Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2017
Hotel Mammut
English
ZONED
Novi apartmani
MK Mountain Resort Kopaonik
Agencija Supernova Travel Olga Konaci Kopaonik
 
Kopaonik dobija novi dupli ski lift na Marinim vodama Štampaj
26.03.2018 | 18:41 -> 26.03.2018 | 18:56
Polazna stanica novog ski lifta Marine vode
Nakon višegodišnjih gužvi na potezu Marine vode, zbog malog kapaciteta postojećeg ski lifta, JP "Skijališta Srbije" su raspisala javnu nabavku za izgradnju novog 2+1 ski lifta sa tri puta večim kapacitetom. 

Novi lift "Marine vode 1+2" biće instalacija koja će se sastojati od dva ski lifta, na istom temelju, sa vučnim napravama tipa "T bar" (sidro) i "Plater"(tanjir), kapaciteta 1200 skijaša na čas odnosno 600 skijaša na čas. Ukupan krajnji kapacitet žičare Marine vode biće 1800 skijaša na čas. 

Kosa dužina trase novog lifta je 896 metara, visinska razlika 185 metara, kapacitet 1200 + 600 skijaša na čas, a brzina vožnje 3.5 metra u sekundi. Broj vučnih naprava je 90 "tanjira" i 90 "sidra".


Početak nove instalacije biće pomeren unapred za 10m, kako bi se omogućio lakši pristup novom ski liftu, dok će izlazna stanica biti na istoj poziciji. Skijaši i borderi će moći da se opredele na koji tip vučne naprave će izvršiti ukrcavanje bez obzira sa koje staze (leve ili desne) dolaze.


Nova instalacija na lokaciji Marine vode obezbediće potpuno korišćenje staza i sa
 desne i sa leve strane koje do sada nisu adekvatno korišćene zbog malog kapaciteta postojećeg ski lifta.

 

Stari ski lift Marine vode biće potpuno uklonjen.


Na priloženoj fotografiji je skica polazne stanice novog ski lifta.Komentari (30)Add Comment
@Mali Perica : nisi pratio na casu ponovicu deo "...licno nemam problem samo napisah ono sto sam na Kopu godinama posmatrala"

Teleportovanje nije zabavno mada nisam se setila tog tipa zicare ... Bolje su tanjirace i umazano ski odelo od ulja svake godine ... pa ni to mi ne smeta jer volim skijanje ... Tako da ne razumem ton i komentar ...

Neko je pomenuo super sa decom ce moci vise da se spustaju plavom stazom ... a deca najmanje vole sidro prejako je za njih majusne i ne mogu da se izvuku iz sidra plase se sidra ...

I ovo je opet zakljucak posmatrajuci decu i raspravu sa roditeljima da oni ne bi na sidro ...

Tako da to ce biti postavljeno kako je zamisljeno a da li ce zapravo biti funkcionalno ... iz onoga sto gledam godinama tesko mogu da verujem da hoce ...
M(Android)
29.03.2018 | 21:30


Au bre, dobro je, onaj stari tanjir bre zube da polomiš. Hvala Bogu da mi se ništa tu nije desilo.
@freeride

Prečica postoji i jako je dobra. Okej, bilo bi bolje postaviti tablu, ali je nezahvalno jer nije za sve nivoe skijaša. smilies/cheesy.gif
Utegli KOP na svetskom nivou, ali se nastavlja sa greskama. "Pancic" cetvorosed bez onog zastitnog pleksiglasa, a Krcmar i Gvozdac veceg kapaciteta i modernija zica sa zastitom. Marine vode i Karaman jednostavno moraju imati veci kapacitet i korpe gde se sedi, to je optimalno i prilagodjeno i onim starijim skijasima (gde sebe ubrajam) koji zele na Gobelju, a nece da stoje u redu. O prelazu preko puta na Jarmu necu, jer to je nebezbedno i neprihvatljivo za ozbiljan ski-centar. Kada se doda resavanje visegodisnjeg problema sa parkiranjem, uz ovo sto sam naveo, KOP bi bio ne svetski nago najorganizovaniji ski-centar na svetu uz sve ono sto je uradjeno zadnjih godina! Samo da ne zaboravim da je potrebno i postaviti i par toaleta za nase drage zene da ne trce po bacijama u toalet.
Postojeci tanjir sa Marinih Voda je najbolje da se preseli da vozi sa livade kod Vojske u pravcu Malog Karamana (vrh MK). Tako bi se dobio jos jedan "izlaz" iz centra direktno do vrha MK (i time rasteretio centar).

