Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2017
Apartmani Župa
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Hotel Junior Olga Konaci Kopaonik
 
Recenzija skijališta Kopaonik Štampaj
Kopaonik, najveća planina Centralne Srbije pruža se razgranatim grebenom u dužini od 82 kilometra, pravcem od pobrđa iznad Kosovske Mitrovice, na severozapad preko niza vrhova viših od 1600 metara, do najvišeg dela masiva tzv. Ravnog Kopaonika sa vrhovima: Gobelja (1934 m), Karaman Vučak (1936 m), Suvo Rudište (1976 m) i Pančicev vrh (2017 m).

Do Kopaonika se može stići iz više pravaca. Preko Jošaničke banje, Brzeća i Rudnice. Sva tri pravca su dobrog kvaliteta i redovno se čiste. Put preko Brzeća najčešće koriste gosti koji putuju autoputem Beograd - Niš i na njemu se nalazi jedna od najtežih deonica Jaram - Rendara. Prilaze preko Jošaničke Banje i Rudnice upotrebljavaju gosti koji dolaze Ibarskom magistralom i oba prilaza su nešto pristupačnija. Možda najmanje korišćen prilaz preko Rudnice je i najkraći i najpitomiji put jer je trasiran južnom stranom planine.

Bilo kojim pravcem da dolazite preporučujemo vam obavezno korišćenje zimske opreme i zimskih pneumatika. Lokalno stanovništvo nudi montiranje lanaca za 500 dinara na svim prilazima Kopaoniku. Naoružajte se strpljenjem i vozite oprezno.

Dolaskom na Kopaonik prvu novinu koju uočavate je postojanje parkinga koji se plaća 200 dinara na dan. Naravno tu su i neizbežni „lopatari“ koji nude svoje usluge i koji generalno ostavljaju loš prvi kontakt sa planinom. Naša preporuka je da platite parking i ostavite vaš auto na sigurno mesto bez nepotrebnog nerviranja. Iskreno se nadamo da će se od sledeće godine na još dosta mesta naplaćivati uređen i čišćen parking i da ćemo svi sa zadovoljstvom ostaviti 1400 dinara za sedmodnevno sigurno parkiranje.

Ono što i dalje fali, a što je nadležnost opštine Raška, je parking na lokaciji polazne stanice žičare Sunčana dolina čime bi se neuporedivo rasteretio centar Kopaonika vozilima gostiju koji su smešteni u Vikend naselju. Početna stanica Sunčane doline je sada na samom putu udaljena  1km od prvih objekata u Vikend naselju. Takođe, već drugu godinu za redom apelujemo na nadležne da razmisle o ideji uvođenja ski autobusa od Vikend naselja do Gobelje čime bi se takođe rasteretio centar Kopaonika ali i podstaklo ravnomerno popunjavanje skijališta posebno prema Gobelji obzirom da se na četvorosed dolazi korišćenjem dva tanjira i dva pomoćna ski lifta koji imaju dosta manju propusnu moć.

Put preko Jošaničke banje
Put preko Jošaničke banje
Skijalište ski centra Kopaonik je u poslednjih 8 godina ulaganjem države postalo najbolji primer kako se može i u Srbiji napraviti kvalitetan iskorak prema evropskim standardima. Odgovorno tvrdimo da danas skijalište najžešće kritikuju samo oni koji verovatno nikada nisu videli strane ski centre. Ne želimo da budemo pogrešno protumačeni ima još dosta stvari koje se mogu poboljšati i koje ćemo u ovom tekstu navesti, ali generalni utisak je da je skijalište Kopaonik rame uz rame sa Evropskim ski centrima. Naravno kada kažemo rame uz rame mislimo na organizaciju i tehničku opremljenost skijališta, a ne na prirodne odlike, visinu ski centra, dužinu staza, visinske razlike i neke stvari koje jednostavno ne možemo promeniti. Priroda nam je podarila planinu takvu kakva je i iz nje svi zajedno moramo izvući maksimum.

