Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2019
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
Novi apartmani
MK Mountain Resort Kopaonik
VOZZi - Vaš digitalni automehaničar 24/7
PR
15.11.2022 | 17:40 -> 16.11.2022 | 11:19

VOZZi
Krenuli ste na Kop svojim vozilom. Sve je spremno. Društvo vas čeka i ostalo je samo da se prevezete do smeštaja.

Čak i najiskusniji vozači će postaviti sebi desetine pitanja u vezi sa zimskim uslovima vožnje: “Da li imam svu potrebnu zimsku opremu u kolima?, Šta da radim ako se (opet) zaglavim u snegu?, Šta ću ako neće da upali kad krenem nazad?, Da li je ulje zamenjeno?, Da li su gume okej?” - Tako se pitanja mogu ređati u nedogled i pre polaska i tokom putovanja. 

A zamislite kada biste mogli da povedete svog automehaničara sa sobom?

Dobro, možda ne bi baš bio idealan saputnik, ali bi sigurno bio “prva pomoć na putu” ukoliko bi došlo do bilo kakve nezgode. Sve oči bi bile uperene u njega, a celo vaše putovanje bi moglo da se svede na odluku koju će on doneti u kriznoj situaciji.

Srećom ne morate prolaziti kroz takav scenario.  

Kvarovi na automobilima, saobraćajne nezgode i kratkotrajna stajanja su sastavni deo života svakog vozača. O njima se malo priča, jer bolje je, kako ona stara narodna kaže: “Da ne čuje zlo”.  

VOZZi - Pomoć na putu
U ovakvim situacijama ne morate voditi automehaničara sa sobom, ali možete imati sigurnost na putu 24/7/365. Od 2018. godine mobilna aplikacija VOZZi pruža digitalne usluge pomoći na putu i putnog zdravstvenog osiguranja i to na samo jedan KLIK.  

Ali hajdemo redom.

U nastavku teksta saznaćete kako je nastao VOZZi, ko sve stoji iza ovog digitalnog asistenta, i kako se VOZZi razvijao godinama.  

Koliko dugo postoji VOZZi aplikacija i kako je nastala? 

Vladimir Šijaković i Mile Cvik
Vladimir Šijaković i Mile Cvik
Neki je još uvek smatraju mladim start-upom, a neki veteranom na polju digitalne industrije. 

VOZZi aplikacija je lansirana 2017. godine, dok je zvanična prodaja onlajn paketa preko aplikacije krenula 2018. godine.  

Njena osnovna svrha jeste da pruži svim vozačima sigurnost na putu i 24/7 dostupnost bez obzira gde i u kakvoj se nevolji nađu tokom putovanja. Upravo ovo su bile polazne tačke razmišljanja njenog osnivača Vladimira Šijakovića. Nakon više od decenije radnog iskustva u bankarstvu, odlučio je da zakorači u svet preduzetništva, a prva verzija aplikacije VOZZi je zapravo bio majstor Mile Cvik 

Ko je Mile Cvik?  

Majstor na KLIK! 

Prva zamisao je bila to bude Cvik porodica aplikacija, gde bi Mile predstavljao hitrog i odgovornog automehaničara koji rešava probleme na klik. Najjednostavnije rečeno - Mile je trebalo da bude “digitalni most” između korisnika kojima je potrebna šlep usluga i šlep službi koje su uglavnom komunicirale na tradicionalan način putem telefonskih poziva. 

Miletovom “rođenju” je prethodilo temeljno istraživanje od preko 11.000 ispitanika koji su jasno ukazivali na to da je servisnoj auto industriji potrebna digitalizacija. 

Kako je sve počelo i ko je bio prvi korisnik?

U početku je postojala samo usluga na zahtev (eng. “on-demand”) tj. usluga koja se pružala u realnom vremenu onog trenutka kada korisnik zatraži pomoć na putu klikom u aplikaciji. 

Prvi korisnik koji je kupio paket preko aplikacije je bio jedan od zaposlenih iz kompanije Limundo. U ovoj fazi novi korisnici su uglavnom bili sličnog profila - Zaposleni u IT sektoru ili srodnim delatnostima čiji rad uglavnom podrazumeva korišćenje savremene tehnologije na svakodnevnom nivou. 