I trebalo bi da se uredi precica sa sredine MK ka Marinim Vodama, pa da se moze preci direktno sa Karaman Grebena do Marinih Voda (urediti precicu koja vec postoji ali neuredjena).
@SKOP: 25 postojećih instalacija može da opsluži između 12 000 i 14 000 jednovremenih skijaša, dok je kapacitet staza nešto ispod 5 000 skijaša.
Mislim da je ovo sasvim dobro rešenje a suština problema lezi u tome da je kapacitet žičara drasticno veći od kapaciteta staza (mislim da je kapacitet žičara oko 20.000 a staza 7.000...neka me stevs ispravi ako grešim) te da u proširenju staza treba traziti rešenje i naravno rasteretiti centar ali nisam siguran koliko je to realno...mislim da bi dva osmoseda umesto četvoroseda na Centru i šestoseda na KG bila prava stvar.
Ovo je možda najkompromisnije rešenje, najbolje bi bilo možda da se produži i početak tj.izlaz sa sedesnice i kraj staze odnosno pocetak zicare tada bi to dobilo pravi smisao ... i da se napravi iskopivi četvorosed. Ovako ... ovo je resenje ali ne idealno
Tanja2807: Slazem se da je potrebno prosirenje staza i izgradnja nove zicare na Beloj reci. Medutim nova zicara na Beloj reci ce samo omoguciti da se novih 4000 lezajeva ukljuci u sistem ski centra. To samo znaci jos vece guzve i jos nebezbednije skijanje! Prosirenje je broj jedan tema!
E sve će izgleda na red da dodje osim Bele Reke! Najbolja i najduža crna staza na Kop-u jedina nije u funkciji. Na stazama je postala nesnosna gužva u udarnim terminima i već je postalo opasno skijati u to vreme. Ja sam ove godine doživela kao iskusan skijaš(25god.skijanja) da me dva puta pokose skijaš i border na stazi, iako sam vozila potpuno predvidljivu vožnju. Za ovoliko godina skijanja prvi put doživljavam ovo i već me je pomalo strah da skijam sa mlađim detetom (7god.) jer je prošle godinei on isto doživeo "košenje" na stazi. Previše je neopreznih i "kamikaza" skijaša-bordera koji apsolutno misle da su sami na stazi i nije ih briga ako neko doživi potres mozga ili nešto polomi. Pod hitno je potrebno proširivanje skijališta i zato mislim da su Bele reke prioritet barem šestosed sa haubom.
Ovo je sjajna vest! Jos kada bi nesto uradili sa tanjrom na Karamanu dolazak do Gobelje bi bio pesma! Svaka cast!
@zvezdarac: Master planom nije predviđena žičara na Marinim vodama. Međutim da bi se povezala Gobelja, potrebno je graditi žičaru Vučak, čija bi trasa bila između postojećih ski liftova Marine vode i Karaman i novu žičaru iz Crvenih bara na Gobelju. U takvoj varijanti predviđeno je potpuno uklanjanje liftova Jaram, Karaman i Marine vode, prosecanje novih staza i pravljenje pasarela i/ili izmeštanje regionalnog puta u Crvene bare.

Ta varijanta u skorije vreme nije izgledna, naravno zbog finansija. Vrednost ove investicije je, grubo govoreći, sigruno najmanje 15 miliona eura. Ovo je, reklo bi se, trenutno najbolje rešenje. Rešiće se gužve na liftu i počeće da se koriste obe staze Marine vode. Time će se rasteretiti barem malo Mali karaman i ostatak skijališta. Ujedno je i najjeftinije rešenje.