Zaštitana ograda
Zaštitana ograda
Skijalište se proteže na nadmorskim visinama od 1100-2017mnv i raspolaže sa 24 instalacije koje mogu na sat prevesti i preko 30 000 skijaša. Sedam četvoroseda, tri šestoseda, dva dvoseda, devet ski liftova i četri pomoćna ski lifta opslužuju 62 km alpskih i 12 km nordijskih staza. Prošle godine Skijališta su dobila i homologaciju Međunarodne skijaške federacije (FIS) za tri staze u ski centru Kopaonik, koja potvrđuje da staze odgovaraju FIS standardima. To će omogućiti organizovanje međunarodnih takmičenja u alpskom skijanju i snow board disciplinama.

Gost koji je zadnji put pre 8 godina posetio Kopaonik danas verovatno ne bi ni prepoznao dobar deo skijališta. Napravljeno je 10 novih instalacija, prosečeno 12 novih staza a dobar deo i proširen. Adaptirana i povećana postojeća akumulacija za vodu na Malom karamanu i izgrađene su dve nove na Krčmaru i u Crvenim Barama. Postavljeno je 315 lansera i topova na sve staze osim Belih reke.

Novi putokazi
Novi putokazi
Obeležavanje i signalizacija su nekad bili najveća boljka Kopaonika što je uzrokovalo mnoga gubljenja i povrede na planini. Slobodno možemo reći da danas Kopaonik ima odličnu signalizaciju i obeleženo skijalište verovatno bolje od velikog broja evropskih ski centara što su nam i u razgovoru potvrdili pripadnici Gorske službe spasavanja koji imaju daleko manje intervencija vezanih za gubljenje skijaša. Na većini kritičnih i opasnih mesta postavljene su zaštitne mreže i strunjače a, u cilju povećanja bezbednosti, uređena je i oblast gde je moguće koristiti motorne sanke. Upoređujući sa drugim centrima čini se da se možda čak i previše gledalo na bezbednost ako je to uopšte i moguće. Kopaonik je jedan od retkih centara koji uz kupovinu ski passa nudi i potpunu zdravstvenu zaštitu u kliničkom centru Srbije (KBC), uslugu GSS i osiguranje skijaša u slučaju povrede. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, po potrebi Kliničkog centra, pruža uslugu prevoza povređenih skijaša i helikopterom. Na mestima gde vetar odnosi sneg postavljen je veliki broj drvenih snegobrana koji su se ove zime, u uslovima velikih snežnih padavina i vetra, pokazali u pravom svetlu (Gobelja, Pančić...). Takođe svake godine je primetan kvalitativni skok u kulturi, ophođenju i manirima radnika skijališta. Ono što je nekad bilo nezamislivo sada je stvarnost. Čiste se korpe pre sedanja skijaša, u slučaju lošeg vremena, ako nema skijaša, iste se odmah okreću, radnici su neuporedivo ljubazniji i uvek su na usluzi dodjući popularne tanjire i sidra. Ono na šta bi više trebalo obratiti pažnju je kako bolje organizovati redove i popunjenost korpi.

Novi snegobrani
Novi snegobrani
Veštačko osnežavanje je svoj potencijal pokazalo tokom prošle sezone u uslovima ekstremno niskih snežnih padavina. Međutim, sasvim je jasno da navedene tri akumulacije nisu dovoljne za osnežavanje staza u uslovima malih snežnih padavina što se i pokazalo na početku ove zimske sezone. Nedostatak vode sprečio je da dobar deo skijališta proradi na vreme. Treba biti realan i sagledati činjenicu da je Kopaoniku potrebno još akumulacija. Time bismo omogućili da početak rada celog skijališta bude znatno ranije. Dakle, potrebno je rešiti problem kako kvalitetno snabdeti dovoljnom količinom vode celo skijalište. Mnoge danas normalne stvari su nekada izgledale kao naučna fantastika, a danas su realno stanje na Kopaoniku. Zašto onda i ne očekivati da se u nekoj od narednih sezona ne skijamo od novembra do maja?

Veštačko onežavanje
Veštačko onežavanje
Uređivanje staza je zadnjih sezona podignuto na znatno viši nivo. Radnici Skijališta su slati na obuke u strane ski centre, a Skijališta su nabavila i nove tabače uključujući i tabač sa vitlom za najstrmije staze. Kombinacijom veštačkog i prirodnog snega i antierozivnim letnjim radovima uređenje staza je izuzetno dobro. Treba naglasiti da u lošim vremenskim uslovima (visoke temperature i južni vetar) i na visinama ispod 2000 mnv održati ceo dan kvalitetno stazu sa velikim protokom skijaša je praktično nemoguće.