Ubrzo se broj korisnika širio, pa je aplikacija došla i u ruke onih koji su manje okrenuti tehnološkim inovacijama. Razlog tome je intuitivnost i jednostavnost korisničkog interfejsa. Na taj način je ispunjena osnovna svrha postojanja aplikacije, a to je da svi vozači imaju mogućnost da u svakom trenutku zatraže pomoć na putu.  

Anegdota iz početne faze razvoja

Nakon lansiranja aplikacije, mnogi ljudi su želeli da provere kako aplikacija radi, odnosno kako funkcioniše traženje najbliže šlep službe ili servisera. Već posle par dana se desio prvi problem. Veliki broj korisnika prilikom testiranja je zaista dobio potvrdu o dolasku šlepa, kao i tačno vreme dolaska. 

Partneri, odnosno šlep službe ili serviseri, nisu bili sigurni da li se neko "igra", ili je zaista zatražena usluga pomoći na putu. Prosečan korisnik bi u roku od 3 sekunde mogao da dobije odgovor, odnosno potvrdu od strane šlep partnera. Kada je operativni centar nazvao korisnike da provere upit, ovo su bili odgovori: 

 • “Bio mi je telefon u džepu, slučajno…”
 • Javlja se čovek sa dubokim glasom: “Da… Evo vam moja žena…”
 • Jedan je bio pijan u 3 ujutru i 4 puta je pokazivao drugarima kako ima moćnu aplikaciju.
 • “Nisam ja zvao, pas je lizao.”
 • “Deca se igrala.

Osnivanje VOZZi kompanije

Prva verzija aplikacije je pokazala da je tržište definitivno spremno za digitalizaciju auto servisnih usluga.

VOZZi - Pomoć na putu
Sa druge strane, top menadžment kompanije je već u ovoj fazi video priliku za internacionalizaciju brenda u budućnosti. Tako je nastao VOZZi, a glavno sedište kompanije je premešteno u Amsterdam. 

Tržište je prepoznalo vrednost ovakvih usluga, a tim zaposlenih unutar VOZZi kompanije je istraživanjem došao na ideju da proširi paletu svojih usluga mimo pomoći na putu. Pored svojih osnovnih usluga pomoć na putu i putno zdravstveno osiguranje VOZZi tim planira da uvrsti u ponudu i sledeće benefite ka svojim korisnicima:

 • Posebnu ponudu delova automobila za specifična vozila
 • Zakazivanje tehničkih pregleda i servisa
 • Dodatne ponude, pogodnosti i popuste kroz Loyalty program

Koliko je zaposlenih u VOZZi kompaniji i koliko ih je dostupno korisnicima 24/7? 

U kompaniji VOZZi je 65 zaposlenih u Srbiji, od kojih je 26 zaposlenih u operativnom centru i 24/7 su na raspolaganju VOZZi korisnicima aplikacije.

Koje je prosečno vreme čekanja operatera?

VOZZi mreža partnera
VOZZi mreža partnera
Prosečno vreme čekanja za uspostavljanje komunikacije je 10 sekundi, a prosečno vreme čekanja za izlazak na teren je 35 minuta. Vremenski okvir za izlazak na teren u najvećoj meri zavisi od situacije u kojoj se korisnik nalazi, vremenskih uslova i pristupačnosti na terenu. Nekada partneri (šlep službe) mogu doći do korisnika za 10 minuta, a nekada je potrebno i 45 minuta

Sa koliko ukupno partnera (šlep službi) VOZZi sarađuje? Koliko od njih je fokusirano na šlep u zimskim uslovima? 

U Srbiji u ovom trenutku VOZZi ima 438 partnera (šlep službi i servisera), a ukupno 1433 u još 13 zemalja u kojoj VOZZi ima svoju mrežu partnera. U Srbiji je 20% partnera fokusirano na zimske predele (planine), dok je u Crnoj Gori čak 50% takvih partnera. 

 

Koliko članova broji porodica VOZZi? 

VOZZi porodica broji preko 150.000 registrovanih korisnika, od čega je preko 55.000 registrovano samo tokom 2022. godine. 

