Kopaonik

InfoKOP

Kraljevi Čardaci Kopaonik - 2017
Apartmani Lazic u centru Kopaonika
English
ZONED
MM SKI ŠKOLA
MK Mountain Resort Kopaonik
Agencija Supernova Travel Olga Konaci Kopaonik
 
Autorski tekstovi
Autorski članci redakcije internet portala infoKOP.net

Nova Gobelja - nova dimenzija skijanja na Kopaoniku Štampaj
01.02.2010 | 00:16 -> 08.03.2012 | 09:03
Kompletan text
          Nakon nešto više od godinu dana od početka gradnje novi isklopivi četvorosed na Gobelji je od danas zvanično u funkciji. Posle svih (ne)opravdanih problema sa kasnom gradnjom i opravdanih zbog loših vremenskih prilika prvi utisak je da je vredelo čekati!
          O novom četvorosedu ne treba puno pričati jer je isti kao i ostali isklopivi četvorosedi na Kopaoniku. Polazna stanica je na mestu stare žičare Gobelja greben dok je izlaz odmah ispod releja na vrhu Gobelja. Brzina kretanja je 5 m/s, a vožnja traje nepuna 4 minuta. Ono što je zanimljivo primteti je da se za razliku od ostalih žičara bočno ulazi i izlazi sa korpi.
          Međutim o novim stazama i te kako treba govoriti. Kopaonik je ovim delom skijališta dobio sasvim novu dimenziju skijanja. Sa šest staza jasno obeležnih i trasiranih (4 crvene i 2 crne) prostranim delom za off piste Gobelja se izdvaja kao sasvim novo skijalište. Konačno se odustalo od starog principa jedna žičara jedna staza, pa po prvi put na Kopaoniku jedna žičara opslužuje toliki broj raznovrsnih staza čime se pokazuje kako najracionalnije iskoristiti sav potencijal jedne žičare. Da se obraćala pažnja na zahteve skijaša vidi se i po novim box wc kabinama. Kada Vam i sve to dosadi odmah pored polazne stanice je i novi ski bife "Beograd".
          Naravno da bi sve to bilo idealno neophodno je sledeće sezone obezbediti veštačko osnežavanje ovog dela skijališta čime bi i Gobelja prestala da zavisi od vremenskih prilika. Ono što takođe treba napomenuti je da se sada sasvim jasno vidi koliki tek potencijal krije mala Gobelja koja je kompletno okrenuta prema severu, zaklonjena od sunca i sa velikim visinskim razlikama.
          Fotografije otvaranja Gobelje možete videti klikom na opširnije >>>
 
Novosti na skijalištu za sezonu 2009/2010. Štampaj
27.12.2009 | 12:27 -> 27.12.2009 | 12:35
Ljubaznošću pomoćnika generalnog direktora za razvoj i organizaciju skijališta Jurice Stankovića dobili smo detaljne informacije o radovima na skijalištu Kopaonik tokom protekle pripremne letnje sezone:
 
- Izgrađeno je 10km novih staza (4 na Gobelji, 2 na Marinim Vodama i 1 na Karaman grebenu)
- Izgrađen je i pušten u pogon novi sistem za veštačko osnežavanje staza Duboka 1 (crna i crvena), donji deo Krčmara i Pajino preslo. Sada Kopaonik raspolaže sa 86 uređaja za proizvodnju umetnog snega kao i još jednim akumulacionim jezerom kapciteta 15 000 m3 koje se nalazi ispod početne stanice žičare Krčmar.
- Puštena je u pogon nova četvorosedna žičara Gobelja kapaciteta 2400 skijaša na čas. Vreme vožnje do vrha Gobelje je sada skraćeno na samo 2,5 minuta.
- Sve najfrekventnije staze su proširene na evrospki standard. Povećavanjem propusne moći staza izbalansiran je kapacitet prevoza sa kapcitetom staza.
- Urađen je remont i servis svih žičara na Kopaoniku uključujući i žičaru Ledenice koja će tokom cele predstojeće sezone biti u funkciji.
- Staze su očišćene od niskog rastinja i kamenja, na pojedinim stazama izvršena je nivelacija i antierozivni radovi.
- Otvoreno je više novih prodajnih mesta za ski pass uključujući i prodajno mesto Karaman greben koje se nalazi na samoj stazi.
- Sačinjen je i objavljen novi master plan za Kopaonik koji će uskoro posetioci infoKOP sajta moći ekskluzivno da pogledaju.
Zahvaljujemo se Stankoviću na ustupljenim informacija.
 