Sledeća velika investicija mora biti gondola ili neka sedešnica iz Brzeća, a odmah zatim povezivanje Gobelje. Uz sve to mora se hitno širiti postojeće ski staze.
@Linzi: Tanjir se demontira i pravi se potpuno nova žičara sa taniračom i sidrom na jednom temelju. Sidro sa Ledenica se setli na lokaciju Treska - Krst. Za sada nije poznato gde se seli postojeći lift sa Marinih voda. Rezime je gradi se poptuno nova instalacija.
Nije mi namera da polemišem ... jednostavno ja ne znam ni jednog prijatelja a jako puno imam skijasa koji voli vise tanjir i sidro od nekog cetvoroseda itd. pa mi je cudno da neko brani stav, da ne urade još jednu zicaru, ne vidim kako bi suncana dolina ili ne daj boze Krst bila bolja sa tanjirom kao na malom karamanu imajuci u vidu da je tu najveci broj pocetnika, meni je pravo uzivanje sednem sa prijateljima u cetvorosed, sestosed i dok nas izvlaci pricamo smejemo se itd.sabiramo utiske itd.ne gubimo vreme napr,da nas tanjir izvuce i gore stojimo i pricamo ili se deremo dok se spustamo, dok je ovo meni bar mucenje, al svako ima neke svoje afinitete. Naravno ovde je sve jasno finansijski aspekt je presudio, iako su nas ubedjivali godinama da ce tu biti bar cetvorosed. Ali dobro i ovo je napredak slazem se.
@linzi

To što ne voliš sidro ili tanjir je nebitno.
Kod Marinih Voda je problem kapacitet postrojenja. Svi ga izbegavaju jer je nenormalno izgubiti 15-20 minuta zbog jedno spuštanja plavom stazom a često ljudi samo prelaze ka Gobelji i nazad. A opet, leva staza, koja prolazi kroz šumu, ima veoma lep ambijent, pogled i za neko laganije spuštanje sa decom je baš lepa. Ali gužva na polazu tanjira je nesnosna. Ovo je najjeftinija varijanta da se kapacitet poveća, čekanje smanji a četvorosed je em veoma skup, em je trasa prekratka a i brzina je spora (ne misliš valjda da je trebalo tu staviti isklopivi 4sed od nekoliko miliona ili ne daj Bože gondolu). Nema razloga da se na Marinim vodama napravi nešto tako glupo kao 4sed na Krstu ili Sunčanoj dolini pa da ti presedne i zima i sve već na pola puta.
Drugo, sidro nije problematično jer ova trasa nije tako strma kao što je bila na Ledenicama ili Gvozcu.

Ono što je trebalo raditi je pratiti master plan. Da konačno srede skijalište i razviju instalacije i staze, prošire kapacitete i rasterete u većoj meri centar (ovde spada praktično SVE sa ove strane puta - Gobelja je jedina preostala).
Dakle, spuštanje u dno crvenih bara, izvlačenje druge žičare na vrh Gobelje i pravljenje staza za taj potez kao i premošćavanje magistrale na Jarmu.

Ovo ovako je "seci uši, krpi dupe" varijanta.
Mali perica: Slazem se da postoje razliciti afiniteti i ko sta voli, slazem se da je Mali karaman najsporija zicara na Kopaoniku, ali posle agresivne voznje i spustanja niz malo brzi (iako plavi) mali karaman dobro ti dodje da sednes odmoris i lagano izadjes na vrh, plus najbolje fotografije sa Kopaonika su sa te zicare smilies/smiley.gif sto je jos jedan plus. Sto se tice guzve ja licno kada sam se slustala, uglavnom sam govorila drugaricama ajmo na tanjir vidi kolika je guzva ovde, plus svi pocetnici(npr.iz Hotela Rtanj i doma Rtanj sa instruktroima idu na cetvorosed, a ne na tanjir time jos veca guzva), to je moje licno iskustvo, ja se licno odlucujem za tanjir jer mi uglavnom bude guzva na cetvorosedu. Takodje tanjir ili sidro imaju taj problem sto usled velikog broja koriscenja, najvise se to vidi bas na Marinim Vodama i na Karamanu kod jarma, dodje do jednog dela gde dodje do zemlje na polovini tanjira, ne mali broj puta sam dole govorila coeku radniku koji radi na pola staze ima 7-8 delova gde je zemlja gde masa ljudi pre mene padne, pogotvo slabiji skijasi, gde mi je on govorio "Pa sta ja sad tu mogu, idite na staze gde imate cetvorosed sedenicu. Da ne pricam o borderima koji muku muce kada je tanjir ili sidro u pitanju i izvlacenje, jer mogu da koriste samo jednu nogu. Sto se tice staze Krst, ako se staza posle Pancica i Karaman Grebena najvise koristi, to znaci da nije promasaj, pogotovo sto tu gotovo svi pocetnici svoje prve skijaske dane provode sa instruktirima, imajuci u vidu da je jako blaga. Zamisli samo situaciju da moraju da idu na tanjir (pocetnici) koliko bi to komplikovanije bilo. Sto se tice suncane doline, ne vidim zbog cega je promasaj. Svake godine minimum 2 puta posetim Kopaonik i vecina prijatelja mi kaze, skijamo npr.Pancic, Karaman Greben, Duboka, Suncana itd.i ja kazem ajmo na Marine vode, i kazu nemoj molim te tamo je tanjir umrecemo, ne mogu ni malo da se odmorim. Drugim recima ljudi vise vole da sednu, popricaju itd. Slazem se da je Mali karaman prespor, ali je zato napravljen izbor. Mislim da je ovde trebalo da bude napravljen cetvorosed i plus da ostane tanjir ili sidro, nesto slicno kao na malom karamanu time bi bio i vuk sit i ovce na broju, za svakog po nesto. Medjutim gledala se iskljucivo finansijska pozicija i prepakovala se sa ledenica konstrkcija. Prosle godine (kao i svake predhodne) sam slusala Direktora Skijalista Srbije kada je govorio da sta sve treba da se uradi (parking, neki kontakt sa naseljem Treska) ali da treba da se ulozi u prelaz kod jarma (sto i hoce) i da treba da se osposobe staze poput bas Marinih voda gde je neophodan jedan cetvorosed koji bi rasteretio Centar. Samo jedno pitanje po toj logici ako ljudi vise vole tanjir i sidro (opet ne mogu reci da se sa tim slazem) zasto su Pancic, karaman Greben, Krst i druge staze najvise opterecene, sve su sa sedelicama ???
Mali Perica
27.03.2018 | 10:53