Jedini način je naći modalitete kako celo skijalište ravnomerno opteretiti. Činjenica je da skoro 50% vožnji u ski centru Kopaonik otpada na Karaman greben. Tu se vraćamo na početak priče i izgradnju parkinga kod Sunčane doline, uvođenje ski busa Vikend naselje - Gobelja kao i u perspektivi izgradnju gondole iz Brzeća. Iskreno se nadamo da će ideja o finansiranju 50% država i 50% opština Brus i hotelijeri iz Brzeća što pre zaživeti.
 

Staza Crvena Duboka
 
Crvena duboka
Crvena duboka
Na desnoj stazi uz žičaru Krst, izgrađen je moderan Snow Park. Time je Kopaonik sa još jednom stavkom pridružio modernim evropskim ski centrima. Ako u prespektivi bude izgrađen i half pipe, Kopaonik će imati mogućnost za održavanje i najprestižnijh takmičenja u ekstremnim sportovima. Dolina sportova je dobila osvetljenje i kvalitetno klizalište što je još jedan plus u raznovrsnosti ponude Kopaonika.
 

Snow park
 
Da Skijališta Srbije osluškuju želje i naprednih skijaša govori i činjenica da je prvi put posle 1994. godine puštena u rad i žičara Ledenice. Čim su se stvorili vremenski uslovi kvalitetno se tabaju i Bela reka, Gvozdac, Krčmar i Gobelja. Na vrhu Gvozdca postavljen je i pomoćni ski lift kako bi se što lakše omogućilo izvlačenje skijaša sa staze. Od sezone 2012/2013. nabavljen je i obećani tabač sa vitlom, kao deo mehanizacije za uređenje staza, što dodatno utiče i na ovako zavidan kvalitet strmih staza.
 

Staza Ledenice prvi put u funkciji posle 1994. godine
 
Tokom sezone 2011/2012 prvi put je puštena u rad i Sunčana dolina. Izgradnjom još dve staze uz žičaru nastavljeno je sa pozitivnim trendom pri izgradnji Gobelje da se uz jednu žičaru pravi veći broj staza. Tako danas Gobelja ima šest staza, a Sunčana dolina tri. Sve to daje sasvim novu dimenziju skijanja na Kopaoniku.
 

Dve nove staze uz žičaru Sunčana dolina
 
Prvi put u istoriji skijanja na Kopaoniku skijalište u terminima velike posećenosti počinje sa radom pola sata ranije (od 8:30h do 16:30) i prvi put su uvedeni popusti na grupne ski karte (10%) kao i popust od 15% u promotivnim nedeljama:
 
  • Porodična nedelja
  • Nedelja za parove
  • Ženska nedelja
  • Đačko-studensta nedelja

Kopaonik danas ima preko 120 ski učitelja organizovanih  u tri ski škole koje su dobile licencu za obuku skijanja  (Body and Health, La Scuola di Schi, Snow Star Team i MM). Jako je bitno da se prvi koraci na snegu izvedu uz ski učitelja. Zato se, pre kraja ove reportaže, moramo osvrnuti na kulturu i mentalitet skijaša iz Srbije. Potrebno je da svako bira stazu prilagođenu svom skijaškom znanju, da se vodi računa kako o sebi tako i o drugim skijašima, da se popunjavaju žičare i formiraju redovi uz pomoć radnika Skijališta. Ljudi nisu svesni, odnosno nemaju unutrašnji osećaj kolike brzine se razvijaju na snegu. Brzine su takve da povrede mogu biti opasne i po život. Zato budite svi obazrivi, a Skijališta Srbije moraju biti što rigoroznija prema nesavesnim i bahatim skijašima. Nadajmo se da će novi radari na stazama pomoći u podizanju svesti skijaša.