Dve nove web kamere Štampaj
25.12.2009 | 09:42 -> 25.12.2009 | 09:43
          JAT Apartamni i InfoKOP sajt su postavili još dve savremene IP kamere na JAT Apartmane.
          Nove kamere se osvežavaju na svakih 30 sekundi i možete ih pogledati u našoj webcam sekciji >>>
 
Kopaonički 21. decembar u brojkama Štampaj
22.12.2009 | 00:41 -> 22.12.2009 | 00:51
          Dan kakav samo može da se priželjuke je za nama. Sunce bez oblačka i vetra, hladno, sneg tvrd, a staze solidno pripremljene bez gužve. Vidljivost nekoliko stotina kilometara - Durmitor, Šara, Stara planina kao na dlanu.
          Evo par (ne)zanimljivih statističkih podataka sa jednog skijaškog dana prikupljenih GPS prijemnikom:
 

7 Žičara u pogonu
24 vožnje žičarama
75 dinara cena jedne vožnje
92.4 km pređenih (skijanje + vožnja žičarama)
5 sata i 20 minuta aktivnog kretanja
83 km/h maksimalna brzina
1985 m/nv maksimalna nadmorska visina (Pančić express)
1503 m/nv minimalna nadmorska visina (Duboka II)
482 m/nv najveći vertikalni spust (Crvena Duboka)
2.4 km najduži spust (Crvena Duboka)
96 fotografija, 5 ćevapa i 1 kuvana rakija u Vučijoj stazi :)
 
Fotografije ovog prelepog dana možete videti u našoj galeriji >>>
 
Novosti sa Kopaonika Štampaj
20.12.2009 | 17:42 -> 20.12.2009 | 17:46
Kompletan text
          Tokom protekla dva dana sneg na Kopaoniku dostigao je visinu od 37 cm. Međutim obzirom da je ovo prvi sneg (delimično i zbog letnjeg (ne)održavanja) na pojedinim delovima staza još uvek postoji problem sa pokrivenošću snegom (sitno kamenje). Ono što raduje je da je sistem za veštačko osnežavanje tokom celog dana bio aktivan na crvenoj i crnoj Dubokoj.
          Da se radilo tokom leta primećuje se na svakom koraku, sve staze su obeležene bezbednim elastičnim markerima, pojedine prečice i staze su proširene, postavljene su nove table sa novom ski mapom Kopaonika, zatim sistem za veštačko osnežavanje crne i crvene Duboke, veze Duboka - Karaman greben, kao i sam kraj Krčmara, prosečene nove staze na Karaman grebenu, Marinim vodama, Gobelji...
          Skijaša iako je vikend ima realtivno malo, nigde se nije čekalo na red, a radilo je samo 5 instalacija (Pančić express, Duboka II, Malo jezero, Mašinac i Karaman greben). Cene ski passa su po važećem cenovniku objavljenom na Expo-zimu.
          Klikom na opširnije možete videti nove fotografije >>>
 
Rekordi Štampaj
03.03.2009 | 15:22 -> 03.03.2009 | 18:53
          1. marta na žičari Pančić zabeležen je rekordan broj prevezenih skijaša. Podaci pokazuju da je ovom žičarom prevezeno 11.600 skijaša, što predstavlja najveći broj od kako ona postoji.
          Tog dana zabeleženo je 5.500 skijaša. Ukupan broj vožnji na svim žičarama i ski liftovima u toku jučerašnjeg dana u ski centru Kopaoniki bio je 69.640 što je apsolutni rekord ovog ski centra.
          Da li ovako raspoređene i povezane žičare mogu da podnesu toliki broj skijaša? Ponavljamo firma Ecosign je na zahtev Ministarstva Ekonomije napravila izveštaj u kome se precizira da staze mogu da podnesu 3750 skijaša na dan. Ako se i dalje budu obarali ovakvi rekordi plašimo se da će biti oboreni i rekordi u nekim drugim nepopularnim statistikama.
          Jedan od urednika infoKOP sajta imao je težu povredu na skijalištu o kojoj smo prošle godine pisali. Nesmotrenošću bordera upravo na stazi Pančićev vrh zadobila je povredu butine u dužini od skoro 10cm i širine 3cm na najširem delu. Mišić je takođe bio delimično presečen. Nikakvu zdravstvenu zaštitu od strane Skijališta Srbije nije dobila na Kopaoniku, a koji su bili dužni po zakonu da joj pruže i omoguće čak i helikopterski transport ako je to potrebno. Naravno nije imao ko da je preveze do najbližeg kliničkog centra, operisana je preko sat vremena posle skoro 5 sati transporta u sopstvenoj režiji i nesnosnih bolova otvorene rane. Preko dva meseca nije mogla da hoda, a i dan danas ima problema sa povređenim mišićem, a o problemima estetske prirode i da ne govorimo.
          Kulminacija svega toga je odšteta od 6 000 dinara i slovima šest hiljada dinara. Da li je i to jedan od oborenih rekorda?
 