Rezultati kompanije VOZZi u 2022?

U ovoj godini je za sada ostvaren rekord sa preko 4800 realizovanih asistencija u 2022. U ovaj broj se računaju manje popravke, veće popravke i šlep.

Kada tome pridodamo podatak da je pre toga realizovano 2592 asistencije, onda je jasno koliko je 2022. godina bila uspešna iz ugla korisničke podrške. 

Ukupan broj realizovanih asistencija kompanije VOZZi od osnivanja do danas je preko 7400

Koliko košta šlep? Koliko će vas u proseku koštati šlep ako se zadesite na Kopaoniku bez pomoći na putu? 

Na cenu šlepa utiče mnogo različitih faktora, pa ne treba da vas čude veliki rasponi cena. 

Naravno, glavni faktor u određivanju cene usluga šlepa zavisi umnogome od kilometraže, a onda i od svih ostalih propratnih faktora kao što su dodatne i često neophodne propratne usluge asistencije. 

VOZZi - Pomoć na putu
Ukoliko ne posedujete VOZZi paket, odnosno ukoliko niste pretplatnik, ovo su procenjene visine troškova koje vas mogu zadesiti u slučaju da vam je potreban šlep sa Kopaonika: 

 • Kopaonik - Beograd - 35.000 RSD
 • Kopaonik - Novi Sad - 49.000 RSD
 • Kopaonik - Niš - 21.000 RSD

* Iznosi se odnose na procenjene cene ove usluge u najidealnijim uslovima.  

Često je korisnicima potrebno izvlačenje iz snega, odmrzavanje, i slične asistencija. Okvirna cena za ovaj tip usluga je dodatnih 100-150e.

Šta dobijaš korišćenjem VOZZi aplikacije?

Sećate li se onog scenarija sa početka ovog teksta? 

Kao što vidite, moguće je da imate automehaničara uz sebe u svakom trenutku, a da pritom on nije fizički prisutan. Dovoljan je jedan klik u aplikaciji i VOZZi pomoć na putu stiže u najkraćem roku bez obzira na to gde se nalazite. 

Osim visoke cene šlepa, otvara se još niz neprijatnosti koje se mogu desiti s obzirom na planinske uslove puta. Ako imate paket pomoći na putu, sve ove brige rešavaju se na jedan KLIK i prepuštaju profesionalcima koji u najkraćem vremenu mogu da vam reše problem. 

VOZZi benefiti:

 • Jednostavna i brza registracija (ime i prezime, mejl, telefon)
 • Bez papirologije 
 • Podrška 24/7/365

Kupovinom VOZZi paketa ostaje vam samo još da uživate i sve brige u vezi sa automobilom prepustite profesionalcima. Komentari (5)
Strahinja Strajo
22.11.2022 | 10:41


Ja sam imao VOZZi paket i iskoristio sam šlep dok sam se vozio sa drugarom koji nije imao njikakvo osiguranje na putu. Nakon toga je on kupio VOZZi MAX paket a meni u sklopu svog paketa besplatno poklonio VOZZi RS koji sam ja imao i iskoristio za njegovo vozilo. Iz iskustva mogu da kažem da su brzi i ljubazni.
Dobrila
18.11.2022 | 14:07


Spasli su mi letovanje pre 2 godine!! išla sam u Crnu Gor i u jednom trenutku smo imali problem sa točkom, morali smo da stanemo. Tada sam prvi put zatražila pomoć na putu iz aplikacije iako mi do tada apsolutno nije trebala.

U najkraćem roku su me spojili sa najbližim mehaničarom koji je u roku od 15 minuta bio kod nas. Popravku je završio na licu mesta i nstavisli smo dalje.