Linzi: To sto neko licno ne voli neku vrstu zicare ne znaci da je ne treba praviti. Ja znam mnogo ljudi koji se boje voznje zicarom zbog visine pa se ipak prave sedesnice.

Zicara Krst je cist promasaj. Fiksni cetvorosed koji do Krsta na onako kratkoj razdaljini onako sporo vozi se nigde ne pravi. Sunčana dolina je pravljena na silu jer je to stara zicara sa Karaman grebena. Sve tri zicare Krst, Suncana dolina i Mali karaman su uzasno spore zicare i licno ih izbegavam u sirokom luku. Posebno Mali karaman kada radi paralelni tanjir.

Prosto nije tacno da se vise koristi cetvorosed na Malom karamanu u odnosu na tanjir. Ljudi taj tanjir izbegavaju samo kada se napravi guzva. Ako sam se negde smrzao kao nikad to je cetvorosed Mali karaman. Tamao kada duva samo sadisti koriste cevorosed umesto tanjira koji je duplo brzi. O efikasnosti skijanja da ne govorim.

Da se odlucilo da se pocetna stanica spusti nekih 700 m nize у Crvene bare onda bi vec imalo razloga graditi neku isklopivu sedesnicu.

Dakle rezime je da to sto neko ne voli neku vrstu zicare ne znaci da treba dati 3 miliona eura vise za zicaru koja apsolutno ne pripada tom mestu. Vrlo racionalan potez Skijalista.
Ja se ne slazem ni sa jednom konstatacijom koja govori da je bolje sidro ili tanjir od bilo kojeg cetvoroseda, moglo je da se napravi dvosed (makar i dvosed) i da se ostavi i sidro ko voli brze, ne vidim razlog zasto se na ovoj stazi ne stavi dvosed (ili cetvorosed) kao na Krstu na primer, ja skijam 20 godina i mogu slobodno da kazem da sam dosta dobra skijasica, ali ni dan danas ne volim sidro ni tanjir, prosto cetvorosed sedalica te taman dovoljno odmori posle spusta da ponovo mozes da uzivas u skijanju, ok i sidro ali prosto sedis. A sve predhodne godine slusala sam da je ovo sledeca staza koja dobija cetvorosed sedalicu, ne mora iskopivi četvorosed, može prosto kao na krstu, kao na suncanoj dolini, one su horizontalne staze duzine 600 metara(690 suncana dolina i krst 670 itd.) pa i da se stavi kao na malom karamanu varijanta isto je, ja se uvek pre odlucim da sednem a ne idem na tanjir iako je nesto brzi. Zao mi je sto ljudi ovde ovo podrzavaju a zapravo staze kao sto su Marine Vode, Knezeve Bare, pa i Karaman kod jarma prosto zahtevaju cetvorosed i time bi se rasteretio centar i Karaman Greben i Pancic, ja generalno manje idem na Marine Vode jer ne volim tanjir. Sada ce samo da povecaju protok, a opet ce biti slicno. Ko mi ne veruje nek malo posmatra Mali karaman, kad ima guzve na cetvorosedu se uvek ceka, dok je na tanjiru uvek svaki drugi tanjir pun. Zao mi je sto uz slicna ulaganja ne naprave da bude mnogo mnogo bolje, nek ostave tanjir ali nek stave cetvorosed kao na malom karamanu.
Pera(Android)
27.03.2018 | 08:24