Na kraju, pokušaćemo da u kratkim crtama nabrojimo šta je sve krupnije, za poslednjih 9 godina, urađeno u ski centru Kopaonik:

-    Isklopivi šestosed sa haubama i grejačima Gvozdac
-    Isklopivi šestosed sa haubama i grejačima Krčmar
-    Isklopivi šestosed Karaman Greben
-    Isklopivi četvorosed Pančićev vrh
-    Isklopivi četvorosed Duboka I
-    Isklopivi četvorosed Duboka II
-    Isklopivi četvorosed Gobelja
-    Fiksni četvorosed Krst
-    Fiksni četvorosed Sunčana dolina
-    Fiksni četvorosed Mali karaman
-    Pomoćni ski liftovi Vučak 1 i 2
-    Dva nova jezera za veštački sneg na Krčmaru i u Crvenim barama
-    Proširenje i uređenje jezera na Malom karamanu
-    Kompletno pokrivanje sistemima za veštačko osnežavanje staza (315 lansera i topova) izuzev  Belih reka
-    Potpuno nova signalizacija, sistem video nadzora, info tabli i obeležavanje staza
-    Izgrađen Snow Park
-    Ski Data sistem provere ski pass-ova
-    Dve ski trake za prevoz skijaša (Dolina sportova i Jaram)
-    Snegobrani na skijalištu
-    Bob na šinama, Zip-lajn i Tjubing
-    Dečije igralište u Dolini sportova
-    Ozvučenje, besplatni internet i novi časovnik u Dolini sportova
-    Alat za podešavanje ski opreme
-    Odmorišta na ski stazama i Panormaski durbini

Stvari idu u jako dobrom pravcu i nadamo se da će sledeće godine Kopaonik dobiti još vodenih akumulacija i da će se nastaviti sa realizacijom Master plana. Međutim potrebno je i da drugi subjekti turističke ponude prate pozitivan trend koji pokreću Skijališta Srbije. Mora se tačno znati šta je čija odgovornost i koje su procedure za rešavanje mogućih problema. I na kraju da ponovimo modifikovanu rečenicu iz prošlogodišnje reportaže: Moramo svi biti svesni geografskog položaja Kopaonika, da tradicija skijanja u Srbiji nije velika, da je mentalitet naših ljudi, kako turističkih radnika tako i gostiju promenljiv, ali moramo priznati da Kopaonik svake godine krupnim koracima napreduje ka modernom evropskom ski centru i to se mora nedvosmisleno pohvaliti. 
 
Prilozi:
Youtube kanal sa snimcima staza sezona (HighDefinition snimci):
http://www.youtube.com/user/stevssss

Pratite nas na mrežama:
Facebook stranica:
http://www.facebook.com/pages/Kopaonik-infoKOP/181106058635369
Twitter stranica:
http://twitter.com/#!/infokop

 


Komentari (24)Add Comment
Kakav su smor ovi što stalno porede smeštaj u 4 zvezdice na Kopaoniku sa jeftinim apartmanima u Francuskoj koje moraju i da očiste na kraju dok u međuvremenu jedu supice iz kese i sendviče na stazi. Da ne govorim o spavanju u autobusima sa kojekakvim svetom i danonoćnom maltretiranju "u putu".

Beskonačna i beskorisna kultura kritike a sada i omalovažavanja očigledog poboljšanja na koje nam je ovaj nepristrasni prikaz ukazao.

Kopaonik je dovoljno dobar za većinu skijaša i ne mora da bude skup, naročito za porodice sa malom decom.
Snowboarder
21.11.2013 | 11:52


Da li mogu skijasi i birderi koji su mlađi od 18 u snowpark?
Ivana Pavlovic
04.09.2013 | 12:58


Bas sam citala u Blicu tekst o otvaranju boba na sinama, sad u petak je otvaranje i radujem se tome jer sam se vozila ranije i ostalo mi je u secanju kao super iskustvo!
Maja Mladenovic
31.07.2013 | 16:27


Ove godine sam po prvi put odlučila da more zamenim planinom. Društvo i ja smo bili 15 dana na Kopaoniku i nadisali se svežeg vazduhasmilies/smiley.gif Zabave ima na pretek, a najviše mi se dopao paraglajding! Čula sam da u avgustu počinje sa radom i bob na šinama smilies/smiley.gif) Leto na Kopu - najbolji provod do sada!
Sanja Popadic
12.06.2013 | 15:58


Prvi put sam bila u junu na Kopaoniku. Mogu da kazem da je leti podjednako dobro kao i zimi, mozda cak i bolje. smilies/smiley.gif Svima toplo preporucujem da odu. Ovo se ne propusta smilies/wink.gif
Ivana Nanusevac
04.04.2013 | 19:01


Iako je poceo april na Staroj planini je predivno. Juce sam se vratila sa produzenog vikenda. Pored skijanja, stvarno dobre ponude, odlicno sam se i provela.

