 -> 26.11.2008 | 13:45
          Ljubaznošću Gorske službe spasavanja dobili smo par fotografija Kopaonika od nedelje 23. novembra. Uživajte.
 
 
Još jedna kamera na JAT-u
13.07.2008 | 19:49 -> 13.07.2008 | 19:53
          JAT Apartamni i InfoKOP sajt su postavili još jednu savremeniji IP kameru na krov JAT Apartmana umesto postojeće prve web kamere sa Kopaonika. Nova kamera se osvežava svakih 30 sekundi i poseduje daleko veći dinamički opseg pa bi noćne fotografije trebalo da su značajno boljeg kvaliteta.
          Stara web kamera je trenutno okrenuta prema parkingu ispred JAT-a i ona će biti mobilnog karaktera.
 
Veštački seng
13.07.2008 | 19:42 -> 13.07.2008 | 19:44
          Nakon brojih obećanja da će se konačno nešto uraditi na veštačkom zasnežavanju Kopaonika preliminarni radovi su počeli. Na slikama uz ovu vest možete videti proširivanje postojećeg jezerceta ispod Malog karamana koje će se koristiti kao vodena akumulacija za pravljenje veštačkog snega. Prema predhodnim najavama za ovu zimu treba očekivati veštački sneg na potezu Suvo Rudište i Karaman greben.
          Od ostalih novina možemo videti da su digitalne table postavljenje na ulazu u Konake, Jarmu i Karaman grebenu dok su postojeće postavljenje na bolje metalne konstrukcije. Deo puta od Jarma prema Brzeću je prekriven novim asfaltom dok je ostatak "krpljen". Radova na novoj žičari na Gobelji kao i na pasareli kod Jarma još uvek nema.
 
 
Novi putokazi
06.04.2008 | 11:29 -> 06.04.2008 | 11:39
          Tokom marta meseca na većini skijaških "raskrsnica" na Kopaoniku postavljeni su novi putokazi. Forma putokaza se sastoji od nove mape skijaškog centra i tabli sa brojem i težinom staze ispod iste.
          Ono što se prvo nameće kao neshvatljivo je da su putokazi postavljeni pred sam kraj skijaške sezone i to po najlošijim vremenskim uslovima. Po ko zna koji put postavlja se pitanje: "Da li leto kao godišnje doba postoji za JP "Skijališta Srbije"?"
          Druga mnogo bitnija stavka je upotrebljivost samih putokaza i mape skijališta. Logično bi bilo da je na svakoj raskrsnici gde je postavljena mapa skijališta na istoj ucrta i lokacija raskrsnice jer ovako mapa gubi svaki smisao. Putokazi koji su ispod mape nemaju pravu orjentaciju već su uvek paralelni sa nosačem mape. Najuočljivi primer bezvrednosti putokaza je vrh Mali karaman gde je pola putokaza okrenuto na levo, a pola na desno. Da li će neko moće da se snađe kada vidi da su putokazi za Belu Reku I i II, Ledenice, Gvozdac, Kneževske bare, Pančićev vrh, Malo jezero, Karaman greben i Centar okrenuti na istu stranu (prema žici Kneževske bare) dok u suprotnu (prema žićari Karaman) vode Marine vode i Karaman?! Klikom na sliku možete videti primer koji potvrđuje pravilo. 
 
(Ne)obeleženost staza drugi put
15.02.2008 | 20:05 -> 15.02.2008 | 20:10
          Obzirom da se u odnosu na prošlu skijašku sezonu obeleženost staza minimlano poboljšala aktiviranjem jedne digitalne table na skijalištu ponavljamo modifikovan tekst koji se odnosti na obeleženost staza.
          Nakon mnogobrojnih sugestija kako domaćih tako i stranih turista moramo pokrenutni temu vezanu za obeleženost staza. Kap koja je prelila čašu i koja nas je navela da napišemo par redova na ovu temu je bio okrenut naopačke znak broj 4 koji obeležava novoizgrađenu žičaru Pančićev vrh ili popularno zvanu Pančić express.
          Da li je moguće da se na Kopaoniku grade žičare vredne milione €, a da niko ne pokrene pitanje obeleženosti staza. Posebno ako se radi o planini na koju se navuče jaka magla za par minuta. Čak i vrlo dobri poznavaoci Kopaonika se u tim trenutcima teško snalaze! Zar je toliko teško i skupo obeležiti staze ili jednostavno niko nema želju ili možda ideju da to sprovede u delo?!
          Ako već po dobroj srpskoj prirodi niko ne poštuje domaće turiste, nepoštovanje stranih turista može nam se veoma lako obiti o glavu. Čitamo i slušamo vapaje stranca koji ne mogu da veruju da su se izgubili na planini na kojoj očekuju da za svoj novac budu makar bezbedni! Nadmo se da će bar njihovi vapaji doći do nadležnih pošto očigledno strani turista kako po ceni tako i po primedbama ima prednost nad domaćim.
          Putokazi su naravno iz osamdesetih godina, a većina njih koji su preživeli 20tak godina zime su totalno pogrešno usmereni. Ove godine se delom postavljaju novi putokazi na nekoliko raskrsnih lokacija i to u sred skijaške sezone. Da li je moguće da se zemljani radovi i betoniranje radi u februraru?! Leto kao da ne postoji za JP "Skijališta Srbije".
          Sa druge strane se postavlja i pitanje koliko su bezbedni uopšte takvi stubovi po skijaše? Kako je moguće da na npr. Beloj reci stoje stubovi jako zarđali bez zaštitne ograde. Da li je gore pogoditi stub ili odleteti u provaliju?
          Nije li smešno da se staze uz žičare koje vrede po 5 i više miliona € postavljaju markeri u vidu drvenih stubova klesanih verovatno sekirama u domaćoj radinosti?! Nije li smešno da i prošlogodišnje table sa radnim vremenom žičara imaju greške i da nisu zamenjene novim datumima za ovu godinu? Nije li smešno da se ne konsultuju bar ako ništa drugo skijaši rekreativci koji bi sve to bolje i kreativnije uradili. Omogućimo ljudima koji vole Kopaonik da imaju uticaj na zabivanja na njemu i ovakve stvari se nikada neće događati!
          Velika je neodgovornost na takav način tretirati skijalište. Da su staze bolje obeležene možda bi danas i Takač bio među živima. Sva sreća u nesreći je da je nastradao stariji čovek pa je sva odgovornost pala na njegovu dob. Ko bi odgovarao da je nastradalo neko dete ili rečnikom onih koji prave razliku između stranog i domaćeg turiste ko bi odgovarao da je nastradalo dete nekog stranca?
 