A kada Bele reke dolaze na red?
Bosko(iOS)
27.03.2018 | 07:06


Pa zasto stavljaju teleport?!? Zar nije bolje bilo da su stavili sidro i recimo tanjir? Teleport se cesto kvari i ne radi mu kuplung kako treba. E svasta.
Mali Perica
27.03.2018 | 01:06


Daxi(iOS): Koliko ste razmazeni! Pa da stave teleport opet bi se neko nasao da pametuje smilies/grin.gif
@ANDRA

Verovatno su ljudi iz Skijališta, stali i razmislili, videli gde su prednosti i nedostatci sedešnice, pa su stavili tanjir i sidro. A i ovo je dosta brža varijanta. smilies/cheesy.gif Uostalom, bitno je da se bilo šta radi i da će biti bar za duplo bolje nego sada.
Mali Perica
27.03.2018 | 01:04


LAKI: Pa piše ti u tekstu da je horizontalna dužina 896 metara. Suludo je praviti isklopivi četvorosed na 900m dužine. Staviti fiksni kao na Malom karamanu pa se voziti i mrznuti na njemu sto godina je tek suludo. Ovo je najbolja solucija nema vetra veliki kapacitet i vozi 3.5 metra u sekundi. Najoptimalnije rešenje i najekonomičnije rešenje.
sidro ??? Pa sidro veliki broj skijasa ne voli ... ako se sidrom vozi border znaci da se samo jedan vozi jednim sidrom ... za sve ove godine i sva sidra koja su skinuta da je neko posmatrao video bi da sidro koriste jedan skijas jedno sidro retko bude jedno sidro dva skijasa ... cesto se pada na sidru kada je dvoje ... licno nemam problem samo napisah ono sto sam na Kopu godinama posmatrala ...
ANDRA(Android)
26.03.2018 | 23:16


Da li neko može da mi kaže zašto se na marinim vodama ne instalira četvorosed,a ne tanjir i sidro?
LAKI(Android)
26.03.2018 | 23:13


Kao prvo vidim da ljudi ne znaju,ova staza je dovoljno dugacka bar za dvosed sedalica (postoje već.npr.krst i sunčana dolina su znatno kraće pa imaju četvorosed) tako da je ovde mogao da ide četvorosed i to bi koštalo gotovo isto. Steta baš štetj
aleksandar nsg(
26.03.2018 | 22:08


Nešto mi se čini da je taj dodatak u stvari lift sa Ledenica
http://www.skiresort.info/ski-...ts/l99678/ To bi trebalo ovako da izgleda. Svakako sjajna vest! Odlične staze koje su bile zapostavljene, najčešće zbog gužvi na polaznoj stanici.
Mali Perica
26.03.2018 | 19:59


Ovo je dosta jeftinija varijanta a kapacitet je isti kao isklopivi četvorosed. I pobogu ljudi ne gradi se sedešnica na 800m dužine.
Andrija(Android
26.03.2018 | 19:40


Ovde je trebalo uraditi četvorosed aman ljudi
Napišite komentar

busy
 

Smeštaj

Lokacija (3):

Vrsta smeštaja (239):

Broj osoba:

Datum dolaska:
Datum odlaska:


Sadržaji smeštaja:
WIFI 212
Parking 183
Garaža 13
Fitness 43
SPA&Wellness 58
Bazen 43
Kućni ljubimci 54
Restoran 118
TV 230
Kablovska TV 215
Veš mašina 32
Kuhinja 228
Frižider 219
Sef 23
Ski boks 189
Pogled 139
Kongresni centar 15
Hotel Putnik20.04.2018. u 06:14 Sunčana Pančić vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno 5°C -6.7°C 3  m/s (NW) 100% n/acm
Pretežno oblačno sub.osećaj 4°C temp. JAT
-3.0°C
3 m/s (NW) pritisak 832.1 hPa staze
10-40 cm