Sve preporukeeee za voziiii ekipu! smilies/smiley.gif
Pavle90
16.11.2022 | 11:02


Imam aktivnu VOZZi Evropu od letos, u njoj imaju usluge vezane sa inostranstvo i usluge u Srbiji, tako da sam osiguran i za zimsku sezonu u Srbiji.
@Milivoje mozes doplatiti razliku u ceni i imas aktivan paket i za more u Grckoj.
Jelica G.
16.11.2022 | 10:58


Imamo vozzi paket. Letujemo uglavnom u HR na ostrvima a njihov evropa paket pokriva i ostrva. Sto je sigurno sigurno je. Muz peca i kolima odlazi na dosta nepristupacna mesta pa uvek putujemo starim kolima. Na zimovanje idemo novijim autom. A paket je isti. Nema veze kojim kolima idemo. Paket se vodi na muza a ne na auto.
Milivoje
16.11.2022 | 09:51


Čuo sam za VOZZi od prijatelja, i deluje sve super. Baš ove zime planiram malo na skijanje, pa ću videti da uzmem neki paket. Nego, interesuje me samo - da li ako kupim recimo sada VOZZi RS paket, i ne iskoristim ga tokom zime, mogu kasnije da doplatim za Evropa paket ako planiram na more u Grčku? Hvala
Napišite komentar (5)
busy
 
Lokacija:

Vrsta smeštaja (546):

Broj osoba:

Datum dolaska:

Datum odlaska:
Hotel Putnik
29.11.2022. 08:14 Temperatura
Sunčana dol.
Temperatura
JAT
vetar vlažnost sneg
Delimično oblačno -4°C -6°C 3 m/s (ESE) 93% 14cm
Delimično oblačno sub.osećaj
-8°C
temp. Pančić
-8°C
7,8 m/s
(ESE)
pritisak 824.0 hPa staze
0 cm
Live Web kamera sa Kopaonika JAT APARTMANI Kopaonik
Kopaonik WebCAM arhiva
Sunčana dolina
Malo jezero
Krst
Pančićev vrh
Treska
Duboka 1
Karaman greben
Mali karaman
Mali karaman A
Marine vode A
Marine vode
Karaman
Jaram
Gobelja relej
Gobelja
Kneževske bare
Gondola Brzeće
Gvozdac
Duboka 2
Krčmar
Mašinac
Vučak 2
Snow park
Traka Jaram
Traka Mašinac
Traka Ski vrtić
Dečji park
Noćna M.jezero
Noćna KGB
Noćna Pančić

Detaljnije >>>
Statistika >>>
INSTALACIJE SKI STAZE SKI PUTEVI
0/25 0/48 0/30
 (0%)  (0%)  (0%)
SKI kamere
@KonakRas, niko vas nije terao da kupite mačku u džaku, a sad kad vam nije po volji šta drugi vlasnik radi sa svojom privatnom imovinom (na šta im...

SKI kamere
@uk Znaci Vas 400 sposobnih i 3500000-4000000 idiota ukljucujuci i mene. Mora da si u pravu,od sutra pocinjem da mislimo o tome. Za pocetak idem kod p...

SKI kamere
Dobar deo Konaka se uopste ne izdaje… A to sto se izdaje, uvek je puno. Pogledajte kakve su sada cene , sve je skuplje od Konaka Izgleda da drugi...

SKI kamere
Do centra ce i da dodju, samo ce malo teze nazadsmiley

SKI kamere
To je sad vrzino kolo... vi njemu neplacate on neplaca drugima... svi ste na gubitku... kako niste resavali taj problem kad je upravljao MK! tad su va...

SKI kamere
Nisi dobro razumeo. Ugovor obavezuje MK dopremanje struje, vode, grejanja…Nije postojala firma. Ispade da su svi vlasnici totalni idioti, što malo ...

SKI kamere
A sa cim ce da se prevezu u centar kada mora da radi Mali karaman da bi gondola radila?

SKI kamere
Zato svima savetujem da dodju u Brzece. Za razliku od centra u Brzece nece biti blokada puta. I gondola vozi, iz Vikned naselja morate da se kolima s...

SKI kamere
Da li neko ima neku informaciju koje ce staze biti otvorene za ski opening ?

SKI kamere
Ja koliko razumem, kada ste kupovali apartmane, znali ste da dolaze bez infrastrukture. Prilikom kupovine, znali ste da odrzavanje (u koje ne spada sa...

SKI kamere
Koliko znam ovi iz MK su sve i zakuvali oko Konaka i sad ne znaju kako da se izvuku. Sinulo im bilo dupe da pojedinačno prodaju sobe a nisu ništa pr...