<<  < Prethodna 11 12 Sledeća >  >>

Rezultati 251 - 275 of 277
Lokacija:

Vrsta smeštaja (605):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
15.09.2019. 15:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Vedro 16°C 10°C 2  m/s (W) 59% 0cm
Vedro sub.osećaj
16°C
temp. Pančić
6.7°C
2 m/s
(W)
pritisak 838.7 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika Cosecha
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Bela reka I
Bela reka II
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Traka Jaram
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić
Detaljnije >>>
Statistika >>>
SKI kamere
Aco Čačak, Podržavam ideju. Smatram da bi novi Snow Park trebalo da nosi njegovo ime. Barem to, ako skijaliste prihva...

SKI kamere
Da li neko zna ,kada krece opening i koliki su popusti za opening?

Drugarijada 2019.
Cestitam porodici Djokovic na humanosti a Noletu brz oporavak i da ga nikad niko ne pobedi do 40godina.Najbolji je na S...

SKI kamere
CKOMA- Prve snežne pahulje na Kopaoniku, to jest na delovima planine iznad 1500mnv. neretko se pojavljuju u zadnjoj ...

SKI kamere
Sta kazu za vreme drugari hoce li biti skorije snega?

SKI kamere
Smatram za potrebno da se i ovde na ovom forumu pomene Dalibor Andonov Gru čija je pogibija većinu nas šokirala. Gru...

SKI kamere
Zna li neko? grina li je to došlo do smene direktora Jat apartmana? Šta se desilo? Bio je muškarac, a sada neka žena. ...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@neske sinko, Procitaj kontekst recenice, pa sudi. Ne mislis valjda da umesto ‘u Beogradu imate isto po opstinama pre...

Zdravstvena zaštita na Kopaoniku
Ako se uputite na Kopaonik obavezno pre puta posetite zubara,na samom Kopaoniku nema zubara sto je veliki minus...

SKI kamere
Grand i putnik rasprodato na bukingu prvi vikend decembra sto znaci opet open tad , a dal ce biti dva opena vrlo verovat...

Nakon manifestacije Dani vrganja, 8. septembra zav...
Letnje sezone nije ni bilo. Promašaj svega. Drndanje dizalica, buka građevine, užas ej! Sledeće godine je i ne otvar...

Nakon manifestacije Dani vrganja, 8. septembra zav...
Da li postoji neki popust na koriscenje sadrzaja tokom poslednjeg dana letnje sezone?

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@Harli (iOS) Pa nije baš pravilno pisanje reči "prekide" na oba načina. Pošto je reč "prekide" sinonim, da bi se p...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
Piše li se "Vi" ili "vi", hm?

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
@Neske :Moze da se napise na oba nacina. A vi ako se pravite pametni, bar naucite sta je pravilno a sta nepravilno, ja s...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
A da li je pravilno "prekide vodosnabdevanja" ili "prekidi u vodosnabdevanju" ?

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
Zasto vic? Pa i u Beogradu imate isto po opstinama prekide vodosnabdevanja kad su radovi neki ili popravke. “Jel” u ...

4. septembra prekid u vodosnadbevanju Kopaonika od...
Jel ovo neki vic?

SKI kamere
Od juče je meteorološki zvanično počela jesen. Sada smo već blizu pojavljivanju prvih pahulja na najvisim delovima...

Konkurs za posao: InfoKOP zapošljava nove saradni...
Za sve dodatne ihformacije postoi broj telefona portala i tu se mozete raspitati za sve sto vam je vazno. Svako dobro va...