Sve pohvale za najbolje i jako sarmantne instruktore.

Milena Stameni
12.03.2013 | 17:24


Bila sam na Staroj planini sad za vikend po prvi put, inače skijam već dugo godina i išla sam do sada samo na Kop... Moram da kažem da je prevazišlo moja očekivanja, staze su odlične i bilo je dovoljno snega. Takođe sam prezadovoljna uslugom, nadam se da će nastaviti da budu tako ljubazni i predusretljivi jer planiram da nastavim da idem tamo smilies/smiley.gif
iskreno osećala sam se kao da sam na Alpima smilies/smiley.gif
Ivana Gvozdenov
04.03.2013 | 16:13


Citam prosle nedelje najavu za Zensku nedelju.
Bravo za sve koji su se toga setili jer smo se 4 drugarice i ja dogovorile da sebe pocastimo sa par dana skijanja smilies/smiley.gif

Eto, i posle neka neko kaze da nema dzentlmena koji misle i na dame i daju nam popuste...a tek deo da imamo prvenstvo i da ne cekamo u redu.

Jedva cekam!

Najiskrenije bravo za Skijalista Srbije i hvala im! Lepo je sto postoje i tako lepe ideje i akcije!

Javaljam utiske sa Kopa smilies/wink.gif
Marijana Branko
21.02.2013 | 14:13


Vec godinama idem na Kop i to je moje omiljeno mesto na svetu!

Neka kaze ko sta hoce, bila sam na dosta planina i staza na skijanju, ali Kop ima nesto posebno!

Gledam danas kako pada sneg i samo neka pada...da bude skijanja sto duze
Zarko Milicic
20.02.2013 | 15:36


Vratio sam se pre dva dana sa Zlatibora i sjajno sam se proveo.

Svuda podji, ali Tornik je meni omiljeni, subjektivno. Zadovoljan sam kompletnom uslugom, kao i napretkom u odnosu na prosle godine.
Marko Petrovic
20.02.2013 | 14:35


Upravo sam se vratio sa skijanja.
Sve pohvale za odlicne staze i sve propratne sadrzaje na Torniku.

Ljubazno osoblje, sneg, provod- sve pohvale!
Toliko je bilo dobro da polako planiram kad bih opet mogao da odem.
Osvetliti obe strane Karamana i Krst, Gondola iz Brusa i vise slobodnog parkinga i eto potpune price sa svetskim ski centrom pod imenom Kopaonik! Za sad je ocena 4+ sa ovim bi bila cista 5!
Svaka čast za recenziju.smilies/cheesy.gif
A šta je sa gondolom iz Jošaničke banje,koja je planirana pre par godina.
Po mom mišljenju to bi bio prioritet da se spoji sa Kopaonikom,sva ta voda bez ikakvog iskorišćenja odlazi u reku.
Svaka čast Skijalištu Srbije za sve što su uradili na ovakvoj lepotici poslednjih godina.Hvala još jednom na informacijama sa Kopa.smilies/wink.gif
Odlična recenzija! Na Kopaoniku se definitivno vidi veliki napredak u svakom smislu.
Објективна слика развоја Копаоника последњих година. Нажалост, и моје је мишљење да се још увек запоставља бруски део планине због интереса неких наших тајфуна (што би Шојић рекаоsmilies/wink.gif. Сто се тиче Белих река надморска висина и позиција стазе нису проблем ако се стазе вештачки оснеже.
Mislim da se i broj tabaca snega mora povecati i koristiti i ujutro ako je sneg padao cele noci. Ovih dana je bilo puno lepog snega koji je napadao tokom noci, ali je vecina crnih staze bila gotovo neupotrebljiva, jer nije bilo tabaca da ih na vreme (ujutro) utaba. Tako da ako pada sneg preko noci, crne staze su dobre tek dan posle, sto je velika steta.