Preko metar snega Štampaj
23.02.2009 | 09:05
          Sneg koji je padao tokom protekle nedelje dostigao je visinu od 123 cm koliko je izmereno 23.2 u 7h. Sve žičare su operativne i možemo očekivati kvalitetno skijanje narednih dana.
          Na Kopaoniku u nižim predelima magla dodatno otežava saobraćaj. Zbog obilje novog snega na kolovozu, zimska oprema obavezna je na svim prilazima Kopaoniku, a za kamione sa prikolicom i šlepere na ovim putnim pravcima je zabranjeno kretanje.
 
Neprohodni pravci Brzeće i Rudnica Štampaj
20.02.2009 | 09:46 -> 20.02.2009 | 09:48
          Na Kopaoniku pada sneg, praćen jakim vetrom, stvara snežne nanose od 1,5 do 2 metra tako da je neprohodan je prilaz Kopaoniku iz pravca Brzeća i Rudnice.
          Vidljivost je smanjena u višim predelima, zbog vejavice i niske oblačnosti, na 10-20 metara.
          Na prilazima Kopaoniku, na kolovozu ima od 10 cm ugaženog snega, pa je obavezna upotreba lanaca. Trenutna visina snežnog pokrivača je 130cm.
 
5000 od 3750 mogućih skijaša Štampaj
18.02.2009 | 08:46 -> 18.02.2009 | 08:55
          Ski-centar Kopaonik je tokom praznika posetilo više od 5 000 skijaša, što je najveći zabeležen broj otkad postoji taj ski-centar, saopštilo je Javno preduzeće "Skijališta Srbije". Kako je saopšteno, sve ljubitelje belih staza u ski-centru Kopaonik dočekalo je više od 50 centimetara utabanog snega, a skijašima su na raspolaganju bile sve žičare i odlično pripremljene staze. Kvalitetu pripremljenosti staza doprineo je i sistem za veštačko osneživanje, koji je takođe bio u funkciji, dodaje se u saopštenju.
          Firma "Ecosign" je u svom predlogu koji je uradila za ski centar Kopaonik na zahtev Ministarstva ekonomije došla do zaključka da je kapacitet staza na Kopaoniku 3 750 skijaša na dan. Dakle centar je radio sa 133% popunjenosti kapaciteta staza. Takođe na prodajnim mestima za ski pass istaknuto je da u slučaju popunjenosti kapaciteta ski centar Kopaonik zadržava pravo da prekine prodaju ski passa. Ako svemu ovome dodamo i da tri žičare nisu bile u funkciji, a da su dve korišćenje samo za izvlačenje postavlja se pitanje ko je odgovoran za sve povrede i gužve na stazama koje su se desile toga dana na skijalištu zbog prebukiranosti istog?
 
Novo radno vreme skijališta Štampaj
31.01.2009 | 11:19 -> 01.02.2009 | 00:31
          Od 31. januara 2009. godine, radno vreme žičara je od 9h do 16:30h osim Bele reke I i II koje rade do 16:00h samo za izvlačenje - staze su zatvorene zbog nedostatka snega. Malo jezero radi za noćnu vožnju od 19-22h.
         
 
<<  < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >  >>

Rezultati 201 - 225 of 236

Smeštaj

Lokacija
233 jedinice
Broj osoba
Udaljenost žičare:
Maks. 100m 3
Maks. 250m 73
Maks. 500m 138
Maks. 1000m 143
Više od 1000m 233
Sadržaji smeštaja:
WIFI 203
Parking 176
Garaža 11
Fitness 42
SPA&Wellness 56
Bazen 42
Kućni ljubimci 48
Restoran 114
TV 224
Kablovska TV 208
Veš mašina 27
Kuhinja 225
Frižider 212
Sef 21
Ski boks 185
Pogled 130
Kongresni centar 13
Hotel Putnik23.01.2018. u 08:14 Sunčana Pančić vetar vlažnost sneg
Pretežno oblačno -8 °C -15.1°C 3  m/s (NE) 92% n/acm
Pretežno oblačno sub.osećaj -12° temp. JAT
-13.0 °C
3 m/s (NE) pritisak 822.8 hPa staze
10-50 cm