Marketing

Djak Sport
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Prognoza

19.04.Umereno oblačno5 / 10
Umereno oblačno
20.04.Sunčano2 / 8
Sunčano
21.04.Sunčano-0 / 10
Sunčano
22.04.Sunčano2 / 14
Sunčano
23.04.Sunčano1 / 15
Sunčano

Zapratite nas

Kop Webcam

Live Web kamera sa Kopaonika
WebCam arhiva:

Video dana

Komentari


Nemanja Tatić
One year ago I was thinking that if I did not learn this year to ski, I will not try again. But thanks to the patience a...

Poziv na akciju čišćenja Kopaonika (FOTO)
Koliko ja vidim na ovim slikama je uglavnom gradjevinski otpad ( daske, cigle, stiropor, najloni, trake...), tesko da su...

SKI kamere
Ne znam ko je rekao, ali u centru NEMA kontejnera sem na ulazu kod V.Nikola, u Konacima pored restorana i kod Jata. Neku...

SKI kamere
Pamtim KOP od ,80 pa na dalje. I nekako sam skijaski stasavao uz KOP. Ljudi kakav potencijal je to bio, kakavi projekti ...

Poziv na akciju čišćenja Kopaonika (FOTO)
Za ekipu iz GSS - svaka čast! A za ostale ... Za šta se plaća ski pass? Za šta se plaća boravišna taksa? Za št...

Poziv na akciju čišćenja Kopaonika (FOTO)
Obican trzni centar od 100ak radnji ima 10ak cistaca koji konstantno idu za ljudima i ciste za njima. Ljudi ne placaju o...

SKI kamere
i ne bilo smeća kada nigde nema korpe ili kese za smeće,neka postave kod svake polazne ili izlazne stanice kese za otp...

Poziv na akciju čišćenja Kopaonika (FOTO)
Bilo bi dobro nekako obuhvatiti i vikend naselje, iako u ovom periodu tu ima vrlo malo ljudi. Grozna situacija je kada s...

Poziv na akciju čišćenja Kopaonika (FOTO)
Dragi svi, želim samo da podelim svoj stav i svoje iskustvo. Veoma često sam na Kopaoniku, ali i na drugim planinama, ...

SKI kamere
Čitam komentare Blackbear-a koji je kreću od pohvala - "eh,kako je lepo,najbolje skijanje..."- do oštrih kritika o od...

SKI kamere
@BOJAN D. grinruze upravo suprotno KOP svake godine nazaduje I nazalost odlican zalet od pre par godina je izgubljen. Nazad...

SKI kamere
Sezona je zavrsena ,bilo je dobro a sada jedno veliko generalno ciscenje ,sredjivanje travnjaka itd ...Eto me opet sa pr...

SKI kamere
Livada, livada.....sanjiva se budiii, sanjiva se buudiii ....smiley

SKI kamere
Kopaonik polako zauzima vodece mesto u regionu po svih parametara. Smestaj, staze, organizacija, ljubaznost, cene, klopa...

Specijalna ponuda: Apartman "Milmari Sunny View G3...
Odlican apartaman i vrhunska usluga. Svaka preporuka.

U planu noćno skijanje na stazi 4b - Pančićev v...
Podržavam, ali koliko sam primetio, Malo jezero nije pusteno ama bas nijednom ove sezone. Cemu ulaganje u osvetljenje n...

Završena ski sezona na Kopaoniku
Prosto ne shvatam kako ih nije sramota da se hvale tolikim porastom broja prodatih karata, a samim tim i vecim finansijs...

SKI kamere
Netreba prozivati samo nase sunarodnike,jer na kopu je ove sezone bilo mozda I 40% stranaca odnosno bugara rumuna poljak...

SKI kamere
Sramota je,dragi moji sunarodnici koliko smeća...!!!Istinski ljubitelj prirode neće baciti nikada ni omot od žvake a ...

Downhill Skateboarding - Prava poslastica za adren...
Jako je opasno spustati se na ovakav nacin po javnom putu bez odgovarajuce organizacije spustanja. Svako ko zeli da se ...