Recimo, u ponedeljak 13.2, bio je lepi dan za skijanje, ali su crne staze bile neutabane. Ledenica i Gvozdac su tek u utorak bile stvarno dobre. Slicno je bilo sa Gobeljom u petak 17.2. Puno snega, ali neutabane staze. Cini mi se da sada kad mogu da rade sve staze, jednostavno nema dovoljno tabaca da ih na vreme urede.
Dusan Momcilovi
21.02.2012 | 11:13


Recenzija je vrlo objektivna, a Kop ''svakoga dana u svakom pogledu sve vise napreduje''. Dodao bih jedno zapazanje koje sam cuo vise puta, cekajuci u redu na zicarama: na odlicno istaknutim semaforima nedostaje podatak o satnici - ''prolaznom'' vremenu, kako se skijasi ne bi raspakivali i preturali po dzepovima...
Диего
21.02.2012 | 02:32


Ја да будем искрен,
радници не само да додају сидра него их хватају обама рукама, стављају их скијашима на одговарајуће место и само да се возиш.
Svaka rec na svom mestu, odlicna recenzija. Samo bih da dodam da ima smisla razmisljati o bar jos jednoj stazi koja bi bila osvetljena i pripremljena za nocno skijanje. Cinjenica je da postoji samo Malo jezero, staza koja je vrlo kratka. Cinjenica je da i nema puno zainteresovanih za nocno skijanje, ali razlog moze da bude i ta jedna kratka staza.
Svaka cast za recenziju. Vrlo objektivno napisano i korisno za sve koji hoce da se informisu o kopaoniku.
VladaNBGD
20.02.2012 | 12:04


Najveci problem sa belim rekama je u tome sto pocetnici ne mogu da koriste tu zicaru da bi se izvukli do skijalista. Precica je za malo zahtevnije skijase i posle se treba izvuci uz ledenice ili gvozdac, sto moze da bude traumaticno za pocetnike...
Pa nesto sigurno postoji u najboljem slucaju jos nije doslo na red ali gondola je tu optimalno resenje osnezavanje i jeste i nije zbog nize nadmorske visine.
Tacno je da je napredak veliki, ali mi nije jasno zasto toliko zapostavljaju Bruski deo planine tj. Brzece. Oni dvosedi koji rade na Belim Rekama su vec istorijski eksponati, a kao sto je i u tekstu napisano jedino ove staze su bez vestackog osnezavanja. Imajuci u vidu da najveci broj ljudi dolazi na planinu iz pravca Brzeca, a da je put preko Srebrnca krajnje rizican, gondola ili barem brzi novi cetvorosed bi trebalo da bude prioritet. Ne zelim da poverujem u teoriju zavere, pa da pomislim da neki lobiji uticu da se taj deo planine zapostastavlja, ali trenutno jeste veoma zapostavljen.

I parking mora biti obazbedjen i besplatan za sve skijase, da bi kopaonik mogao sebe da uvrsti u red organizovanih evropskih ski centara.
Napišite komentar

busy
 

Smeštaj

Lokacija (3):

Vrsta smeštaja (240):

Broj osoba:

Datum dolaska:
Datum odlaska:


Sadržaji smeštaja:
WIFI 211
Parking 180
Garaža 13
Fitness 43
SPA&Wellness 59
Bazen 43
Kućni ljubimci 50
Restoran 117
TV 231
Kablovska TV 215
Veš mašina 31
Kuhinja 229
Frižider 220
Sef 23
Ski boks 189
Pogled 137
Kongresni centar 12
Hotel Putnik



18.02.2018. u 22:14 Sunčana Pančić vetar vlažnost sneg
Slab sneg -5 °C -11.9°C 3  m/s (ENE) 100% 63cm
Slab sneg sub.osećaj -8° temp. JAT
-8.0 °C
3 m/s (ENE) pritisak 825.3 hPa staze
10-40 cm

Marketing

Brzeće centar
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Prognoza

18.02.Sneg-3 / -1
Sneg
19.02.Sneg-4 / -2
Sneg
20.02.Sneg-3 / -0
Sneg
21.02.Sneg-5 / -0
Sneg
22.02.Oblačno i suvo-4 / -0
Oblačno i suvo