Marketing

Cosecha
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Prognoza

23.01.Oblačno i suvo-13 / -4
Oblačno i suvo
24.01.Jaka magla-8 / -3
Jaka magla
25.01.Sunčano-3 / 3
Sunčano
26.01.Sunčano-4 / 4
Sunčano
27.01.Malo oblačno-4 / 1
Malo oblačno

Zapratite nas

Kop Webcam

Live Web kamera sa Kopaonika
WebCam arhiva:

Rad skijališta - SKi info

instalacije staze putevi
20/25 35/38 23/30
 (80%)  (92.1%)  (76.7%)
Da Sunčana dolina
Da Malo jezero
Da Krst
Da Pančićev vrh
Da Duboka 1
Da Karaman greben
Da Mali karaman
Ne Mali karaman A
Da Marine vode
Da Karaman
Da Jaram
Da Gobelja relej
Da Gobelja
Da Kneževske bare
Ne Bela reka I
Ne Bela reka II
Ne Ledenice
Da Gvozdac
Da Duboka 2
Ne Krčmar
Da Mašinac
Da Vučak 1
Da Vučak 2
Da Traka

Ski pass kalkulator

Deca: od: kol:
Odrasli: od: kol:
Seniori: od: kol:

Video dana

Komentari


"Novi" Apartmani
Da li vam je slobodan apartman za 6 osoba u periodu od 28.02.2018-04.03.2018 (4 noći) i koja je cena zakupa.Hvala

Apartmani "Župa"
Poštovani koja bi cena bila dupleks apartmana u periodu od 28.02.2018-04.03.2018 (4 noći) u pitanju su četiri odrasle...

SKI kamere
@Markom Bela reka ne radi nikada,jer ne radi instalacija koja bi vracala skijase gore i nece raditi do daljnjeg,dok se n...

SKI kamere
Mala drvena kucica je zatvorena. Ski pass se prodaje 10-ak metara posle nje. Noviji objekat. Od 8 sati

SKI kamere
Sutra će biti najlepši dan za skijanje od početka sezone!

SKI kamere
Danas, uz ovoliko snega i solidne uslove za rad instalacija, tokom celog prepodneva nije radilo vise od polovine staza. ...

Uspostavljeno normalno snadbevanje električnom en...
Bio i smrzo se!

Kombi prevoz Kopaonik - Niš - Beograd
Zdravo, I mene zanima isto. Interesuje me i kojim danima postoje polasci i da li su zagarantovani? Pozdrav

SKI kamere
Da li se i dalje prodajno mesto za ski pas u Brzeću nalazi na glavnom putu, preko puta benzinske pumpe, u maloj drvenoj...

Ski pass
@alina sure u can,visa,master,debit,credit,.. as long as the card is covered smiley

Tvoja ski zona - prvi promo vikend u sezoni 2017/2...
Hoće li biti još nekog popusta do kraja godine za decu? Ili možda i za odrasle? Za jednodnevne ili poludnevne karte. ...

Ski pass
Can I pay the ski-pass with a card? Visa? Thank you !

Snežni pokrivač na Kopaoniku dostigao visinu od ...
Ne pamtim skoro lepse prizore sa Kopaonika, lep provod svima koji su gore smiley

Kombi prevoz Kopaonik - Niš - Beograd
Poštovani, grina li nas odvezete do centra ili do Zimske bajke. U drugom slučaju, koliko mi treba peške do centra? U ko...

SKI kamere
Ski pas se za Top ski vikend kupuje sam na dan pocetka Top ski vikenda,cervrtak ili petak.Kupuje se samo na Kopaoniku il...

SKI kamere
Izgleda se smo se svi zdušno molili za ovaj sneg , bogami i više od toga !!! Kopaonik je čudo wink

SKI kamere
Da li skipas za top ski vikend moze da se kupi pre cetvrtka?

SKI kamere
Staze danas pre podne dobre, popodne usled stalnog padanja snega zatrpane snegom tako da je trebalo dosta snage i spretn...

Nove snežne padavine za vikend na Kopaoniku
Jedva prošli danas iz pravca Brzeća. Na putu desetak cm ugaženog snijega. Usput desetak udesa. Mećava a jedna grtali...

SKI kamere
Do sutra ujutru se ocekuje malo vise od metar snega! Samo neka trpa 😄