Zapratite nas

Kop Webcam

Live Web kamera sa Kopaonika
WebCam arhiva:

Rad skijališta - SKi info

instalacije staze putevi
22/25 33/38 24/30
 (88%)  (86.8%)  (80%)
Da Sunčana dolina
Da Malo jezero
Da Krst
Da Pančićev vrh
Da Duboka 1
Da Karaman greben
Da Mali karaman
Da Mali karaman A
Da Marine vode
Da Karaman
Da Jaram
Da Gobelja relej
Da Gobelja
Da Kneževske bare
Ne Bela reka I
Ne Bela reka II
Ne Ledenice
Da Gvozdac
Da Duboka 2
Da Krčmar
Da Mašinac
Da Vučak 1
Da Vučak 2
Da Traka

Ski pass kalkulator

Deca: od: kol:
Odrasli: od: kol:
Seniori: od: kol:

Video dana

Komentari


SKI kamere
Koristio traku i stvarno je sjajna za ispravljanje tehnike, svaku gresku osetis a i isprave te odmah tako da je efikasni...

SKI kamere
Neko je pomenuo traku za vežbanje skijanja.Dobra stvar.Ali bio sam u teretanama na Kopaoniku i ima sve samo nema sprava...

Apartman "Dragana"
Super smestaj! Cisto, uredno. Opremljeno sa ukusom smiley sugurno cemo se vratiti! Preporucujemo smiley

SKI kamere
Kamera na ski bifeu Skituljko je otišla u večna lovišta. Naručena je nova kamera od 4MPx 2.8 mm do 12 mm @ ƒ/1.4 i ...

SKI kamere
Kamera kod Skituljka ne radi jer je otišao stujni relej od 24v koji je teže naći. Svakako će to biti popravljeno. ...

SKI kamere
Ana start, traka je odlicna stvar. I za sam pocetak i za ispravljanje tehnike. 2- 3 casa daje odlicne rezultate

SKI kamere
@Aco Cacak: Kakvi su izgledi za vreme od 26.02 do 04.03, prema trenutnoj prognozi bice debeli minus i sneg?

SKI kamere
Ne znam dal je ovo pravo mesto ali me zanima da li neko ima iskustva tj.da li je neko vezbao na pokretnoj skijaskoj trac...

SKI kamere
Pozdrav ljudi, da li ima neko ko trazi drustvo za smestaj? Polazak okvirno oko 10. marta smiley

SKI kamere
trevis i dusane...kop ima 3 stazesmiley krvavec je odlicno vikend skijanje kao i kranjska gora i kop

SKI kamere
Prikaz kamere kod Skituljka je najlepsi kada nocu pada sneg. Steta sto ne radi.. Ajmo hejteri opet lepite minuse, izbaci...

SKI kamere
BozaSki@ Kada vec pominjes olimpijske planine, treba probati Bjelasnicu koja je od Sarajeva isto udaljena kao Jahorina ...

SKI kamere
Jel ima još neko ovde da ga iritira ovca kamera kod Skituljka? Još neko je pre nedelju dana zamolio da se skloni slika...

SKI kamere
MARIJAN To je vec druga prica. Ti znaci imas oko 7-8 skijaskih dana..sto je normalno da si pocetnik. Samo nastavi da sk...

SKI kamere
BORA- Sasvim je sigurno da će do kraja naredne sedmice pasti barem 20cm snega.smiley

SKI kamere
@Marijan Staze na Staroj Planini oko gondole su prilicno kratke, jedna plava i dve crvene. Plava je kao Karaman Greben c...

SKI kamere
Za Kiler np Prosto pokušavam da budem realan ka sebi,najlakse je reci da sam prof.a to nema veze sa istinom,prvu se...

SKI kamere
@Bora(Android): Boro, svi smeštajni kapaciteti imaju poseban softwer u kome unose svoju raspoloživost. Još uvek se p...

SKI kamere
@Sale Sami Slovenci kažu da je Kop bolji, više njih potvrdilo. Sada nema gužve (nemaju državni praznik) ali zna da...

Svake godine sve veći broj skijaša na Kopaoniku ...
A mi skijaši i borderi apelujemo da više ne "izdajete građevinske dozvole" za gradnju i povećavate smeštajne kapaci...